Jump to content


Photo

Četvrtfinale


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
452 replies to this topic

#1 1jeAhonen

1jeAhonen
  • Banned
  • 2,042 posts

Posted 01 July 2010 - 09:51

Nokaut faza SP-a u Južnoafričkoj Republici.


Kao što je poznato sastaju se:

Urugvaj - Gana,
Holandija - Brazil
Nemačka - Argentina
Paragvaj - Španija

Već se nazire rasplet a ko je boje sreće, videćemo.... :ph34r:

Edited by 1jeAhonen, 01 July 2010 - 09:51.


#2 TNT

TNT
  • Members
  • 3,242 posts

Posted 01 July 2010 - 11:14

Navijačka želja:
Urugvaj - Gana 2
Holandija - Brazil 7+
Nemačka - Argentina 1-1
Paragvaj - Španija 2

Realni ishod:
Urugvaj - Gana X, pobednik posle jedanaesteraca
Holandija - Brazil 2
Nemačka - Argentina 1
Paragvaj - Španija 2

Prvi četvrtfinalni duel doneće po svemu sudeći rezultatski neizvesnu utakmicu, u kojoj će ekipa sa više koncentracije u odsudnim trenucima, odneti konačnu pobedu. Znajući trenersku doktrinu Čajetinca Rajevca, može se očekivati rezervisana igra Ganjana, uz pojačani presing prema navalnom dvojcu urugvajskog tima, Suarez - Forlan. Takođe je izgledno da će jedina preostala afrička selekcija na šampionatu, svoju šansu tražiti u brzoj transformaciji iz odbrane u napad, gde do izražaja mogu doći sjajne fizičke predispozicije tamnoputih fudbalera.
Selektor Urugvaja, Tabarez, takođe neće puno menjati u odnosu na dosadašnju praksu. Urugvaj sve utakmice započinje oprezno, ali kako utakmica odmiče, tako Urusi vole da težište igre prebacuju na polovinu protivnika, vole da zadržavaju loptu u svom posedu kombinujući igru kratkih pasova sa čestim promenama strane po kojoj napadaju. Odlični su tehničari, šampioni u sakrivanju lopte od protivnika, ali neretko dosta impulsivni. Moja pretpostavka je da neće uspeti da održe nivo koncentracije potreban za pariranje Gani, čija je osnovna koncepcija igre u strpljivom čekanju grešaka protivnika i nemilosrdnoj egzekuciji šansi koje proističu iz istih.
Šansa Gane je u kontranapadima i igri iz prekida, šansa Urugvaja preko udaraca sa distance, delom zbog prostora koji Ganjani neretko ostavljaju u zoni šuta ispred šesnaesterca, delom zbog čudne dinamike Džabulanija, delom zbog slabije forme golmana Kingsona.
Što se tiče igrača koji bi mogli da zablistaju, u prvi red stavljam Sulija Muntarija, momka oko čijeg učinka na prvenstvu je bilo dosta kontroverzi. Lično bih voleo da vidim Adiju i Ajeva, onaj pakleni tandem iz mlade reprezentacije u svom najboljem svetlu, ali je pitanje koliko će imati prostora da iskažu svoj talenat pored iskusnog Lugana, i na ovom prvenstvu sjajnih Fusilea i Godina.

Od duela Holandije i Brazila očekujem nastavak tradicije uzbudljivih, efikasnih mečeva, u kojima na kraju, ipak trijumfuju karioke. Brazil je definicija borbene, trkačke, tehnički superiorne ekipe, koja savršeno pokriva teren i vrši presing nad protivnikom. Holandija je jednako dobra trkačka, jednako borbena ekipa, ali tehnički hendikepirana, s izuzetkom Robena i Snajdera. Kretnje Holanđana su pravolinijske, predvidljive, napadački arsenal ograničen. Da se razumemo, ni Brazil nije bogznakoliko raznovrsna ofanzivna ekipa, nema tu tolike lucidnosti, ali je jasno, kao dan, koja ekipa lakše može da dođe do pozicije da ugrozi protivnika. Biće golova. Po mom mišljenju, pobeda Brazila ne dovodi se u pitanje.

E, sad, opšteplanetarna opčinjenost argentinskom ekipom, mogla bi da splasne nakon meča sa Nemačkom. Tvrdim da Argentina do sada na prvenstvu, nije imala ozbiljnog protivnika, i da će upravo taj momenat, prevelike sigurnosti u svoje mogućnosti, bazirane na utakmicama sa slabijim rivalima, dovesti do velikog kraha Dijego Armandove momčadi. Nemačka nije klasna ekipa, Nemačka je besprekorno organizovana ekipa, savršene upornosti i optimalnog samopouzdanja. Očekujem meč sa dosta prilika, proisteklih iz lucidnosti Argentinaca, s jedne strane, odnosno savršenosti nemačke mašinerije, s druge. Pobediće Nemci, ne zato što je tako rekao Lineker, već isključivo zbog Miroslava Klosea, Gerd Milera našeg doba. Ili bolje rečeno, saigrača Martina Demikelisa, njegovog direktnog čuvara na utakmici koja nas očekuje.

I na kraju, utakmica koja će doneti najmanje uzbuđenja je meč Paragvaja i Španije. Prosto, kvalitet furije doći će do izražaja. Sve sem sigurne pobede Španaca, za mene bi bilo iznenađenje.

#3 Gogy

Gogy
  • Members
  • 7,469 posts

Posted 01 July 2010 - 11:19

Navijačka želja:

da Nemci razvale Argentinu.
Za sve ostalo me onda zabole. :ph34r:

#4 1jeAhonen

1jeAhonen
  • Banned
  • 2,042 posts

Posted 01 July 2010 - 11:26

isto plus da Holandezi omrknu...kanarince.

#5 1jeAhonen

1jeAhonen
  • Banned
  • 2,042 posts

Posted 01 July 2010 - 11:43

Urusi...ili Orci, igraju smarački, tvrdo, pritajeno agresivno i na momente kvare fuzbal a Gana ima pun vetar u ledja ali vrlo ranjiva, od gazela, lavova i sličnih preostala je izgleda samo vrlo privlačna i lako ulovljiva antilopa.

Holandezi do prošle utakmice nekako ubedljivi ali sad se čine za nijansu manje jakim, pa susret sa Brazilom predstavlja priliku za demanti. Očekujem da igraju svuda po terenu posebno u odbrani angažovano "ispred lopte" udvajajući napadače, onako kako najlakše mogu da pričvrlje kanarince da im ne daju prostor u i igri, da im ne daju da dišu...jer poznato je da čim se malo ugaze teško mogu da pruže lepršav fudbal. a onda i taktika i disciplina padaju...a ova generacija još nije imala maturski ispit.
Postoji šansa da leteći holandezi treći put udju u finale, no brasil je brasil.

Argentina i Nemačka definitivno najinteresantniji duel četvrtfinala...Argentina je odigrala ovaj turnir zaista reprezentativno...Nemci pokazali prave osobine, što duže to bolje... pa iako mi nisu dragi ni gaučosi nemcima bi itekako poželeo još jedan poraz...pride u redovima plavo-belih nalaze se Maske i Maxi.

Paragvaj kao najveće iznenađenje ima pretežak zadatak i za očekivati je da se tu i zaustavi.

Edited by 1jeAhonen, 01 July 2010 - 11:46.


#6 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 01 July 2010 - 12:41

Пеле не би био Пеле да не нађе за сходно да критикује нешто, овога пута наставио је са прозивањем Марадоне и Дунге

Brazil Legend Pele Criticises Dunga and Diego Maradona

Brazil legend Pele has once again come out with strong criticism for Argentina coach Diego Maradona, questioning how his Albiceleste side has been playing in this World Cup.

The outspoken former World Cup hero also had harsh words for his own team, and in particular Canarinha boss Dunga.

Pele and Maradona have had several verbal sparring matches throughout this tournament, with insults ranging from professional to the very personal.

And the Brazilian was at it against as he spoke to German newspaper Der Tagesspiegel.

"What kind of football is that which tries to control the game with a forward?" he posed rhetorically, referring to the pivotal role Lionel Messi has in the Albiceleste side.

"I don't have a problem with Maradona, I just do not think he is a good coach. He has an outlandish lifestyle and rarely is that a positive thing for the team."

The Brazilian went on to criticise countryman Dunga, saying that he believed the current Selecao style of play was unacceptable.

"I myself was a forward and I always wanted to score goals. That was the most important thing, because it encouraged the fans. The current team on the other hand plays on the counter attack, it does not control the ball well.

"The will and the domination to control the opponent and have the ball are no longer there."



#7 Arsenije Pesic

Arsenije Pesic
  • Members
  • 13,862 posts

Posted 01 July 2010 - 13:14

...već isključivo zbog Miroslava Klosea, Gerd Milera našeg doba...

Sa čitavim postom se uglavnom slažem, a posebno mi se sviđa ovaj deo. Gol protiv Engleza je zaista bio tako gerdmilerovski.

#8 Ponos grada

Ponos grada
  • Members
  • 491 posts

Posted 01 July 2010 - 13:28

Навијачка жеља:


Уругвај - Гана 2
Холандија - Бразил 2
Немачка - Аргентина 1
Парагвај - Шпанија 2

#9 Albatross

Albatross
  • Members
  • 3,086 posts

Posted 01 July 2010 - 13:37

Ajde da i ja prozborim koju :ph34r:

Urugvaj - Gana: ovde je sve moguce. Gana je igrala protiv jacih ekipa, i zbog toga je u blagoj prednosti. Sanse 45-55. Navijacka 2

Brazil - Holandija: ako Holandija osvoji, dobar sam 120 evra :D. Uliva mi nadu to sto Holandija ne igra leprsavo kao ranije. Konkretni su, igraju dobru i organizovanu odbranu. Brazil je realno, favorit, ali nema predaje! :D Sanse 60-40. Navijacka 2

Argentina - Nemacka: navijam za Nemce. Imaju jacu sredinu terena, imaju Filipa Lama. Argentina ima Mesija. Ko ovde postigne prvi gol, u velikoj je prednosti, jer i jedna i druga ekipa dobro otvaraju kontre. Sanse 40-60. Navijacka 2

Paragvaj - Spanija: mene Spanci do sada nisu impresionirali. Igraju na momente. Mislim da su pod pritiskom, jer svi ocekuju da osvoje svetsko prvenstvo. Od Paragvaja ocekujem jak otpor. Sanse 30:70. Navijam za Paragvaj, ali zbog polufinalnog duela, neka prodje Spanija :)

Edited by HariHaler, 01 July 2010 - 13:43.


#10 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 01 July 2010 - 14:02

Navijacka zelja - da Paragvaj izbaci mrske Spance. Ostalo je nebitno. Mislim i Brazil da izbaci Djubretare, ali to nema ni promil sanse da se ne desi, tako da... :ph34r:

#11 king louie

king louie
  • Members
  • 3,153 posts

Posted 01 July 2010 - 15:34

Svaka ko Njegoseva.

#12 Vule_1989

Vule_1989
  • Members
  • 639 posts

Posted 01 July 2010 - 15:45

Navijacka zelja - da Paragvaj izbaci mrske Spance. Ostalo je nebitno. Mislim i Brazil da izbaci Djubretare, ali to nema ni promil sanse da se ne desi, tako da... :)


Navijacka zelja?Pre ce biti,da ti hoces da gledas jos malo Larisu! :ph34r:

#13 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 01 July 2010 - 15:54

Navijački:

u polufinale prolaze

Gana
Argentina
Brazil
Španija
[attachment=72827:lele.gif]

#14 lopilato

lopilato
  • Members
  • 1,711 posts

Posted 01 July 2010 - 20:55

Messi ima temperaturu i nije trenirao, ali ce kao igrati. Sve bolje od boljega :ph34r:

#15 Skyglider

Skyglider
  • Members
  • 9,164 posts

Posted 01 July 2010 - 23:06

Gana, Holandija, Nemacka, Paragvaj