Jump to content


Photo

nightmare


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
43 replies to this topic

#16 AntiMaterija

AntiMaterija
  • Members
  • 299 posts

Posted 25 September 2003 - 14:09

Pod uslovom naravno da nije lagao i gvirio na jedno oko. :lol:

Nisam ni sam mogao da verujem, kad sam se probudio. Neverovatno je i to da se setio celog sna tj celog toka događaja (bar mislim da jesam), što obično nije slučaj, nego posle buđenja imam samo neke slike u glavi.
Zanimljvo je da mogu da mislim o čemu hoću u tom trenutku "lebdenja" mozak mi radi normalno.
Taman kad sam ukapirao šta se događa, prestalo sam da imam takve snove, a događali su se u periodu od godinu dana.

#17 AntiMaterija

AntiMaterija
  • Members
  • 299 posts

Posted 25 September 2003 - 14:17

Par puta posle tih teskih snova mi se dogodilo da se probudim, i mozak je savim budan i oci otvorene i vidim ono sto mi je u fokusu, ali ne mogu da se pomerim, ni mali prst, ni nista, prvi put sam mislila da umirem, pa sam pokusavala da dozovem tatu, ali sam ispustila tako tih krik da nije ni mogao da cuje, trebalo mi je par minuta duboke koncentracije da pomerim ruku, sva snaga. Onda kad se pomerim, otkocim se i skroz sam ok, ali tih par minuta izgledaju kao vecnost. To mi se desavalo 5-6 puta. Posle mi je eko rekao da je to verovatno zato sto imam nizak pritisak. Grozno je!

Uf, to se meni događalo, kad mnogo pijem i duvam i tako to, samo to kad kažeš "mozak je sasvim budan" kod mene je situacija bila da sve vidim okolo ali potpuno nepokretan i istovremeno vidim san kako ide (koji po pravilu u takvim situacijama nije prijatan). Ostatak doživljaja potpuno isti - naprežem se kao konj da najmanji pokret uradim ili bilo šta, i tek posle nekog vremena mi nešto "kvrcne" i onda mogu da se pomerim. Pakao. Posle toga se plašim da ponovo spavam, surovo.
Jednom posle takvog sna mi je bukvalno krevet bio natopljen znojem (i majca naravno), pa sam morao da pređem u drugi.

#18 Dragan

Dragan
  • Members
  • 2,171 posts

Posted 25 September 2003 - 14:30

Moja najcrnja nocna mora -

sanjao sam celu noc kako jedem ogromnu kiflu ...
.
.
.




I sad se verovatno mnogi pitaju zbog cega je to nocna mora ?
.
.
.





Kad sam se probudio nisam mogao da nadjem jastuk !

Edited by Dragan, 25 September 2003 - 14:30.


#19 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 25 September 2003 - 15:05

:lol: :lol: :lol:
this is sooo tits!

moja drugarica, inache opsednuta slatkishima, je jednom sanjala kako stoji na ivici chinije visoke 10 metara u kojoj se nalazi eurokrem.

#20 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 25 September 2003 - 15:11

Astralno (ili etericno) telo se odvoji od fizickog i zaista leti a mozak to prevede na svoj jezik. :lol:

paa ...ne verujem ..ali bih definitivno volela to da dozivim :lol: B) ....

#21 danijela

danijela
  • Members
  • 353 posts

Posted 25 September 2003 - 15:17

Imala sam nekoliko noćnih mora, tako odvratno stvarnih da osećaj njima izazvan zaista 'drži' dugo po buđenju, ali, samo u osetljivom teen periodu, a kao odgovor na stres, saznadoh kasnije...
Ne pamtim ih sve, sem jedne, u stvari pre atmosferu i ono što je činilo takvom pamtim - avetinjski predeo, zlokobne spodobe i njihova jeziva lica. Pamtim je najviše zato što, kad mi je jedna od tih osoba prišla, probudim se vrišteći, ali ipak srećna - huh! samo san... Dobro je. Smirena nastavim da spavam i, sanjam... isti san :lol: onde gde je prekinut - complete nightmare! :lol: :lol: :lol:

A jednom je bilo zanimljivo kad sam u snu našla veeelike pare. Hm, 'probudim se' i pomislim - eh, samo san... Ipak, proverim mesto gde sam pare sakrila i - ha! Pare tamo. Nije san. :lol: Dobro je. Onda se 'opet' probudim... Jeste san. U snu san. Pih. :lol:
:lol:

#22 m

m
  • Members
  • 1,696 posts

Posted 25 September 2003 - 19:09

E da, jednom sam sanjala pozar i ustanovila da se zapalila grejalica. Dobro da sam se probudila, veseli plamicak me nije ni oprljio.

#23 aenima

aenima
  • Members
  • 2,025 posts

Posted 25 September 2003 - 20:33

Imala sam samo jednu nocu moru koja se ponavljala.
Kad sam tek dosla u Ameriku, prve dve godine sam prechesto sanjala san u kome se budim u svojoj sobi u Beogradu ili se vracam kuci. Sve je bilo nekako smanjeno, teskobno, muchno i toliko strasno da bih morala da se probudim od muke i straha. Tu bih negde pocela i onako da kenjkam, tj. plachem bez suza. :lol: :lol:

Na javi mi je bilo strasnije to kako moja podsvest dozivljava misao o povratku, nego sam san.
Nikad nisam mislila da imam neko toliko lose osecanje prema svom rodnom gradu.

:lol: :lol:

#24 pixy

pixy
  • Members
  • 4,111 posts

Posted 25 September 2003 - 22:09

Imala sam samo jednu nocu moru koja se ponavljala.
Kad sam tek dosla u Ameriku, prve dve godine sam prechesto sanjala san u kome se budim u svojoj sobi u Beogradu ili se vracam kuci. Sve je bilo  nekako smanjeno, teskobno, muchno i toliko strasno da bih morala da se probudim od muke i straha. Tu bih negde pocela i onako da kenjkam, tj. plachem bez suza. :lol:  :lol:

Na javi mi je bilo strasnije to kako moja podsvest dozivljava misao o povratku, nego sam san.
Nikad nisam mislila da imam neko toliko lose osecanje prema svom rodnom gradu.

:lol:  :lol:

eh sad.... meni je muka kad se vraćam u Beograd sa vikenda u rodnom kraju. Šta li bi bilo kad bih otišao u neku veću zemlju, c c c cc :lol:

#25 Bonzo

Bonzo
  • Members
  • 1,400 posts

Posted 25 September 2003 - 22:23

Dzi vau, nisam znao da je BG toliko gadan.

#26 nonick

nonick
  • Members
  • 1,843 posts

Posted 25 September 2003 - 22:40

... i sanjao sam Mulholland drive. :lol:


Bas sam juce razmisljao da li ima topik o snovima...o je, nightmares mmm :lol:
Meni su najbolji/najgori oni u kojima ne mora bas da je glavni neki monster, nego gde nema ni trunke logike i sve ide bas naopako u inat! Recimo da hoces da seces lebac a noz nemeres da pomeris i naravno moras da odseces sebi prste i slicno.

UUUU sad sam se setio, the flash nightmares! One koje traju 2-3 sekunde, kad zaspite i posle pet minuta se trznete. To je pravi sok! Najvise u tim sitvacijama imam problema sa mackama. Skacu na mene, ja se trznem i probudim. Ili me udari auto, ponekad me samo neko uplasi.

Jedan od zescih (dugometraznih) se dogodilo kad sam jos isao u zabaviste. Posle nuklearne katastrofe (inace nuklearne katastrofe sam sanjao najmanje 5-10 puta) ili nekakvog rata, ne secam se bas tacno, niko nije ostao ziv osim mene i mozda par ljudi. Ovo je vec bilo jako strasno, pustinja nigde niko, i od jednom neki vojnici izlaze iz betonskog bunkera kao zombies...


mali troll:
koliko ste puta smejali glasno u snu i probudili se smejuci?

#27 brrr

brrr
  • Members
  • 14 posts

Posted 25 September 2003 - 23:13

pa ti mora da imas neki problem na javi, a da je nightmare samo manifestacija istog  :lol:

ok, ovo je onako što bi se reklo klasičan odgovor na neki problem, tj. da je on samo manifestacija nečeg većeg. ono što mi se nametnilo kao pitanje nakon tvog komentara je to da li misliš da bi nightmare mogao doći bez nekog većeg problema u pozadini, kao manifestacija nekih manjih problema koji nisu pojedinačno bitni, ali tokom vremena se nakupljaju i s vremenom traže da budu oslobođeni iz sistema???

#28 brrr

brrr
  • Members
  • 14 posts

Posted 25 September 2003 - 23:17

Vidim sve oko sebe, predmete, onako u polumraku, kapiram da sanjam ali ne mogu da se isključim, kao da sam budan, ali nekako ne gospodarim svojim mozgom.

definitivno je to isto što doživljavam; nešto kao i kada postanem svestan da je to nightmare i dalje ne mogu da "naredim" svom mozgu da prestane stvarati takav mental image.

#29 Dragan

Dragan
  • Members
  • 2,171 posts

Posted 25 September 2003 - 23:52

paa ...ne verujem ..ali bih definitivno volela to da dozivim :lol: B) ....

Paa... fora i nije u tome da li ti verujes ili ne. :lol:
Postavila si pitanje o necemu sto te interesuje.
Ja sam ti dao jedan od mogucih odgovora, jednu tezu koja se moze proveriti. Imas dve mogucnosti:
a) da nastavis da verujes u ono sto si i do sada verovala (btw koje je tvoje objasnjenje ?) sto znaci da te pitanje zapravo ne kopka dovoljno da bi ulozila napor da nadjes odgovor na njega
B) da pokusas da proveris "moj" odgovor (broj mogucih odgovora na ovo pitanje je relativno ogranicen tako da ti njihova provera ne mora oduzeti puno vremena)
Kako se to moze proveriti ? Imas dosta knjiga na tu temu koje opisuju odgovarajuce metode. 99% njih je trla baba lan (cim pocnu o lakom putovanju na druge planete, susretima sa vanzemaljcima i astralnim putovanjima u prosle zivote batali knjigu) ali se u onih 1% moze naci interesantnih stvari.
Moja preporuka - S.J.Muldoon / H.Carrington : "Die aussendung des Astralkörpers" u originalu "The projection of the Astral-Body". Ne znam da li je prevedena i da li ima da se kupi u Bg. Dosta dobar (u smislu prakticnosti) opis mozes naci i kod Z.M.Slavinskog u "Kljucevi psihicke magije" iako nije tako neposredan kao Muldoon.

Tvoje drugovanje sa vutrom te zapravo predisponira za takve izlete, mada sa druge strane iz istog razloga ti verovatno nedostaje volja da kontrolises tok dogadjanja.

Edited by Dragan, 25 September 2003 - 23:54.


#30 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 26 September 2003 - 00:20

dakle ..thanks :lol: ....mada, citala sam dosta o astralnoj projekciji i znam da bi trebalo, u tom slucaju, da vidim svoje fizicko telo dok ga napustam u astralnom obliku ..tako nekako ....meni se to jos nije desilo ...jednostavno sanjam sasvim obicne snove u kojima je sve normalno samo sto ja letim ili lebdim ...i to mi toliko prija da osecam neko blazenstvo u snu ...ponekad samo lebdim, pustim se, ponekad se odbacim o zemlju pa sam extra high :lol: .....za to moje drugovanje s vutrom znam da ima extra uticaja ...ali i posle (i za vreme) par meseci ne konzumiranja marihuane, ja imam iste snove ....iste snove sam imala i kao mala, samo ne toliko cesto kao sad ...u poslednjih godinu dana bar jednom nedeljno sanjam kako letim/bdim .....

anyway ..hvala na odgovoru