Ja sam probao po receptu jednog dekare iz Srema. Najbolje kobaje koje sam u zivotu probao. Ruzne, skoro crne, raspadaju se ... a ukus bozanski. Nije ishlo. Nije to isto meso. Bile su dobre, ali veze sa originalom nema. Mnogo su mlade svinje, mast drugachija, meso krtije, svetlije, rezim ishrane potpuno drugachiji. U suprotnom smeru nikada se u nashim krajevima nece dobiti visoko-kvalitetno meso kao ovde. Sve ima svoje.
Imali smo diskusiju o starim krmacama vec... Nema toga ovdje ali ja i ne ganjam te 'nase domace'. Stiglo mi je danas 5 metara svinjskih crijeva pa cu mozda preko vikenda da napravim par kila kobasica sa mesom i zacinima koje imam i odma cu ih na rostilj ako vrijeme bude kako valja. Jos uz to ako uspijem baciti i koji steak iz sous vide na vatru, bice super.
A jos sam planirao da napravim leglo za spore novih gljiva dok se nije pokvarilo u frizideru...
Leti vrijeme.