Jump to content


Photo

Exit 04


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
183 replies to this topic

#181 Born Too Loose

Born Too Loose
  • Members
  • 1,205 posts

Posted 09 August 2004 - 05:48

- rekoh da odsviram, ne da otpevam

- prava morrisonovska :lol:

#182 Hella

Hella
  • Sleepers
  • 6,199 posts

Posted 12 August 2004 - 15:45

12. julij 2004

Nasilje na Exitu

V Novem Sadu napadli Slovence

Četrta ponovitev novosadskega festivala Exit bo v spominu ostala predvsem po izjemnem obisku. Med več kot 100 tisoč obiskovalci, ki so se v štirih dneh sprehodili med ducat odrskimi prizorišči, so seveda prednjačili obiskovalci iz Srbije, takoj za njimi pa smo na lestvici navzočih zagotovo pristali gostje iz Slovenije, sledili so nam Romuni, Bolgari in Madžari. Zanimivo je, da navkljub protinacionalistični usmeritvi evropskega festivala v Novem Sadu ni bilo zaslediti hrvaških obiskovalcev. Množica slovenskih žurerjev je Vojvodino v večini zapustila zadovoljna, vseeno pa se je na Exitu zgodilo nekaj incidentov, ki so podalpski karavani pokvarili zabavo na Petrovaradinski trdnjavi. Po "mirnih" prvih dveh dneh so jo tretji dan festivala skupili videoartisti iz kolektiva Dekaos, ki za nekaj domačinov v DJ Areani niso bili "pravilno" oblečeni. Eden izmed trojice VJ-ev, katerih vizualije ste lahko preteklo sezono spremljali na platnih Kluba K4, si je namreč za tisti večer oblekel krilo, kar pa je bilo za homofobne Srbe preveč. Najprej so neznanci fantu za vrat zlili pivo, zaradi ugovarjanja jo je najprej skupil on, pravim srbskim moškim pa ni bilo odveč udariti niti prisotne spremljevalke. Zadnji se je v spor umešal tretji člana Dekaosa, ki jo je odnesel najhuje, saj se je v Slovenijo vrnil s tremi spominskimi šivi na arkadi. Nasilje so od daleč spremljali tamkajšnji redarji, ki posredovanja niso šteli med svoje delovne dolžnosti. Po zdravniški oskrbi je bila trojica prepeljana v novosadsko bolnišnico, kjer sta jim v spominu najbolj ostala umazanija in nezanimanje tamkajšnje policije za njihov primer. Navkljub izrecni želji po kontaktu s policijo s pretepenimi Slovenci ni želel komunicirati noben srbski policist.

Nasilna energija se je preselila tudi pred oder Kluba K4, ki je na plaži v kampu prevzel organizacijo after partijev. Okoli nedeljskega poldneva so med rolanjem našo drum'n'bass dvojico Josserja in Markomana za gramofoni obiskali domačini, ki so s prijemom za vrat od DJ-ev zahtevali tršo techno glasbo. Ker sta DJ-a vedela za incident zgoraj omenjene trojice, sta nasilnežem ustregla in v zavrtela njihov CD. Vsiljenemu CD-ju je sledil repertoar Ljubljančana DJ Zvuka, ki so mu tamkajšnji obiskovalci z noži grozili, naj ne preneha s predvajanjem trance udarcev. Za slabo organizacijo odra, kjer je z DJ-ji gostoval Klub K4, so po mnenju programskega vodje K4 Gregorja Žavcerja krivi predvsem srbski organizatorji, ki naj bi skrbeli za majhen oder v kampu.

Drugače je bilo na trdnjavi, kjer so glavne organizacijske vzvode vlekli neznani Angleži, ki so po vsej verjetnosti glavni producenti tega največjega balkanskega festivala. Paxton, član angleške Exitove organizacijske ekipe, je Klubu K4 poslal naslednje opravičilo: "Zelo smo zaskrbljeni in pretreseni ob novici o takšnem vedenju in takšni reakciji varnostne službe. Ne le na tem festivalu, nikjer ni prostora za ksenofobno obnašanje. Ko bodo žrtve okrevale, bomo raziskali možnosti za sprožitev kazenskih postopkov, do takrat pa jim v želji po hitrem okrevanju pošiljamo ljubezen in podporo."


Posted Image
Pretepeni Ljubljančani

Siniša Gačič, MLADINA

#183 zvonko

zvonko
  • Members
  • 757 posts

Posted 17 August 2004 - 07:50

ja jebena jezika. imenice i glagole jos i nekako, ali prideve, priloge, predloge i veznike nikako.

ovo ko onaj tvoj mock-srpski.

#184 vasudeva418

vasudeva418
  • Banned
  • 2,635 posts

Posted 17 August 2004 - 13:49

Moj sator na EXIT kampu bio je metar od njihovog...i usred noci imali su homofobne situacijie, ekipa sa kojom su cirkali vino zgadjeno ih je napustila posle zestoke i idiotske rasprave na temu `da li je dobro biti homoseksualac`.
Nismo mi jos zemlja za velike festivale, dajte da se ne lazemo.