Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Winter is coming


  • Please log in to reply
5274 replies to this topic

#4966 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 03 September 2017 - 19:22

Ne može on baš sve da odgleda, ne može da stigne :D , niti znamo celu priču sa njim, i dalje postoji ta mistika oko njega. Ali se slažem, ako njegova sposobnost/moć, šta god totalno nema značaj i to sve bude naivno onda je to big deal, i to nije smelo da im se desi.

Kažem, i dalje mi ne znamo šta on želi da gleda dok kulira u toku dana. Niti znamo da li im je javio za zmaja. Možda će to biti prva epizoda u narednoj epizodi, tj na početku sezobe.
Jako važno je da objasne njegove motive, jer ja nekako mislim da on možda ima neke skrivene motive.

Edited by Nigel Hayes, 03 September 2017 - 19:23.

  • 0

#4967 Nicklord

Nicklord
  • Members
  • 5,290 posts

Posted 03 September 2017 - 19:48

Meni je priča oko Brena bezveze. Data mu je prevelika moć, koju on ne koristi, niti koja bilo ko podstiče da to čini. Nije mi ni jasna njegova uloga i svrha, ali to će valjda biti razvijeno.

On može da vidi sve u prošlosti. Što znači, može da vidi i razgovor Sersei i Dzejmija i da sve odmah prenese Džonu. Sa tom sposobnošću, sve je obesmišljeno, a još je besmislenije, što on tu moć ne koristi. Što već nije obavestio sve da mrtvi imaju zmaja? Što već nije do detalja ispričao kako su oni prošli put pobeđeni?

NK je oćigledno jači od njega. Kad god je pokušavao da vidi nešto sa njim ovaj bi ga pobedio u duelu. Ostalo se slažem, moraće smisliti neko ograničenje sa tim a da ne bude nešto tipa ne sme puno da se meša


  • 0

#4968 djuras

djuras
  • Members
  • 12,824 posts

Posted 03 September 2017 - 19:52

GoT svet funkcionise po strogim i surovim pravilima na koje smo navikli od prve sezone, iako ima par slicnih brljavljenja svakako mi se ne svidja sto se ova oskrnavljena bajka za decu( kroz sta je sve prosao Teon prosao i sada ide da spase sestru od zlog ujke, sablon izmedju dobra i zla gde ce tu dobro da pobedi) plasira u ovoj seriji, da je toga bilo od pocetka ne bih ni nastavio da je gledam.Meni je Teon bio i ostao odvratan i ogavan lik(jednom pizda-zauvek pizda i svi to znamo da tako ide), steta sto ga onaj idiot nije zaklao nozem kad je mogao

da, GOT od pocetka nije bio u tom crno-belom dobro vs. zlo fazonu...ali to ne znaci ni da treba otici u drugu krajnost

pa ajmo onda svi da budu ni tamo ni vamo, i da sve bude sivo

 

pored toga, upravo je tvoj pogled na Teona pokusaj da ga strpas u to crno-belo cemu se protivis

za mene je recimo bas on veran prikaz tog drugacijeg GoT sveta

otet kao klinac od svoje porodice, odrastao uz starkove, koji su prema njemu sa jedne strane bili prilicno fer...a sa druge nisu propustali da mu nabiju kako je manje vredan od njih

rastrzan izmedju 2 sveta, ni stark, ni grejdzoj...i sasvim mi je logicno da neko ko je tako odrastao ne ume bas da se pronadje i ima postupke na obe strane crno-belog spektra

 

dok ti zelis da ga vidis kao jednodimenzionalnu bezmudu pizdu, meni je sasvim ok sto je nekad imao muda, pa ih izgubio...pa ih opet nasao

i u sva tri stadijuma radio i dobre i lose stvari


  • 2

#4969 Eddard

Eddard
  • Members
  • 4,278 posts

Posted 03 September 2017 - 20:34

Meni je priča oko Brena bezveze. Data mu je prevelika moć, koju on ne koristi, niti koja bilo ko podstiče da to čini. Nije mi ni jasna njegova uloga i svrha, ali to će valjda biti razvijeno.On može da vidi sve u prošlosti. Što znači, može da vidi i razgovor Sersei i Dzejmija i da sve odmah prenese Džonu. Sa tom sposobnošću, sve je obesmišljeno, a još je besmislenije, što on tu moć ne koristi. Što već nije obavestio sve da mrtvi imaju zmaja? Što već nije do detalja ispričao kako su oni prošli put pobeđeni?


Ja mislim da je Bren NK (tj. njegova astralna projekcija) per se ili je u procesu postajanja njegovog saveznika. Mislim da će on biti najnegativniji lik tu.

Svoje moći on koristi onako kako on hoće, a ono što je do sada video je pokrenulo akcije koje su na kraju otišle direkt u korist NK, cenim planski. Pa čak i definitivno otkrivanje porekla JS je u cilju slabljenja protivnika tj. stvaranja razdora između J&D. Jedino ovo svedočenje protiv Littlefinger-a, ali je to bacanje mrvice u odnosu na sve ostalo.

Btw, mislim i da je Tirion prejebao Deneris u smislu da je nagovorio Sersei da slaže, ne znam doduše s kojim ultimate ciljem.

Edited by Eddard, 03 September 2017 - 20:35.

  • 2

#4970 Mister Bin

Mister Bin
  • Members
  • 614 posts

Posted 03 September 2017 - 22:26

A u vezi sa tim, nedavno procitah dosta zanimljivih tekstova o produkcijskim "vestinama" D/D-ova. Naime battle of the bastards je originalno imao prilicno drugaciji scenario koji je ukljuciovao da se u odsudnom trenutku Umberi okrenu protiv Remzija, i na taj nacin prakticno ostvare ceo taj North Remembers fazon. Medjutim problem je nastao jer su iva dvojica totalno lose procenili broj dana koji snimanje bitke zahteva i originalno trazili od Sapotcnika da sve odradi u 12 dana. 

 

To je potpuna izmišljotina. Ne mogu da verujem da ozbiljno shvataš lika koji je snimio klip gde se raspravlja sa Beniofom, gde Beniofa glumi kamen.  :ajme: U pitanju je psihički nestabilna osoba koja je progonila Cogmana i pojedine glumce poput Lene H. na tviteru. 

 

Nigde u bilo kojoj izjavi ni reditelja ni scenarista se ne može videti da su oni planirali neki drugačiji zaplet kada je ta bitka u pitanju, inače nikada ne bi bilo napisano da Amberi daju Rikona Remziju. To da se menja broj dana koliko se nešto snima u odnosu na inicijalni plan je nešto što je sasvim normalno i što se dešavalo dosta puta u svakoj visokobudžetnoj produkciji.  

 

D&D su stvorili Migela Sapočnika. Kada su ga angažovali da režira Hardhome, on je bio praktično anonimus. Kasnije je zahvalajući njima osvojio Emmy, a za reditelja pored Oskara većeg priznanja u SAD nema. Zahvaljuči njihovom angažmanu on će verovatno imati višedecenijsku uspešnu karijeru u Holivudu. Uzimajući sve ovo u obzir, izvući zaključak da između njih postoji neki sukob je van svake pameti. 

 

 

Mislim da je tu problem što su pojedini fanovi knjiga opterećeni tim romantičarskim prikazom Severa iz knjiga gde su gotovo svi spremni da izginu za Starkove i nimalo ne osuđuju Robove političke odluke. Opterećenost time u kombinaciji sa još većom nezdravom opterećenošću likom i delom scenarista (dotična osoba inače tvrdi da je Benioff non stop pijan i da je hronični alkoholičar i pedofil zaljubljen u Sofi Tarner) rađa ovakve besmislene teorije zavere, koja se nažalost šire po fandomu kao zaraza. 

 

Pojedini primerci u ovom fandomu počinju sve više da liče na glavnu junakinju filma Misery.


Edited by Mister Bin, 03 September 2017 - 22:52.

  • 0

#4971 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 03 September 2017 - 22:40

Ja mislim da je Bren NK 

Čuo sam za te teorije, ali to nikako ne drži vodu. Pa zar nije NK pokušao da ubije Brena, i da nije bilo Hodora i Bendžena, verovatno bi i uspeo.

 

Pretpostavljam da neće imati veću ulogu u borbi protiv NK, ne vidim ni kako bi, ali mislim da će biti ključan kada Džon, tj. Egon bude trebao da sedne na presto.


  • 0

#4972 Zetterberg

Zetterberg
  • Members
  • 4,173 posts

Posted 03 September 2017 - 22:52

@djuras

 

Mislim da mi tu ipak najvise smeta glumac kao sama pojava i sto bas zbog toga kakav je akrep ne mogu da predjem preko cele stvari.Vrlo moguce da bih ga malo drugacije doziveo kad bih citao knjigu i sigurno ne bih zamisljao tako nagrdjenog.Ovako mi deluje kao neki dalji rod Crvjezika.


  • 0

#4973 steva8lfc

steva8lfc
  • Members
  • 20,686 posts

Posted 04 September 2017 - 08:46

Sto se tice Brena, on je jos pocetnik tako da jos ni sam nije potpuno svestan svojih moci i koliko daleko moze da ide.

Takodje, ukoliko ode mnogo u proslost ili ostane dovoljno dugo tamo postoji mogucnost da ostane zarobljen u proslosti (odatle i potice teorija da je Bren=NK).


  • 0

#4974 Escalade

Escalade
  • Members
  • 15,598 posts

Posted 04 September 2017 - 09:21

mrtvi formirase nesto sto lici na vuka prilikom onog marsa na Zid


Edited by Kravica, 04 September 2017 - 09:21.

  • 0

#4975 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 04 September 2017 - 11:41

Ako Bran nije NK,onda je bar pod nekom vrstom uticaja ili kontrole od strane NK?
Ne znam...kako je NK onda znao svaki potez,svaki korak druzine iza Zida sa sve anticipiranjem da ce se Dany pojaviti sa zmajevima?


  • 0

#4976 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 04 September 2017 - 13:22

Ako Bran nije NK,onda je bar pod nekom vrstom uticaja ili kontrole od strane NK?
Ne znam...kako je NK onda znao svaki potez,svaki korak druzine iza Zida sa sve anticipiranjem da ce se Dany pojaviti sa zmajevima?

Ta ideja ne stoji, samo zbog paradoksa. Zašto bi NK hteo da ubije Brena (više puta), i samim tim stvorio vremenski paradoks.

 

Ako to ide u tom pravcu, onda će to biti jedan od najglupljih twistova u istoriji televizije.


  • 0

#4977 djuras

djuras
  • Members
  • 12,824 posts

Posted 04 September 2017 - 14:02

...kako je NK onda znao svaki potez,svaki korak druzine iza Zida sa sve anticipiranjem da ce se Dany pojaviti sa zmajevima?

pa valjda je jasno da i NK ima odredjene moci

mozda moze da predvidi buducnost


  • 0

#4978 Bora Zmaj

Bora Zmaj
  • Members
  • 104 posts

Posted 04 September 2017 - 14:03

To je potpuna izmišljotina. Ne mogu da verujem da ozbiljno shvataš lika koji je snimio klip gde se raspravlja sa Beniofom, gde Beniofa glumi kamen.  :ajme: U pitanju je psihički nestabilna osoba koja je progonila Cogmana i pojedine glumce poput Lene H. na tviteru. 

 

Nigde u bilo kojoj izjavi ni reditelja ni scenarista se ne može videti da su oni planirali neki drugačiji zaplet kada je ta bitka u pitanju, inače nikada ne bi bilo napisano da Amberi daju Rikona Remziju. To da se menja broj dana koliko se nešto snima u odnosu na inicijalni plan je nešto što je sasvim normalno i što se dešavalo dosta puta u svakoj visokobudžetnoj produkciji.  

 

D&D su stvorili Migela Sapočnika. Kada su ga angažovali da režira Hardhome, on je bio praktično anonimus. Kasnije je zahvalajući njima osvojio Emmy, a za reditelja pored Oskara većeg priznanja u SAD nema. Zahvaljuči njihovom angažmanu on će verovatno imati višedecenijsku uspešnu karijeru u Holivudu. Uzimajući sve ovo u obzir, izvući zaključak da između njih postoji neki sukob je van svake pameti. 

 

 

Mislim da je tu problem što su pojedini fanovi knjiga opterećeni tim romantičarskim prikazom Severa iz knjiga gde su gotovo svi spremni da izginu za Starkove i nimalo ne osuđuju Robove političke odluke. Opterećenost time u kombinaciji sa još većom nezdravom opterećenošću likom i delom scenarista (dotična osoba inače tvrdi da je Benioff non stop pijan i da je hronični alkoholičar i pedofil zaljubljen u Sofi Tarner) rađa ovakve besmislene teorije zavere, koja se nažalost šire po fandomu kao zaraza. 

 

Pojedini primerci u ovom fandomu počinju sve više da liče na glavnu junakinju filma Misery.

Slazem se da lik lici na nekog ludaka, i iskreno, kada sam poceo da gledam, bio sam jako skeptican...Medjutim, ako zanemaris tonu kenjanja, cinjenica je da neke stvari jesu tacne>

-Hintovi za obrt sa Umberima postoje u vise scena u 6. sezoni. Ne verujem da je slucajnost, na jednom mestu mozda, ali na vise tesko.

-U castingu call jeste stajalo da severnjacki lord treba da odrzi jako bitan govor. Ovoga se licno secam jos iz vesti o castingu pre snimanja.

-Ova naknadna promena je ocigledno uzrokovala neke jasne plot holes, od cega najociglednija -nikad pojasnjena Sansina odluka da Jonu ne kaze za dolazak vojske Erina. Apsolutno ne postoji niti jedno opravdanje za ovo...

-Nesporno je postojala drasticno losa procena dana potrebnih za snimanje bitke. Slazem se da se ovakve stvari desavaju u produkciji i da nije toliko neobicno, ali nije prvi put. Tako su sjebali snimanje bitke u prvoj sezoni, scene u Dorni (jer nisu predvideli da za snimanje u onom dvorcu imaju veoma ograniceno vreme), onda ceo onaj zajeb sa Sidigom, koga su prvobitno angazovali za jos 4 epizode u 6. sezoni, da bi na kraju odlucili da ga onako debilno prikazu i ubiju kao zadnjeg idiota...Valjda da bi njihova ljubimica Indira Varma dobila veci screen time, zajedno sa onom Sand Snakes Bad Pussy komedijom...

 

A koliko su D/D vesti najbolje pokazuje sedma sezona, koja po kolicini prikazanih gluposti, nelogicnosti i neverovathih plot rupa, verovatno prevazilazi sve dosadasnje HBO serije combined. 


  • 1

#4979 djuras

djuras
  • Members
  • 12,824 posts

Posted 04 September 2017 - 14:06

pokazuje sedma sezona, koja po kolicini prikazanih gluposti, nelogicnosti i neverovathih plot rupa

ajde nabroj neke od tih neverovatnih i nikad vidjenih rupa


  • 0

#4980 Bora Zmaj

Bora Zmaj
  • Members
  • 104 posts

Posted 04 September 2017 - 14:29

ajde nabroj neke od tih neverovatnih i nikad vidjenih rupa

Vec sam pisao u ranijim postovima o tome, nemam nameru da se ponavljam. I kao sto smo vec X puta utvrdili, nekima ti propusti ne smetaju, nekima da, i to je ok.

 

Ovde je poenta umece ove dvojice. Da li su genijalci ili totalni amateri? 

 

Ja licno mislim da su oni par prosecno talentovanih ljudi, kojima je najveci plus sto su umeli da prepoznaju zlatnu zicu u ASOIF-u, i da ubede HBO masineriju da odresi kesu i stane iza projekta. I dok su imali materijala iz knjiga, to je islo dobro, bio je i debeli on board, i imalo je manje vise smisla. 

Medjutim sada je postalo bolno jasno nemaju potreban producentski i scenaristicki kvalitet da to odrade kako treba do kraja, i zbog toga se ove greske gomilaju...A ego u medjuvremenu porastao do neba, i svaka kritika se u strartu odbacuje. 


  • 2