Jump to content


Photo

Tito i Kurt Valdhajm


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Stari Grad

Stari Grad
  • Members
  • 3 posts

Posted 24 August 2011 - 05:03

Poznata je cinjenica da je Tito tokom celog II svetskog rata, kao agent Abvera, odrzavao kontakte sa okupacionom silom preko njihovog visokog oficira za Balkan, Kurt Valdhajma. I jednom i drugom, odgovaralo je prisustvo Nemaca na tim prostorima - nemackim oruzanim snagama islo je u racun da sto duze budu na balkanskom/jugoslovenskom terenu, jer su zrtve na nemackoj strani, na tom delu sveta, bile neuporedivo manje od zrtava na Istocnom frontu. Titu je odgovaralo prisustvo konstantnog neprijatelja, jer je imao razloga za partizanskih jedinica, kojim je komandovao, gradeci sebi vrhunsku politicku i vojnu karijeru. Ovakvom vojnom –parizanskom delatnoscu, vodeci te borbe, iskljucivo na teritorijama na kojima je ziveo srpski zivalj, pripremao je etnicko ciscenje Srba u Bosni, Hercegovini i Hrvatskoj, pa cak i na Kosovu. Da li je slucajnost to da je bas u tim oblastima glavni covek, prevodilac, liazon i najvaznija veza sa Vermahtom bio bas – Kurt Valdhajm?

Tito se bojao samo jedne stvari, a taj strah je delio sa svojim prijateljem Kurtom – da ne dodje do iskrcavanja saveznika na jadransku obalu. Sve to ima svoju jasnu potvrdu u nemacko-partizanskom ugovoru, kojim su se partizani obavezali da u slucaju iskrcavanja saveznika, vode otvoreni rat protiv njih, dok i poslednjeg ne isteraju sa teritorije Jugoslavije. Tito i Kurt imali su zajednocku opsesiju - unistenje srpskog zivlja po svaku cenu. Oni su to radili prilicno uigrano - Titova svesna likvidacija Srba u svim delovima Jugoslavije je ocigledna, jer je partizanske akcije vodio samo na tom terenu, a znalo se tacno da su Nemci rigorozno kaznjavali narod za ubistvo svakog Nemca, Tito i njegovi partizani su, skoro po pravilu, ratovali na taj nacin sto su u civilnim odelima bez oznaka i otvorenog nosenja oruzja, suprotno Haskim i Zenevskim konvencijama izvodili „ operacije“. Ovako je vrseno istrebljenje srpskog naroda u Bosni i delimicno u Srbiji i etnicko ciscenje u delovima Jugoslavije van Srbije. Kurt Valdhajm je znao gde ce napadi biti, pa je odmah organizovao odmazde koje su se kretalo od 50 to 1000 Srba za jednog Nemca.

Kurt Valdhajm je bio poznati ratni zlocinac, koji je svoju karijeru, ordenje i sve posleratne beneficije zaradio na likvidacijama Srba, Jevreja i Roma na teritoriji Jugoslavije, tokom Drugog svetskog rata. O tome postoji veliki broj dokaza u raznim institutima o Drugom svetskom ratu, a dosta je i knjiga napisano na tu temu. Ono sto se ne zna, a sto je porazavajuce za Jugoslovene, je Titova odlucnost da Valdhajmova proslost ne vidi svetlost dana i Titovi neverovatni lobisticki napori da postavi svog ratnog druga za Generalnog sekretara UN.

U periodu izmedju 1975. i 1980., izraelski borci protiv fasista koji su radili na hvatanju ratnih zlocinaca, na celu sa Vizentalom, dosli su do saznanja o Kurtu Valdhajmu. Medjutim, njima su bili potrebni konkretni podaci o Valdhajmovim zlocinima u Jugoslaviji, a do njih nije bilo tako lako doci. U to vreme, jugoslovenske vlasti i vojna obavestajna sluzba raspolagali su svim podacima do detalja i bili su potpuno zaokruzeni o zlocinackoj delatnosti Kurta Valdhajma.

Tako zaokruzeni materijal predat je Saveznom javnom tuzilastvu u Beogradu, Francuska broj 5, sa namerom da se protiv Kurta Valdhajma podigne optuznica i pokrene postupak. Drug Malovic, tadasnji Savezni javni tuzilac, istoga dana dobija od Tita nalog da ne sme nista u tom pravcu da preduzme, a da predmet mora gurnuti u sef.

Vizental je ipak uspeo da dodje do informacija o dokumentima o zlocinima nad Jevrejima. Zahtevao je pismenim putem da od jugoslovenske vlade dobije odobrenje da mu se ta dokumenta ucine dostupnim. Svi ti napori bili su jalovi. Kada je najzad, izmedju ’74. i ’76. shvatio da nema drugog izlaza, Vizental je bio prinudjen da u Beogradu angazuje advokata, uglednog i obrazovanog Milana Vukosavljevica, ne bi li on uspeo da izdejstvuje dokaze u Saveznom javnom tuzilastvu. Kada ni gosodinu Vukosavljevicu to nije uspelo, Vizental licno dolazi u Beograd, i biva primljen od strane tuzioca Malovica. Ocevici su vise puta prepricavali pricu kako je Malovic prema Vizentalu bio neverovatno drzak, tretirajuci ga sa nipodastavanjem, i trazio od Vizentala da odmah napusti prostorije tuzilastva i da mu nemogu biti dati dokumenti kojima Yugoslavija raspolaze. Ovo je samo jos jedna epizoda Titove zlocinacke delatnosti koju je ili sam ili preko svojih marioneta sproveo u delo.
Imajuci napred izneto u vidu, Tito je bio saucesnik u masovnim likvidacijama vrsenim u Yugoslaviji nad Srbima, Romima i narocito Jevrejima, pa shodno tome, mora se tretirati kao ratni zlocinac, najtezeg stepena, koji nije mnogo zaostajao iza Ajhmana i dr. U Nemackoj. Ako se sve ovo ima u vidu, citav niz Titovih generala i oficira, iz ratnog perioda, treba tretirati kao saucesnike u ratnim zlocinima, kao i clanove komunisticke partije, koji su bili na visim polozajima i oduzeti im sva prava i privilegije koje su u tom svojstvu ranije ostvarili.

#2 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 25 August 2011 - 17:21

Naravno, ovo zavrsava na deponiji radi umiljavanja forumskim titoistima i staljinistima... No, sto bi rekli mudri ljudi, kako se seje, tako se i zanje.

#3 bokiii

bokiii
  • Members
  • 13 posts

Posted 26 August 2011 - 10:49

Ne vidim razlog za ovoliku konstrukciju o razlozima Titovog "pokrivanja" K. Valdhajma.
Mislim da poznate cinjenice da je doticni dogurao do genseka UN-a govore dovoljno u prilog da je to i razlog sto je Tito koristio svoje informacije za usluge "ispod zita".
Zasto bi nasa sluzba inace konstruisala onu poznatu fotografiju sa likom K.V. i telom drugog nemackog oficira.

Edited by bokiii, 26 August 2011 - 10:50.


#4 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 26 August 2011 - 17:54

Ne vidim razlog za ovoliku konstrukciju o razlozima Titovog "pokrivanja" K. Valdhajma.
Mislim da poznate cinjenice da je doticni dogurao do genseka UN-a govore dovoljno u prilog da je to i razlog sto je Tito koristio svoje informacije za usluge "ispod zita".
Zasto bi nasa sluzba inace konstruisala onu poznatu fotografiju sa likom K.V. i telom drugog nemackog oficira.

Ne zaboravi vremensku dimenziju - ovo poslednje se desavalo znatno kasnije, kad je hromi daba vec bio mrtav (ili na samrti, sto je trajalo poslednjih desetak godina njegove tiranije). O tome su u Sluzbi odlucivali iskljucivo Stane Dolanc, Nikola Ljubicic (po KOS-ovoj liniji), mozda eventualno Branko Mikulic kao egzekutor brozovog testamenta...