Jump to content


Photo
- - - - -

Grupa A


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
100 replies to this topic

#1 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 26 May 2012 - 12:10

U grupi A ucestvuju domacin Poljska, Grcka, Rusija i Ceska. Poljska je ovde stigla kao domacin, a ostali na sledeci nacin:

Put Grcke do EP

Put Rusije do EP

Put Ceske do EP + baraz

Mecevi ove grupe se igraju u Varsavi ( tu ce igrati domacin) i Vroclavu.

Posted Image

Narodni stadion u Varsavi (originalnog li imena Posted Image) ima kapacitet od 58,500 mesta, naravno i grejanje terena i pokretni krov, a njegova izgradnja je kostala cak 500 miliona evra. Otvoren je ove godine na mecu sa Portugalom (zavrsen 0-0, nadamo se da to nije neki znak kako ce izgledati grupa). Pored meceva grupe A na njemu ce se igrati po 1 mec cetvrtfinala i polufinala.

Posted Image

Stadion u Vroclavu je takodje sagradjen za ovo EP i isto tako pripada 4. kategoriji stadiona (najvisoj). Kapacitet mu je 42,711 i za razliku od najveceg polsjkog stadiona koriscen je ove sezone za potrebe lokalnog kluba Slaska. Nece se koristiti posle grupne faze takmicenja.

U naredna 4 posta ce biti uvodi o reprezentacijama (iz Ridjisovog uvoda)

Edited by nlavrnja, 26 May 2012 - 12:10.


#2 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 26 May 2012 - 12:11

Пољска

Posted Image


На овај шампионат Европе, и поред тога што навијачи очекују доста, репрезентација улази са релативно младим тимом. Само Моравски (30) и Василевски (31) имају 30+ година.

Главни ослонци и носиоци екипе су: Левандовски, Дудка, Блажиковски, Моравски, Пишчек, Василевски, Фабиански, Шчешни, Обраниак...
Селектор Францишек Смуда на шири списак за ЕП има следеће играче


Spoiler


Јуче (22.5.) су одиграли прву од три, у низу, последњих припремних утакмица за ЕП против Летоније и победили су 1-0. У суботу ће играти против Словачке а након тога, као последња проба, остаје дуел са Андором.

Као један од домаћина Пољска свакако има висока очекивања и амбиције, међутим питање је колико су високи циљеви оствариви с обзиром на реалан квалитет који поседују. Но барем су имали среће са жребом те су добили вероватно најслабију групу на ЕП која је доста изједначена. Руси су благи фаворити за прво место али у конкуренцији са њима, Грчком и Чешком није немогуће изборити једно од прва два места.
За даље би било потребно више среће него знања које поседују. Мада можда ме Пољаци изненаде и демантују...
Турнир отварају 8. јуна у Варшави против Грче...



Edited by Xpert, 29 May 2012 - 23:59.


#3 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 26 May 2012 - 12:12

Грчка


Posted Image


Квалификације за овогодишње првенство Европе су окончали веома успешно, без иједног пораза и као први у групи, која руку на срце и није била претерано јака, отишли пут Пољске. Одлучили је то што су против највећих конкурената Хрватске, и Израела освојили 10 бодова. Са Хрватима 0-0 и 2-0 у Атини, са Израелцима 2-1 и 1-0 у гостима. Против Летоније, Малте и Грузије Грци су се мучили и показали да опет нису екипа која ће да разбија и гази противника али да су опет веома неугодан и тврд ривал за сваког фаворита.

Највише наступа има Тео Загоракис 120 али ће га сасвим сигурно престићи Карагунис који је сакупио 115. Најбољи стрелац је Аностопулос са 29 а шансу да га достигне има Каристеас који је на 25.

Селектор Фернандо Санотс за сада рачуна на ове играче:

Голмани:
Дионис Чиотис, ко до ове сезоне није знао о коме се ради овогодишњом ЛШ га је упознао. Одличан чувар мреже.
Сифакис и Цорвас су били учесници и СП у ЈАР.

Одбрана:
Можда и најбољи део тима, Сеитаридис, Торосидис, Папастатопулос, Пападопулос и Винтра су играчи који или имају интернационалног искуства или играју у добрим клубовима. Ту су још и Цавеас (Монако), Вангелис Морас (Ћесена) и Холебас (Олимпијакос)

Средина:
Карагунис, Кацуранис и Кафес су искусни играчи а Нинис, Фецафидис, Панајотис Коне предводници млађе, талентоване генерације. Могући путници на ЕП су још Спиропулос, Фотакис и Григорис Макос.

Напад:
Каристеас, Гекас, Либеропулос, играчи који већ дуго наступају за национали грб и добри су играчи, одлични нападч Селтика Самарас и нешто млађи Атанасиадис из Паока.

У припреми за ЕП очекују их утакмице са Словацима (26.5) и Јерменијом (31.5)
Први меч на турниру играју против домаћина Пољске.

Као што већ рекох вероватно најстабилнији део тима је одбрана те то објашњава и резултате у квалификацијама као и начин на који су Грци дошли до њих.
Мислим да ће тешко наћи пут до 1/4-финала али пре 8 година су изненадили, на сличан начин се квалификовали, играли сличан фудбал и ЕП отворили баш они утакмицом против домаћина... Чудан је то народ...


Edited by Xpert, 30 May 2012 - 00:00.


#4 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 26 May 2012 - 12:14

Русија



Posted Image



За ЕП у Пољској и Украјини квалификовали су се без већих проблема. Републици Ирској, Јерменији, Словачкој, Македонији и Андори остало је само да се боре за друго место и бараж.
Руски тим је добар са доста квалитетних и искусних фудбалера. Већина њих игра у домаћој лиги, али Руска лига је сада јака и спада у круг најјачих у Европи. Улажу се велике количине новца, сваке сезоне у ЛШ барем 2 представника игра у групној фази

Први голман је Акинфејев, врло добар чувар мреже а замену има у искусном Малафејеву
Одбрана: Ањуков, Игнашевич, Березутски и Жирков сигурно није слаба страна тима.
Веза: Исмаилов, Џагоев, Зирјанов, Денисов, Широков...
И најјачи део тима чине нападачи: Аршавин, Кержаков, Павличенко, Побребњак.

Доста Руских играча је игралу широм Европе али су се полако вратили у домовину.
Коначан списак Дика Адвоката за ЕП је:



Spoiler



Руси су у припреми за завршницу ЕПа одиграли пријатељски меч са Уругвајем 1-1, стрелац Кержаков.
Данас играју са Литванијом а генерална проба биће против Италијана 1.6.

Мислим да Руси пролазе своју групу и заиста би било изненађење, и то непријатно, ако би се десило супротно. Након тога Немци, Холанђани или Португал... Ипак сувише је далеко причати о 1/4-финалу.


Edited by Xpert, 29 May 2012 - 23:57.


#5 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 26 May 2012 - 12:15

ЧЕШКА




Posted Image



На претходном ЕП у Аустрији и Швајсцарској нису прошли групу са Португалом, Турском и Швајцарском, победили су само домаћина. Међутим то није било велико изненађење с обзиром да последњих година ипак имају нешто слабији тим.
На путу ка Пољској овог лета Чеси су тешком муком пребродили групу на другој позицији испред слабуњавих Шкота, Литванаца и Литенштајна, чак су доживели пораз код куће на старту од Литваније.
У баражу су имали доста среће те за противника добили Црну Гору и победили, 2-0 и 1-0 али није ни ту било лако како резултат говори.

Главна узданица селектора Микала Билека је један од најбољих светских голмана Петар Чех који после две сезоне мање кризе опет брани на највишем нивоу.
Стубови одбране су Кадлец, Сивок и Пудил
На средини Росицки који се ове сезоне вратио у живот биће покретач свих акција. Ту су још Плашил, Јирачек, Хубшман...
Голови се највише очекују од Бароша и Нецида.
Тренутни списак

Spoiler


Kao што се може видети ово је тим састављен од комбинације играча који играју у иностранству и оних из домаћег првенства, нема ни претерано младих ни старих, без великих звезда, изузев Чеха... Оваква екипа нема неки велик квалитет али има тај неки чешки дух и борбеност тако да можда нас опет изненаде, било би лепо. У сваком случају мислим да би за њих успех био сам пролазак групе.


Edited by Xpert, 29 May 2012 - 23:56.


#6 nlavrnja

nlavrnja
  • Members
  • 31,992 posts

Posted 26 May 2012 - 13:01

1 reprezentacija je vec odigrala prvu prijateljsku utakmicu, u pitanju je Rusija, koja je juce remizirala sa Urugvajem kod kuce, na stadionu Lokomotive, rezultat je bio 1-1. Poveli su Urugvajci golom Suareza, izjednacio Kerzakov.

Danas igraju ostala 3 tima iz grupe, Poljska sa Slovacima, Cesi sa Izraelom i Grci sa Slovenijom.

#7 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 26 May 2012 - 16:55

Пољаци су у уторак играли са Летонијом и победили 1-0, Собиех је био стрелац

#8 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 30 May 2012 - 16:31

Posted Image

#9 mikeb92

mikeb92
  • Members
  • 73 posts

Posted 06 June 2012 - 13:51

Najteza grupa za prognozu. Jednostavno bilo koje dve ekipe mogu proci dalje.

#10 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 06 June 2012 - 14:01

Па Руси би морали да оду даље, ипак су квалитетнији од осталих

#11 mikeb92

mikeb92
  • Members
  • 73 posts

Posted 06 June 2012 - 15:02

Ako rusi budu igrali kao protiv Urugvaja & Italijana, mogu zaista daleko. Ali prethodni mecevi padaju u zaborav. I mi smo bili dobri u kvalifikacijama a u Juznoj Africi, propast. Mnoge zvezde cuvaju noge jer im je klupska karijera bitnija od reprezentacije.

#12 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 07 June 2012 - 23:42

Prolaze Poljaci na sudije i Česi na sreću. Rusi nisu odigrali dobar turnir od Eura 1988, ovde je čuvanje nogu i prezentacija za prodaju napolju.

Posted Image

:whistle:

Edited by alberto.ascari, 07 June 2012 - 23:44.


#13 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 08 June 2012 - 01:24

Prolaze Poljaci na sudije i Česi na sreću. Rusi nisu odigrali dobar turnir od Eura 1988, ovde je čuvanje nogu i prezentacija za prodaju napolju.

Не бих се сложио, играли су одлично на ЕП 2008 само су налетели на најјачу екипу

#14 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 08 June 2012 - 01:56

Пољска - Грчка



Eво нас на свега неколико сати од првог меча на 14ом Европском првенству.
Турнир отварају један од домачина Пољска и Грчка, која је играла и први меч 2004 у Португалу када су на ркају били прваци.
Биће ово дуел две доста ујдначене екипе које у последњих годину дана играју доста добро, Пољаци су поражени само једном у последњих 12 месеци, од Италије 2-0, а Грци имају само један пораз у последњем 21 мечу.
Никада нису играли међусобно на великим такмичењима а последња такмичарска утакмица била је 1987 у квалификацијама за ЕП у Немачкој.
Овде би могао да одлучи домаћи терен, међутим може се десити да буде и додатни притисак за Пољску

http://www.youtube.com/watch?v=hRxjrfKVVIg



Русија - Чешка


Друга утакмица која би требало да буде квалитетнија и занимљивија од прве. Током дуге историје фдбала, СПа и ЕПа Русија и Чешка су одиграле доста утакмица али као СССР и Чехословачка. У периоду од 1923. до 1991. године, када су се обе земље распале, одиграно је 12 утакмица и бољи су били Совјети са скором 6-4-2 и гол резликом 21-12. Први пут су играли у Прагу 1958. била је то пријатељска утакмица коју је Русија победила 2-1. Најзначајнији дуел био је 1960. у Марсеју у полуфиналу ЕП када је СССР победио 3-0.
За своју прву победу Чехословачка је чекала све до 1974. године када су у Одеси победили 1-0 у припремном мечу.
Данашња Руска и Чешка репрезентација грале су само једном и то на ЕП 1996. у Енглеској. Била је то спектакуларна утакмица.

http://www.youtube.com/watch?v=zTy6vSQV__c

Edited by Ridjis, 08 June 2012 - 01:57.


#15 mikeb92

mikeb92
  • Members
  • 73 posts

Posted 08 June 2012 - 07:52

Ako je suditi po snazi pojedinaca i kolektiva, prolaze Rusi & Cesi.