Whisk(e)y
#766
Posted 20 December 2017 - 20:34
#767
Posted 20 December 2017 - 20:38
Odlicne ti prinove. Samo polako...nije to pura..
Dosta vise s'kacamaK!
Zimi je hladno i treba se ugrejati.
Dobro de, 'ladno u vasim krajevima.
#768
Posted 21 December 2017 - 00:03
Ma u zadnje vreme se nesto vise trosi...
Nego, ima li neko ideju za neku lepu rashladnu vitrinu? Gledao sam jednu Hoover vinsku, ali prodata...
Treba mi sa dve odvojene komore, dole ide vino, a gore par flasa viskija koje volim hladne, ali bez leda (na oko 14C).
Ovako nesto:
Edited by StokaNenormalna, 21 December 2017 - 00:04.
#769
Posted 26 December 2017 - 17:15
Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Edited by Doorn, 27 December 2017 - 12:08.
#770
Posted 26 December 2017 - 18:47
Thank you Santa
Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Edited by Doorn, 27 December 2017 - 12:07.
#771
Posted 28 December 2017 - 00:15
Stigao deda mraz. Ja se polako kucim na Ostrvu, stopu po stopu, samo cu se jedan dan pojaviti gore sa asovom, da povratim vekovna ognjista:
Lafroig vrlo dobar, nadimljen i slozen, cak mislim za nijansu previse slozen, razigran i sladak, sto ga malo ometa da dostigne kraljevsku mirnocu i moc Lagavulina...
Edited by bohumilo, 28 December 2017 - 00:18.
#772
Posted 08 January 2018 - 15:17
Dobar je Lafrojg. Meni jedan od najboljih Islay drams. Zajedno sa Caol Ila. Samo moram reci da treba probati independent bottlers o kojima sam ranije pisao. Kvalitet viskija je isti, a cijena pristupacnija.
Gledam neki dan ovaj klip pa razmisljam da i ja napravim jedan "Living Bottle". Samo ne znam da li da krenem sa sipanjem u flasu cim otvorim novu ili jednostavno da ubacim kad ostane da nije dovoljno za jednu casu. Prednost da odmah uspem je da ce uvjek biti ista mjera dok se za kraj nikad ne zna.
#773
Posted 14 January 2018 - 13:00
Edited by Doorn, 15 January 2018 - 09:53.
#774
Posted 27 January 2018 - 14:44
Balanced, rich and elegant, this is a whisky for special occasions.
Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Edited by Doorn, 27 January 2018 - 14:45.
#775
Posted 27 January 2018 - 14:48
Poceo sam jedan living bottle. Vidjecemo kakav ce biti kad se flasa napuni.
Na koji nacin je ovo interesantno i zasto bi ovo radio?
Juce sam zapoceo ovo:
viskacija.jpg 58.92KB 7 downloads
Nisam jos siguran kako bih ocijenio pa cu morati opet malo da probam.
#776
Posted 27 January 2018 - 14:59
#777
Posted 27 January 2018 - 16:07
Stavio sam gore yt video. Pogledaj. Slucajno sam na to naisao, a vidim i na NL whisky forumu cesto blenduju pa reko da i ja probam. Sta fali. Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Odgledao sam prvih 5 minuta i sve mi je jasno.
Mogao bih vec da pocnem jer mi je od sinoc ostalo nesto viskacije u casi ali imam malo zadrske oko toga. Kaze ovaj Svabo, tako se ranije radilo da se ustedi (a sjetih se i scene iz Scorseseovog filma Gangs of New York) i kad se napuni posuda sa ostacima, onda se ponovo prodaje.
Meni se ne dopada ideja, nekako mi je necisto. Ne znam, mozda malo kasnije odgledam i ostatak filma pa mi promijeni misljenje.
#778
Posted 27 January 2018 - 16:21
Edited by Doorn, 27 January 2018 - 16:22.
#779
Posted 27 January 2018 - 16:34
Stavlja se cist viski koji ti ostane u flasi a da nema dosta za casu. Ili jednostavno kad otvoris flasu odmah ubacis malo u living bottle. Nije neka nauka nego da vidim sta ce da bude kad se napuni flasa. Ko zna, mozda bude extra blendusa. Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Pogledaj ti video opet. On kaze da sipa u flasu ako mu ostane u casi, pa cak i kad je pomijesano sa vodom. Bez toga nije nikakav 'living' whisky, jer nema pljuvacke.
Ovaj eksperiment cu zaobici. Ionako mi nikad ne ostane ni kap.
Edited by Honey Badger, 27 January 2018 - 16:37.
#780
Posted 27 January 2018 - 17:19