Jump to content


Photo

Kohabitacija sa sankcijama


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
66 replies to this topic

#31 Dubravka

Dubravka
  • Members
  • 4,879 posts

Posted 19 January 2005 - 20:54

2 saurus:

Sve ono sto si ti meni 'podsecanja radi' namenio - vec znam... I nije mi bila namera da prozivam Zivkovicevu vladu (vec sam se izjasnjavala vise puta o njoj i njegovom nacinu na koji je odlucio da je raspusti). Izjasnjavala sam se i o Tadicu i o njegovim postupcima (neprepoznavanju Sljivancanina na fotografiji... 'zagrljajima' sa popovima... 'turneji' u Rusiji... pustanju da prodje previse vremena da se rad Vlade oznaci kao poguban... ali i pozivu Srbima da izadju na izbore...)
A ovo sto sam ovde htela da kazem je samo odgovor na tvoje (a i ostalih 'drugova') potpuno nekriticko, ostrasceno, neargumentovano, pateticno... pa cini se i neobavesteno istupanje.

Pa ako su Tadic i njegova 'kohabitacija' doveli (ma i samo doprineli) uvodjenju ovih sankcija - Zivkovic&Co. bi trebalo, sve sa generalima + Nenadom Cankom, da budu otpremljeni u bajbok...

Eto, takvi su ti argumenti. cool.gif

Edit: adress

Edited by Dubravka, 20 January 2005 - 02:21.


#32 Dubravka

Dubravka
  • Members
  • 4,879 posts

Posted 19 January 2005 - 20:55

QUOTE(Eraserhead)
Kako bi samo ugodno za Kostunicu i DSS bilo da im je Zivkovic u poslednjim danima vlade pomogao i pored svega sto su njegova i Djindjiceva vlada uradile za Srbiju jos i poslao 3 generala i preuzeo jos jednom na sebe da je "izdajnik", a usput i skinuo obavezu i pruzio im priliku da jos malo glume kvazipatriotizam.

Ti si, Eraser, jedini rekao pravu stvar! thumbsup.gif

Ali, nisam se toga setila... (jebiga, kad se ne bavim politikom, pa mi mozak ne radi u tom pravcu smile.gif )

Tako je! Ako je to bio razlog, rezultat promisljanja, strategija - svaka cast!
Ma, jebes drzavu, raju, standard, reforme... tongue.gif

Evo izjavljujem javno da cu od sada sve lakse podnositi... samo kad znam da se ovi smradovi pate, jer su im oni prethodni uvalili sučku! wink.gif

p.s. Samo, sto ne rece ranije... da ne krečim onoliko! cool.gif

#33 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 19 January 2005 - 20:58

QUOTE
O cemu pricas - kako je Boris Tadic doprineo uvodjenju ovih sankcija?


Dubravka gust te je citati! wub.gif


S druge strane ne mogu razumijeti da ovi, nebi' ih nazivao 'cedistima'
jer nije u redu, vec recimo nezadovoljnici DS/ovom politikom
ne uvidjaju koliko je opozicija jaca iz predsjednickog kabineta doli s partera!

#34 fancy

fancy
  • Members
  • 7,551 posts

Posted 19 January 2005 - 21:56

QUOTE(Slaven @ 19 Jan 2005, 20:58)
Dubravka gust te je citati! wub.gif

Apsolutno.
Dudo, wub.gif zbog tebe sam se ulenjio s pisanjem po politici. cool.gif

#35 Hromi Daba

Hromi Daba
  • Members
  • 5,761 posts

Posted 19 January 2005 - 22:26

sto jes, jes, Dubravku za preshjednika cool.gif

#36 saurus

saurus
  • Members
  • 368 posts

Posted 19 January 2005 - 23:13

Tu temu si počeo sa da li znaš ko je O. Lafonten i nešto tuamčio po svojoj volji.

Mene je samo ovo zanimalo

QUOTE
Da li Lafonten u javnosti kritikuje rad SPD-a?

Da li je Lafonten izbačen iz SPD-a?

Da li je Čeda u javnosti kritikovao rad DS-a?

Da li je Čeda izbačen iz DS-a?



QUOTE
Evo odgovor: Da, Ne, Da, Da. Ali zar ti to nisi mogao takodje jasno procitati u mojim postovima?


#37 pikli

pikli
  • Members
  • 2,042 posts

Posted 20 January 2005 - 00:30

QUOTE(fancy @ 19 Jan 2005, 21:56)
Apsolutno.
Dudo, wub.gif zbog tebe sam se ulenjio s pisanjem po politici. cool.gif

Tako je
Reci im Dudo smile.gif

#38 saurus

saurus
  • Members
  • 368 posts

Posted 20 January 2005 - 01:59

Andurile evo ti nešto što je slično slučaju sa bavarskim SPD-ovcima


QUOTE
Isključeni iz DS
5. oktobar 2004. | 12:48 | Izvor: Beta 
Vranje -- Četiri člana Demokratske stranke isključena su iz DS odlukom Opštinskog odbora DS u Vranju.

U pisanoj odluci koja je dostavljena Čedomiru Stanimiroviću i Draganu Janjiću navodi se da su isključeni jer su formirali grupu građana koja je, mimo DS, nastupila na lokalnim izborima. Odluku je potpisala vršilac dužnosti predsednika Opštinskog odbora DS u Vranju Nela Stanojev, a navodi se da su Stanimirović i Janjić prekršili Statut DS i naneli štetu stranci. Istom odlukom iz stranke su isključeni i Dragoslav Nedeljković i Miodrag Stamenković.

Lista grupe građana "Čedomir Stanimirović" na lokalnim izborima u Vranju osvojila je tri odbornička mandata, a lista DS šest. 


#39 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 20 January 2005 - 03:17

[QUOTE=Dubravka,19 Jan 2005, 21:55] [QUOTE=Eraserhead]Evo izjavljujem javno da cu od sada sve lakse podnositi... samo kad znam da se ovi smradovi pate, jer su im oni prethodni uvalili sučku! wink.gif

[/QUOTE]
S kojom ne znaju da se nose.Ma ipak je dobro sto su ovi na vlasti,da pokazu sav apsurd postojanja DSS-a kao ekspoziture SRS-a u demokratskom bloku,ako se oni uopste vise mogu svrstati demokratski blok,sto ja uopste ne verujem,i nisam nikad verovao da u njega spadaju,i apsurd postojanja Kostunjavog kao premijera,ej,bre,PROBUDITE ME,recite mi da nije istina da nam je ovaj kreten (najblaze receno) vec skoro godinu dana premijer.Poceo sam,od kada je ova "vlada" formirana da zivim u stanju negacije i gradjanske hibernacije,i sve cekam da me neko odledi,da se probudim u zemlji u kojoj ovaj nije premijer! ph34r.gif

Edited by uros_s78, 20 January 2005 - 03:23.


#40 xavier

xavier
  • Members
  • 118 posts

Posted 20 January 2005 - 03:40

Meni je krajnje tesko da zamislim kako bi se radikali i DS dogovorili oko izrucenja, a i ako bi uspeli da se dogovore pretpostavljam da bi to bio dogovor da izrucenja nema (istovetno sadasnjem modelu "dvosmerne saradnje").
Jeste da je prethodna Vlada odbila da izruci generale, ali tada je jos bilo manevarskog prostora da se kupi vremena ili da se traze sudjenja pred nasim sudovima (zarad "mirne Bosne" u Srbiji). Medjutim, nakon godinu i vise dana "izgradnje pravne drzave i jacanja uloge institucija", nesaradnje sa Hagom, prikazane "nezavisnosti" i azurnosti pravosudja tokom sudskih procesa koji su u medjuvremenu vodjeni (atentat na Djindjica, Ibarska magistrala, Stambolic, Sasa Cvjetan - ratni zlocin na Kosovu, itd.) - pa ko bi nama vise verovao? I za Milosevica se cekao poslednji dan za izrucenje, ali ovog puta izrucenja i nema. Cak i da su sankcije teze, nekima ovde to ne znaci nista.
Najlepse od svega ce biti ako Kostunica raspusti Vladu pod izgovororom da izrucenjima ne zeli da vredja nacionalno dostojanstvo Srbije. Taman kad je mislio da se zahukta na funkciji, njega opet ometaju; uradio bi on nesto, al mu se ne da.

#41 saurus

saurus
  • Members
  • 368 posts

Posted 20 January 2005 - 14:15

Evo tri izjave ljudi koji direktno i indirektno podržavaju Koštunicu u izgradnji institucija, rešenju problema Kosova i donošenju novog ustava. Niko od njih nije kriv za sankcije (treća srpska osobina).


Vuk Drašković - ministar inostranih poslova


QUOTE
Saradnja sa Hagom pitanje svih pitanja
22. septembar 2004. | 20:56 | Izvor: Beta, RTS 
Njujork -- Ministar Draškovic kaže da državna pozicija zavisi od saradnje SCG sa Haškim tribunalom.

Posle niza bilateralnih razgovora tokom boravka u Njujorku, gde ucestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN, ministar spoljnih poslova SCG Vuk Draškovic rekao je u sredu da je poruka iz svih tih susreta "više nego jasna" - da ce državna pozicija biti "veoma povoljna" ako bude ispunjena obaveza prema Hagu, uz prikljucenje evroatlantskim integracijama.

"Druga ce pozicija biti i to veoma teška, pri razgovorima o konacnom statusu Kosova koji pocinju sredinom iduce godine, ako Srbija - kako svi prijatelji kažu - ostane izvan evropskih procesa, neka crna rupa na Balkanu i kocnica celog regiona u njegovom prikljucenju Evropskoj uniji", rekao je Draškovic.

Navodeci da je centralno pitanje njegovih razgovora sa zvanicnicima EU i zemalja u regionu bilo Kosovo, Draškovic je kao najvažnije naveo da je insistirao na nepromenjivosti državnih granica izmedu SCG i Albanije, o cemu ce i u cetvrtak govoriti pred Generalnom skupštinom UN. "Granice se ne mogu menjati, one su tu gde su, a sve ostalo cemo rešavati dijalogom, dogovorom na osnovu evropskih i demokratskih principa", rekao je Draškovic, ponovivši da je pitanje Kosova, medutim, povezano sa nastavkom saradnje sa Haškim tribunalom. 




Miroljub Labus - vicepremijer


QUOTE
Posledice nesaradnje sa Tribunalom
2. oktobar 2004. | 14:31 -> 15:25 | Izvor: B92 
Beograd -- Posledice nesaradnje sa Haškim tribunalom u ekonomiji osecaju se vec duže vreme.

Da je saradnja sa Hagom bolja, Srbija bi do sada završila pregovore sa Medunarodnim monetranih fondom, od cega zavise sledece tranše kredita, ocenjuje potpredsednik Vlade Miroljub Labus. Istovremeno, zakljucenje toga ugovora bio bi signal stranim investitorima da ulažu u Srbiju. Cinjenica je da strani investitori zaobilaze našu zemlju, a prema Labusovim recima jedan od razloga je i politicka nestabilnost.

"Kada svi procitaju u Fajnenšel tajmsu da nešto nije u redu u saradnji sa Hagom, oni kažu – stani, u ovoj zemlji je još uvek nekomercijalni rizik veliki. Mi imamo ove privatizacione slucajeve i ako to rešimo na dobar nacin, onda cemo ih ponovo motivisati da dodu u zemlju. Dakle, Hag jeste veliki problem, ali nije samo Hag", kaže Labus.




Boris Tadić - predsednik Srbije



QUOTE
Tadic: Mladic glavna prepreka
20. jul 2004. | 09:26 -> 21:51 | Izvor: B92 

Boris Tadic je za CNN izjavio da ce Srbija saradivati s Tribunalom i da je kljucan faktor te saradnje Ratko Mladic. Tadic kaže da Srbija nesumnjivo želi da saraduje s Tribunalom i da je postignut konsenzus da ce to i biti ucinjeno. "Moramo da se suocimo s ratnim zlocinima i zbog sebe, ne samo zbog medunarodne zajednice. Bili smo žrtve tokom svoje istorije i želimo da budemo bezbedni u buducnosti. Jedini preduslov za to je da se suocimo s ratnim zlocinima", rekao je Tadic.




a bilo je tu i ozbiljnijih pretnji


QUOTE
G17: Ili Hag ili izlazak iz vlade
2. septembar 2004. | 17:40 -> 23:21 | Izvor: FoNet, Beograd 202 
Beograd -- G17 plus izacice iz Vlade Srbije ukoliko u dogledno vreme ne bude konkretnih koraka u saradnji sa Haškim tribunalom.

Zvanicnik te stranke Goran Paunovic izjavio je za Radio Beograd 202 i da kljucnu ulogu u tome treba da odigraju premijer Vojislav Koštunica i predsednik Srbije Boris Tadic. "Naredne nedelje i naredni meseci su kljucni za rešavanje ovog pitanja. Ukoliko tokom oktobra, eventualno koju nedelju duže, ne bude rešenja za to pitanje ili ne bude jasne volje da se ono reši,  G17 Plus ce jasno izneti svoj stav ", kaže on. 


ili kao ova



QUOTE
Tadic: DSS sa SRS = kraj kohabitacije
26. septembar 2004. | 16:13 | Izvor: Beta 
Novi Sad -- Boris Tadic kaže da ako DSS napravi bilo kakav dogovor sa SRS više nema kohabitacije.

"Ukoliko DSS napravi bilo kakav politicki dogovor, saradnju ili pakt sa SRS, nema nikakvih mogucnosti da se održi kohabitacija izmedu predsednika Srbije i republicke vlade", istakao je predsednik Srbije i predsednik DS-a u intervjuu za novosadski Dnevnik od nedelje.

Tadic je ocenio da bi rezultat SRS-a u Vojvodini bio "daleko slabiji", da nije bilo politicke napetosti "izazivanjem incidenata" kojima su ugrožavana prava nacionalnih manjina. "Mislim da su sada preovladali pozitivni politicki trendovi u Srbiji i ocekujem da se i u Vojvodini oni nastave u drugom krugu lokalnih izbora na kojima ocekujem pobedu demokratskih snaga", rekao je Tadic.



Medjutim šipak. I dalje je sve isto sem sankcija naravno, za koje ustvari nije niko kriv sem Koštunice naravno.

Balašević kaže...


...."Krivi smo mi što smo ih pustili".......... i oni koji su glasali i oni koji su podržali i oni koji su kohabitirali.....

#42 minka

minka
  • Banned
  • 1,886 posts

Posted 20 January 2005 - 14:29

sad me zivo zanima Dino, ako se ne sakrijes iza tajnosti glasanja, za koga si glasovao na preCdnickim, a za koga na lokanim izborima?

te za koga ces glasovati u martuApriluMaju na republickim, imajuci u vidu da TZV LDF nece uspeti da nastane, a sumnjam da CJ ima zaista ozbiljnu nameru (osim ako nije totalna budala) da osnuje stranku sa ekipom koja mu se prisiva?

jel ces da glasas za Canka mozda? wink.gif

#43 Croqy

Croqy
  • Banned
  • 3,907 posts

Posted 20 January 2005 - 15:31

QUOTE(Biljana Srbljanovic - Pescanik @ 14.01.2005.)
Ma mislim da kad sledeći put izađemo na glasanje, to treba tako da se pokaže. Sad nam je potpuno jasna slika, kohabitacija nam je potpuno jasna. Ja ću da te pljunem kad sledeći put budem izašla na glasanje, ja ću lično da dođem da te nađem. Stalno su nas plašili tom baba rogom - radikali da ne pobede. Mi se svi stalno nešto vucaramo po tim glasanjima, arlaučemo po binama raznoraznim, krši se izborna šutnja zbog tog straha - samo da ne budu radikali. Ne pada mi na pamet. Hoćete radikale - izvolite, ja uopšte više neću za kohabitante ikad više da glasam zbog toga što me strah od Tome Grobara. Pošto će mi se Šešelj vratiti zahvaljujući kohabitantima.

Da je na vlasti Toma Grobar, on ne bi imao pristup nigde. Majke mi, da je Toma Grobar premijer, vratio se ovde Jovica Stanišić ne bi, pošto Tomine garancije niko ne bi slušao. Ovde bi upali neki komandosi, pohapsili to što treba da pohapse, pošto oni očigledno znaju gde su ti ljudi i hajde zdravo, doviđenja. Prema tome, mene mnogo više vređaju ti kohabitanti što dozvoljavaju da se to radi. S vremena na vreme sednem, pa plačem, onda me to prođe, i neću da idem na glasanje. Sad ima da se bore za moj glas.


O apstinenciji, kao alternativi, razmisljam proteklih 3 meseca. O tome sam govorio u mojim postovima do sada. Za mene je kljucna recenica: "Sad ima da se bore za moj glas." A nisu uspeli da animiraju ni onu grupu sa predhodna dva ciklusa izbora. Uspeh ove zemlje ce se meriti ozbiljnoscu kohabitanata. Sto je ona veca, to ce ova zemlja imati vise sanse.

Dotle: "Ne racunajte na nas..." Dj.B. wink.gif

#44 Idioteque

Idioteque
  • Members
  • 1,602 posts

Posted 20 January 2005 - 16:17

Saurus, croqy, urose, gust vas je citati. Ohrabruje cinjenica da nisu svi oportunisti, zablentaveli u kohabitante i prepuni poverenja u njihovu "taktiku". Solana ne dolazi, studija se odlaze do daljnjeg, ali neka, Pradsednik zna sta radi, njima je savrseno jasno zasto on cuti. Neka, oni ce morati da provetravaju stranku kada se pokazu pravi efekti kohabitacije. wink.gif To sto ce sad obican narod reci "pa sad su demokrate na vlasti (Vlada + DS) pa su nam uveli sankcije i odjebali za studiju, sta mozemo da izgubimo ako probamo sa radikalima", nema veze. Ne seirim, svi cemo biti u govnima, ali thanks to stara dobra arhiva cemo znati zbog koga smo tamo. mad.gif

#45 minka

minka
  • Banned
  • 1,886 posts

Posted 20 January 2005 - 16:23

ne zan se sta je gluplje - dva citata gor i dole, ve recenice u sredini ili ti jedan sto si to postovao...

takvih sto se uzdrzavaju ima i ovako mnogo, posle ce da placete da ne valja...

jel mislis stvarno da ce ovde da upadaju komandosi sa strane da hapse nekog?

mora da mnogo gledas ZanKlodVanDama - nece boli ih qrac, ima da lupe sanitarni zid, da nas zatvore da se usmrdimo!!!

A usmrdecete se i vi sto se nadate da ce cika GeorgBush (ili neki drugi presidentOfUSA) da se pokida da postavlja ovde protektora - ma evo sve trce, srbija puna nafte, a nemaju ni vojne baze po svim ostalim zemljama, o rudnicima po sumadiji da ne pricamo, ma samo sto nisu dosli...

ima bre da nas puste da trulimo - ko nas hebe - a vi samo pustite da grobar&salata dodju na vlast...

kako mozes tolko ostrascen ideologijom da budes pa da razmisljas tako - to je pitanje?

jel su svo glasaci SDP-a u nemackoj clanovi, ili Demokratske stranke?

jel su bar simpatizeri?

Ne i NE, ali u srbiji glave napunjene pricom pogresnom, pa se s jedne strane stranke hvale kako imaju 500.000 clanova (mislim da obe americke velike stranke nemaju toliko clanova zajedno), a glasaci nece da glasaju 'jer im niko od kandidata nije blizak po politickim opredeljenjima"

fu*king neverovatno - pa glasa se valjda za onoga koji ti nudi najbolju perspektivu, a bojkot koristis kad ne postoje demokratski izbori (mada je i to pogresno, jer milosevic ne bi nikad pao sa vlasti)...