Jump to content


Photo
- - - - -

Hrvati, Bosnjaci, Albanci


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 02 June 2009 - 16:54

Svaka cast na izboru moderatora. Ova vasa Vesnica samo gleda da mi udari ban, izgleda da joj jako smeta sto sam Hrvat. Nekako samo meni udara banove i to cak i bez opomena, dok drugima niti opomene ne udara, na daleko teze postove. Moderatori vam misle da su Bogovi, cak niti ne daju sansu da pojasnis (kroz neku opomenu) ono sto si zelio reci, vec odmah, ti si Hrvat - ban na 30 dana. Stovise vidim da je masa ljudi stala iza mene na raspravi, bolje receno do sada svi, ali Bog je Bog. Jos, jednom svaka cast na izboru moderatora.

upravo obrnuto. na ovom forumu su Hrvati, Bosnjaci, Albanci (Kosovari) & drugi nesrbi uvijek bili zasticeni. el to zbog neke ratne price/svjedocanstva/katarze ili pozitivne diskriminacije gostiju/sarolikosti diskusionog boarda (nek cvate tisucu cvjetova), ili pak neceg sasvim treceg, vezano za pozicioniranje medijske kuce unutar regionalnog medijskog kolaca (profit/lova), a mozda i sve zajedno, manje bitno (nijesam pita'), no to je, fakat, cinjenica.

ponekad jako, jako, hmmm... iritantna. moram reci, da sutra dobijem super placen posao u nekoj drzavnoj sluzbi, i to na osnovu Zakona o pozitivnoj diskriminaciji nacionalnih manjina - ne bih ga prihvatio. to je jedno vrlo neugodno iskustvo (probao ga virtualno/ne svidja mi se).

dakle, s jedne strane pohvale Vladi B92, jer tako treba funkcionirati uljudjeno europsko drustvo, a sa druge (anti)preporuka forumasima iz svih, ne samo nacionalnih, zasticenih skupina -> da bi se lipo & slobodno osjecao u tuljanovoj kozi moras biti apsolutno siguran da si, hmmm... tuljan.

#2 maara

maara
  • Members
  • 1,465 posts

Posted 02 June 2009 - 17:12

upravo obrnuto. na ovom forumu su Hrvati, Bosnjaci, Albanci (Kosovari) & drugi nesrbi uvijek bili zasticeni. el to zbog neke ratne price/svjedocanstva/katarze ili pozitivne diskriminacije gostiju/sarolikosti diskusionog boarda (nek cvate tisucu cvjetova), ili pak neceg sasvim treceg, vezano za pozicioniranje medijske kuce unutar regionalnog medijskog kolaca (profit/lova), a mozda i sve zajedno, manje bitno (nijesam pita'), no to je, fakat, cinjenica.Zbog bezobraznog izvrtanja činjenica i klevete da na Forumu B92 postoji diskriminacija po nacionalnoj osnovi, 30-o dnevna suspenzija odlukom uredništva je preinačena na jednogodišnju.


Šta je onda po tvom mišljenju, u stvari prava istina ??

Ne postoji nikakav oblik diskriminacije po nacionalnoj osnovi.
Postoji diskriminacija po nacionalnoj osnovi.
Postoji pozitivna diskriminacija po nacionalnoj osnovi.

#3 Unbeliever

Unbeliever
  • Members
  • 8,920 posts

Posted 03 June 2009 - 00:44

^ postoji razlika izmedju diskriminacije i pozitivne "diskriminacije."

#4 Alokin

Alokin
  • Members
  • 94 posts

Posted 03 June 2009 - 03:26

Ne, jednakost or bust.