Jump to content


Photo
- - - - -

Pretučen holandski državljanin


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Vietnow

Vietnow
  • Members
  • 291 posts

Posted 08 May 2010 - 13:28

Pretučen holandski državljanin

8. maj 2010. | 13:31 | Izvor: B92

Beograd -- Holandski državljanin, slovenačkog porekla, Denis Brezavscek, pretučen je noćas nedaleko od Ekonomskog fakulteta, saznaje B92.

Pretukla su ga četvorica mladića, koje je policija zatekla na licu mesta i privela. Brezavscek je rekao za B92 da za napad nije postojao nikakav motiv i da jedini razlog može biti to što nije srpski državljanin.

“Presreli su me u Karađorđevoj ulici nedaleko od Ekonomskog fakulteta I pošto sam pevušio neku makedonsku pesmicu, prišli su i pitali me odakle sam. Kada sam rekao da sam iz Holandije počeli su da me tuku I šutiraju,” kaže Denis.

On navodi da je prebijanje prestalo tek kada su naišla dva policajca.

Nakon napada, Brezavscek je prevežen u Urgentni centar.

Portparol Urgnetnog centra Drago Jovanović rekao je za B92, da je zbog težine povreda mladić zadržan na ortpediji, ali operacija najverovatnije neće biti potrebna.


Pa ti pevuši makedonske pesme... da li su ova deca u stanju da išta nauče iz npr. ubistva Brisa Tatona, ili je sasvim normalno grafitima veličati to ubistvo i nastaviti sa lemanjem svakog stranca koji dođe u Beograd?

#2 Peshadijski_dabar

Peshadijski_dabar
  • Banned
  • 1,140 posts

Posted 08 May 2010 - 14:01

Pa ti pevuši makedonske pesme... da li su ova deca u stanju da išta nauče iz npr. ubistva Brisa Tatona, ili je sasvim normalno grafitima veličati to ubistvo i nastaviti sa lemanjem svakog stranca koji dođe u Beograd?


Ćuti, pusti ih, možda jednom i Dodika nalemaju :ph34r:

#3 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 08 May 2010 - 14:16

Spoiler! --Click here to view--
Nadam se da je decko imao prilike da oseti i upozna pravi i normalan Beograd i nadam se da ce ta fasisticka bagra ubrzo biti u pritvoru, gde joj je i mesto...Nekako imam dobar osecaj glede pocetka primene zakona ovde.

#4 Vietnow

Vietnow
  • Members
  • 291 posts

Posted 08 May 2010 - 14:37

Ćuti, pusti ih, možda jednom i Dodika nalemaju :)


:ph34r: Dakle, onda da se nadamo da su nepristrasni i da nema favorizacije i dvostrukih standarda :D

Elem, evo jednog lepog i pozitivnog primera. Prošlog leta bio sam u Ohridu, i u sklopu obilaska Biljaninih izvora prošli smo pored jednog spomenika na kojem je pisalo ime A. den Doolaard. Prijatelj mi je objasnio da je den Dolard bio holandski pisac koji je u više navrata posećivao Ohrid, i o tome pisao u par svojih knjiga tridesetih godina prošlog veka, kao i decenijama posle toga u holandskim novinama. Opis Ohrida, ljudi i života u njegovim knjigama ostavio je poseban utisak na Holanđane, toliko da je navodno najveći broj inostranih turista bio upravo iz Holandije. Kažu da su do raspada SFRJ turisti iz Holandije bili redovni gosti. Do početka osamdesetih pisao je između ostalog, osim o Ohridu i Makedoniji, i romane i članke o Jugoslaviji.

Pomenuti spomenik podignut je 2006. godine, u znak zahvalnosti den Dolardu, kao i zbog promovisanja makedonskog turizma u Holandiji i ponovnog privlačenja njihovih turista. O tome opširnije može da se pročita na Internet prezentaciji holandske Privredne komore u Makedoniji.

Posted Image

Ovakvih primera ima i više nego što mislimo, pa se nadam da možemo nešto korisno da naučimo, ako ni od koga drugog, ono do naših komšija. Za početak :D Tako se voli država, i upravo ovo treba prenositi deci, a ne ksenofobiju, koju je mnogo lakše usvojiti i za koju ne treba puno razmišljanja. Da ne budemo lenji.