Jump to content


Photo
- - - - -

Automobilom do Zakintosa


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 LaMar

LaMar
  • Members
  • 38 posts

Posted 02 March 2009 - 01:30

Hm, mislim da moje pitanje spada u ovu kategoriju. Naime, posle proslogodisnjeg "odmora" i mog horora sa vozacem u autobusu odlucili smo da ove godine u Grcku idemo kolima. E sad, prosle godine smo isli dosta blize a ove godine planiramo Zakintos koji je na Jonskom moru. Do Zakintosa ima 1200 km plus trajakt takod a mislim da to ide negde oko 15 sati puta. Da li je neko vec isao tom rutom, da li ima nekih saveta da se ide nocu ili danju? Auto ima klimu pa mi je svejedno a posto ide nas cetvoro (od kojih samo ja imam dozvolu) mislimd a bi se lepo proveli u nekom nocenju u Makedoniji ili slicno. Kada je najbolje prelaziti granice? Neka iskustva? Unapred hvala

#2 Touareg

Touareg
  • Members
  • 11 posts

Posted 09 March 2009 - 00:29

Ja sam išao prošle godine, sam u kolima, bez ikakvih problema. Pošao sam noću, išao preko Atine, tamo sam prespavao kod prijatelja i sutra nastavio do Zakintosa. Tebi preporučujem da ideš preko Patre. Skretanje za Patru je 353 kilometra od MK-GR granice i čuo sam da je put tako kraći za oko 200 kilometara nego ako se ide preko Atine. Na granicama nema gužve osim ponekad vikendom u julu i avgustu.

Ne znam odakle ideš, ali ako je to iz Beograda, recimo, za 15-ak sati možeš bez problema, sa sve usputnim pauzama, da stigneš u mesto Kilini, odakle hvataš trajekt za Zakintos.

Preporučujem ti da ne spavaš u Makedoniji nego da voziš direktno do Kilinija i da se uklopiš da tamo stigneš malo pre polaska trajekta. Vremena polazaka trajekata možeš da vidiš na: http://www.travelinf...nthos/getto.htm. Karta za jednu osobu košta 8,2 €, a za vozilo je 37,5 €.