Jump to content


Photo

Češko, Svrabiša itd. po Betenhajmu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Blekendvajt

Blekendvajt
  • Members
  • 322 posts

Posted 31 October 2003 - 10:41

Svrabiša i Češko, saopštenje Liberala Srbije uz pomoć Betenhajma...

Svrabiša i Češko su G-17-ovci, a onaj Siniša Mitrović, član LS sa neverovatno pametnom facom: »Ne bih ja da tumačim metafore, nisam ja...« me nasmejao juče u vestima:
Prosto se nametalo »Nisam ja Hegel ili Levi Stros da tumačim mitove!«

Prvo sam mislio da Dule misli na ucmekanog mačka, i da on viče kao u crtanom filmu: »Bosko je moj drug!«, a onda sam se setio da je mačak – Žile na putu po Brazilu.

I kad rekoh Žile u Brazilu, da li ste primetili tišinu u poslednjih nekoliko dana? Jasmina iz »Peščanika« je primetila da Žile ne zatvara usta; uočio sam da je sa svakodnevnim izjavama za javnost počeo posle ubijanja dece u Goraždevcu, kada je brzo ispravio svoju glupost, da vojnici na Kosovo treba da se vrate POSLE građana, da se maltene kriju iza njihovih leđa. Setio se da vojnici ne treba i ne smeju da se vrate uopšte.

Dakle, Žile je mačak, jer je miš Dinkić (eh gde je sada antimaterija da se ubaci u topik :lol: ), jer je miš otkrio tablu sa dijagramima kao Vesli Klark u Briselu, i pokazao mape ruševina naše ekonomije.
Bosko je moj drug! Bosko je moj drug!, Kaže Dule. Ma ne, sad sam se setio, to su miševi govorili kad su drpili malo sira.
»Pojeo parcov sira, pa ga vrti« (Dušan Radović)
Da , po sistemu Betenhajma, dolazim do ključnog latentnog dela basne, koji deo, pak, fali – do lisice; ili, tačnije Ljisice, jer nam trebaju albanski teroristi da spasu policiju...
Kad ono, umešali se sindikalni gačci, ali umesto da im iz kljuna ispada sir, oni grakću i najavljuju propast Makbeta... :lol: :lol: