Jump to content


Photo
- - - - -

Doruckuj kao car


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#16 Glitter

Glitter
  • Members
  • 50 posts

Posted 30 July 2017 - 14:47

svinjska mast, malac, maslinovo ulje -- holy trinity.


:)
  • 0

#17 fulleren

fulleren
  • Members
  • 453 posts

Posted 30 July 2017 - 14:54

...

 

Kako nema 'rahatluka sa orasima'?

 

Ogroman izbor (ja to ne trosim)

 

 

Nego, jel sam spremas sebi dorucak ili ...

;)

 

Kod vecine tih ratluka, kao po obicaju, slike na ambalazama govore vise od hiljadu rijeci... ono sto se nadje unutra nikad ne odusevi. A bice da je i zbog toga sto sam povremeno konzumriao domaci ratluk sa orasima, pravila jedna bakica iz mjesta blizu Ulcinja... ali bakice nema vise medju nama pa tako ni tog slatkisa. :( E to je bio ratluk! 

A dorucak spremam - da, samo sto ga ne placam u full-u... ali ne jos zadugo :D


  • 1

#18 Glitter

Glitter
  • Members
  • 50 posts

Posted 30 July 2017 - 14:58

htela sam da okacim sliku ali javlja neki error

Edited by Glitter, 30 July 2017 - 15:01.

  • 0

#19 Kinik

Kinik
  • Members
  • 40,449 posts

Posted 30 July 2017 - 15:10

...

 

... 

 

 

Ne postoji nista jednostavnije nego sto je ratluk.

:wacko:

Secer, voda, skrob, limun, aroma i neki dodatak.

Moze i prehrambena boja.

 

...


  • 0

#20 Glitter

Glitter
  • Members
  • 50 posts

Posted 03 August 2017 - 13:45

Sad ce da padnu jedne przenice tzv. french toast. Osecam da bi Kinik u umucena jaja dodao muskatni prascic ;).
Na Kubi sam jela neke przenice koje su imale ukus banane, ne znam u cemu je fora nisam ih pitala, ali bile su odlicne.
  • 0

#21 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,339 posts

Posted 03 August 2017 - 13:55

Sad ce da padnu jedne przenice tzv. french toast. Osecam da bi Kinik u umucena jaja dodao muskatni prascic ;).
Na Kubi sam jela neke przenice koje su imale ukus banane, ne znam u cemu je fora nisam ih pitala, ali bile su odlicne.

 

Przenice nisu tzv French toast.

 

Real French toast


  • 2

#22 Glitter

Glitter
  • Members
  • 50 posts

Posted 03 August 2017 - 14:10

Przenice nisu tzv French toast.
 
Real French toast


wow, nisam znala da se peku u rerni
hvala, sledeci put probam
  • 0

#23 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,339 posts

Posted 03 August 2017 - 14:13

wow, nisam znala da se peku u rerni
hvala, sledeci put probam

 

Vjerovatno ne postoji nacija koja jede hljeb i jaja da nemaju neku verziju przenica ali samo su perverzni Francuzi to doveli do savrsenstva.

 

Probaj, pa nam reci kako je ispalo. :)


  • 2

#24 Glitter

Glitter
  • Members
  • 50 posts

Posted 03 August 2017 - 14:20

Ja sam ove moje spremila tako sto sam umutila 4 jaja, dodala vrlo malo mleka, oko 2 kasike, truncicu soli i onda u tu smesu umocila kriske hleba. Umecem ih brzo, tek da se obe strane obloze a ne kao u gornjem snimku gde hleb upije svu smesu. I samo ih przim.
Volim da ih jedem sa pekmezom od sljive i hladnim mlekom :). Moji vise vole sa feta sirom, prsutom, ajvarem.
I pojela sam jednu, mada bi ih pojela tri :)

probacu ove sa dornjeg snimka definitivno

Edited by Glitter, 03 August 2017 - 14:21.

  • 1