Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Vox populi


  • Please log in to reply
32155 replies to this topic

#8011 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 15 July 2017 - 12:01

Uticaj strica Alberta na druga Vulina

Izvor: N1
Autor teksta: Draža Petrović
Draža Petrović

Za Dan pobede nad fašizmom drug Vulin Aleksandar govorio je na svečanoj akademiji na sceni Narodnog pozorišta, tamo gde se obično igra Šekspirov "Ričard Treći".

Publika je bila ushićena.

-Koja je ovo predstava? - domunđavali su se u trećem redu partera.

-Nemam pojma, mislim da je "Vulin Treći" - neko je pretpostavio naziv komada u kome je Vulin ukratko prepričao ceo Drugi svetski rat, od upada Nemačke u Poljsku, preko pojave Orsona Velsa na Neretvi, do trenutka kada su Vulin i Vučić svojeručno oslobodili Berlin i popeli se na krov Rajhstaga da zabodu zastavu.

Ali je onda došao neki pijani Rus i oterao ih s Rajhstagovog krova.

-Tražili su protivavionce, a ne pešadiju... - pričao je Vulin šta im je rekao Rus kad ih je oterao s krova Rajhstaga.

Rus je, doduše, verovatno mislio da ova dvojica nisu ni protivavionci, ni pešadija, već je bio ubeđen da su u pitanju neka dva odžačara, pogotovo što je ovaj drugi bio skroz obučen u crno.

-Zapravo, tražili su protivavionce, a ne odžačare – nije se ispravio drug Vulin, mada je mogao.

Sličnu priču koja je ovih dana isplivala u javnost, ispričao je svojevremeno za RTS: "Kada je počelo bombardovanje, ja sam se prijavio u dobrovoljce, otišao u Bubanj Potok, proveo tamo neko vreme ali jednostavno bilo nas je previše. Tražili su protivavionce, a ne pešadiju..." - rekao je, iz čega se moglo zaključiti da je on bio pešadinac koga su tokom bombardovanja čuvali ko keca iz rukava za slučaj da NATO napadne kopnenim trupama.

Onda je NATO čuo šta ga čeka, pa su odustali, jer samo jedan Vulin ponekad može delovati kao bataljon pešadije.

Do nedavno, sve Vulinove ratne priče ličile su na one strica Alberta iz "Mućki".

Na primer, ono kad je stari dobri Albert opisivao kako je brodićem udario u američki nosač aviona i potopio ga.

-Nisam ga video – pričao je stric Albert.

-Nisi video nosač aviona na dnevnom svetlu! Četrdeset i dve hiljade tona čelika! - čudili su se Del Boj i Rodni.

-Imali bi više šanse sa Rej Čarlsom! - zaključio je Del u toj sceni šanse koje bi imao američki nosač aviona da je onaj brodić kojim slučajem vozio legendarni Rej Čarls.

Tako je nekako i sa Vulinom. Svoje ratne podvige pričao je sve do pre neki dan.

Kleo se da je i on tokom bombardovanja brodićem udario i potopio američki nosač aviona, sasvim slučajno.

-Nisam ga video! – prepričavao je svoje podvige iz vremena bombardovanja.

-Nisi video nosač aviona! Četrdeset i dve hiljade tona čelika! - čudili su se svi tim njegovim ratnim dogodovštinama, dok pre neki dan nije razjasnio misteriju.

-Imao sam doptriju minus sedam! - priznao je konačno da nije služio vojsku iz jednog savim opravdanog razloga, ali su svi tek tada bili ubeđeni da Vulin jeste potopio američki nosač aviona tako što ga je slučajno udario brodićem, jer samo čovek sa dioptrijom minus sedam koji neće da nosi naočare ili sočiva, može slučajno da potopi američki nosač aviona.

I tako je Vulin postao stric Albert srpske ratne mornarice. Ostalo je samo da se priseti još jedne iz plejade "during the war.." priča strica Alberta, recimo ono kada je jednom prilikom postavljao podvodnu telefonsku liniju tokom sezone parenja kitova, pa je njegovu podmornicu napao kit lično.

I svi bi poverovali da ga je napao kit, pošto se pretpostavlja da drug Vulin ni prst pred nosom ne vidi, a kamoli kita pred nosom.

E sad, pošto je jedno vreme pričao da je pešadinac, a onda priznao da je oslobođen vojske, postoji mogućnost da Vulin onomad nije pogodio pravu lokaciju – te je u Bubanj Potoku, umesto u kasarnu, banuo na naplatnu rampu, gde su mu rekli da jeste pešadinac, ali se to ne važi, zato što radnici na naplatnim rampama nemaju ovlašćenja da određuju rodove vojske. Pa je Vulin sve vreme bio u zabludi.

Ima tu međutim jedna olakšavajuća okolnost: kad imate dioptriju minus sedam - a pritom ne nosite naočare, sočiva ili kakvo drugo pomagalo - uvek možete da se vadite pred okolinom da ništa živo ne vidite, te vam se sve u životu dešava slučajno.

Krenete, recimo, u JNA, a završite u JUL-u.

Život vam izgleda ko kada je neki fudbaler Čukaričkog svojevremeno opisao kako je jedanput slučajno postigao gol: "Ja uopšte nisam ni video da sam postigao prvi gol. Šutnuo sam loptu, mislio sam da će golman sigurno odbraniti. Okrenuo sam se da nešto kažem saigraču, kad sam video Bojića koji trči ka meni i raduje se. Bilo je pomalo komično!"

Izgleda da su sve životne priče Aleksandra Vulina slične.

-Devedesete godine! Ja to uopšte nisam video, imao sam dioptriju minus sedam, okrenuo sam se da nešto kažem saigraču, kad sam video Bojića koji trči ka meni i raduje se. Bilo je pomalo komično! - objašnjava ovih dana Vulin zašto mu devedesetih godina ništa nije bilo čudno.

-Kog Bojića?! Je l' to onaj iz Čukaričkog?- pitaju ga novinari.

-Ma Milovana Bojića! Tek kada sam video Milovana Bojića kako trči ka meni i raduje se, shvatio sam da sam član JUL-a! - objašnjava drug Vulin.

Tako otprilike izgleda cela karijera novopostavljenog ministra odbrane. Sve je tu u suštini bilo neviđeno.

-Miru Marković u životu nisam video – objasniće vam Vulin sve što ste vi videli, a on nije.

-Ali, druže Vulin, vi ste pored nje sedeli najmanje 100 puta! Kako je niste videli? - pitaće ga novinari.

-Jesam sedeo pored nje, ali je nisam video! Pa znate li vi kol'ko je minus sedam!? - urlaće drug Vulin.

A jednog lepog dana, kada ga budu pitali – da mu nije malko neprijatno zbog svega onoga što je radio u eri Vučića, čiji je bio glavni pešadinac – drug Vulin će reći: "Ja sam bio oslobođen Vučića... Ništa pod milim bogom nisam video! Bila su to neviđena vremena!"

http://rs.n1info.com...uga-Vulina.html

:rotflmao:


  • 3

#8012 nemanjaol

nemanjaol
  • Members
  • 4,835 posts

Posted 16 July 2017 - 11:51

Kako je krenulo, jos malo ce Irinej da kaze da su radnici u Kragujevcu krivi za suse poplave itd. Kao gejevi onomad..
  • 0

#8013 Dropkick Murphys

Dropkick Murphys
  • Members
  • 10,291 posts

Posted 16 July 2017 - 11:55

 

 

Osam meseci zatvora za pretnje napadom na Vučićevu ćerku

SUBOTA, 15. JUL 2017, 15:21 -> 17:18

IZVOR:TANJUG

pinterest.png
icon-print.pngicon-mail.png

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam meseci zatvora Milovana Raonića (29) iz Sivca kod Kule jer je u decembru prošle godine preko "Fejsbuk" profila ugrozio sigurnost tadašnjeg premijera a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretnjom da će napasti njegovu ćerku.

Tom odlukom koja je danas objavljena na sajtu, Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu iz februara ove godine.

Fejsbuk-s.jpg
(Ilustracija)

U presudi se navodi da je Raonić osuđen jer je 5. decembra 2016. godine, u Sivcu, SO Kula, ugrozio sigurnost Vlade RS - Aleksandra Vučića, pretnjom da će napasti na život i telo njemu bliskog lica, na taj način što je na Fejsbuku kao jedan od komentara "uživo" postavio preteću poruku da će napasti na život i telo lica bliskog predsedniku Vlade RS Aleksandru Vučiću.

Usled toga su mere obezbeđenja predsednika Vlade RS i članova njegove porodice podignute na najviši nivo, navodi se u presudi. 

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje kada je našao da je okrivljeni izvršio krivičnopravne radnje bliže opisane u izreci prvostepene presude. 

"Imajući u vidu, kontekst i sadržinu inkriminisane poruke kojom se direktno dovodi u pitanje život i telo lica bliskog predsedniku Vlade RS, kao i da su poruku vrlo ozbiljno shvatili i premijer i pripadnici njegovog obezbeđenja usled čega su, odmah po saznanju za tu poruku, preduzete posebne mere obezbeđenja u odnosu na predsednika vlade i članove njegove porodice, njegovim podizanjem na najviši nivo, pravilan je zaključak prvostepenog suda da je tokom postupka sa potrebnim stepenom izvesnosti dokazano da je okrivljeni radnjama koje je preduzeo ugrozio sigurnost predsednika Vlade RS pretnjama da će napasti na život i telo njemu bliskog lica", zaključio je Apelacioni sud.

Mediji su nakon hapšenja Raonića pisali da je on ranije osuđivan zbog krađe kola, te da se na Fejsbuku krio iza naloga "dete Partizana".

http://www.rts.rs/pa...cevu-cerku.html


  • 0

#8014 zorex

zorex
  • Members
  • 4,662 posts

Posted 16 July 2017 - 11:57

Malo!
  • 0

#8015 Milenko Barkley

Milenko Barkley
  • Members
  • 5,470 posts

Posted 16 July 2017 - 22:31

19961665_323890871396854_752920245676114


  • 0

#8016 taliesin

taliesin
  • Members
  • 20,379 posts

Posted 16 July 2017 - 22:33

Medejina osveta
 
Autor: Zoran Milivojevićnedelja, 16.07.2017. u 09:00
cvet.jpg
(Илустрација Срђан Печеничић)

Jedna od najstrašnijih stvari jeste ubistvo malog deteta. Kada to čini njegov roditelj koji bi po prirodi stvari trebalo da ga voli, neguje, čuva i štiti, to je toliko užasan postupak da je mnogima nepojmljiv.

Svako ljudsko ponašanje, pa i ona najužasnija, izvire iz neke iskrivljene logike onih koji se tako ponašaju. Za slučajeve čedomorstva je tipično da majka ubija dete zato što veruje da će joj rađanje deteta „upropastiti” život. Ona je u nekoj vrsti dileme „ili ili”, u kojoj treba da odluči čiji život će uništiti – svoj ili detetov.

Postoji još jedan motiv iz kojeg se roditelj odlučuje da ubije dete: da se osveti drugom roditelju jer zna da će mu tako naneti najveću moguću patnju. Takav motiv je opisan još u antici. U Euripidovoj „Medeji”, nakon što je Medeju i zajedničku decu zbog druge žene napustio Jason, ona mu se sveti ubistvom zajedničke dece. Na osnovu te priče je situacija kada jedan roditelj ima ubilačke porive prema vlastitoj deci, motivisane osvetom prema drugom roditelju, opisano kao Medejin kompleks.

Svaka osveta proističe iz mržnje, a upravo je međusobna mržnja ono što obeležava značajan broj savremenih razvoda. Za supružnika koji mrzi, bivši supružnik je zlo biće, koje upravo zato što je zlo – što mu je „uništilo život” – zaslužuje najgore: da pati i da umre. Zato onaj koji mrzi čini zle postupke, koji su njemu potpuno opravdani, a kako bi drugog povredio i tako kaznio. Kako mržnja jedne strane po pravilu rađa mržnju druge, ubrzo se bivši supružnici nađu u igri moći i inata u kojoj u slepoj mržnji pokušavaju jedan drugog da što više povrede, ne obazirući se na decu ili ih, štaviše, zloupotrebljavaju okrećući ih protiv omrznute strane.

Svaka savremena tragična priča, uključujući onu u kojoj je otac bacio pred majku zadavljeno dete, nakon čega ju je usmrtio nožem, ima svoju istoriju i svoj kontekst. Da majka nije ignorisala više odluka suda i sprečavala oca da viđa dete, možda se ova tragedija ne bi desila.

Pored ovakvih krvavih tragedija nakon razvoda, koje privlače pažnju javnosti, postoje stotine i stotine drugih u kojima nema mrtvih, ali u kojima svi trpe, a najviše deca. To su drame porodičnih raspada u kojima jedan roditelj „trujući odnos” emotivno otuđuje dete od drugog, u kojima se pored pravnih vode pravi psihološki ratovi i u kojima se obe strane trude da izmanipulišu sistem.

Da bi sistem sprečio ovakve tragedije, mora da ima integritet, objektivan i pravedan pristup koji uvažava prava svih uključenih, majke i oca, a pogotovo dece. Mora da ima delotvorne načine da svoje odluke i presude sprovede u delo. U protivnom, kako nepravda rađa nepravdu, a kako doživljena nepravda postaje opsesija i strast, postoji bojazan da ćemo imati još tragičnih slučajeva.

1.3K
 

 

Retko odvratna budala ovaj Milivojevic.


  • 3

#8017 threepwood

threepwood
  • Members
  • 12,792 posts

Posted 17 July 2017 - 06:19

Znaci zena je kriva zato sto je onaj kreten ubio nju i dete. Nek je on nama objasnio kontekst.
I ovo smece od teksta su lagano objavili u Politici.
  • 1

#8018 Milenko Barkley

Milenko Barkley
  • Members
  • 5,470 posts

Posted 17 July 2017 - 06:48

 

 

Da majka nije ignorisala više odluka suda i sprečavala oca da viđa dete, možda se ova tragedija ne bi desila.

O, retarde neopevani...

 

Ono kad ne znaš sve detalje koji se tek sad utvrđuju ali moraš da se istakneš jer si, jelte, ti stručan. 


  • 0

#8019 pierre van hooijdonk

pierre van hooijdonk
  • Banned
  • 9,326 posts

Posted 17 July 2017 - 09:19

Pre neki dan komentarisem sa taksistom ovu vest, kaze on "ma dobro, aj zenu, mozda se kurvala, nervirala ga... al sto dete".


  • 1

#8020 taliesin

taliesin
  • Members
  • 20,379 posts

Posted 17 July 2017 - 09:29

O, retarde neopevani...

 

Ono kad ne znaš sve detalje koji se tek sad utvrđuju ali moraš da se istakneš jer si, jelte, ti stručan. 

 

Taj Milivojevic je teska fukara, folirant i lazni strucnjak ali ova recenica koju ste svi detektovali je cak i za njega previse. Smrda.


  • 0

#8021 AkoPostaveNekogVisokog

AkoPostaveNekogVisokog
  • Members
  • 12,197 posts

Posted 17 July 2017 - 09:37

"nosila je suknju stoga je izazvala silovanje" nivo rezonovanja
  • 0

#8022 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 17 July 2017 - 09:39

Pre neki dan komentarisem sa taksistom ovu vest, kaze on "ma dobro, aj zenu, mozda se kurvala, nervirala ga... al sto dete".

 

Baš sam juče ili prekjuče naleteo na tvit...otprilike

 

 

Svi su zgroženi kako je mogao ubiti dete. To što je ubio ženu je postala normalna stvar ko reći dobar dan.


  • 0

#8023 taliesin

taliesin
  • Members
  • 20,379 posts

Posted 17 July 2017 - 09:41

"nosila je suknju stoga je izazvala silovanje" nivo rezonovanja

 

Da, to je taj profil. Lik, na primer, odlucno zagovara fizicko kaznjavanje dece u najranijem uzrastu, ima neku ideju da je to za dobrobit deteta.


  • 0

#8024 taliesin

taliesin
  • Members
  • 20,379 posts

Posted 17 July 2017 - 09:42

Baš sam juče ili prekjuče naleteo na tvit...otprilike

 

Svi znamo u kakvoj primitivnoj kulturi zivimo ali strucna javnost koju bi ovaj Milivojevic bar teoretski trebalo da predstavlja ne bi smela da podilazi tom primitivizmu.


  • 0

#8025 Chaos Is Me

Chaos Is Me
  • Members
  • 16,595 posts

Posted 17 July 2017 - 09:44

Ja sam cenio Milivojevica do skoro, cak i preporucivao neke njegove tribine i savetovalista, medjutim covek se toliko srozao u mojim ocima u poslednje vreme da je to strasno.


  • 1