Jump to content


Photo

KK Partizan 2013/14


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
34542 replies to this topic

#34531 peja™

peja™
  • Members
  • 25,889 posts

Posted 17 July 2014 - 00:49

Tekst je dosta neozbiljan, ali ajde da kažemo da postoji makar tračak neki istine u svemu... Ne bih ja to uopšte otpisivao. "Rasadnik talenata" je jako glup pojam u startu, nešto takvo svakako ne, ali neki polu-podređeni-partnerski odnos, sa njima kao glavnim sponzorima, bi mogao da prođe. Da se ta priča završi sa nekim pravom preče kupovine ili nečim sličnim. Ako bi od ovih obeštećenja uspeli da rešimo dobar deo dugova, startna pozicija nam ne bi bila loša. Naročito ako bi se za početak ušlo sa nekom sponzorskom pričom do donošenja zakona o sportu i privatizaciji, pa da vidimo kako to ide...

Iskreno, gotovo sve mi je bolje od ovoga kako je sada. Lako je napisati "daj beton ligu, nije bitno". Jedino pitanje je da li bi nama nešto takvo uopšte moglo da donese išta dobro na dugoročnom planu. Meni se čini da ne..

 

iskreno, to bi bilo i ispod 1 nivoa postavljenog navijanjem za fmp kome niko ne moze da zabrani kako ce da se zove...



#34532 realno *W

realno *W
  • Members
  • 46,138 posts

Posted 17 July 2014 - 08:35

još danas ova tema, ko želi da se oprosti od ove divne sezone :D



#34533 Ne sam Safete

Ne sam Safete
  • Members
  • 29,994 posts

Posted 17 July 2014 - 08:43

još danas ova tema, ko želi da se oprosti od ove divne sezone :D

Ja :)

Samo da podsjetim da nas je potjerao maler kao malo koga i da bi sve izgledalo mnogo ljepse da nismo osakaceni povredama.Mozda je jedina sreca u svemu tome sto su neke stvari izasle na vidjelo i sto nas je (nadam se da ovo ukljucuje i upravu) sve zajedno natjerala da se dobro zamislimo sta i kako dalje. 



#34534 Ne sam Safete

Ne sam Safete
  • Members
  • 29,994 posts

Posted 17 July 2014 - 08:59

Nedavne izjave premijer Aleksandra Vučića o bezvrednosti Crvene zvezde i Partizana, a potom i sastanak u Ministarstvu sporta i omladine su opet pokrenuli temu privatizacije naših najvećih klubova. Iako mnogi vide privatizaciju kao jedini lek za prezadužene kolektive večitih, sa Topčiderskog brda za sada samo stiže otpor takvoj ideji.

Prva se oglasila FK Crvena zvezda, a sada je predsednik JSD Partizan i trener košarkaškog kluba crno-belih Duško Vujošević izneo sličan stav da država neće smeti da prodaje nešto što nije njeno.
„Olako se priča o privatizaciji. Košarka, primera radi, za razliku od fudbala nije profitabilna delatnost. Ni kod nas, ni na zapadu. Gazde evropskih klubova su ulagale višak novca u ovaj sport, ne zbog profita, već zbog iz osećaja korisnosti. To je vrsta finansijske potrebe koja ne može biti svedena na prostu zaradu, pošto to i nije. Nemam ništa protiv privatizacije, ali kada već o tome pričamo, nadam se da će se napraviti takvi zakonski normativi, koji će omogućiti određene poreske olakšice onima koji ulažu u sport. Ponavljam da košarka ne donosi profit, kao što promena vlasništva ne amnestira od vođena računa o klupskoj tradiciji, sjaju, „težini“ imena, rezultatima, u jednoj reči, istoriji. Ne može država da prodaje bez obaveza nešto što nije njeno, već uslovi privatizacije moraju biti jasno definisani“, upozorio je Vujošević u razgovoru za list Sport.

Povodom spekulacija da bi grčka porodica Janakopulos koja je vlasnik Panatinaikosa mogla da kupi KK Partizan, Vujošević je rekao:
„Ta porodica je pokazala ogormnu ljubav prema košarci, to ne može da se podvede pod biznis, a još manje onaj koji donosi profit. Svi koji se bave košarkom, to odlično znaju. Janakopulosi su ljubav prema košarci pokazali ogormnim ulaganjima u klub, koji je doneo trofeje.“

Predsednik Partizana, Saša Danilović je bio konkretniji i otkrio da do sada nije čuo za takvu mogućnost.
„Nije mi poznata činjenica da ima zainetersovanih za kupovinu KK Partizan, ali ako je to istina, radujem se tome i voleo bih da dođe do toga“, istakao je Danilović takođe u izjavi za Sport.



#34535 AkoPostaveNekogVisokog

AkoPostaveNekogVisokog
  • Members
  • 12,197 posts

Posted 17 July 2014 - 09:09

Red je i da pohvalim Duleta kad kaže nešto smisleno :)



#34536 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 17 July 2014 - 09:10

još danas ova tema, ko želi da se oprosti od ove divne sezone :D

 

nek se goni u tri lepe p.m....toliko što se mene tiče



#34537 Trokorak

Trokorak
  • Members
  • 12,127 posts

Posted 17 July 2014 - 09:11

Duletov stav (bar po ovome u tekstu) nije nimalo sličan onima iz FKCZ.



#34538 Beonegro

Beonegro
  • Members
  • 21,452 posts

Posted 17 July 2014 - 09:13

nek se goni u tri lepe p.m....toliko što se mene tiče

Zbogom Kikindo! :kece:

 

P.S. Ironija je ipak to što je vrlo moguće da ćemo se u bliskoj budućnosti ove sezone prisjećati kao uspješne.



#34539 Ne sam Safete

Ne sam Safete
  • Members
  • 29,994 posts

Posted 17 July 2014 - 09:14

Jako osjetljiva tema ... tesko je pronaci ispravan model. Najvise mi se svidja spanska varijanta sa malim akcionarima, ali utopija je pomisliti da je tako nesto ostvarljivo kod nas.



#34540 Son_of_a_gun

Son_of_a_gun
  • Members
  • 7,203 posts

Posted 17 July 2014 - 09:31

još danas ova tema, ko želi da se oprosti od ove divne sezone :D

 

 

nek se goni u tri lepe p.m....toliko što se mene tiče



#34541 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 17 July 2014 - 09:34

Zbogom Kikindo! :kece:

 

P.S. Ironija je ipak to što je vrlo moguće da ćemo se u bliskoj budućnosti ove sezone prisjećati kao uspješne.

Tastaturu pregriz`o :D



#34542 AgroUrban

AgroUrban
  • Members
  • 4,027 posts

Posted 17 July 2014 - 09:55

Kako nas je krenulo sa povredama, dobro smo i prosli. Stvarno svaka cast za Sasu Pavlovica koji je dosao u momentu kada je bilo najteze i mnogo mi je drago sto smo osvojili domacicu, vidi se koliko mu je to znacilo.

 

Od prelaza u sledecu sezonu ocekujem samo od uprave da pokrpe sto je moguce vise dugova, a pre svega dug prema velikom smekeru i gospodinu, Dusanu Kecmanu. Pa makar ne dovodili ni jednog iskusnog stranca. 

Hocemo Borisa kao prvog pleja! :D 

Uzdravlje....



#34543 zoe Bg

zoe Bg
  • Members
  • 26,091 posts

Posted 17 July 2014 - 10:40

Ova sezona... Numem da artikulisem sva osecanja koja imam sad a kakvih je sve bilo dok je trajala. Emocionalni rollercoaster, cas si gore, cas si dole. 

 

 

 

Rado bih da potisnem a opet sam svesna da neke tuge koje je ova sezona imala necu imati privilegiju da dozivim u blizoj buducnosti. Minus povrede naravno, to bilo i nikom se ne desilo. 

 

 

Zahvalna sam na sreci sto sam gledala Kinzija u dresu tima koji volim, tuga je sto je kraj bio nakaradan ali... Bogdanovo odrastanje, mada znam da nije zavrsio svoj rast kod nas i da ga negde cekaju lepse stvari. Tepin povratak, ladna voda medju silnim vatrama :) Sasin dolazak kad je bilo najgore, trazio se on, trazio se nas tim ali kad neko ume kako da ne uzivas. Bertin oporavak, sama cinjenica da je sposoban da igra je za mene highlight sezone. 

 

 

I tako, htela sam jos nesto da kazem ali ne znam kako. 

 

 

 

Za kraj najveci trijumf KKP u sezoni 2013/14

 

 

Partizane moj - ostani mi veliki i silan i nikada ne prestani da sanjaš! Dani slave će se nastaviti i na ovom i na evropskom nivou. Pre, tokom i posle toga, biće i teških trenutaka, kriza i manjka para, ali sve to je samo jačanje karaktera i duha, što je uslov za sve.

Ti si moja ljubav prava, moja krv, moja kuća i porodica!

Naši putevi će se ponovo sresti!

..za slavni klub, svima znan...

Sa trinestom u nizu i četrnesta je blizu!

Mnogo ćete mi nedostajati i mnogo vas volim,

Žofre Lovernj

 

 

 

Ogrejace, obasjace Sunce iznad Humske ulice. Za pobede, za miran san, za titule, za Partizan :heart: