Jump to content


Photo

Preporuka banke


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
55 replies to this topic

#46 Hartmann

Hartmann
  • Members
  • 223 posts

Posted 30 August 2007 - 16:59

Intesini ATMovi NIKAD nisu out of order spolja gledano, čak i kada su out of order. Zašto je takav softver urađen ne znam. Možete uraditi sve korake, kada dođete do kraja transakcija neće biti izvršena jer ATM ne radi. Ovo sam čuo iz druge ruke pa bih voleo ako ima neki insajder da potvrdi/demantuje.

#47 djordje geprat

djordje geprat
  • Members
  • 1,455 posts

Posted 30 August 2007 - 21:14

QUOTE(1.maj @ 29 Aug 2007, 12:09) <{POST_SNAPBACK}>
Od svih usluga najbolja koje neka organizacija moze da ponudi najbolja je postanska stedionica. Pitate se zasto? Pa... zato sto ih ima svuda rade ko zmajvi i za sve ostale su Brzi Gonzales ako se uporede sa expeditivnoscu bankarskih salterusa. Cesto mi se desi da sa devojkom odem u Hypo banku u neku njihovu predstavnistvo i tu nastaju tantalove muke. Za placanje 3-4 racuna i kupovinu nesto malo evrica sigurno im treba 5-10 min po coveku. Mozda nema redova (moram priznati i da u posti nisam naleteo na neki red duzi od 2 min u zadnjih 2 god) sve je tiny-shiny, uniformisane su i imaju perfektnu sminku i bigboobies i kez od uveta do uveta ali me to uopste ne privlaci. Uzasno su spori i cesto ne znaju procedure za neke stvari. Kada pogledam kojom se brzinom radi u posti shvatim da mi ne pada na pamet da menjam banku. Za one stvari koje su meni potrebne sve je savrseno. Imam neku karticu koja je dosla kao zamena za cekovnu plastificiranu i svuda mogu da placam sa njom. To je onaj fazon ako imas para na racunu oni ti istog sekunda skinu to sto si platio i gotovo. Nema kamata, dozvoljenih minusa i ostalih cuda. Cela ta usluga kosta 70din (skoro su je povecali sa 45din) Inace tu karticu svuda primaju po nasim prodavnicama bez ikakvih problema.

Moram da dam jedan oooooogrooooomaaaaan + za postansku stedionicu a to je njihov sajt sa tonom usluga koje mozete obaviti preko njega. Da ne spominjem sto im je pregled stanja racuna Br.1 u celoj zemlji. ako vas zanima mozete da pogledate sve od prvog dana kada ste otvorili racun (par godina u nazad, moj slucaj) do dana danasnjeg. Istog trenutka kada nesto platite karticom se skida sa vaseg racuna i odmah je vidljivo. One papirne izvestaje koje mi salju nisam ni jednom za 4 godine pogledao samo ih izcepam i bacim.

Manje, više, u pravu si. Pregled preko interneta, bankomati, pošte po celoj zemlji Srbijici. Zajebani su samo "oni" dani. Kada ističu rokovi za plaćanje poreza ili telefona, dobijanje popusta za plaćanje struje i dani isplata penzija. Može da se desi da uđeš u poštu blizu nekog fakulteta u dane kada se prijavljuju ispiti. Ako imaš neku posebnu potrebu, ide se u u direkciju (27 . marta ili kako li se sad već zove). To jesu minusi.

#48 headhunter

headhunter
  • Members
  • 6,691 posts

Posted 02 September 2007 - 03:32

QUOTE(Rastko @ 30 Aug 2007, 10:33) <{POST_SNAPBACK}>
...


opusti se čoveče smile.gif

ako ćemo se zadržati u domenu ovog topika,onda mi je tvoja konstatacija u krajnje ruku smešna/kao, imaju super ATM blink.gif
bezveze, ponašaš se kao pubertetlija/


ako mi generalno deliš epitete,to je opet druga priča o kojoj ne bih trošio previše reči na ovom mestu/jednom rečju ti si licemer
ako ima potrebe obrazložiću

edit : i=e

Edited by fat moe, 02 September 2007 - 03:37.


#49 Rastko

Rastko
  • Members
  • 4,352 posts

Posted 02 September 2007 - 19:39

QUOTE(fat moe @ 2 Sep 2007, 04:32) <{POST_SNAPBACK}>
ako ćemo se zadržati u domenu ovog topika,onda mi je tvoja konstatacija u krajnje ruku smešna/kao, imaju super ATM blink.gif
bezveze, ponašaš se kao pubertetlija/


Kad se setim nesto pre 2000te kako je bilo naci ispravan ATM, pa onda ekspanzije istih, pa sj''ane bankomate RZB-a, u svojoj ATM-istoriji jedino je Intesa uvek imala bankomat koji radi... mozda i neke manje banke ali one ih nemaju dovoljno, a meni je vazno da ih bude sto vise, jer kes ne volim previse. Dakle, meni je to bitan parametar.

Koji su drugi bitni parametri - clanarina, dodatne pogodnosti, broj ekspozitura, postojanje online sistema... po svim tim merilima Intesa je u vrhu sa jos tri-cetiri banke. Kreditni rejting (ako je ikome bitan) - odlican. Brzina dobijanja plastike ili ako ih izgubim - opet super. Amex - jedini za sad koliko znam. Uz racun dobijes dzaba osiguranje i jos milion nekih gluposti. I sta jos hoces?

QUOTE
ako mi generalno deliš epitete,to je opet druga priča o kojoj ne bih trošio previše reči na ovom mestu/jednom rečju ti si licemer
ako ima potrebe obrazložiću

edit : i=e


Vidis, Fat, ti konstantno ovo tvrdis, a ja ti govorim da je to netacno. Ti mozes nastaviti sa svojim glupostima koliko hoces, ja se ne mogu braniti, zbog toga sto se moja profesija zasniva na poverljivosti izmedju ostalog. Ti i tebi slicni mozete sve popljuvati ili israti sve sto znate ili sto ste culi ovde, ja ne mogu. Zato je besmisleno i ruzno mene nazivati licemerom.

#50 Tresko

Tresko
  • Members
  • 7,316 posts

Posted 02 September 2007 - 22:56

QUOTE(bogdan83 @ 19 Aug 2007, 21:32) <{POST_SNAPBACK}>
Najbolje su solucija kada u Intesi (bar je tako u NS u centru) rade tri saltera.Na svakom od tri aktivna ima po deset ljudi. A za salterima sedi po pet radnika,onoj dvojici ne padne na kraj pameti da rastere guzvu,cak se naljute ako im pridjes i pitas jel moze kod vas,a on kaze "salter ne radi",i pokaze prstom na natpis na pultu. Koja mu je svrha da sedi za salterom ako salter ne radi. Zasto iz postovanja prema klijentima ne bi sedeli u drugim prostorijama i obavljali administrativne poslove koji nisu direktno vezani za klijente.

Pa takav način poslovanja je karakterističan za Banca Intesa, i u Srbiju je uvežen iz Italije.
Naime, iako u svim poslovnicama u Italiji, uvek naprave po najmanje tri šaltera, dva su uvek zatvorena, tj. SAMO jedan je otvoren, a iza ona dva zatvorena sede dva mamlaza, sa onim natpisom ispred-ŠALTER ZATVOREN. Onaj jedan koji radi, je valjda posebno obučavan da bude što sporiji, i naravno odgovor na svako pitanje klijenta je NE MOŽE. Nikad nema potrebnih formulara za uplatu-isplatu tamo gde treba da budu, pa onda moraš na glas da diktiraš broj svog računa šalter-debilu tako da svi mogu da te čuju.
Za svaku operaciju sa računa(inkaso čeka druge banke, transfer novca na drugi račun itd, su potrebni najmanje 7 dana, da bi pare bile dostupne).

Znači, to je način poslovanja matične kuće, pa su taj svoj zaštitni znak izvezli u Srbiju.

Da ne bi pomislili da je Unicredit nešto bolji.

#51 beowl

beowl
  • Members
  • 2,789 posts

Posted 03 September 2007 - 16:10

QUOTE(Hartmann @ 30 Aug 2007, 17:59) <{POST_SNAPBACK}>
Intesini ATMovi NIKAD nisu out of order spolja gledano, čak i kada su out of order. Zašto je takav softver urađen ne znam. Možete uraditi sve korake, kada dođete do kraja transakcija neće biti izvršena jer ATM ne radi. Ovo sam čuo iz druge ruke pa bih voleo ako ima neki insajder da potvrdi/demantuje.

Lično prisustvovao neuspešnom pokušaju bolje polovine da podigne keš iz Intesinog ATM-a. Sve se desilo tako kako si opisao - bankomat spolja izgleda kao da savršeno radi, svi koraci se lepo i uredno izvrše, kartica izađe nazad a pare se ne pojave i ti ostaneš da misliš da li se unutra nešto zaglavilo, ili transakcija nije uspela, pa ako nije uspela da li su pare i dalje na računu ili su skinute a ti ih nisi dobio... Naravno niko kome se obratiš nije u stanju da ti kaže šta se dogodilo i da li je sve u redu. Da ne pominjem kako su Intesini ATM-ovi valjda jedini kod kojih na potvrdi o podizanju novca ne stoji preostalo raspoloživo stanje.

Još bolji fazon - na spisku bankomata, na Intesinom sajtu, nalazi se bankomat u Atrium zgradi (Novi Beograd). Odemo mi tamo, lik iz obezbeđenja nas zaustavi i pita gde smo krenuli sa cvetom u kosi, mi kažemo: "Do bankomata", on nama: "Pa gde su vam ID kartice? (za zaposlene koji rade u zgradi)", mi njemu: "Pa nemamo ih, ne radimo ovde, samo idemo do bankomata", na šta nam on objasni da od toga neće biti ništa jer bankomat možeš da koristiš samo ako radiš u Atriumu. Najbliži sledeći je bio kod Fontane i tu se desilo ono iz prethodnog pasusa.

Uopšte uzev, generalni utisak je da grčke i pogotovo italijanske banke valja izbegavati - austrijske su mnogo profesionalnije.

#52 thermal bug

thermal bug
  • Members
  • 2,388 posts

Posted 03 September 2007 - 16:26

QUOTE(djordje geprat @ 21 Aug 2007, 22:40) <{POST_SNAPBACK}>
... U Rajfajzenu je uvek i svugde gužva...
charobna formula za rajfajzen: kolko ljudi ispred tebe x 30min, pa ko ima vremena, moze da provede prijatno radno vreme. al da ne prevrce ochima sluchajno, poshto po pravilu imaju zivchano obezbednjenje koje rado pokazuje naoruzanje rolleyes.gif

eh, da, krajnje sporedna stvar: te zenice tamo nemaju pojma o pojmu, a na pitanja o procentima, konverzijama i transakcijama se uglavnom kikocu ph34r.gif

na kraju sam, od bede, ostala kod vojvodjanske i ispade da nisam pogreshila. samo je sad pitanje sta ce grci da uchine od toga huh.gif

Edited by thermal bug, 03 September 2007 - 16:27.


#53 jddipqd

jddipqd
  • Members
  • 384 posts

Posted 04 September 2007 - 08:42

QUOTE(beowl @ 3 Sep 2007, 17:10) <{POST_SNAPBACK}>
Da ne pominjem kako su Intesini ATM-ovi valjda jedini kod kojih na potvrdi o podizanju novca ne stoji preostalo raspoloživo stanje.

Kad god mi je bankomat ponudio da izda potvrdu (a jednom mi se desilo da jedan nije ponudio, nemam pojma zašto) na njoj je pisalo preostalo stanje.

#54 Rastko

Rastko
  • Members
  • 4,352 posts

Posted 04 September 2007 - 09:05

QUOTE(jddipqd @ 4 Sep 2007, 09:42) <{POST_SNAPBACK}>
Kad god mi je bankomat ponudio da izda potvrdu (a jednom mi se desilo da jedan nije ponudio, nemam pojma zašto) na njoj je pisalo preostalo stanje.


I meni.

#55 headhunter

headhunter
  • Members
  • 6,691 posts

Posted 04 September 2007 - 20:41

QUOTE(Rastko @ 2 Sep 2007, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
...
Vidis, Fat, ti konstantno ovo tvrdis, a ja ti govorim da je to netacno. Ti mozes nastaviti sa svojim glupostima koliko hoces, ja se ne mogu braniti, zbog toga sto se moja profesija zasniva na poverljivosti izmedju ostalog. Ti i tebi slicni mozete sve popljuvati ili israti sve sto znate ili sto ste culi ovde, ja ne mogu. Zato je besmisleno i ruzno mene nazivati licemerom.


okay Mr.Scrambled egg,ubuduće razgraniči šta je privatno,poslovno i " za poneti na 4um"...

#56 rafiki

rafiki
  • Members
  • 172 posts

Posted 05 September 2007 - 07:15

QUOTE(beowl @ 3 Sep 2007, 17:10) <{POST_SNAPBACK}>
... Najbliži sledeći je bio kod Fontane i tu se desilo ono iz prethodnog pasusa.
...

FYI, ima i jedan u novom Merkatoru prekoputa samoposluge.

Pozdrav