Jump to content


Photo

Indija


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
108 replies to this topic

#31 maxivida

maxivida
  • Members
  • 3,167 posts

Posted 27 March 2004 - 23:06

Mislim da si ga pogrešno razumeo. Čovek bi želeo u smog, nebodere, metro, u srž postmoderne civilizacije, u naručje ultrarazvijenog kapitalizma. Da se uzdiže na betonu, što dalje od zemlje, a ne da se zakopava pod nju. :lol: Saosećam. Serbia does that to you. :lol:

#32 Hella

Hella
  • Sleepers
  • 6,199 posts

Posted 28 March 2004 - 03:44

e jesvala baštako i nikako drukče, maxi.

ko oće da mu krave seru po tratovaru, sluša sitare, zapira se u gangesu, uživa u čarima pradeša i živi u rupi u zemlji negde blizo Kalkute dok ne krepa od deidracije il šuge il gube il sirotinje il širkana il kobre il neke bubetine otrovne il od tuge što se zajebo kad je rasprodo svo pokućstvo i kreno u pizdu materinu da Shvati Svu Filozofiju - nek izvoli.

ja bi rađe i dalje komp i kola i čipo prodakšn hipermarkete i internet i teve i novine i divljikse i poso i zagađenje i smrdež gratski...

e, da.

i forum.

#33 bujdossminipitikovski

bujdossminipitikovski
  • Members
  • 128 posts

Posted 28 March 2004 - 18:33

podržavam. neću tamo di smrde.

#34 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 28 March 2004 - 21:01

kako kenjate.
ima li ovde nekog ko je actually bio u Indiji?
shta? sve je shit, prljavo i nehigijensko?
nije nego.

#35 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 29 March 2004 - 07:57

nesto za laku noc ...a moze i za dobro jutro :lol:

A.R. Rahman - Mumbai Theme Tune

Posted Image Posted Image

:lol:

#36 Rajo

Rajo
  • Members
  • 4,382 posts

Posted 29 March 2004 - 08:37

ima li ovde nekog ko je actually bio u Indiji?
shta? sve je shit, prljavo i nehigijensko?
nije nego.

Bio sam u Bangladeshu. Ne vuce me zelja da opet idem. Bilo je dosta je prljavo i neuredno. Mada, kolko sam cuo, Bangladesh ipak znacajno zaostaje za Indijom.

Obisao sam jos dosta zemalja u okolini (Nepal, Miyanmar, Tajland, Laos, Kambodza, Kina itd.). Nikad nijesam imao zdravstenih problema. Savjet za one koji idu u te krajeve jeste: piti samo mineralnu vodu i hraniti se u restoranima "za strance".

#37 Hefestus

Hefestus
  • Members
  • 6,822 posts

Posted 30 March 2004 - 01:52

nesto za laku noc ...a moze i za dobro jutro :lol:

A.R. Rahman - Mumbai Theme Tune

Posted Image Posted Image

:lol:

Ako volis takvu muziku preporucujem
Posted Image

Iuzetan CD.

Btw. Ravi je bio i u BG ja mislim tamo krajem 70-tih.

#38 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 30 March 2004 - 06:14

e imam taj album :lol: ....igra gudackih, duvackih i ostalih instrumenata ....divno :lol:

#39 luba

luba
  • Members
  • 1,254 posts

Posted 30 March 2004 - 12:43

kako kenjate.
ima li ovde nekog ko je actually bio u Indiji?
shta? sve je shit, prljavo i nehigijensko?
nije nego.

nije sve, ali dosta jeste, narocito gradovi. kad odes u prirodu, ma gde ona bila, mnogo je lepse.

kina je, recimo, mnogo prljavija, u svakom smislu
a to sa kravama je samo mistifikacija, one i nece na put. sta ce na ulici, kad ih svuda samo maze i paze.

mnogo je gore sa majmunima, narocito po hramovima. oni mali, satro hoce da se maze, a u stvari samo gledaju da ti maznu nesto, pa i da te ugrizu.
najlepse od svega je hrana, naravno
ostali dozivljaji iz indije i nepala vise idu pod "vas najveci blam" nego ovde

doduse, moje iskustvo je od pre skoro 15 godina, tako da je sad mozda drugacije
a i tad jos nisam upoznala mogucnosti turizma sa zvezdicama :lol:

#40 Hella

Hella
  • Sleepers
  • 6,199 posts

Posted 30 March 2004 - 13:28

kina je, recimo, mnogo prljavija, u svakom smislu

ostali dozivljaji iz indije i nepala vise idu pod "vas najveci blam" nego ovde

daj daj daj daj
ajde ajde ajde ajde
opšir-nije!

još! oću da se izpostavi kako sam u pravu!
i neksejavi neko za rusiju...

#41 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 30 March 2004 - 13:37

Interesantan je to fenomen... s jedne strane ovde naviru na sve rupe, legalne i nelegalne, Indusi i ostali dalekoistocnjaci. S druge strane, na istim tim aerodromima, samo na Departure, stoji i mlad i star Australijanac, Amerikanac, Englez sa zarkom zeljom da u te zemlje ode. Pa makar i glavu izgubio. /Pre neki dan je jedna Australijanka sela u Taxi u Delhiju, rekla da hoce na aerodrom; taksista je negde na pola puta izbo i izbacio iz kola, a zadrzao novcanik./ Mlad Indus hoce na zapad da pere sudove u restoranu ako treba, u dve smene, mlad zapadnjak skuplja dzeparac da ide tamo da vidi Dalaj Lamu i garavu musavu decicu kako trce za kolima... paralelni svetovi.

#42 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 30 March 2004 - 13:43

Ljudi, lepo se provedite i uzivajte svi koji planirate tamo da idete, a ja neka hvala.
Kao sto ne dolaze u obzir nikakve Afrike niti bilo kakve slicne exoticne destinacije.

A ako mi bas bude do egzotike ja cu na Spizberska ostrva. Jest malo sveze ali leti upece i na 10°C a Sunce uopste ni ne zalazi, ono nema bas hrane u izobilju ali ono sto ima znam da mogu bez problema da jedem, za vodu uvek mogu da jedem sneg i grickam ledenice, a ono sto je najvaznije: nema sanse da me spopadaju insekti i slicna zgadija koji me iovako uzasno nerviraju :lol: a pogotovo kada mogu da mi eksportuju neku bolestinu :lol:

#43 luba

luba
  • Members
  • 1,254 posts

Posted 30 March 2004 - 14:03

jeste interesantan fenomen, kao sto je interesantan i onaj da vile na dedinju nemaju kanalizaciju, vec septicke jame.

sigurno ne otkrivam rupu na saksiji, ali taj fenomen (zapadnjaci na istok i sl.) sigurno ima veze sa tzv multiple choices koje svaki srecnik rodjen u zemljama osvedocene demokracije dobija po rodjenju vaspitanjem, drustvenim normama, edukacijom i sl.

desetine mladih i ne vise mladih zapadnjaka koje sam sretala, odlaze u nekom trenutku da otkriju svet, sebe, duhovnost, bla-bla-bla... tek tako, znajuci, to jest, nesumnjajuci da uvek mogu da se vrate pa i pocnu od nule i stignu gde treba. i gde god da odu, iz bilo kog razloga - otkrivanje sebe, do-goodersi, mir i spokoj, greenpeace ili postaju bumovi - sve je to deo multiple choica koji uvek imaju, a koji mi tek treba da naucimo da koristimo.

moja tetka, balerina po skolovanju, posle razvoda (iako situirana) odluci da u 50-oj promeni zivot i postane computer nerd, ode u skolu, i danas radi u nekom oracleovom cvoristu, a ima 62 godine.

da je rodjena i zivela u srbiji (verovatno i u indiji, pakistanu, tunisu ili bilo kojoj zemlji ciji se stanovnici vecinom trude da je napuste), sigurno joj to ne bi palo na pamet, bez obzira da li u kuci ima bubasvabe ili ne.

indijac ce otici na zapad i da pere sudove i da postane kompjuteras ne samo zato sto mu je u indiji gadno i lose i prljavo, vec zbog onog zbog cega svi odlaze.

indija je predivna cak i prljava, i ima i tamo 5 zvezdica pa ne moras da se mesas sa obicnim svetom, curry koji ces tamo jesti ne moze da se meri ni sa jednim na svetu, ali ce salterusa odbiti da ti proda kartu za autobus jer si samo zensko a na goi ce te proganjati drogirani pedofilicari zapadnjaci da ti objasne da je oooommmm u stvari prava istina. i onda kad stavis plus i minus, shvatis da ti tu nije mesto, sem ako ne zelis da prihvatis sve zakonitosti zivota tamo. uostalom, kao i bilo gde na svetu.

hella,
mrzi me sad za kinu, drugi put, ali samo kratko: stenice u krevetu :lol:

#44 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 30 March 2004 - 18:40

a na goi ce te proganjati drogirani pedofilicari zapadnjaci da ti objasne da je oooommmm u stvari prava istina.

eh chu, ajd drogirani, pa jos i pedofilicari ...ajde de, ima ih raznih tamo, pa i svugde, al nemojmo ici u extremne slucajeve

ali, sto jes jes ...ja znam ovde jednu Indijsku porodicu ...stalno idu na letovanje u Indiju, obilaze ostatak familije i tako to ....jednom su hteli da se konacno vrate za navek za Indiju ...i posle 6 meseci ipak se vratili u US ...jednostavno su navikli na ovaj zivot ovde, cak i pored toga sto se drze svih mogucih Indijskih obicaja ovde [mislim na ishranu, obicaje ...nacin zivota ..] .....

a Ameri koji pak odu u Indiju da pronadju sebe i tu istinu u Hindu religiji, uglavnom idu u extremnost i prave od svega toga toka kult, sektu, na zalost ....takozvani religiozni fanatici iz obesti ....pa ako cemo da gledamo na Indiju po takvim extremnim slucajevima, onda stvarno yebi ga

#45 Kartikeya

Kartikeya
  • Members
  • 562 posts

Posted 09 April 2004 - 03:24

Zavisi u koji deo Indije idete. Južna Indija je bogatija od severne pa za zapadnjake kulturni šok (koji je neizbežan) kada slete nije tako veliki. Osim toga to je ogromna zemlja (preko milijardu ljudi). Po procenama nekih zapadnih kompanija koje su ispitivali tržište za svoje proizvode u Indiji živi oko 300.000.000 ljudi zapadno-evropskim standardom?! Praktično ko cela zapadna Evropa. U SAD najbogatija strana zajednica su upravo Indijci. Sa druge strane ima takve sirotinje da ti se srce stegne kad ih vidiš. Mršav ko suva grana, sa peškirom (gamšom) oko pojasa i nastrašicom od šaša - i to je sve što ima, živi od onoga šta mu ko udeli.

Ta priča o kravama koje zaustavljaju saobraćaj je samo naivan mit, ako se i desi da krava zaluta na put brzo je oteraju odatle. Majmuni su daleko veći problem, kako jeneko već konstatovo.

A što se tiče prol.... ovaj, problema sa stomakom, to zavisi od osobe do osobe a naročito od toga gde i šta jedeš i piješ. Kako su već oni koji su iskusni u putovanju po istočnim zemljama rekli - piti samo fabrički flaširanu vodu, a jesti samo u restoranima za zapadnjake; Indijci jedu toliko ljutu hranu da prosto ne poveruješ da je to moguće pojesti. Neko ima problem sa tim a neko nema, al ako paziš šta jedeš i piješ mogućnost takvog problema se svodi na minimum.

Edited by Kartikeya, 09 April 2004 - 03:25.