Jump to content


Photo
- - - - -

Petnica - istraživačka stanica


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Mioba

Mioba
  • Sleepers
  • 4,859 posts

Posted 15 February 2008 - 16:30

Petnici ne može da se priđe
15. februar 2008. | 08:50 | Izvor: Beta
Valjevo -- Istraživačka stanica Petnica biće odsečena od sveta ako putari ne dovrše asfaltiranje seoskog prilaznog puta u dužini od 500 metara.
Direktor te ustanove Vigor Majić kazao je da je do istraživačke stanice "skoro nemoguće doći" od prošlog leta, kada je počela rekonstrukcija prilaznog puta kroz selo zato što su putari samo skinuli postojeći asfalt, postavili ivičnjake i napustili gradilište.

"Voda je već uništila dobar deo seoskog puta, koji na niskim temperaturama postaje 'klizalište na otvorenom', pa zaposleni teško dolaze do radnih mesta, a otežan je dolazak i mladih koji pohađaju zimske seminare", kazao je Majić novinarima.

Direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Valjeva Milan Matić kazao je da taj put nije u nadležnosti valjevske opštine i da je čitav posao poveren Preduzeću za puteve "Valjevo" po posebnom nalogu bivšeg direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Branka Jocića.

"Putari su prošlog leta napustili gradilište zbog toga što im radovi koje su izvodili na toj deonici nisu plaćeni", kazao je novinarima Matić i izrazio očekivanje da će u Ministarstvu za infrastrukturu uskoro biti potpisan ugovor o nastavku radova.

On je naveo i da je u Preduzeću za puteve "Valjevo" dobio uveravanja da će radovi biti nastavljeni čim stigne novac za obavljeni posao.

Istraživačka stanica u Petnici postoji 25 godina i kroz nju godišnje prođe više od 1.000 talentovanih đaka i studenata iz Srbije i okolnih zemalja, a među sličnim institucijama u Evropi i svetu uživa visok rejting.


edit,

nažalost, srbija nije petnica
a mogla bi da bude

Edited by Mioba, 15 February 2008 - 16:46.


#2 Conchita Martinez

Conchita Martinez
  • Members
  • 3,290 posts

Posted 19 September 2008 - 20:55

edit,

nažalost, srbija nije petnica
a mogla bi da bude

ne znaš, da su najveći lopovi u srbiji, upravi ti naši... Putari iz Valjeva :ph34r: