Jump to content


Photo
- - - - -

Upis državljana u evidenciju


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 intelcore

intelcore
  • Members
  • 1 posts

Posted 25 April 2013 - 12:29

Pozdrav svima koji pratite ovaj forum :)

Imam jedan problem sa dokumentima pa možda se nađe neko i meni da pomogne, pošto vidim da nema slične teme... :)

Rođen sam u Sloveniji. 1991.nismo uzeli slovenačko državljanstvo, zadržao sam pasoš SFRJ- faktički bio sam apatrid. 1998.roditelji i ja uzeli smo srpsko državljanstvo i dobili srpski pasoš (SRJ-plavi). Pre deset godina dobili smo i slovenačko državljanstvo.

Dali možda neko zna gde su upisani državljani koji su dobili 1998.državljanstvo Srbije a nisu rođeni u Srbiji? Ja znam da smo dobili državljanstvo upisom u MUP Beograd ali dali smo bio upisan u knjigu državljana to neznam, a neznaju nažalost ni roditelji. Pasoš su mi onda kad sam predao papire na ambasadi u Beču 1998.godine dali. (Tad nije bilo ambasade u Ljubljani).
Meni treba potvrda da sam državljanin Srbije da bih mogao da izvadim novi biometrijski pasoš.
Predao sam već zahtev preko ambasade u Lj, i fotokopirali su  mi stari pasoš i ispunili ovlašćenje za izvod ali nema odgovora već oko mesec i po  dana, zato sam zabrinut da me možda nisu našli dole :((( Znam da je inače rok za izdaju papira 3 meseca, ali možda bi mi i javili da nešto nije uredu (?) Imali neko iskustva sa ambasadama?

U koliko se bude utvrdilo npr.da 'me nema dole' nigdje, kakva je procedura? Gde se mogu onda upisati i dali je dovoljan plavi pasoš za to ili će mi trebati još drugi papiri?

Hvala vam unapred za pomoć.



#2 pipi duga carapa

pipi duga carapa
  • Members
  • 1 posts

Posted 09 June 2013 - 18:54

Ukoliko moze da pomogne:

Za sve koji su naknadno upisani u knjigu drzavljana Republike Srbije evidencija je vodjena u tadasnjem Saveznom MUP-u,a sada su te maticne knjige prebacene u MUP-ove na opstinama stanovanja,da pojasnim izvod iz knjige drzavljana se vadi u MUP-u na opstini gde postoji prijava boravka(e u vasem slucaju pominjete Bec??!!vec nisam sigurna kako ce to ici,ali sam sigurna da republicki MUP mora da ima imformaciju gde ste upisani).