Voće
#31
Posted 12 August 2009 - 00:23
Dinja.
Dobro ohladjena dinja, isecena na kriske, fino oljustena, seckana na kockice i potprasena cimetom.
Uz neko hladno, "vockasto" belo.
Mmmm!
(zaljubljenicima u estetiku - ako imaju specijalnu spravicu za isecanje okruglih loptica, - pa onda sve u stakleni kup, plus 1/2 kasicice tamnog borovog meda.
Najbolja je kombinacija dinje "narandzastog & belog mesa".)
Za ekstremiste - uzmite zrna kardamona, oljustite tvrdu ljusku, a crna zrnca, velicine zrna maka pazljivo pospite po svakom kupu.)
Za klasicare - kockice dinje, tanusne trake prosciutta (moze i njeguski), salt & pepper.
Viljuska i noz.
I neko ohladjeno belo, sa "muskatnom" notom.
----------------------------
Lubenica.
Pola dobro ohladjene, povece, slatke lubenice, u kockicama, ociscene od kostica i vracene u koru, koja je sa donje strane zasecena da stoji nepomicno na povecem tanjiru. U koju je dodato 2dl apsolutno ledene, skoro guste votke (iz freezera), i, nekoliko svezih listica mente, ili, po zelji 1-2 supene kasike maraskina ili ouza / prosheka / belog Bacardi ruma. (nemojte kombinaciju svega!)
A moze i bez maraskina / ouza / ruma - samo nadodati jos ledene votke i izmrvljen led. Trosi se - supenim kasikama.
Obavezno ... zovite taksi!
Disklajmer: ne odgovaram za posledice primene recepta!
...
#32
Posted 12 August 2009 - 07:56
A dinju najviše volim sa fetom.
#33
Posted 13 August 2009 - 10:24
Lubenicu sa votkom i cimetom
Imali smo opasku da je domaci organizam najbolje prilagodjen vockama iz domacih krajeva,
znaci da ne bi trebalo domace voce zacinjavati stranim rakijam,
pa te savetujem da lubenicu zalijes recimo kajsijevacom a zacinis persunom
#34
Posted 13 August 2009 - 10:48
...
Lubenica.
Pola dobro ohladjene, povece, slatke lubenice, u kockicama, ociscene od kostica i vracene u koru, koja je sa donje strane zasecena da stoji nepomicno na povecem tanjiru. U koju je dodato 2dl apsolutno ledene, skoro guste votke (iz freezera), i, nekoliko svezih listica mente, ili, po zelji 1-2 supene kasike maraskina ili ouza / prosheka / belog Bacardi ruma. (nemojte kombinaciju svega!)
A moze i bez maraskina / ouza / ruma - samo nadodati jos ledene votke i izmrvljen led. Trosi se - supenim kasikama.
Obavezno ... zovite taksi!
Disklajmer: ne odgovaram za posledice primene recepta!
...
Ja sinoć probala ovo - dodala i maraskino - to se našlo u kući.
Ne znam koliko je zdravo - al' je mnogo dobro - još mi zuji u ušima (morala sam da zovem taksi do kreveta)
Ako danas zabrljam sa poslom, ili me, ne daj bože, zaboli glava - Kiniče, proklinjaću te samo tako bez obzira na tvoj disklajmer.
Edited by Rahel, 13 August 2009 - 10:49.
#35
Posted 13 August 2009 - 11:07
Ja sinoć probala ovo - dodala i maraskino - to se našlo u kući.
Ne znam koliko je zdravo - al' je mnogo dobro - još mi zuji u ušima (morala sam da zovem taksi do kreveta)
Ako danas zabrljam sa poslom, ili me, ne daj bože, zaboli glava - Kiniče, proklinjaću te samo tako bez obzira na tvoj disklajmer.
#36
Posted 22 October 2009 - 05:56
#37
Posted 22 October 2009 - 20:50
mango mi ima ukus na prašak za veš.
A meni za sudove.
Ja sam pak čula od nekih ljudi sledeće definicije:
- ima ukus šargarepe
- miriše na naftu
#38
Posted 22 October 2009 - 22:35
Tema je voću, NE forumašima.
Inače znam i ljude koji ne vole med.
Pozdrav, honey!
#39
Posted 22 October 2009 - 23:14
#40
Posted 22 October 2009 - 23:27
#41
Posted 23 October 2009 - 00:46
To ono sto izvlaci vodu vocu?Upravo konzumiram preradjeno groždje
#42
Posted 23 October 2009 - 00:49
tako nekako... 1 dašak mediterana u tmurnoj mitlojropiTo ono sto izvlaci vodu vocu?
#43
Posted 23 October 2009 - 00:54
Ovo je bas usko patriotsko nuticionisticko vidjenje.
To čuh i ja. Da kao treba da jedemo samo ono što nam raste u podneblju.
Šta reći...Da se odreknem morske ribe jer za nju nisam geografski predisponiran.
Isto i za voće.
Gluposti.
Upravo konzumiram preradjeno groždje
To ono sto izvlaci vodu vocu?
Hehe. A ja mislio suvo grožđe.
#44
Posted 14 April 2010 - 11:12
ja ga gledala par dana u radnji, izgleda prelepo, nije skup, i za vikend kupila da probam, ali mi je ukus bio let down; totalno bland. ali bi rado probala neki recept sa dragon fruit, da nadjem dobar. imam utisak da bi super bio recept sa plavim sirom.probala dragon fruit i baš mi se dopalo.
#45
Posted 17 April 2010 - 12:50
Secam se hotela u Riu gde su svako jutro za dorucak bile gomile tog savrsenog voca.