Jump to content


Photo
- - - - -

Koalicioni sporazumi


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 bost

bost
  • Members
  • 223 posts

Posted 11 July 2008 - 18:02

Danas je u Gradskoj opštini Palilula - Niš izvršena smena predsednika opštine. Vest sama po sebi uopšte ne bi imala nikakvog značaja da su neka druga vremena možda. Međutim, znajući pozadinu sklapanja koalicionog sporazuma, savest mi ne daje da prećutim neke činjenice a jedna od činjenica je da je sadašnji predsednik opštine iz redova SPS-a. Dosadašnji predsednik opštine je iz redova G17 plus. Predsednik GO G17 plus, Branislav Jovanović je ujedno i direktor Direkcije za izgradnju grada Niša. Ne mogu da shvatim da se u političkoj borbi za svako mesto u Srbiji neko može odreći vlasti u jednoj od opština, sklapajući sporazum na štetu svoje stranke, što je imenovani upravo učinio. U navedenoj opštini mesto za sekretara skupštine opštine je predviđeno za nekog iz redova G17 plus. Međutim ta stranka se i toga odriče, pod glupim izgovorom da nemaju odgovarajućeg čoveka za to mesto. Kuloarske priče govore da je prilikom sklapanja tog koalicionog sporazuma predviđeno da se Branislav Jovanović zadrži na mestu direktora Direkcije za izgradnju grada Niša i ja ne mogu da izvučem drugi zaključak nego da je sporazum sklopljen na štetu stranke a zarad lične koristi. E sad, da li je zadržavajući direktorsku fotelju dotični imao nameru da prikrije svoje prljave tragove, ne znam i neću da optužujem, ali takve su čaršijske priče. Verovatno je neka inspekcija nadležna za ispitivanje bilo kakvih pronevera, zloupotreba...

Tema je jako lokalna ali verujem da nije jedinstvena pa me interesuje svačije mišljenje. Ispod je tekst Aneksa koalicionog sporazuma gde sve piše.
Posted Image
Posted Image

Edited by bost, 11 July 2008 - 18:07.


#2 Nesh

Nesh
  • Members
  • 2,750 posts

Posted 11 July 2008 - 23:36

Kuloarske priče govore da je prilikom sklapanja tog koalicionog sporazuma predviđeno da se Branislav Jovanović zadrži na mestu direktora Direkcije za izgradnju grada Niša i ja ne mogu da izvučem drugi zaključak nego da je sporazum sklopljen na štetu stranke a zarad lične koristi.


A ja cuo, izvor rekla-kazala, naravno, da bi Branisalv Jovanovic trebalo da bude zamenik gradonacelnika, a Gasevic direktor Direkcije za izgradnju grada.

#3 Dzemo Braun

Dzemo Braun
  • Members
  • 12 posts

Posted 25 December 2008 - 15:47

Ljajić Prijepolje prepustio Tomislavu Nikoliću
Kako nezvanično saznaje Sandžaknews došlo je do dogovora o formiranju vlasti u Prijepolju. Skupštinsku većinu će činiti SDP Rasima Ljajića sa 18 odbornika, SNS Tomislava Nikolića sa 10 odbornika i DS-SPS sa 9 odbornika.
Iako su mnogi Bošnjaci očekivali da će SDP kao najjača stranka u Prijepolju postaviti gradonačelnika, Ljajić je odustao od tog mjesta i mjesto predsjednika opštine će najvjerovatnije prepustiti dojučerašnjem radikalu iz Nikolićevog SNS-a. Ljajićev SDP će se, iako skoro duplo jači od nikolićevog SNS-a, zadovoljiti mjestom predsjednika skupštine.
Nikolićevim naprednjacima će prema našim izvorima iz Prijepolja pripasti još mnogo značajnih gradskih funkcija među kojima je i mjesto direktora u gradskoj direkciji.
Nakon ovakvog poteza Ljajića u Prijepolju, postavlja se pitanje da li je skoro 5.000 bošnjačkih glasova koje je na posljednjim izborima dobio Ljajić u stvari poklonjeno Nikolićevom SNS-u.

http://www.sandzakne...u-nikolicu.html


Inače da podsjetim da je Ljajić već u koaliciji sa SRS-om u Novom Pazaru i Sjenici.
Zbližava li to Ljajić Šešeljevce i Nikolićeve?

Ono što je još interesantnije je i to da je Jovanovićev LDP u Sjenici u koaliciji sa šešeljevom SRS. Mislili ste da je nemoguće, ha?