Jump to content


Photo
- - - - -

The Police u Beogradu 24. juna!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
51 replies to this topic

#31 fancy

fancy
  • Members
  • 7,551 posts

Posted 25 June 2008 - 10:57

Šta god razni pametnjakovići baljezgali, Police su bili i ostali jedan od simbola New wave scene. Njen komercijalniji ogranak, ali to ne menja mnogo na stvari.

Kako god, video sam jednog od najboljih živih rok bubnjara na delu i čuo pesme uz koje sam provodio rane tinejdžerske dane. Vrhunci: Demolition Man sa Ghost In The Machine i medley I Can't Stand Losing You/Reggata Du Blanc. Doduše, i So Lonely i Next To You, al to već više na sentimentalnos'.

Edit: Minus za usporavanje nekih pesama, naročito Don't Stand So Close To Me.

:D
Bilo je dobro - taman onoliko koliko sam se nadao, pa još i jače :D
Lični hajlajti:
1. Prelazak u When The World Is Running Down (You Make the Best Of What's Still Around) iz Voices Inside My Head.
2. Hole In My Life :D:hail:
3. So Lonely :D
i naravno, masivni love za:
4. Next To You :D:hail::D

Taman i toliko da su svirali, ja bih se kući vratio :D Sve ostalo je bilo bonus, nije mi smetalo ni što je Stingu pukao glas, ni što je Andy par puta pravio falš prelaze ni što su usporili par pesama... skakao sam i pevao onoliko koliko sam se sećao tekstova :D - Bilo je sasvim cool :D

Uzeti u obzir da sam ja ipak u sezoni zima 1978/79 držao omot Outlandos D'Amour u rukama, a ploču besomučno vrteo na gramofonu :P

...
E da, još jedan hejt: oni smarači koji su svirali kao predgrupa su najočajniji strani bend koji je ikada svirao ovde. Jebote, kako je neko uspeo da usere Big Yellow Taxi, to ne mogu da razumem. Pa to ni neka narodnjačka jebulja ne bi mogla da upropasti, a retardi su je pretvorili u kilavo patetično cviljenje :P

Jebote, uništiše atmosferu u nastanku.
Najgori od svih najgorih izbora za predgrupu. Čak su uspeli i da umrtve sopstvenu Mr. Jones koja je nekad i imala ritam :D

Koji li je to jadan muzički pravac kome Counting Crows pripadaju..? Tužne ispovesti..? i Srđan Marjanović je imao više digniteta :)

04 Voices Inside My Head (Zenyatta Mondatta)
05 Don't Stand So Close To Me (Zenyatta Mondatta)

Ovde fali jedna stvar - vidi gore :ph34r:

p.s. e, da, setih se sad... i Driven To Tears je bila sjajna :D

Edited by fancy, 25 June 2008 - 11:00.


#32 John Finn's Wife

John Finn's Wife
  • Members
  • 3,242 posts

Posted 25 June 2008 - 11:27

Jedno 10000 je znalo : ROOO - KSEEEEN !!!!!

Drndači iz susedne kancelarije čitav dan :ph34r:

oni smarači koji su svirali kao predgrupa su najočajniji strani bend koji je ikada svirao ovde.


Koji li je to jadan muzički pravac kome Counting Crows pripadaju..? Tužne ispovesti..?

Pa taj bend ne zvuči baš toliko gadno u plejeru. :) Ok, kapiram razliku, ali zar je takva smorina bila?

Edited by John Finn's Wife, 25 June 2008 - 11:28.


#33 fancy

fancy
  • Members
  • 7,551 posts

Posted 25 June 2008 - 11:44

Pa taj bend ne zvuči baš toliko gadno u plejeru. :) Ok, kapiram razliku, ali zar je takva smorina bila?

Zamisli amatersko pozorište "Pravednik u magli" koje izvodi predstavu o ozbiljnom problemu dvoje glumaca penzionera koje su deca davno napustila, penzija mizerno mala, niko ih se više ne seća i nemaju od čega da žive, na stadionu, kao uvod u lokalni derbi, pred 25,000 ljudi naloženih na dobru tekmu.

E, smaranje je bilo takvo, pa još i grđe. :ph34r:

#34 Ajvoks

Ajvoks
  • Members
  • 666 posts

Posted 25 June 2008 - 11:45

Samo da podsetim na još jedan nedovoljno istaknut detalj: Wrapped Around You Finger. Ne zbog pesme ili njenog izvođenja, nego zato što je to praktično bila Koplendova solo tačka. Majstor sa svih svojih 150 udaraljki (nisam siguran da umem da imenujem više od pola) i onda u sred pesme prelazak za bubnjeve :D Gledajući ga, stiče se utisak da čovek u svakom trenutku kontroliše položaj i zvuk svake činele. Kako to radi, dođavola?


Jebote, uništiše atmosferu u nastanku.
Najgori od svih najgorih izbora za predgrupu. Čak su uspeli i da umrtve sopstvenu Mr. Jones koja je nekad i imala ritam :)


Ta misterija se lako rešava... K'o što reče poznata bivša rok novinarka nakon izvedene sinoćnje verzije - očito je producent odradio lavovski posao na tom snimanju i treba mu odati priznanje. Kasnije guglanje je pokazalo da je dotični producent bio ni manje ni više nego T-Bone Burnett, tako da je stvar sasvim jasna.

Koji li je to jadan muzički pravac kome Counting Crows pripadaju..? Tužne ispovesti..? i Srđan Marjanović je imao više digniteta :ph34r:


Srđan Marjanović :D :D
A Dejan Petković je bio opak punker u poređenju sa ovima :D

#35 moke

moke
  • Members
  • 2,958 posts

Posted 25 June 2008 - 12:49

E da, još jedan hejt: oni smarači koji su svirali kao predgrupa su najočajniji strani bend koji je ikada svirao ovde. Jebote, kako je neko uspeo da usere Big Yellow Taxi, to ne mogu da razumem. Pa to ni neka narodnjačka jebulja ne bi mogla da upropasti, a retardi su je pretvorili u kilavo patetično cviljenje :)

nije moguće da su gori od benda koji je bio predgrupa stonesima!? :ph34r:

#36 PartymanBgd

PartymanBgd
  • Members
  • 5 posts

Posted 25 June 2008 - 13:23

Ovde fali jedna stvar - vidi gore :ph34r:


Tako je... izvinjavam se ... izmenjeno je :)

#37 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 25 June 2008 - 17:19

Posted Image

du-du-du
da-da-da
do-do-do
ja-ja-ja
:D

To jest, sa zavrsnim koncertnim rifom bio sam siguran da ce fanovi koji su ih slusali u davnim danima biti zadovoljni i vidim da uglavnom jesu. Svirka je bila kompaktna, opustena, Sting je jako lijepo pjevao u vecem dijelu veceri, starinski ozvuk bijase korektan (iako je nedostajalo samo malo tezine), sve zeljene pjesme na broju, drustvo dobro raspolozeno, kadrovi izgrebanih instrumenata kao potvrda slave zaradjene posteno, na dalekom putu....

Ako nekad budem sastavljao koncertni best of, za sinocnu Wrapped Around Your Finger tu ce svakako biti mjesta. Prvo, dobra je pjesma, dalje, razlikovala se rezijom prenosa na pozadinskom ekranu, a najvaznije - zvucala je raskosno, kao da je svira pet-sest ljudi; bubnjar je vrsno perkusirao po setu razvucenom na nekoliko metara. Kontam, ha, krenule su matrice, onda vidim da on seta po sceni u ritmu pjesme i gradi strukturu na udaraljkama cija imena ne znam, ali mnogo neobicno i dobro zvuce.

I mislim da su male sanse da cu se ikada vise u zivotu naci na poljani gdje 30.000 dusa dzeminguje uz Marlija. :)

Uvodni bend smo iskusno presjedili na cebencetu po strani uz vrlo dobro i propisno ohladjeno pivo koje nam je natocila sankerica u bikiniju. O njoj bi vrijedilo pricati vise no o predgrupi..

Ma nije problem da li su znali Ro Ksen ili nisu, nego što su očito došli da slušaju Englishman in New York :ph34r:

Mislim da su suludim ocekivanjima kumovali mediji pompeznim najavama da ce biti i Stingovih solo hitova. U kampanji se narocito istakao sve vrliji Reality92. Mozda su u vijestima citali organizatorov promo materijal, ali valjda u tim redakcijama ima trezvenih da prepoznaju jeftinu marketinsku pecaljku..

Edited by autsajder, 25 June 2008 - 17:41.


#38 zagor

zagor
  • Members
  • 6,113 posts

Posted 25 June 2008 - 20:21

THE POLICE NA UŠĆU
Tri palme


Beograd i Srbija sinoć su na Ušću ugostili Stinga, Andyja Summersa i Stewarta Copelanda, tvorce rock klasika poput Roxanne, Message in the Bottle i Every Breath You Take. Prema Stingovoj proceni, koncert je pratilo 25.000 ljudi

Nebojša Marić

Mesto: Ušće, Beograd
Vreme: Utorak, 24. jun 2008.
Organizacija: Music Star Production

Oproštajna turneja grupe koja nije bila aktivna više od dve decenije može biti povod zlonamernim opaskama. Ipak, oprez u ovom slučaju nije na odmet. Reč je o najprofitabilnijoj turneji prema računici Billboarda. Sa druge strane, ovde govorimo o The Police - omiljenom "new wave bendu“ kod šire publike koji je predvodio veoma popularni pevač i borac za prava siromašnih i očuvanje čovekovog okruženja, Sting.

THE POLICE NA UŠĆU

Ali hajde da najpre razrešimo dilemu navodnika iz prethodnog pasusa. The Police su zapravo bili bend sastavljen od prekaljenih muzičara (gitarista Andy Summers je bio u igri da zameni Micka Taylora u Stonesima) koji su u new waveu našli plodno tle koje je odgovaralo njihovim interesovanjima, ali okrenutih pre svega ka jazzu i pop muzici. Uticaji afričkih i jamajčanskih neparnih i i sinkopiranih ritmova koji su preplavili britansku muziku krajem 70-ih, mogu se čuti gotovo u svakoj njihovoj pesmi i služe bogaćenju efektne pop strukture koja vrhunac dostiže u refrenu.

O predgrupi na sinoćnjem koncertu, američkom bendu Counting Crows, teško je naći reči i pitanje je da li uopšte zaslužuju prostora. Pogledajte omot njihovog poslednjeg albuma Saturday Nights & Sunday Mornings, na kom sneg u monotonom ritmu prekriva Njujork i otprilike će vam biti jasno o čemu se radi. Ne pamtim kada sam poslednji put čuo toliku količinu bezličnosti. Bez energije, bez ideje i, što je najvažnije, bez pesme (ako ne računamo onaj hit iz 90-ih)... Sting, Summers i Copeland su u odnosu na njih bili furiozni, ali, na žalost, to više govori o Amerikacima.

Zasebno gledano, The Police je delovao kao suvenir koji je pronađen posle dugo vremena i koji je, pod pritiskom tog vremena i nostalgije, izgubio sjaj. Čini se da su se sami članovi benda potrudili da vreme koje je proteklo bude vidljivo. Sting se pojavio sa bradom, a na velikom video bimu iza benda koji je prikazivao tok koncerta u realnom vremenu, moglo se videti i da su njegov bas i gitara Andyja Summersa pohabani. Bubnjar Stewart Copeland se nije uklapao u ovu sliku, i uživao je u impresivnom setu bubnjeva obogaćenom gomilom perkusija, sitnih činela i gongom.

Početak je obećavao. Message in the Bottle i Voices Inside My Head (u kojoj je bend u sviračkom smislu briljirao) su oduševile publiku. Sting je uspeo da je pozdravi na srpskom... i to je uglavnom bilo i ono najbolje što je sinoć moglo da se vidi.

Tokom preostalog dela koncerta, bend nije uspevao da nađe potrebnu energiju. Iako se set lista sastojala od poznatih pesama, svirka se mahom kretala u istom pravcu. Prelazi su nepotrebno produžavani, u njima su do izražaja dolazili egzibicionističi svirački porivi, a neretko su služili i za nepotrebne vokalne igrarije tipa o-jo,jo,jo i sl. Nepotrebne, pošto prava komunikacija nije bila uspostavljena. Izgledalo je kao da se publika stalno mimoilazila sa Stingom.

Deo koncerta je, u skladu sa Live Aid idejom i razvijenom svešću Stinga, bio edukativnog karaktera. Pesma Invisible Sun iskorišćena je da nas uz prigodan film na bimu podseti na globalni problem siromaštva.

Stingov vokal je bio u prvom planu. Refren Roxanne je ipak otpevao u niskom registru, ali je zato briljirao u I Can’t Stand Loosing You. Copeland je često zabavljao publiku igrajući se sa brojnim dodatnim elementima, dok je Summers pri kraju koncerta pokušao da preuzme ulogu gitarskog heroja.

Uzbuđenje i pravo prepuštanje su ipak izostali. Kao da je sve bilo unapred dogovoreno, baš kao one palme čije prisustvo u prostoru za ručavanje je grupa zahtevala prilikom ugovaranja koncerta: sat vremena, dva bisa, aplauzi.

Sve to navodi na zaključak da nastup Policea ipak spada u red klasičnih rock koncerata koje u poslednje vreme u Beogradu drže veterani (pogledati pod Mark Knopfler).


Izvor : Popboks

Da se ogradim, nisam bio, samo prenosim text...

#39 Homo unius ideae

Homo unius ideae
  • Members
  • 1,248 posts

Posted 25 June 2008 - 21:00

Izvor : Popboks

Da se ogradim, nisam bio, samo prenosim text...


Ogradio si se, nisi Nebojsa Maric. Ne znam da li je Johnnioza ovo otpratio, nesto sam sumnjicava da jeste, a ipak bih najvise verovala njegovom vidjenju koncerta.

#40 Ajvoks

Ajvoks
  • Members
  • 666 posts

Posted 25 June 2008 - 21:26

Izvor : Popboks


:)
Drago mi je što se Popboks uspešno naslanja na onu tradiciju Ritma koja nalaže da se pri pisanju tekstova ni u kom slučaju ne koriste proverljive činjenice :ph34r:

#41 Srele

Srele
  • Members
  • 101 posts

Posted 27 June 2008 - 10:16

Malo drugacije vidjenje koncerta.

The Police u Beogradu - 'Ako je vama dobro, onda ništa'
Friday, 27 June 2008

ImageOvo nije prava recenzija koncerta. Ovo je lično mišljenje i osvrt ne sveukupnu situaciju koncertne produkcije u Srbiji. Ne verujem u recenzije i zato ih i ne pišem jer se na kraju sve svodi na lično mišljenje i znam da ću posle ovog teksta dobiti pretnje smrću gnevne publike.

Ne znam šta se dogodilo na koncertu sastava The Police. Više strasti i energije sam video na koncertima u Kolarcu. Ne, na koncertima u maloj sali SKC-a na kojima je bilo jedva dvadesetak posetilaca. Nešto očigledno nije štimalo.

Koncert The Police je bio savršen, u svakom pogledu. Bend je bio odličan, nismo dobili ni manje ni više od onoga što smo očekivali. Sat i četrdeset minuta odlične svirke, savršeno raspoloženog i usviranog benda koji i pored velike kinte koju za svoj nastup dobija, meni se čini, uživa u svakom momentu provedenom na bini. Sting peva bez greške, fenomenalno, gotovo nestvarno. Meni lično najbolji momenat koncerta je izvođenje 'Wrapped Around Your finger'.

Ja nisam veliki obožavalac sastava The Police i ne znam svaku njihovu pesmu, te mogu da pričam o koncertu samo sa svoje lične strane onako kako sam ga ja doživeo, a to je da smo videli vrhunski koncert vrhunskog benda. I nisu mi smetali promenjeni aranžmani, niti mi je smetala vrućina, niti mi je smetalo što nisu svirali moje omiljene pesme.

Smetala mi je publika koja je bila neopisivo smorena, dosadna, nezainteresovana za ono što se dešavalo na bini. Kao kad nas sa školom oteraju na neki glupavi skup, kome moraš da prisustvuješ i odslušaš sve govorancije, a u međuvremenu nađeš način da se neprimetno zabaviš.. I nisam želeo da ovo viđenje koncerta bude posvećeno publici, ali nekako se to samo nametnulo kao tema.

Ja mislim, za razliku od većine ljudi koja radi u domaćim medijima i sebe naziva novinarima, da mi nemamo najbolju publiku na svetu. Ne mislim ni da smo najgora publika (i dalje mi je u glavi koncert Nick Cave-a, koncert Placebo-a kada je 3 000 ljudi vikalo kao da ih je u Hali sportova bilo 30 hiljada, Jamiroquai koncert kada je publika pretila da će svojim vikanjem oduvati krov Hale 1 beogradskog sajma...). Mislim da smo dobar prosek, povremeno iznad proseka. I dalje stojim pri mišljenju da je naša publika klasična Best Of publika (neću da ponavljam ono što sam pisao za koncert RHCP), ali to čak ni na koncertu The Police nije pomoglo. Mi smo publika još uvek željna koncerata, to je više puta dobro pokazano, postoje generacije i generacije koje sada užurbano nadoknađuju ono što smo trebali da vidimo osamdesetih i devedesetih godina. Dobar deo smo, do sada, toga videli i sada je došlo do prezasićenja. Sada je cool ići na koncert i podleći neizdrživom medijskom pritisku gore pomenutih zaposlenih u medijima. Nego vratićemo se i na novinare.

Potpuno mi je nestvarno da na kraju prvog, regularnog dela koncerta, zavlada muk. Da nema masovnog poziva na bis. Nisam ni očekivao da će prikazivanje slika dece Afrike kod naše publike izazvati bilo kakvu rekaciju. Ali da izostane opšta histerija na ‘’Roxanne’’? Tu apsolutno nema nikakvog opravdanja! Da sam ja na mestu benda (srećom pa nisam) ne bih se ni pojavio na bis, a onda smo ničim izazvanim ni zasluženim dobili još jednu pesmu na drugi bis. Prisustvovao sam na mnogooo koncerata ali lošiju reakciju publike nikada nisam video. Svi su odreagovali, čitavih 30 sekundi, na ‘Every Breath You Take’, a onda pred kraj počeli da se polako povlače ka kapijama, da se valjda što pre sa koncerta pobegne, ‘’biće gužve!’’.

Možda ja muziku shvatam preozbiljno. Znam da odlazak na koncert, treba da bude zabavan, da se zabavimo, đuskamo sa devojkom, vrištimo, da se pije pivo… šta god ko voli. Šta se dešava kad to postane glavna okupacija? Kad nam je doživlja sa koncerta gužva na šanku na kome prodaju skupo pivo? Da li ipak treba pokazati da nam je i malo stalo do ljudi zbog kojih smo došli, makar tih sat i nešto koliko su tu.

Često zaboravljamo koliko je to teško, popeti se na binu. I ko to nikada nije učinio ne može da razume taj osećaj. Još teže je ponuditi sebe. Neretko se zapitam odakle nam pravo da sudimo, da kritkujemo. Neko je ceo svoj život posvetio tome da bi se pojavio na bini i u tih sat vremena, predstavio jedan deo svog života, period kad je bio mlad i sa dva najbolja ortaka mislio da može da promeni svet. I na svoj, sebi jedinstven, jedan vrlo intiman način, želi da vam se da i predstavi sebe. Pa sad ko shvati...

Dan posle koncerta, 25. juna. Čitam tekst o The Police u jednom beogradskom nedeljniku, u kome se doslovce navodi da je koncert trajao dva sata i da su članovi benda Beograd pre i posle koncerta prešli uzduž i popreko i da im je za to trebalo 12 Citroenovih vozila. Broj pomenutog magazina je trebalo da izađe 26. juna, na kiosku ga prodaju dan ranije. Sedim i računam: kada je novinar stigao sa koncerta u redakciju, koncert je trajao do 23:40h, napisao tekst, dizajner uradio prelom, poslao u štampariju i sve to stiglo da se odštampa do 6 ujutru!? Dolazmo do drugog problema, novinari koji realno nemaju pojma i pišu tekstove napamet! Važnije su palme, indijski tepisi i klima uređaji u šatoru iza bine, dnevni meni benda i svakave ostale tračarije kojima su nas danima zasipali. Ajde da vam odam jednu tajnu, 90% takvih stvari su najgore izmišljotine samo da bi se zadovoljilo raznim novinarima i urednicima koji vas uslovljavaju da pišu o vašem koncertu tako što će te im dati neke zanimljivosti, ekskluzivnosti, bile one prave ili lažne. Pritom, sve stavke liste zahteva bendova vode se kao poslovna tajna, ugovorom su zaštićene i verovatno ćete još samo kod nas imati prilike da takve stvari čitate u novinama. Kakve veze ima naslov 'Police spojio ušće' ili kakve veze imaju Sting i Haris Džinović sem što je neko pomislio da to lepo stoji u naslovu novina i da su se isto veče našli u jednom beogradskom klubu? Ko je odlučio da napiše da su 'Sting i Police održali koncert u Beogradu'? Da li to znači da je u Beogradu nastupio Mick Jagger i prateći mu bend Rolling Stones?

Image

Krvi smo i mi koji takve stvari čitamo, jer po staroj navici počinjemo da zaboravljamo. Zaboravljamo gde živimo, još uvek, zaboravljamo da budemo srećni i da cenimo što imamo priliku da gledamo najveću turneju ove godine na svetu, a da pritom ne moramo da se klackamo do Mađarske, zaboravljamo da uživamo u trenutku, savršenom trenutku koji je pred nama. Zaboravljamo da treba da se lupamo u dupe od sreće što bilo ko još uvek želi da dođe i nastupa po livadama i poljanama zemlje Srbije. Umesto toga postali smo zahtevni, sitničavi i razmaženi. Počeli smo da merimo koncerte štopericom, pesme naručujemo kao na svadbi, brojimo reči koji su izvođači naučili da kažu na srpskom, ako neko sa bine ne dobaci 'Kosovo je Srbija' odmah slede naslovi da nije imao 'komunikaciju' sa publikom ili da su koncert odradili 'profesionalno'. U svemu tome su profesionalni svi sem onih koji takve gluposti pišu!

Opet ponavljam da ja možda sve preozbiljno shvatam i da su možda moja očekivanja prevlika. Možda je suviše očekivati da 30 000 ljudi, koliko je bilo na Ušću, zna da Police nisu prateći bend Stinga, ona druga dvojca. Možda i ja treba da budem zadovoljan što su uopšte bili tu i što sam imao priliku da ih gledam prvi i poslednji put. I jesam, ja ne krijem svoje oduševljenje koncertom. Nije bio spektakl, kako su ga najavljivali, ali ja ni nisam očekivao vatrene kugle, pirotehniku, binu koja se odvaja i pada sa neba. Očekivao sam tri muzičara na bini, legendarni bend, sa još legendarnijom reputacijom, odličnim pesmama, odličnom svirkom i nepretencioznim nastupom. Sve smo to i dobili.

Možda to Ušće emituje neku lošu energiju. Treba uraditi nešto sa tim prostorom. Očigledno ni Dunav ni Sava, ni Rolling Stones ni The Police, nisu dovoljni da sa njega speru ljagu prošlosti.

Izvor: Kontra magazin

#42 kayser

kayser
  • Members
  • 1,316 posts

Posted 27 June 2008 - 10:26

Uzbuđenje i pravo prepuštanje su ipak izostali. Kao da je sve bilo unapred dogovoreno prilikom ugovaranja koncerta: sat vremena, dva bisa, aplauzi.


:ph34r:

Za ovo prvo se slazem, ali to nije do benda nego do publike.....

#43 FriendOfTheEarth

FriendOfTheEarth
  • Members
  • 590 posts

Posted 27 June 2008 - 10:42

Mene je razocarala publika.

Koja nije znala ni reci.


A posle optuzuju bend kako je odradio tezgu. :ph34r:

#44 Homo unius ideae

Homo unius ideae
  • Members
  • 1,248 posts

Posted 27 June 2008 - 10:59

Malo drugacije vidjenje koncerta.

The Police u Beogradu - 'Ako je vama dobro, onda ništa'
Friday, 27 June 2008

Ovo nije prava recenzija koncerta. Ovo je lično mišljenje i osvrt ne sveukupnu situaciju koncertne produkcije u Srbiji. Ne verujem u recenzije i zato ih i ne pišem jer se na kraju sve svodi na lično mišljenje i znam da ću posle ovog teksta dobiti pretnje smrću gnevne publike.

Izvor: Kontra magazin


Bolji clanak o nekom muzickom dogadjaju, bez obzira o kojoj vrsti muzike je rec i da li se navodi mogu prihvatiti u potpunosti, nisam procitala. Nikola Jovanovic mi je nepoznato ime i volela bih da procitam jos neko pisanje. Hvala ti na prenosu izvora informacije koja je pravo osvezenje.



#45 Srele

Srele
  • Members
  • 101 posts

Posted 27 June 2008 - 11:17

Nema na cemu.