Jump to content


Photo
- - - - -

Napadi na B92 i Olju Bećković


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
372 replies to this topic

#331 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 26 June 2009 - 21:43

1) Zar DSS nije ucestvovao u rusenju Milosevicevog rezima i bio u toj demokratskoj vladi.
...

Ne nije. Bio je u toj vladi jednako kao Mihajlović, Čović, Isakov i drugi udbaši, ali nikada nije učestvovao u rušenju Miloševićevog režima već samo Miloševića. Ono što nikad Olji ne mogu da oprostim je to što je aktivno učestvovala u instalaciji zablude o poštenom Koštunici koja se eto vrti i dan danas. Ne kažem da je Olja to radila zajedno sa Kurirom, ali jeste istovremeno. Efekti njene manipulacije su bili i jači od kurirskih jer je i gard, inače kritičnih, prema njoj bio spušten.

Neopravdano spušten, dodajem.

Edited by Hill Bill, 26 June 2009 - 21:45.


#332 revolucionar

revolucionar
  • Banned
  • 2,408 posts

Posted 26 June 2009 - 22:03

Ne nije. Bio je u toj vladi jednako kao Mihajlović, Čović, Isakov i drugi udbaši, ali nikada nije učestvovao u rušenju Miloševićevog režima već samo Miloševića. Ono što nikad Olji ne mogu da oprostim je to što je aktivno učestvovala u instalaciji zablude o poštenom Koštunici koja se eto vrti i dan danas. Ne kažem da je Olja to radila zajedno sa Kurirom, ali jeste istovremeno. Efekti njene manipulacije su bili i jači od kurirskih jer je i gard, inače kritičnih, prema njoj bio spušten.

Neopravdano spušten, dodajem.

Malo si nelogican. Kako mi je poznato, DS je u koaliciji sa SPS-om ili mozda i to nije tacno, mozda je doslo do nekakve transformacije ili mutacije... Odnosno, objasni mi ko je to ucestvovao u rusenju Milosevicevog rezima ? Drugo, koji su ti argumenti da Kostunica nije posten i koga je on sve pokrao ? Trece, ko je posteniji od Kostunice i zasto ?

#333 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 26 June 2009 - 22:33

Ne razumem tvoj stav; zato što ima više takvih "novina" to je normalno? Pa postalo je normalno jer nijednom nije zabranjeno takvo ponašanje! Mnogo puta dosad i raznim povodima se pričalo na ovom forumu o zabrani fašističkih partija i organizacija te i Kurira kao njihovog najeksponiranijeg medijskog biltena. Slažem se da ako je pristojnost javnog glasila u pitanju da treba pre zabraniti Alo na primer, ali mora se napraviti primer za ono što nije i ne može biti dozvoljeno. Nikome ne može sve biti dozvoljeno, pa ni medijima. Nećeš valjda da me ubeđuješ kako će tržište ideja da izreguliše medijski haos koji je i nastao zbog nakaradnog shvatanja liberalizma i sloboda po kojem je sve dozvoljeno?
A Kurir? On samo konstantno spušta nivo dozvoljenog tako da sada i nema nikakvog nivoa, tako da se i RTS u neukusu takmiči sa Pinkom. Možda i vodi.

Ako uopšte postoji neka granica, uveren sam da je Kurir i nju prešao. Sam? Sigurno ne, pre se može pričati o zločinačkom udruženju.


Ne razumem poentu ovog tvog posta.

U stvari, na putu sam da potpuno odustanem od teme, poshto me nerviraju dvostruki arshini koje upotrebljavate kad je rech o ovom sluchaju. U Engleskoj mozhe, u Srbiji ne mozhe to isto. Predsednik mozhe, ali novinar ne mozhe. Lopatarov sin mozhe, Oljin ne sme. Kurir nije najgori, ali ga treba zabraniti za primer.

Ja ne znam kako ne mozhete da prelomite: ili ste demokrate ili niste. Ili imate drzhavu u kojoj postoji sloboda shtampe (pogledati film People vs Larry Flint) ili nemate. Ili imate National Enquirer i Shock, ili imate novinarstvo u kojem glavnu rech vode uredjivachki kolegijumi koje postavlja jedan centar moci. Ovo shto vi radite vodi ovom potonjem i potpuno je suprotno principu demokratije za koji se toliko zalazhete. Ne znam kako prenebregavate vrlo jednostavnu stvar: kurir jeste djubre, ali u lib/dem kapitalizmu to djubre je i te kako dozvoljeno.

U socijalizmu nije bilo. Vi ste nam uzeli socijalizam, nije vam valjao, pa eto vam sad Kurira. Ja ga ne dam, za inat. On je tachno ono shto ste trazhili kad ste drkali na Nakamichiji i leviske. Sve ima svoju cenu. Kurir je preslikan sa zapada. Siledzijstvo u shkolama je preslikano sa zapada. Share & enjoy.

Kakve to veze ima? Pa nekada davno je Orijana Falači umalo zaglavila zatvor u Jugoslaviji jer je u Jugoslaviji vređala papu! Bilo zabranjeno, ovde. Ne u Italiji, pa valjda čak ni u Vatikanu!

Za vakta komunista nije bila zabranjena kritika, ali jeste kleveta i vređanje. Uostalom, kritiku nije moguće sprečiti, ali klevetu i vređanje jeste. I ne samo moguće, već nužno. Antikomunizam je valjda kada i vređanje postane dozvoljeno. :ph34r:


Hehe, opet mi promiche smislen odgovor na primedbu o Blerovom sinu i Bushovim cerkama. Dakle, kako su moguci takvi dvostruki arshini.

JBT čoveče stvarno si težak, naterao si me da se iscimam toliko da krenem stopama tvoje pogrešne relativizirajuće logike i, eto, trebalo mi je čitave 2 sekunde za prvi hint. Upisao sam "Blair`s son" u Googlu i evo šta je izbacio. Dalje od ovoga neću ni da idem...

A ti sad ajde prestani više da upoređuješ Kurir sa britanskim tabloidima, jer niti je za poređenje, niti je tema.


Stvarno ne znam kakve veze ovo ima sa primerom koji sam naveo. Blerov sin je 2000, kad je imao 16 godina, uhapshen zbog pijanstva na javnom mestu. Iz policije je procurelo i mediji su ga, pod punim imenom i prezimenom, i sa slikama, razapeli. I njega i Blera. A shta ti radish? Postujesh neshto shto nikakve veze s tim o chemu ja govorim nema.
Zar zaista ne mozhesh da primetish koliko si bez argumenata u ovoj raspravi? Mislim, odvoj se malo osecanja i razmisljaj onim chime se razmislja.

Rekoh već - oni su prekršili naš zakon u našoj državi i po tome treba da odgovaraju. Kada se zakon promeni, možda će biti dozvoljeno da se takve bljuvotine pišu. I naravno, mislio sam na maksimalnu predviđenu kaznu za odgovarajući prekršaj.


Ali choveche, koji zakon. I kako to da nema krivichne prijave, kad su prekrshili zakon, ni od strane Olje Beckovic, ni od strane javnog tuzhioca? Da nije i Olja deo "zavere" protiv sebe same? O chemu vi ljudi prichate? Umete li neshto konkretno da navedete, osim parola i paushalnih ocena?

nisam siguran da si nasao bas pravi primer

Spoiler! --Click here to view--
ovo vise govori u prilog tome da i na zapadu ima novina koje lesinare i objavljuju svakakve "senzacije", nego o zastiti maloletnog lica poznatog roditelja

posto nisam bas ispratio "pisanje" qurira o slucaju, da li neko moze da mi kaze, da li je qurir objavio puno ime i prezime decaka, inicijale ili je samo naveo sin Olje Beckovic ?

inace tesko se oteti utisku da su likovi koji pisu "ozbiljne teme" u quriru nesudjeni sportski novinari, ciji je krajnji domet kreiranje bombasticnih naslova tipa "Partizan pojeo pilulice", "Gradjevinar gradi Kulu", "Javor zaljuljao titulu",


Kurir je objavio inicijale i naveo da je rech o sinu Olje Beckovic, uz sliku Olje Beckovic. Britanska shtampa je u sluchaju Blerovog sina objavila sliku Blerovog sina i njegovo puno ime.

Ma ne može nigde da se piše i objavljuje šta kome padne na pamet. Postoje određena pravila i ko ih se ne pridržava slede mu sankcije. Taj Sun stalno plaća odštete...
Suština je pravdanje jednog nedela drugim i to niko razuman ne radi, sem kada je na penalu neko koga ne volimo pa nam je nekako drago... Schmeling je u pravu kada kaže da se verovatno mnogi od nas ne bi digli da se radilo o sinu nekog drugog (recimo Velje Ilića), ali to ne znači da u ovom slučaju nismo u pravu niti da ne bi bio u pravu onaj koji bi tražio zaštitu za hipotetičko maloletno dete pomenutog političara.


Ne, ne, ne, ljudi, stvarno ne mogu da razumem toliko kolichinu ostrashcenosti i pomanjkanje rezona kad se o ovome raspravlja. Pa naveo sam jebeno identichan sluchaj iz Britanije pre 9 godina, i pitam vas josh jednom: gde su vam dokazi? Koje kazne je neki medij platio povodom identichnog sluchaja Blerovog sina? Naravno da niste u pravu u ovom sluchaju! Ovo shto radite je otvoreno licemerje i zahtev za uspostavljanjem dvostrukih standarda. Shvatite ljudi, niste sami u ovoj drzhavi. Pored vas, koji gledate na zapad, ima i onih koji gledaju na istok; ima i onih koji gledaju u nebo. A demokratija, koju ste tako zheleli, je sistem u kojem ne pobedjuje onaj ko je u pravu, i pametniji, nego onaj ko je brojniji. I sistem u kojem drugo misljenje, ma koliko ogavno i retrogradno bilo, ima ne samo pravo da se chuje, nego mora da uzhiva ravnopravnost. Nemojte sada da trazhite prava koja ste svojevremeno uzeli od nas komunista - da odredjujete shta valja, a shta ne valja, shta je "ukusno", a shta "neukusno". Demokratija ili diktatura, vi izbora nemate, jer vash izbor je demokratija. Ponashajte se onda u skladu s vashim izborom. Kurir, National Enquirer, Hustler, Shock - ma koliko vredjaju zdrav razum, sve ovo mora moci postojati u demokratiji.

Potpuno si u pravu i neki zapadni mediji objavljuju informacije koje po zakonu mogu biti sankcionisane. Oni znaju da ce zbog toga platiti cenu ali ipak objavljuju takve informacije. O tome postoje dokumentarne emisije. Medjutim, kad bi vladajuca garnitura u nekoj zapadnoj zemlji ucinila ovo :
http://www.kurir-inf...06-2009/odmazda
Garantujem ti da bi to bio skandal nad skandalom i da bi se celokupna vlast u toj zemlji promenila za mesec dana maksimalno.... Ovo nije nista drugo nego drzavni teror...




AKO KURIR I GLAS JAVNOSTI PREZIVE, SRBIJA NECE!


Buduci da si bivshi nacionalista, i da sam se naslushao ovog jezika 90tih, necu ti nishta dalje govoriti. Vuk dlaku menja, ali cud nikako.

Prezivece sigurno ali od tolikog kriminala i korupcije finansijaska policija proverava Kurir. Stvarno je zalosna i jadna ova vlast. Pod uslovom ako ti ili tvoj tata izgube uticajne polozaje (pretpostavka!) u drzavi onda Srbija sigurno nece preziveti. U suprotnom, ovaj tvoj zakljucak nema nikakve veze sa zivotom... Kako mi je poznato veci stepen kompeticije dovodi do poboljsanja kvaliteta i kvantiteta.



Šta bi se to strašno desilo na zapadu ako poreska policija vrši proveru poslovnja izdavačke kuće koja uzgred duguje neke milijarde poreza. Skandal bi, pre, trebalo da bude to što kurir nije u stečaju zbog neizmirenih obaveza.


Skandal je shto se svaka "provera poslovanja" vrshi ne po zakonu, nego po nechijem nalogu, kad neko nekom stane na zhulj. Razmisli malo sam zhelish li da zhivish u drzhavi koja ovako funkcionishe.

I treba da proverava Kurir.
Taj "medij" je sejach fasizma u Srbiji i servis fasisticke stoke koja bi da promeni realnost i ucini da vise nema Zakona o zabrani diskriminacije i zakona koji zabranjuje promociju fasizma.Ako nista drugo, trebalo bi ih zatvoriti zbog sirenja nacionalne, verske i rasne mrznje.
A ja, sem par losih resenja tipa Vuka Jeremica, zalost i jad u ovoj vlasti ne vidim.
Nije my cup of tea, ali kad vidim kako se nacosi nerviraju, prosto je jos vise podrzavam! :D


Jeste, jeste, a urednici Kurira koji danas uredjuju Press, Pravdu i Alo su dozhiveli katarzu... Neshto poput tebe?
Kakve, do djavola, veze ima fashizam sa chinjenicom da se mali Oljin drogira, da ga je neko iz policije provalio i da je Kurir uradio ono shto bi svaki zapadni medij iz mesta uradio? Koji je to fashizam? Fashizam je ovo shto se ovde radi - vrshi se represija nad slobodom rechi, ma koliko ona ogavna, anticivilizacijska i kakvagodjosh bila. Na zapadu postoji 1000 mnogo gorih novina od kurira, i to je cena demokratije. Shto pre vi ljudi to shvatite, to bolje po vas. Nije demokratija kad je sve po vashem, nego kad se chuje i druga strana, ma koliko vam ogavno bilo to shto ona kmechi. Pitajte mene, ja imam takvo jedno lepo iskustvo iz 80tih. Toliko su mi bile odvratne te gluposti o "zapadu", "prosperitetu", "kapitalizmu", "demokratiji", ili o "pravoslavlju", "svetosavlju", "naciji", "srpstvu" da mi se povracalo. No eto, nova pravila su doshla, pa sam nauchio da sve to moram da tolerishem, iako znam o kakvim je glupostima rech. Pa eto, kad mogu ja sve to zajedno, mozhete i vi jedan kurir.


Prvo da ti kazem da je ovo jedina afera koju pratim u Srbiji i zbog tog redovno proveravam sve u vezi toga. Mnoge stvari su se vec izdesavale tako da sigurno iza svega ovoga stoji nesto krupnije. Mene u ovoj aferi uopste ne interesuje ko siri fasizam, versku i nacionalnu mrznju vec relacija izmedju mocnih elita. Ne mogu da shvatim da istog dana Kurir objavljuje ovu aferu, neko preti novinarima b92, zatim se ukljucuju inostrani faktori (OEBS...), paranoja u vezi Miskovica, finansijska policija u Kuriru... Zanimljivo, zar ne ?


Veoma zanimljivo.

Jel znas kada je izasao prvi broj Kurira?
Dan posto je ukinuto vanredno stanje u Srbiji 2003.
Meni je to dovoljno. :)


Izvini Uroshe, a znash li ti ko je za vreme protesta shtampao bilten DS "demokratija"?

Ovo je potpuno legitimna akcija države. Cilj je potpuno očigledan, ali i potpuno opravdan - da se to mafijaško glasilo i ruglo morala zatvori.
Dok god se ponaša u okvirima zakona, sa gore pomenutim ciljem, državi treba dati punu podršku.
Malo bi bilo previše i da si glasilo mafije i ratnih zločinaca, i da se gosn' Legija ne skida sa naslovnih strana, i da pratiš patnje jadnog Joce Amsterdama u kazamatu, i kukaš nad sudbinama sirotih ratnih zločinaca, i da objavljuješ slike isčerečenih leševa u crnoj hronici, i da masno psuješ i gadiš fontom 150 preko naslovne, i da progoniš decu svojih protivnika, i da na sve to ne plaćaš račune.
Dakle - go-go poreznici! Zatvorite stoku!


Strashno. A josh pre deceniju si kukao kad neko ovo kazhe ili napishe. Sramota.

Ne razumem te, ko je po tebi mafijas ? Kako znas da su oni glasilo mafije a ostale novine to nisu ? Kako znas da pojedinci iz drzavnih organa takodje ne stoje iza "mafije" ? Naravno da drzavi treba dati podrsku ali samo ako se afere resavaju sudskim postupkom. Pod uslovom ako se uzme u obzir da drzava ne radi mnogo na resavanju problema korupcije i kriminala onda to znaci da je drzava iskorumpirana i povezana sa mafijom... Ja bih u konkretnom slucaju pre rekao da postoji sukom izmedju mafija a ne izmedju drzave i mafije...


Good point.
Da, kao da ostale novine veze nemaju sa tajkunima i mafijom. Press, Pravda, Scandal, sve je to chedno i poshteno... Eno vam julovaca Shutanovca i Mitrovica pre neko vece zajedno, caskaju, kao nekad. Lideri "demokratske Srbije"; vashi lideri.
Kako su ljudi tako slepi??? Eno vam Tadica. Proverite njegov rechnik. Pokushajte da pronadjete razliku izmedju njegovih rechi i rechi Koshtunice od pre 3-4 godine. Nema. Uzhivajte. Ugasite Kurir. Tako cete reshiti sve probleme u zhivotu. I glasajte josh za Dinkica, shto je ugasio Kurir. Jebo beobanku i ostale banke. Shta je to u poredjenju sa Kurirom.
Ponekad pomislim da ljudi ovde stvarno zhive u virtuelnoj realnosti. Pa zar vama stvarno nishta nije jasno???


Po nacinu na koji pisu.
A Kurir je direktni naslednik Identiteta, Nacionala, Balkana i slicnih bljuvotina koje su mogle da se kupe do uvodjenja vanrednog stanja, a huskale su na Zoranovo ubistvo.
Onda je, posle vanrednog stanja, nastao Kurir i bio "medij" podrzan od strane SRS-a i DSS-a za rusenje prve demokratske Vlade Srbije.
Kurir i slicni "mediji" su direktni naslednici nacistickog "Jurisnika", koji je pozivao na zlocine za vreme Holokausta!

A otkud ti znas da stoje?

Ovde se drzava ne bori samo sa mafijom u smislu organizovanog kriminala, ovde se borba vodi pre svega sa ratnohuskackom gamadi, koja ne moze da shvati da su ratovi gotovi, da su ljudi u Srbiji shvatili da se u Srebrenici desio genocid i da sve vise ljudi podrzava priznavanje Kosova od strane Srbije i EU put Srbije.



Kako lupash jebote. Hajde proveri malo ko je radio u Nacionalu i proveri gde su ti ljudi sada. Dotle, shto kazhu klinci, ne bih te zadrzhavao. Proveri gde danas rade ti novinari koji su hushkali na Djindjicevo ubistvo. Ne bih rekao da su u Kuriru. Pre ce biti da su u novinama koje su nedavno, pod dirigentskom palicom jednog iz DS organizovale razgledanje Chedine vile.

Edited by Schmeling, 26 June 2009 - 22:38.


#334 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 26 June 2009 - 23:03

...
U stvari, na putu sam da potpuno odustanem od teme, poshto me nerviraju dvostruki arshini koje upotrebljavate kad je rech o ovom sluchaju.
...

Pa odustani. Samo brukaš "levicu" koja na identičan način i istim argumentima ulazi u koaliciju sa fašistima kako bi doakali demokratama, " a posle ćemo da se rešimo fašista". Nikad bilo. Prvo što fašisti urade je da pobiju dojučerašnje "mudre" saveznike.
I nacionalistima je inat glavni argument, predstavljen kao nacionalni inat. O popi, selu i inatu.

#335 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 26 June 2009 - 23:35

Pa odustani. Samo brukaš "levicu" koja na identičan način i istim argumentima ulazi u koaliciju sa fašistima kako bi doakali demokratama, " a posle ćemo da se rešimo fašista". Nikad bilo. Prvo što fašisti urade je da pobiju dojučerašnje "mudre" saveznike.
I nacionalistima je inat glavni argument, predstavljen kao nacionalni inat. O popi, selu i inatu.



Kakva koalicija sa fashistima? Pa ko danas saradjuje sa SPS, a sutra ce sa preobuchenim radikalima? Osvesti se HillBille, znash li ti ko su Zheljko Mitrovic, ko je Shutanovac, s kim je Djilas radio 90tih, znash li chiji je mali mali od kuzhine, znash li ko je I. Dacic, ili M. Mrkonjic, znash li ishta o M. Dinkicu i nachinu na koji je pogasio one banke (prochitaj pretposlednji NIN)? Hajde ne teraj me da i ja budem sauchesnik u simuliranju "pobede nad fashizmom" koja ce biti ostvarena gashenjem kurira. Nisam uchestvovao ni u ostalim "pobedama" od 1987. pa do danas, ne teraj me da slavim ovu. Koliko sam samo puta bio svedok ovakve histerije, i uvek su oni preko puta bili "u pravu".
Ljudi, nije problem Srbije u Kuriru. Verujte mi na rech, ako necete drugachije. Uostalom, zhivi bili pa videli. Da ne lajem vishe, prelistajte naslovnice kurira u poslednjih 3-4 meseca, pogledajte ko daje intervjue, ko se napada, a ko se nikad ne napada. Toplo preporuchujem.

#336 CowBoy

CowBoy
  • Members
  • 4,206 posts

Posted 26 June 2009 - 23:50

Ljudi, nije problem Srbije u Kuriru.



Nije.

Qrir je samo jedna od metastaza mnogo vece zveri - i slazem se u ovome sa tobom - nece Qrir da ubije ovu zemlju.

Ali da dodaje granje na lomachu - dodaje.

Zatvaranje Qrira (zatvaranje naplatom kazni) bilo bi veliki signal srpskoj medijskoj sceni i onima koji stoje iz tih medija: "od danas, lopuzhe, licni monopol nad "istinom" kostace vas mnogo vise - pa vi izracunajte da li vam se isplati".

Nemoj da zaboravis: Srbija se zapravo tuche sa tek par hiljada nazadnjaka, od toga ima tek stotinak nazadnjackih glaveshina. Moze to Srbija da sazvace, za svoje dobro. Neka krene od simbolicnog Qrira - ostalo ce da ide samo od sebe.

#337 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 26 June 2009 - 23:56

...
Ljudi, nije problem Srbije u Kuriru.
...

Pa ko kaže da jeste? Problem je što nezabranjivanje Kurira (i fašističkih partija) pokazuje karakter vlasti. Zabrana bi samo pokazala, signal da se od fašizma odustalo - status quo pokazuje da nije. Samo, nema ni reči da je nastanak fenomena Kurir iole spontan, nekakva logična posledica liberalizacije. Ne, i Kurir je kreiran kao sprdnja sa liberalnim, demokratskim institucijama koje još ni punoletne nisu. Znam, ti ćeš reći da ni rođene nisu, ali to je već ono "dal da ga peremo, il da pravimo novo?" I to novo koje Kurir promoviše je dobrano stara nakaza.

#338 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 27 June 2009 - 00:03

Pa ko kaže da jeste? Problem je što nezabranjivanje Kurira (i fašističkih partija) pokazuje karakter vlasti. Zabrana bi samo pokazala, signal da se od fašizma odustalo - status quo pokazuje da nije. Samo, nema ni reči da je nastanak fenomena Kurir iole spontan, nekakva logična posledica liberalizacije. Ne, i Kurir je kreiran kao sprdnja sa liberalnim, demokratskim institucijama koje još ni punoletne nisu. Znam, ti ćeš reći da ni rođene nisu, ali to je već ono "dal da ga peremo, il da pravimo novo?" I to novo koje Kurir promoviše je dobrano stara nakaza.


Bile, pa jel' Jean-Marie zabranjen u Galiji? BNP u Britaniji? Hajder jel' bio zabranjen u Austriji? Kad kazhesh kurir, tabloidi napolju zaista funkcionishu po principu trzhishta - postoje dok im se isplati odnos prodaje i placenih kazni. Ne chuh da je ijedan negde ukinut?
I da, kurir jeste logichna posledica liberalizacije. Kurir je napravljen, iskopiran, da ponovim, ali bukvalno iskopiran, od daily mirrora. Sve - teme, jezik, naslovi, sve. Od toga se ne mozhe pobeci.
U Holandiji je registrovana stranka pedofila.
Get it?

#339 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 27 June 2009 - 00:12

Nije.
Qrir je samo jedna od metastaza mnogo vece zveri - i slazem se u ovome sa tobom - nece Qrir da ubije ovu zemlju.
Ali da dodaje granje na lomachu - dodaje.
Zatvaranje Qrira (zatvaranje naplatom kazni) bilo bi veliki signal srpskoj medijskoj sceni i onima koji stoje iz tih medija: "od danas, lopuzhe, licni monopol nad "istinom" kostace vas mnogo vise - pa vi izracunajte da li vam se isplati".
Nemoj da zaboravis: Srbija se zapravo tuche sa tek par hiljada nazadnjaka, od toga ima tek stotinak nazadnjackih glaveshina. Moze to Srbija da sazvace, za svoje dobro. Neka krene od simbolicnog Qrira - ostalo ce da ide samo od sebe.

Kauboje, naivan si. Zhivish u 90tima i ubedjenju da postoje nekakvi "mi" i "oni", gde smo mi mladi, progresivni, slushamo Azru i hocemo na zapad, a "oni" matori, zadrti, okrenuti proshlosti. Kako mozhesh da budesh tako naivan, zar ces dozvoliti da te opet prevedu zhednog preko vode? Pa pogledaj malo oko sebe, prochitaj bar ono shto sam pishesh na temama o pretucanju profesorke i sl, pogledaj gde zhivimo! Garantujem, da je i Sloba ostao na vlasti, ne bi moglo gore od ovoga. Nacija smo na umoru, u bioloshkom, moralnom, ekonomskom, svakom pogledu. Mislish da su devojcice iz klipa "patike za kosovo" izuzetak? Razmisli ponovo. Stavi se na moment u poziciju nekog ko ima 15 godina. Mislish da neka od politichkih partija stvarno ima interes da udje u EU? Razmisli malo o tome ko finansira te partije, od kojih novaca one zhive. Pa onda razmisli da li je tim ljudima u interesu da ovde zavladaju zakoni. Pa sad razmisli ko finansira ostale medije, i da li ce ti mediji ikad otvoriti ijednog tajkuna ili politicara. Pa mi onda reci kako kurir "treba za primer". Ako se kurir ugasi, ostace nam mrkli medijski mrak, ma koliko to apsurdno zvuchalo. "Fashisti" su pre svega bauk koji sluzhi za odvracanje pazhnje.

Edited by Schmeling, 27 June 2009 - 00:14.


#340 CowBoy

CowBoy
  • Members
  • 4,206 posts

Posted 27 June 2009 - 00:18

Garantujem, da je i Sloba ostao na vlasti, ne bi moglo gore od ovoga.


Ja naivan?

:ph34r:


btw, mislim da nepravedno potcenjujes zelju ovog naroda da najzad zivi normalno - a narod se cak i Milosevica odrekao zbog toga.

Ne daju mu dushmani. Nema ih mnogo - samo ih treba preveslati. Drzava ima instrumente za veslanje, ali su veslaci u sukobu interesa.

Procitaj Knjigu Smeha i Zaborava od Kundere - govorio je o cheskom narodu - zapravo, o svakom narodu.

Najbolje seciranje prave prirode drustva koje sam procitao/uvazio.

Edited by CowBoy, 27 June 2009 - 00:22.


#341 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 27 June 2009 - 00:19

Bile, pa jel' Jean-Marie zabranjen u Galiji? BNP u Britaniji? Hajder jel' bio zabranjen u Austriji? Kad kazhesh kurir, tabloidi napolju zaista funkcionishu po principu trzhishta - postoje dok im se isplati odnos prodaje i placenih kazni. Ne chuh da je ijedan negde ukinut?
...

Ama, mi možemo samo (i u najboljem slučaju) da se poredimo sa postnacističkom Nemačkom, gde je itekako bilo zabranjeno sve što na nacizam liči, ponešto još uvek jeste. A to da je beli čovek uobrazio da je bolji nego što jeste, samo će mu se obiti o glavu. Istovremeno, onaj sarkozni u Francuskoj hoće da kažnjava sve koji kriju lice, preventivno, pre počinjenog zločina! Naravno da fašizam prosperira tamo gde se neosnovano smatra da je zauvek poražen, ili kao kod nas, da ga nikad nije ni bilo.

Još samo fali da im i antifašisti pomažu! Svašta!

#342 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 27 June 2009 - 00:24

Ja naivan?
:ph34r:
btw, mislim da nepravedno potcenjujes zelju ovog naroda da najzad zivi normalno - a narod se cak i Milosevica odrekao zbog toga.
Ali, ne daju mu dushmani. Nema ih mnogo - samo ih treba preveslati. Drzava ima instrumente za veslanje, ali su veslaci u sukobu interesa.
Procitaj Knjigu Smeha i Zaborava od Kundere - govorio je o cheskom narodu - zapravo, o svakom narodu.
Najbolje seciranje prave prirode drustva koje sam procitao/uvazio.


Naivan, do zla boga.
Narod, naravno, zheli da zhivi normalno. I, naravno, ne daju mu dushmani. No ti ne umesh da locirash te dushmane. Trazhish ih na pogreshnom mestu. Jurish fantome.

#343 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 27 June 2009 - 00:27

Ama, mi možemo samo (i u najboljem slučaju) da se poredimo sa postnacističkom Nemačkom, gde je itekako bilo zabranjeno sve što na nacizam liči, ponešto još uvek jeste. A to da je beli čovek uobrazio da je bolji nego što jeste, samo će mu se obiti o glavu. Istovremeno, onaj sarkozni u Francuskoj hoće da kažnjava sve koji kriju lice, preventivno, pre počinjenog zločina! Naravno da fašizam prosperira tamo gde se neosnovano smatra da je zauvek poražen, ili kao kod nas, da ga nikad nije ni bilo.

Još samo fali da im i antifašisti pomažu! Svašta!


Hill Bille, i ti, kao i kauboj, imash problema sa identifikacijom i lociranjem fashizma. Gutate mamac koji vam se nudi u prezhivelim i odavno niz vodu pushtenim spodobama koje se odazivaju na inicijale B C, V SH, D C, M B (otac od O) i drugi, i ne vidite odakle preti prava opasnost. Jednom se dogodilo sa Koshtunicom, pa zar je moguce da mozhe opet?

#344 stojo

stojo
  • Members
  • 465 posts

Posted 27 June 2009 - 00:30

Ne nije. Bio je u toj vladi jednako kao Mihajlović, Čović, Isakov i drugi udbaši, ali nikada nije učestvovao u rušenju Miloševićevog režima već samo Miloševića. Ono što nikad Olji ne mogu da oprostim je to što je aktivno učestvovala u instalaciji zablude o poštenom Koštunici koja se eto vrti i dan danas. Ne kažem da je Olja to radila zajedno sa Kurirom, ali jeste istovremeno. Efekti njene manipulacije su bili i jači od kurirskih jer je i gard, inače kritičnih, prema njoj bio spušten.

Neopravdano spušten, dodajem.

A kao Đinđić nije doprineo u "instalaciji zablude o poštenom Koštunici", pa i vrapci na grani znaju da je DS vodio čitavu tu kampanju.

I dobro je što su ga takvog, predstavljali, jer da nisu, opozicija ne bi ni dobila izbore. A posle je Koštunjavi i onako sve sam uprskao.

Edited by stojo, 27 June 2009 - 00:33.


#345 CowBoy

CowBoy
  • Members
  • 4,206 posts

Posted 27 June 2009 - 01:23

... No ti ne umesh da locirash te dushmane. Trazhish ih na pogreshnom mestu. Jurish fantome.



... ali zato ti im ne dozvoljavas da te preveslaju - znas da ne stoje iza kurira, vec iza onih koje kurir napada. Perfidna igra fashista tebi nije promakla.

Razumem da te je ovaj topik malo ... hm ... omeo, ali jedno ti se mora priznati - i kada si u prashini, ne predajes se.