Jump to content


Photo
- - - - -

Naplaćuju "nevidljive" sms poruke


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
7 replies to this topic

#1 Ljubopitljiva

Ljubopitljiva
  • Members
  • 4 posts

Posted 14 April 2014 - 17:52

Ljudi, imam problem sa uvećanjem računa za mobilni, stalno mi naplate više nego što je po ugovoru. 

 

Kada sam otišla kod operatora rekli su mi da sam prijavljena na sms poruke koje mi šalje neka firmaali da se te poruke ne vide kad stignu!!!

 

A naplate mi 100 dinara po poruci na svaka tri dana! I operater neće da mi vrati novac! Da li je neko imao sličan problem? Šta da radim?

 

Izvinite, već sam ovo postovala u drugoj temi, ali nova sam na forumu i molim da mi se javite ako imate rešenje ili ako vam se nešto slično desilo.

 

Hvala!



#2 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 14 April 2014 - 18:04

Ako si se ti (ili neko drugi sa tvog broja) namerno ili slucajno prijavila na neki  SMS servis, operater ti nece (i ne treba) vratiti novac, posto ti oni tu "uslugu" i ne obezbedjuju.  Ako znas o kom servisu se radi prva i najjednostavnija stvar koju mozes da uradis jeste da se jednostavno odjavis. Ako se ne secas o kom servisu se radi zahtevaj informacije od operatera (i pomoc pri odjavi). Ako si "101%" sigurna da se  ti (ili neko drugi sa tvog broja!) nisi prijavila nigde (obrati paznju na to da mnoge "usluge" tipa telefonskog glasanja, i raznih drugih SMS servisa cesto imaju "skrivene" klauzule tipa "slanjem ove poruke se prijavljujem i za SMS servis ..." koje niko ne cita) insistiraj kod operatera na tome i trazi pomoc u "prekidanju usluge".



#3 Ljubopitljiva

Ljubopitljiva
  • Members
  • 4 posts

Posted 15 April 2014 - 10:34

E pa pitala sam ja operatera kako je došlo do toga, NE zna da mi kaže, jednostvano se ta firma prikačila na moj broj i slala mi je poruke na svaka tri dana, a to se nikad nije videlo u inboxu.

 

I još sam dobro prošla, jer je na moju molbu operater pristao da blokira poruke od te firme, ali kaže da ja nisam jedina, izgleda ta firma poznata po prevarama, šalje nevidljive poruke hiljadama ljudi!

 

Zato ja mislim da su oni dužni da mi vrate novac jer su obavešteni o tome, znaju da neko vara njihove korisnike.

 

Je l možda još neko primetio da mu je bez razloga uvećan račun za mobilni? Ako jeste, jedini način da saznate za ove nevidljive poruke je da odete kod operatera!



#4 V_Electro

V_Electro
  • Members
  • 1,855 posts

Posted 15 April 2014 - 11:27

Prvi put cujem za nevidljive poruke. Ako si blokirala broj preko neke app, te poruke i dalje stizu, samo ih ne vidis u inboxu.
Ako si nekad skinula neku melodiju, igru preko onih brojeva sto reklamiraju na tv-u, ili preko onih online survey stranica, onda si se pretplatila na njihov servis. Obicno je 100 dinara nedeljno, ili tako nesto, gde ti mozes da skidas nov sadrzaj, ali ti se naplacuje u svakom slucaju i ako ne koristis...

#5 Ljubopitljiva

Ljubopitljiva
  • Members
  • 4 posts

Posted 16 April 2014 - 10:22

Meni nikad nije stiglo obaveštenje da mi naplaćuju neku uslugu, tek kada sam izvadila listing operator mi je objasnio da je u pitanju prevara i da mi je "nevidljiva" poruka stizala svakog trećeg dana, a svaka poruka je bila 100 din.

 

I sad operator neće da mi vrati novac, a znao je za prevaru

 

Da li je još neko imao ovakav problem? 



#6 scratysha

scratysha
  • Members
  • 2 posts

Posted 16 April 2014 - 11:02

jasno mi je da TI saljes poruke pa ti se skida 100 dinara, ali kako ti se skida novac ako TEBI  salju poruke?  zar ti nije malo nelogicno objasnjenje koje ti daje operater?



#7 zeka_sd

zeka_sd
  • Members
  • 10 posts

Posted 16 April 2014 - 12:17

Sledeći put kada se prijavljujete za raznorazne gluposti počev od skidanja melodija, gledanja horoskopa, računanja IQ-a, pretplatu na Pink Klik,... znajte da ćete svaku poruku koju vam pošalju (ili kažu da su poslali) platiti minimum 100 dinara. Ne plaćate poruke već "uslugu". Tako je to kada se ne čitaju sitna slova...



#8 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 16 April 2014 - 20:35

jasno mi je da TI saljes poruke pa ti se skida 100 dinara, ali kako ti se skida novac ako TEBI  salju poruke?  zar ti nije malo nelogicno objasnjenje koje ti daje operater?

Sasvim je logicno. Placa "uslugu" na koju je se svesno ili nesvesno prijavila.