Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

"Region"


  • Please log in to reply
11554 replies to this topic

#11146 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 20 February 2018 - 12:47

vidim, nitko nije prokomentirao posjet Aleksandra Vucica Kolindi Grabar Kitarovic.

mozda i bolje tako. krajnje odvratna parada ethnickog multiludila.

 

...

 

gdje se sve ono sto je normalno i posve uobicajeno u civiliziranim sredinama, filtrira kroz filter drzavotvornog etnickog nacionalizma. pa ako prodje, prodje. a ako ne prodje, nikom nista. mogu oni i bez toga. ko u svakoj ludnici.

 

http://vijesti.hrt.h...enih-i-nestalih


  • 0

#11147 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 20 February 2018 - 14:26

šta da se komentariše? još jedan predizborni trik koji nažalost u Srbiji i dalje prolazi


  • 0

#11148 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 20 February 2018 - 20:40

...

Vrlo interesantna izjava.

>> ... "Bilo otvorenih pokušaja da se spreči Vučićeva poseta HR"
Žao mi je što su neki želeli da osujete posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, rekla je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.
Izvor: B92, Jutarnji list, utorak 20.02.2018.

"Neki su možda bili, pa i razumljivo - skeptični, poneseni više emocijama nego razumom, ali, nažalost, kod nekih sam osetila i zlonamernost. Moram reći da je bilo otvorenih pokušaja da se Vučićeva poseta spreči i da ne dođe do bilo kakvih pomaka. U svoj toj kakofoniji izgubili su se oni pozitivni učinci i rezultati posete", rekla je ona u velikom intervjuu hrvatskom "Globusu".

Predsednica Hrvatske smatra da u srpskom predsedniku Vučiću ima dobrog sagovornika i da njihov susret znači veliki iskorak u odnosima između Hrvatske i Srbije, koji su godinama bili u dubokoj stagnaciji.

"Posetu predsednika Vučića dugo smo pripremali, upravo u nameri da postignemo iskorak. Odgađali smo ga, čekali bolju atmosferu, ali sve smo više tonuli u spiralu verbalnog rata. Odlučila sam to preseći. Svesno sam preuzela politički rizik, ali savest mi je mirna jer sam to napravila za dobrobit hrvatskog naroda i države", naglasila je.

Predsednica Hrvatske priznaje da je bila iznenađena kad je, samo nekoliko dana uoči Vučićeve posete, premijer Plenković pokrenuo pitanje ratnih reparacija.

"To je toliko složeno pitanje da se ono ne može staviti na sto preko noći i moram reći da me iznenadio način njegovog podizanja u ovom trenutku. Ova poseta pripremana je mesecima, pa ako hoćete i godinama, u koordinaciji s MVEP-om i Vladom. Pitanje ratnih odšteta nikada nije bilo spomenuto", istakla je ona, prenosi "Jutarnji list". ... <<

...


  • 0

#11149 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 21 February 2018 - 10:51

ne vidim sta je tu vrlo interesantno, ja tu vidim samo do zla boga tupastu i imbecilno predvidljivu pretpoliticku predstavu. prvakinja recitatorske i prvak dramske sekcije hrvatsko-srpskog "KUD-a Hajduk Stanko i Marija Magdalena" odrzali zajednicki nastup u Seceranskom domu. karte su bile unaprijed rasprodane, zabava zagarantirana. naravno da recitatorska i dramska sekcija odlicno suradjuju, i da im je nastup bio uvjezban i uskladjen. neki folklorasi tog istog drustva, oni malo tupastiji, bili su protiv njihovog zajednickog nastupa, neki pak folklorasi, oni malkic inteligentniji, svjesni otuzne hrvatsko-srpske ethno pozicije u 21. stoljecu, bili su za. dakle posve ocekivano. a to sto su Kolinda Grabar Kitarovic i Aleksandar Vucic, nota bene, placeni za rjesavanje otvorenih bilateralnih pitanja Republike Hrvatske i Republike Srbije, a ne za recitacije i drame (niti jedno jedino pitanje nisu rjesili), nikoga od hrvatsko-srpskih "esteticara" nimalo ne brine. stovise, prvak dramske sekcije uporno, i posve u duhu srbijanske vanjske politike posljednjih 30ak godina, politicki kapitalizira nesto sto bi trebala biti rutinska stvar drzavnih i medjudrzavnih institucija, a ne dramske sekcije nekog KUD-a. Vucicev dramolet vracanja ukradenih maticnih knjiga iz Dvora na Uni (nakon 23 godine), i to s porukom "ima toga jos", moze zadiviti, uz vec spomenute "kulturnjake", samo pretpoliticke idiote. kao uostalom i njihova zajednicka prica o nestalim osobama u ratu 1991-1995 u RH, kojoj ce On, godine gospodnje 2018., nakon sto je vec 6 godina na vlasti u Srbiji, "posvetiti punu paznju".   

 

...

 

pitanje ratne odstete nije na stolu od jucer, kako lupeta prvakinja recitatorske sekcije, vec od 23.08.1996. godine. dakle to pitanje je sluzbeno / medjudrzavnim sporazumom otvoreno vec 22 godine.

 

-> Sporazum o normalizaciji odnosa između Republike Hrvatske i Savezne Republike Jugoslavije <-

  • Članak 6.
  • Ugovorne stranke obvezuju se da se bez odgode ubrza proces rješavanja pitanja nestalih osoba pri čemu će obje Ugovorne stranke odmah razmijeniti sve raspoložive podatke o tim osobama.
  • Članak 7.
  • Ugovorne stranke osigurat će uvjete za slobodan i siguran povratak izbjeglica i prognanika u njihova prebivališta ili u druga mjesta koja slobodno izaberu. Ugovorne stranke osigurat će tim osobama vraćanje u posjed njihove imovine, odnosno pravičnu naknadu.
  • Ugovorne stranke osigurat će potpunu sigurnost izbjeglicama i prognanicima koji se vrate. Ugovorne stranke pomoći će ovim osobama u osiguravanju nužnih uvjeta za normalan i siguran život. Ugovorne stranke proglasit će opći oprost za sva djela počinjena u svezi s oružanim sukobima, osim za najteže povrede humanitarnog prava koje imaju karakter ratnih ziočina.
  • Ugovorne stranke poticat će dosljednu i cjelovitu provedbu Erdutskog sporazuma o hrvatskom podunavlju. Svaka Ugovorna stranka jamči jednaku pravnu zaštitu imovine fizičkih i pravnih osoba koje imaju državljanstvo druge Ugovorne stranke, odnosno sjedište na području druge Ugovorne stranke, kao onu koju imaju njeni državljani, odnosno njezine pravne osobe.
  • U roku od šest mjeseci od stupanja na snagu ovog Sporazuma, Ugovorne stranke sklopit će Sporazum o naknadi za svu uništenu, oštećenu ili nestalu imovinu. Tim Sporazumom utvrdit će se postupci ostvarivanja prava na pravičnu naknadu koji neće uključivati sudske postupke. U cilju provedbe obveza iz ovog članka osnovat će se u roku od 30 dana od dana potpisivanja ovog Sporazuma, zajednička komisija sastavljena od po tri predstavnika svake Ugovorne stranke.

 

(moj bold)


Edited by Vjekoslav, 21 February 2018 - 10:56.

  • 0

#11150 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 21 February 2018 - 13:48

...

 

 

Aha, i na tarabi pisala jedna rec, pa se neki provredio!

;)

 

Kako ono bese: 'vužgi ga, Blaž!'

:rotflmao:

 

Secam se mnogih napisa u medijima, oko 'zlata kr. Aleksandra' koje je, kao, trebalo da spase sVrBiju.

Izgleda da je i 'rvacka nasla svoje 'zlato'.

Samo sto mu je rok trajanja, ocigledno, nesto kratak - samo 30 dana.

:ajme:

 

Attached File  smece_kontejner_hrvatska3_index625.jpg   46.28KB   2 downloads Attached File  kontejnerska srbija.jpg   34.66KB   2 downloads

 

...


  • 0

#11151 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 10 March 2018 - 15:38

Serbia, Kosovo power grid row delays European clocks >>>

 

Ima jedna zgodna svedska uzrecica kad je neko  "toliko glup da satovi prestaju da rade"


  • 1

#11152 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 10 March 2018 - 15:41

Da li neko zna nesto vise o liku koji ce biti zajednicki kandidat opozicije na predsednickim izborima u Crnoj Gori.
  • 0

#11153 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 15 March 2018 - 09:52

...

 

Normalno, seljacina Gruevski bi odmah da se bije.

No, sad je kasno za opancarsko kurobecanje.

;)

 

>> ... Usvojen Zakon – i albanski je zvanični jezik u Makedoniji
Makedonski parlament je, bez amandmanske rasprave, sa 64 glasa za, bez glasova protiv i uzdržanih usvojila Zakon o upotrebi jezika.
Izvor: Tanjug, sreda, 14.03.2018.


Tim pravnim aktom se albanski uvodi kao drugi zvanični jezik u toj državi.

Predsedavajući parlamenta Talat Džaferi, iz redova albanske DUI, sproveo svoj naum i odbacio amandmansku raspravu.

On je odbacio raspravu o gotovo 36.000 amandmana koje je na taj zakon podnela najuticajnija opoziciona partija VMRO-DPMNE, što je umalo dovelo do obračuna bivšeg lidera te stranke i premijera Nikole Gruevskog i Džaferija, pa je moralo da reaguje i obezbeđenje.

VMRO-DPMNE je više hiljada amandmana na zakon podnela nakon što je on usvojen u parlamentu u januaru, a pedsednik Đorđe Ivanov je odbio da ga potpiše i vratio ga u Sobranje. ... <<

...


  • 0

#11154 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 15 March 2018 - 10:50

...

 


VMRO-DPMNE je više hiljada amandmana na zakon podnela nakon što je on usvojen u parlamentu u januaru, a pedsednik Đorđe Ivanov je odbio da ga potpiše i vratio ga u Sobranje. ... <<

...

 

Attached File  Sobranie-logo-blackbg-1024x768.png   49.57KB   3 downloads

 

Iliti pušiona...


  • 1

#11155 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 15 March 2018 - 11:02

...

>> ... Burno u Skoplju: Opet veto Ivanova, iako nema pravo na to?
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov kaže da neće potpisati ukaz o primeni Zakona o upotrebi jezika, koji albanski uvodi kao drugi zvaničan jezik u Makedoniji.
Izvor, RTS, cetvrtak, 15.03.2018.


To prenosi agencija MIA, a javlja RTS.

Pošto je Sobranje sinoć, bez rasprave o više od 35 hiljada amandmana opozicije, usvojilo taj zakon, Ivanov je saopštio da neće potpisati ukaz o proglašenju zakona koji je donesen na takav način, van svih procedura, bez debate o amandmanima, navodeći da mu to ne dozvoljavaju Ustav i savest.

Ivanov je ranije već iskoristio pravo veta za Zakon o jezicima.

Međutim, prema članu 75 Ustava, Ivanov je obavezan da potpiše ukaz o proglašnju Zakona o jezicima, jer je već iskoristio pravo veta, ali nije propisan rok u kojem to treba da učini.

Ovaj zakon podržala su 64 od 120 poslanika u Sobranju, čime je stavljena tačna na dvomesečno natezanje vlasti i opozicije oko usvajanja ovog akta.

Sobranje je sredinom januara već donelo ovaj zakon, ali je taj akt vraćen u skupštinsku proceduru pošto je predsednik Đorđe Ivanov odbio da ga potpiše.

Izglasavanju Zakona o jezicima prethodio je incident, pošto je doskorašnji lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski prišao stolu predsednika parlamenta, izvadio Džaferijevu karticu iz sistema za glasanje i prolio vodu po stolu, nakon čega je Džaferi proglasio pauzu.

Između Džaferija i Gruevskog stalo je obezbeđenje, pa je incident prekinut. ... <<

...


  • 0

#11156 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 15 March 2018 - 21:02

cirkus se nastavlja a narodu sve gore

Edited by perkos, 15 March 2018 - 21:02.

  • 0

#11157 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 15 March 2018 - 21:51

cirkus se nastavlja a narodu sve gore

 

jadan narod  :lol+: 


  • 0

#11158 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 15 March 2018 - 21:57

cirkus se nastavlja a narodu sve gore

 

 

Zato što je albanski zvanični jezik?


  • 0

#11159 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 15 March 2018 - 22:04

Zato što je albanski zvanični jezik?

 

Sramotno.


  • 0

#11160 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 15 March 2018 - 22:31

Zato što je albanski zvanični jezik?

zato sto niko be resava ekonomake probleme gradjana Makedonije od koji oni koji govore albanski ne bi preziveli ni dva dana da im rodjaci iz dijaspore ne šalju novce.toliko im je dobro ... obavestite krpelja da je na IL kod mene dzaba se trudi da bude "duhovit"
  • 0