To je pionirski, kalifornijski west coast style IPA, ne kontam kako ga rade u Berlinu, mora de je licenca, shto je malo chudno za craft, ali u principu to je to ..... vrh.
Posted 25 March 2017 - 19:19
To je pionirski, kalifornijski west coast style IPA, ne kontam kako ga rade u Berlinu, mora de je licenca, shto je malo chudno za craft, ali u principu to je to ..... vrh.
Posted 25 March 2017 - 20:35
To je pionirski, kalifornijski west coast style IPA, ne kontam kako ga rade u Berlinu, mora de je licenca, shto je malo chudno za craft, ali u principu to je to ..... vrh.
Ni ja nemam pojma, pokupio u petak par konzervi da probam i nisam se pokajao. Jesu malo skuplje (£1.90) za malu konzervu ali svaki gutljaj je bio bozanstven. Pogotovo na popravak.
Ako vidis procitati, evo sta pise na poledjini:
stone ipa2.jpg 548.83KB 3 downloads
Mrsko mi bilo citati pa uslikao da mogu kasnije. A i uvecati, ne vidim vise tako dobro bez naocala. Omatorilo to.
Edit: Procitah, jeste West Coast, bravo Jashe, vrli pivoznalce!
Edited by Honey Badger, 25 March 2017 - 20:37.
Posted 25 March 2017 - 22:15
Super, verovatno neka tajna veza Deutsch Amerikanische Fraundschaft ....... e to je to. Mozesh tek zamisliti kakav je na tochenje, taze iz pivare, uh ......
Posted 25 March 2017 - 23:03
Posted 25 March 2017 - 23:13
...
Pre dan-dva navrati Ex_Darling # 2, da joj nesto odradim oko compa (tablet) i donese 'six-pack' 'Stella Artois' konzerve, 0.5.
Pogledam ja - 'lager'.
Odmah sam odigrao jednocinku - 'super, bas ti hvala ...'
Sredim joj tablet, otpratim do tadze.
I nastavim da se mucim.
PS.
Zaboravila kad smo bili u Wien, da sam joj skrenuo paznju - nix 'lager' samo one na kojima pise 'export / malz'!
...
Edited by Kinik, 25 March 2017 - 23:21.
Posted 25 March 2017 - 23:56
Posted 26 March 2017 - 17:52
Niko nista, sigurno visok datum.
Posted 30 March 2017 - 21:42
Brouwerij Bosteels DeuS (Brut Des Flandres).
Fantastično flamansko pivo, ponudio mi ga je moj lokalni dealer, uzbrdo prema Place Louxembourg, uz popust jerbo govorim Vlaams.
Puno voća, bergamotke, relativno malo šećera i, tipično za Belgijance mala gorčina. Baš comme il faut.
Alc 11.5, ali se ne primijeti na 2.5 dl bočici. Tu treba stati na gas.
Jedina manjkavost: 5€ za bočicu. Neće ići.
Posted 31 March 2017 - 23:19
Prošlog vikenda bio održan Planète Bière u prostoru koji je najstarija robna kuća u Parizu (tu se odigrava Zolin Au Bonheur des Dames). Od interesantnih stvari je bilo:
Balladin Super Bitter: Belgian pale ale iz Pijemonta
Buxton: Ice Cream Pale Ale (kolaboracija sa Omnipollo) i Axe Edge (korektna IPA, ništa više od toga)
Chimay: Bleue vieillie en fût - de luxe verzija Chimay Bleue koje je već samo po sebi savršeno pivo
De Molen: svašta nešto u flašama, ali točili su Amarillo double IPA i Rasputin Russian Imperial Stout. De Molen zna znanje, dvije kategorije iznad svega ostalog. Amarillo je jedno od najboljih piva koje sam probao.
De Sutter: Folie Furieuz, odličan tripel, iako na ratebeer dosta loše ocijenjen
Harviestoun: Old Engine Oil, porter koji nije baš nezaboravan
Lagunitas: kalifornijska pivara u vlasništvu Heinekena, njihova IPA je utisak sajma za mene
Rogue: Chocolate Stout, mao razočaranje
Stone: IPA - meh, Arrogant Bastard i Ruination sjajna piva
Trou Du Diable: La Buteuse, odličan tripel
Vivat Vieille Reserve: tripel kod koga se osjeća da je sazrelo, ozbiljno pivo
Edited by Beonegro, 01 April 2017 - 09:38.
Posted 01 April 2017 - 00:16
Posted 01 April 2017 - 02:35
Izgleda da sam OK sa kiselim pivima, ako su kao ovo sour flemish
+pivnica, lagano
Posted 01 April 2017 - 02:37
muzejski eksponati, proslava 150 yrs of Canada.
Posted 01 April 2017 - 09:49
15ak interesantnih + x dosadnih piva za dva danatako se to radi
Ćuti, odatle smo otišli u Frog&Rosbif kao da jedemo nešto da dođemo sebi, i onda naravno i tamo sabili po 2-3 njihova
Posted 01 April 2017 - 11:54
Posted 01 April 2017 - 13:33
Ovo će se morati probati sad kad krenu ti dani Tornbridža u Samo Pivo.
Stil meksičkog stouta dobio je ime sa punim opravdanjem - čili paprika, sa dodacima kakao zrna, kafe, cimeta i vanile a sve u gustom zapečenom ječmu. Njegovih 7% iz savršenog kuvanja neće zasmetati vrućem ukusu.