Jump to content


Photo

FK Partizan 2016/17


  • Please log in to reply
6152 replies to this topic

#4471 real goofy

real goofy
  • Members
  • 2,919 posts

Posted 14 March 2017 - 22:17

Kvalitete g. Simunovica uopste ne poznajem, dapace prvi put cujem za njega, ali mi deluje da razbojnik iz dinama

za razliku od nasih razbojnika ume da saceka pravi trenutak za prodaju i da zato mladi g. Simunovic ima vise utakmica

 

kod nas je uvek "prodaj na prvu ponudu" i to je to, i pritom ukradi sto vise mozes...

 

da je bilo i neke ponude za Vlahovica odavno bi ga prodali, znaci nije ni bilo ponude, lazu...

 

i ne negiras da si neko mudance u upravi... :D


  • 1

#4472 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 14 March 2017 - 22:19

Lako je sacekati kad ti pare nisu neophodne.

 

Nemam ja nista sa upravom, ali ako ti je lakse mogu da se predstavim i kao Milos licno  -_-


  • 0

#4473 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 14 March 2017 - 22:55

Broj utakmica za reprezentaciju

 

Simunovic - u16 - 3, u17 - 20, u18 - 1, u19 - 10, u20 - 5, u21 - 9 KAPITEN

   

 

Milenkovic - u19 - 3, reprezentacija JSL - 1

 

Utakmice u Evropi, za Dinamo, odnosno Partizan

 

Simunovic - kvalifikacije za Evropa Ligu - 2, kvalifikacije za LS - 8, Evropa Liga - 7

 

Milenkovic - kvalifikacije za Evropa Ligu - 2

 

 

 

Simunovic je  otisao nakon 75 meceva za Dinamo, Milenkovic jos uvek nema 30 u Partizanu.

 

 

 

Šimunović nije bio standardan u Dinamu. Nije čak ni tu utakmicu protiv Seltika počeo već ušao umesto povređenog igrača.

Šimunović je otišao nakon 75 utakmica za 3 godine (Dinamo odigra godišnje preko 50 utakmica) i godinu dana stariji, da Milenković ode 2018. imao bi više utakmica i za Partizan i za reprezentaciju, vredeo bi mnogo više.

Broj utakmica za mlađe reprezentacije ništa ne govori jer se gomila tih klinaca izgubi kako godine prolaze, mnogi igraju baš zbog CV-a, to nije nikakav reper.

Bleki je veći prospekt... Šimunić je prodat slučajno u tom trenutku i dobio je mnogo bolju cenu nego bagra iz kluba za Milenkovića.

Dinamo je za Šimunića dobio 3 miliona više.

Zašto ne sačekati još par meseci i ne videti koliko vredi na tržištu? Zašto se još rade kombinacije sa Faljijem koje su se klubu toliko puta obile o glavu?


Edited by bounty hunter, 14 March 2017 - 22:56.

  • 1

#4474 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 14 March 2017 - 23:08

Mozda zato sto nam pare, garancije trebaju sada, tj. verovatno su nam trebale I ranije.

Igre za reprezentaciju itekako uticu na vrednost na trzistu. Mozda bi vredeo vise za godinu dana, ali trenutno je situacija ovakva.
  • 0

#4475 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 14 March 2017 - 23:41

Mozda zato sto nam pare, garancije trebaju sada, tj. verovatno su nam trebale I ranije.

 

 

 

A možda razmišljaju da je bolje da sada bagra uzme sebi sigurnu, a manju lovu... jer ko zna šta će biti do sledećeg prelaznog roka i da li će biti u klubu?


  • 0

#4476 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 15 March 2017 - 00:06

Mozda. Ali zasto ne bi bili? Izbori su bili skoro, Milos V ima jos skoro 4 godine ugovora...

 

Kako na primer tog straha nije bilo pred proslo leto ili sad zimus kad je druga struja najavljivala da ce preuzeti klub? I tad je verovatno mogao da se proda Mihajlovic, Leonardo ili vec neko, a mi nista...


Edited by Kad ja podjoh, 15 March 2017 - 00:07.

  • 0

#4477 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 15 March 2017 - 01:12

Mozda. Ali zasto ne bi bili? Izbori su bili skoro, Milos V ima jos skoro 4 godine ugovora...

 

Kako na primer tog straha nije bilo pred proslo leto ili sad zimus kad je druga struja najavljivala da ce preuzeti klub? I tad je verovatno mogao da se proda Mihajlovic, Leonardo ili vec neko, a mi nista...

 

 

Možda bi ih i prodali da su ovi imali neku ponudu. Možda su se lepo nafatirali na transferima Šaponjića, Oumarua, Brašanca, Lukića ili od procenata Mitrovića i sličnih, para od Evrope... pa nije bilo potrebe.

 

Možda se Vazura pod pritiskom "navijača" povuče?

Možda Andrej uđe u omladinsku školu kao što je stavio šapu na sve gde je lova... pa bi ovi da se koliko-toliko omrse pre toga?

Možda braća Daltoni padnu na ovaj ili onaj način uskoro, a Vučela i kompanija neće da ispadnu veverice i ostanu bez svog dela?

Možda ne verujem da vodim ovakvu prepisku?


  • 3

#4478 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 15 March 2017 - 06:24

Znaci ova uprava cuva klub od prvog brata Srbije?
  • 0

#4479 mozzer

mozzer
  • Members
  • 6,471 posts

Posted 15 March 2017 - 08:43

Baunti, naravno da bih i ja voleo da je pocasni Predsednik naseg Kluba bude Moca Vukotic, direktor/ CEO neko iz sveta svetskog biznisa fudbala ko zna posao (recimo iz Premier League), a Sportski direktor Pedja Mijatovic uz direktnu saradnju sa Realom. Pa naravno. Pa i KJP i ja znamo (za sebe garantujem da ama bas nikakve veze sa Upravom nemam niti bilo koga poznajem, vec sam samo matori navijac FK Partizan i znam sta moze a sta ne moze) to. Ja samo pokusavam da budem realan.

Pa naravno da je onaj cirkus oko Skupstine prosle godine bio oko onih 8miliona od UEFA. Ugovor sa Zivkovicem je sklopio Djuric ali naravno da je moguce da su ovi napravili kombinaciju sa Zahavijem. Sve je moguce. Ali isto tako ocigledno je da je Partizan dok je ova vlast tu na potpunoj margini i ne samo to nego predmet direktnih ataka. Pa ono prosle godine je bio pokusaj unistavanja kluba. Potpunog. Morao je da pogine ovaj covek jbt. Taj napad je, meni se cini, odbijen. Isto ko zna koja je ovo kombinacija bila da ne igramo Evropu. Ali evo nekako su uspeli (ja imam informacije da je to direktno odradio advokatski tim i da je to jako dobro odradjen posao) da se vrate i igracemo kvalifikacije. Titula - pa koja titula u Koki Vuki Ligi. Napisao sam, pratim samo nas i nase igre. Svima ostalim sve najbolje, ne zanimaju me dok je ovako stanje u drzavi i fudbalu domacem.

 

Finansije. Kazem ti, ja sam puno pratio Dinamo i poredio nas sa njima, ali Hrvatska je jednostavno uredjenija drzava sa vise para (iako ih ja nimalo ne mirisem), a Dinamo ima mnogo vecu pomoc od Partizana i od drzave i od grada. Mi ne mozemo da se poredimo sa njima, drzali smo se nekako do neke 2008-2009. godine (pazljivo sam pratio, bili smo i bolji i imali bolji euro koeficijent, jedno vreme smo imali najbolji euro koeficijent od svih iz ex-Yu) ali ne vredi kada si kao stranac u sopstvenoj drzavi. Pre ovoga nas je Djuric i njegova banda dobrano satro. Ovo poslednjih 3-4, a posebno 2 godine je direktan atak na Partizan. Ti napadi su, meni se cini, odbijeni, glava je iznad vode i mozemo da planiramo Evropu letos, Pokusaj da udjemo u Grupe.

 

Za Blekija sam napisao sta mislim. Buduci da radim sa finansijama jasno mi je da je kinta klubu kao sto je Partizan potrebna. Da placa svoje obaveze. I kinta odnekle mora da se obezbedi. 5.1m nije losa cifra, kazem sigurno ima kombinacija ali ako ce da iskoriste pare pametno onda potpuno podrzavam.

 

Jos jednom, za normalan rad i razvoj Partizana ali i svih drugih klubova u Srbiji (naravno i Zvezde) potreban je jasan Zakon o sportu, definisan odnos sa navijacima, jasno definisani upraviteljski odnosi u klubovima, ko donosi odluke, transparentnost i finansijska stabilnost. Partizan danas ima ovo poslednje - donekle. 13m je odrziv dug ako je cifra tacna. I ako ce da se radi pametno i u korist kluba. Ako ce, naravno. Upravljanje je za mene mnogo bolje nego kod Djurica. Nije idealno ali je bolje. I mislim da je to blizu maksimuma dok je ovako u Srbiji kao sto sam napisao. Proci ce i ovo pa ce biti bolje :)


  • 1

#4480 mozzer

mozzer
  • Members
  • 6,471 posts

Posted 15 March 2017 - 09:42

Evo Vazura je za sportske.net potvrdio da je transfer 5.1M i da nema procenata od prodaje. Takodje je eksplicitno potvrdio i podvukao da za razliku od ranijih godina SVE pare idu u Klub, u FK Partizan. E sada ako otvoreno laze - javno, u medijima, onda je to veliki problem. Ipak, to su proverljive informacije. Videcemo kako ce funkcionisati naredni prelazni rok i da li ce pojacati tim ili oslabiti kao sto je to radio splacina Djuric. Ja sam ubedjen iz njihovog dosadasnjeg rada da ce pojacati. Avica je na potezu. Videcemo.


  • 0

#4481 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 15 March 2017 - 10:04

Za razliku od Đure makar je objavio kad je igrač prodat.
  • 1

#4482 Plikuscht

Plikuscht
  • Members
  • 16,514 posts

Posted 15 March 2017 - 16:08

fascinantno mi je kako svi bore svaku paru koja ulazi u klub (pritom, naravno, pojma nemajuci o detaljima kao sto su ko jos ima udela, kada ide koja i kolika rata, itd.) i svi su eksperti za brojanje tih miliona.

ali jos ne videh nikoga ko ce da broji pare koje ocekivano i normalno izlaze iz kluba za npr. plate, poreze, infrastrukturu, sportski centar, operacije, rehabilitacije, pripreme, teleoptik/omladince/kadete/juniore/itd., putovanja i sve ostale troskove koji svaki bogovetni klub na svetu van burazersko-ortacko-amaterskog ranga ima.

 

mislim, ako se gleda sta je ostalo, onda se valjda vagaju obe strane ... uslo-izaslo?

 

muka mi je vise od te pausalne pljuvacine i frljanje s milioni koje svako olako povlaci glumeci neokrnjen autoritet cije reci imaju nedvojbeni kredibilitet, a iskustva upravljanjem sportskog kluba se bazira na prolasku ispod severne tribine jna posle tekme kada je picio na bus.

a bas bih voleo da neko od tih finansijskih eksperata lepo slozi i troskovnu stranu za jednu prosecnu godinu, sve neizostavljajuci i npr. cunjeve, bandazere, wc papir u sportskom centru, lastine propusnice za kadete, zamenu sonde na ultrazvucnom aparatu i slicne neizbezne zajebancije.


  • 1

#4483 simple minds

simple minds
  • Members
  • 11,226 posts

Posted 15 March 2017 - 16:20

Daju najvećeg bisera u poslednje vreme za 5 milki... Mamić se verovatno grohotom smeje na ovo.


  • 0

#4484 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 15 March 2017 - 16:38

Najveci biser koji je zasijao u JSL I Lubinu.

Edited by Kad ja podjoh, 15 March 2017 - 16:38.

  • 0

#4485 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 16 March 2017 - 00:17

Ako, nek ste nam samo vi živi i zdravi. Ionako su procenti, trening kompenzacije precenjene.

 

 

 

 

Vazura: Nema procenata od naredne prodaje, to je bila dezinformacija...

 

 

http://www.sportskac...cat=1&id=176728

 

 

 

Član 20 Obeštećenje za treniranje
Klubu(ovima) koji je(su) trenirao(li) igrača plaća se obeštećenje za treniranje:
(1) kad igrač potpiše svoj prvi ugovor kao profesionalac, i (2) prilikom svakog
transfera profesionalca do kraja sezone u kojoj navršava 23 godine. Obaveza
plaćanja obeštećenja
za treniranje nastaje kad se transfer odvija bilo tokom ili
na kraju igračevog ugovora. Odredbe koje regulišu obeštećenje za treniranje
propisane su u Aneksu 4 ovog Pravilnika.


Edited by bounty hunter, 16 March 2017 - 00:17.

  • 0