Predlog se usvaja, al da nema laganje.
Ovo je smrtna uvreda za svakog pravog pecaroša i za svekoliko čovečanstva kome se hoće uskratiti ribičke priče.
Posted 10 June 2008 - 00:01
Predlog se usvaja, al da nema laganje.
Posted 10 June 2008 - 00:23
Ajde da su se vremena promenila ali je u moje vreme tu voda bila ekstremno prljava i puna nafte .Nije bas kao Ada Huja ali nije bilo ni mnogo bolje.Nego stvarno koja je to riba sa desne strane?
Posted 10 June 2008 - 00:36
Pa dobro sad u moje je vreme tamo bila luka a ako se ne varam jos uvek je tamo.Nisam znao da pecas mada meni to ne lici na skobalj a nisam cuo da ga neko susi posto je pun kostiju i nije bas narocito ukusan.Vidis u "moje vreme" se lovio na sredinu od hleba a poznat je bio po tome da zivi i u najprljavijoj vodi.Opet ti sa svojim vremenom od pre Hrista. Gde nema industrije, nema ni industrijskog zagađivanja, pa je Sava postala mnogo čistija od Dunava. Neka žalosna vajdica od ratova i tranzicije. A riba s desne strane je, valjda, skobalj - verovatno je nije bilo u tvoje vreme?
Posted 10 June 2008 - 00:52
Pa dobro sad u moje je vreme tamo bila luka a ako se ne varam jos uvek je tamo.Nisam znao da pecas mada meni to ne lici na skobalj a nisam cuo da ga neko susi posto je pun kostiju i nije bas narocito ukusan.Vidis u "moje vreme" se lovio na sredinu od hleba a poznat je bio po tome da zivi i u najprljavijoj vodi.
Edited by Kastor, 10 June 2008 - 13:40.
Posted 10 June 2008 - 15:35
Posted 10 June 2008 - 17:38
kako stvari stoje za pet dana idem na GO jedno 15tak dana, ostalo od prosle godine, vreme je lepo, temperatura vode polako raste sto znaci da ce smudj biti prilicno aktivan. Izvestaj cu sigurno podneti. Inace pecam na filet, retko kad na zivog kedera. Mesto na koje idem je prepuno granja, panjeva i sto je najlepse dole je kamenjar. Ponesem jedno 30tak sto vezanih sto nevezanih udica, toliko olova i napred. Svako zabacivanje je skoro 100%no kidanje, pogotovo za "majstore" koji su prvi put tamo na tom-tim mestima, vecina dize ruke i odlazi i ne vraca se vise, ALI samo pravi ostaju!! Mesto je izuzetno i ako smudj krene, radi u naletima od po 30minuta, uglavnom hvata filet u propadanju, ali nije pravilo.
Ako treba neka pomoc ili savet, tuj sam.
Posted 10 June 2008 - 18:12
Edited by banderash, 10 June 2008 - 18:12.
Posted 10 June 2008 - 20:35
Opet si koristio one pecaljke koje imaju fitilj?Pecao sam, ali ne pecam više. Zabranjen mi je izlazak na vode Lex specialisom, zakonom koji je narodna skupština donela specijalno protiv mene u interesu zaštite ribljeg fonda, pošto gde ja pecam - to je genocid (ribocid).
Posted 10 June 2008 - 21:18
Opet si koristio one pecaljke koje imaju fitilj?
Posted 10 June 2008 - 21:21
Posted 12 June 2008 - 02:44
Dobro da zavrsimo sa prepucavanjem.Ja sam kao klinja voleo da lovim belu ribu po kanalima u Banatu ili na Tamisu.Jeste da je puna kostiju ali ako se spremi na grilu moze da se jede i ima fantastican ukus.Obicno sam pecao na crva i plovak a pred kisu ide kao luda.Jedna od reka za pecanje je Karas ali je problem granje na dnu reke.Moze da se uhvati smudj i som od preko 5kg ali je gubljenje udica redovna pojava.Kod nas veci somovi znaju da smrde na mulj dok u Americi nisam nikada sreo taj problem.Zapravo som je jedna od najrasprostranijih riba i moze da se peca sa plovkom.posto smo pravila utvrdili mogli bi da pocnete da se vladate njima, znaci prica ili recitacija svejedno, a moze i izvestaj
Posted 12 June 2008 - 08:26
Zapravo som je jedna od najrasprostranijih riba i moze da se peca sa plovkom.
Iskreno fale mi deverike i ostala bela riba jer ovde zabacis pa cekas pola dana...
Posted 12 June 2008 - 08:30
Pecao sam, ali ne pecam više. Zabranjen mi je izlazak na vode Lex specialisom, zakonom koji je narodna skupština donela specijalno protiv mene u interesu zaštite ribljeg fonda, pošto gde ja pecam - to je genocid (ribocid).
...
Posted 12 June 2008 - 10:37
Radovane ti li si!?Cuti, ti bar nisi morao da bezis iz zemlje.
Posted 13 June 2008 - 00:55
Ma ja pecam na jezerima a ovde je to hranjenje ribe zabranjeno.Sa druge strane u vecini jezera riba je vestacki donesena tako da bele ribe i nema .Ima nekih vrsta tipa mini smudj ali smrde kao fuga i nisu za jelo.Sarana na primer nikada nisam upecao.Imas soma , stuku , lososa i nesto sto se ovde zove bass.Ti je to.moze, ali ja ti to ne bih preporucio. Iz sopstvenog iskustva ti to govorim jer svaki komad od 1kg pa na dalje je prilicno ratoboran i imaces problem sa nedostatkom najlona. Predpostavljam da si mislio na klasicno pecanje plovkom ko na Tamisu, kolika je duzina stapa tolika je i duzina najlona, ali ako pecas plovkom i masinicom onda je to drugo, ali i onda je prilicno nezgodno jer imas plovak kao deo koji prilicno moze da zasmeta. Mozda gresim, nisam nikada pokusao da pecam soma na plovak jer na Tisi je to nemoguce.
Sto se tice deverika, majka mu stara pa zar ne koristis neku primamu za belu ribu!? Ako nista drugo uzmi starog hleba pomesaj sa nekom primamom za sarana u nekoj kanti (mi to u SRB zovemo "jupolka") da bude onako rastresita, delimicno vlazna hrana-primama i pocni da hranis mesto, ako nista ne dobijes za ceo dan jbliga onda stvarno ne znam, mozda toga dana nije tela, ali pokusaj opet na to mesto da ponovis "ritual" ne moz da omane!