Jump to content


Photo

Zar mora sve da zamre kada je predizborna kampanja..


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Vladap

Vladap
  • Members
  • 4,823 posts

Posted 24 September 2002 - 23:26

Solana: Jugoslavija je novi partner u evropskoj porodici
Brisel - Preporuka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Ministarskom komitetu da primi Jugoslaviju u članstvo posle usvajanja Ustavne povelje u republičkim parlamentima pokazuje da u Strazburu postoji iskrena želja da se, što je pre moguće, pozdravi nov partner u evropskoj porodici, izjavio je danas visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana.

U pisanoj izjavi, dostavljenoj izveštačima u Briselu, kaže se da je Solana "veoma zadovoljan što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope sa velikom većinom danas glasala u korist prijema Savezne Republike Jugoslavije". "Današnje glasanje u Parlamentarnoj skupštini takođe pokazuje da je sada najvažnije, da bi se izbeglo odlaganje, uložiti dodatne napore u Beogradu i Podgorici da se okonča rad na Ustavnoj povelji", naglašava Solana. On je dodao da će posle usvajanja Ustavne povelje, koja će dati zemlji institucionalnu i ekonomsku formu, uslediti napredak i u procesu integracije sa Evropskom unijom.
--------------------------------------------- Da je makar srpski Parlament usvojio 'nesto' od povelje, da su makar pricali, da se cisto stavi do znanja da nam je stalo makar koliko i Solani :smile:
Da udjemo u SE, pa i ako nastavimo jednog dana odvojeno, lakse ce biti sa kontinuitetom u medj. organizacijama. Ispalo je da starcu Micunu ostalo najvise energije, sto treba da sluzi na cast ostalima.
Sramota je da se Parlament ne sastaje po ovom pitanju, a ljudi nas vuku za rukav. Jos je zalosnije da ovako ozbiljna stvar, sustinski gledano nacionalni interes, bude predmet politicke svadje i izbornih kalkulacija.