Jump to content


Photo
* * * * * 2 votes

PDF Fudbal


  • Please log in to reply
6870 replies to this topic

#6541 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 22 September 2018 - 17:45

ok aj da stavimo tacku

 

znaci

 

vesnik moze i na temu pfc al da bude u spoileru a za teze kako hocu moze a ne mora

 

aj sad nek neka dobra dusa napise kako da stavim post u spoiler, sta treba da stisnem i to je to

 

Copy na text i(li) link, zatim treća ikona skroz gore levo (zeleno-plava, BB code), klikneš, u padajućem meniju ćeš naći opciju Spoiler i pejstuješ.


  • 0

#6542 Miskooo

Miskooo
  • Members
  • 4,089 posts

Posted 22 September 2018 - 17:46

Sporno je to što ih ima u nedogled a navedeno je prvih pet, i to samo u poslednjih 20ak dana.

Nadji Martijeve postove u ovom svom:
 

"Konstatacija" da se kažnjavaju posledice umesto uzroka

  
 

Martin Mystere: 30 dana + 30 dana MOP. (edit: Stalking, dizanje tenzija, ometanje moderacije i višestruko ponavljanje prekršaja. Ovo je poslednja opomena, 22 bana za gotovo iste stvari premašuju svaki prag tolerancije.)

 

Ban je sranje jer si kaznio posledicu a ne uzrok.


  • 1

#6543 taliesin

taliesin
  • Members
  • 20,379 posts

Posted 22 September 2018 - 17:51

Hajde da probam jos jednom, mada znam da nista necu postici osim sto cu i ja da popijem ban. Izuzetno je losa politika banovati forumasa na izlaznoj tacki rasprave izmedju moderatora i forumasa, stice se utisak (apsolutno opravdan) da ban nema nikakve veze ni sa kakvim prekrsajem vec sa moderatorskim psihickim vrbopucom. Ako je poruka ovog bana da nema rasprave sa moderacijom onda neka se tako i napise - nema rasprave sa moderacijom.

 

Takodje, bilo bi pametno izbaciti iz pravila kaznu po osnovu "ometanja moderacije" jer to nista ne znaci osim sto daje diskreciono pravo moderatoru da izabere kada je ometen. Forumskim pravilima se stite forum i diskusija a ne moderacija. Uostalom, vec postoje kazne za ponavljanje obrisanih postova, stalkovanje (ukljucujuci i stalkovanje moderacije), vredjanje na forumu i preko privatnih poruka, oglusavanje o upozorenje da se odredjeni prekrsaj cini u kontinuitetu i slicno, stoga nema potrebe da stoji ta besmislica o "ometanju moderacije".

 

Ova kazna od 30 dana + 30 dana odobravanja postova je jednostavno izrecena u afektu i vise sluzi da pokaze ko je gazda nego sto odgovara navedenim prekrsajima. To je prosto tako, pa neka svako iz toga izvuce kakav god hoce zakljucak.


Edited by taliesin, 22 September 2018 - 17:52.

  • 6

#6544 YUNG GOD

YUNG GOD
  • Members
  • 23,654 posts

Posted 22 September 2018 - 17:51

Sto se tice teme Partizanov Vesnik otvorena je bas da bi se sprecilo komentarisanje iste na fkP temi od strane zvezdinih navijaca. A normalno da ce da se komentarise emisija u kojoj se 70% vremena pominje Zvezda.


  • 1

#6545 ranzo

ranzo
  • Members
  • 596 posts

Posted 22 September 2018 - 17:52

Copy na text i(li) link, zatim treća ikona skroz gore levo (zeleno-plava, BB code), klikneš, u padajućem meniju ćeš naći opciju Spoiler i pejstuješ.

Spoiler


  • 1

#6546 Miskooo

Miskooo
  • Members
  • 4,089 posts

Posted 22 September 2018 - 17:56

Sto se tice teme Partizanov Vesnik otvorena je bas da bi se sprecilo komentarisanje iste na fkP temi od strane zvezdinih navijaca. A normalno da ce da se komentarise emisija u kojoj se 70% vremena pominje Zvezda.

 

A i postavlja se da bi se izazvala reakcija suprotne strane....


Edited by Miskooo, 22 September 2018 - 18:03.

  • 0

#6547 taliesin

taliesin
  • Members
  • 20,379 posts

Posted 22 September 2018 - 18:07

A i postavlja se da bi se izazvala provokacija suprotne strane....

 

Jebo te, ko vas tera da klikcete na te sadrzaje? Sto puta covek da postavi takvu provokaciju i da se vi sto puta uhvatite na provokaciju znaci da ste vec dugo, dugo vremena sami krivi sto dolazite u situaciju da vas taj neko isprovocira. Za vecinu tih provokacija (mislim na Daretove i Kuperove postove, da se razumemo) svi znamo cemu sluze ali strogo govoreci, nisu kaznjive pravilima foruma, tako da ne mozete od moderacije da ocekujete da vas zastiti od toga. Stavite ih na ignore i tacka, ne mora sve ni da se cita.

 

Tog mucenog Pantica sam odgledao nekih desetak minuta kad je imao intervju sa Vuleticem, jer sam hteo da vidim o cemu pricate, i ne pada mi ni na krajnji kraj pameti da odgledam vise ni sekund. Covek je bolestan i gledanje tog jada nije cak ni guilty pleasure. Tuzno je. To nema veze ni sa Zvezdom, ni sa Partizanom, ni sa tim koliko je procenata jednih i drugih, u pitanju je licni video sadrzaj jednog nesrecnog coveka s ozbiljnim poremecajem licnosti. Nije mi jasno kako vam bar nije zao da to gledate i sprdate se s bolesnim covekom.

 

Odlican je potez sto je napravljen poseban topik za tu emisiju. Da nekim tuznim slucajem postoji nekakav slican Zvezdin vesnik proganjao bih do beskonacnosti i nazad navijaca Zvezde koji bi zagadjivao maticni klupski topik takvim sranjem.


  • 0

#6548 Dropkick Murphys

Dropkick Murphys
  • Members
  • 10,291 posts

Posted 22 September 2018 - 18:07

Ako je stalkovanje darkapfc, posto ne vidim da je bilo prema nekom drugom, onda banujte nas sve koji smo pisali slicno kao MM. Ima nas 10ak verovatno.
  • 0

#6549 L.Sprewell

L.Sprewell
  • Members
  • 10,793 posts

Posted 22 September 2018 - 18:11

Mene nemojte.


  • 4

#6550 K.Dot

K.Dot
  • Members
  • 2,360 posts

Posted 22 September 2018 - 18:25

Ni mene, gde sad da me banujete, taman smo Dare i ja počeli da se upoznajemo.
  • 1

#6551 Miskooo

Miskooo
  • Members
  • 4,089 posts

Posted 22 September 2018 - 18:29

Jebo te, ko vas tera da klikcete na te sadrzaje? 

 

Nisam pogledao sekund emisije, a ne minut ili celu. Po komentarima drugih vidim o cemu se radi. Nije fora u postavljenoj emisiji, poenta je u takvim postovima navedenih forumasa. Sve sto rade je patkometrija i trolovanje a niko ne zna zasto su banovani. Evo, sad da pitas lavrnju zasto ih ne banuje za navedeno ne bi znao da ti da smislen odgovor. A kad bi bili banovani ili bi ukapirali da ne moze vise tako da se pise ili bi bili banovani trajno (dobro, kuper ne bi) i falili bi taman koliko i onaj baunti hanter. Samo za takvo ponasanje moderatora prema forumasima treba vremena, a moderatori ne zele da ga trose na to ili ga nemaju. Ukoliko ga nemaju, nije frka, neka angazuju jos nekoga (samo ne ona lavrnjina fora kad je nele postavljen: sad kad je nele dosao.... a dva dana nakon toga se brise patkomerski post jednog iz ekipe umesto da se banuje), a nije frka ni ako ne zele da ga trose na to, neka se povuku.


  • 0

#6552 Knipex®

Knipex®
  • Members
  • 6,408 posts

Posted 22 September 2018 - 19:38

Ovako gledano sa strane ispada da je ban zbog starih zasluga jer danas ničim nije zaslužio ban a još manje takav kakav je dobio. Baš bzvz. Sila Boga ne moli...
  • 0

#6553 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 22 September 2018 - 19:47

............

 

Nisam ni sumnjao da ćeš imati nešto da dodaš i baviš se moderacijom, iako ti je bilo rečeno da se prekida s takvom praksom.

 

U međuvremenu, na tvoju skribomaniju po celom PDF - u i silovanje FKCZ (Košarku još nisam stigao da vidim) je stiglo više reporta, koje sam lično protumačio kao "filtraciju na terenu" i odložio ih u arhivu. "Rezultat" staje u tri trajno udaljena lika koji nisu za ovaj forum. Jednom od forumaša, koji su poslali reporte, napisao sam ovo što čitaš i obrazložio mu da zbog toga nisi dobio kaznu za svoje ponašanje, računajući da ćeš razumeti o čemu se radi i pokazati minimum razumevanja i respekta. Nažalost, precenio sam te pošto ili ništa nisi razumeo, ili nisi želeo da razumeš, ili si se smišljeno napravio blesav.

 

Reporti su bili na sledeće postove (svaki sa FKCZ, dok sam četvrti uklonio i nema ga u trashu, mojom namerom):

 

 

 

Pa, nisam ja uporedjivao te timove nego ovaj pridosli kreten s tribine.

 

 

Odakle izviru ovakvi idioti da mi je samo znati. Svaki njegov post pojedinacno je klasa za svih 700 i nesto koliko si ti ovde izasrao. (2 reporta, što jeza ban 1/1)

 

 

Ne znas ti nista o mojim parametrima niti mozes znati, zato se sakrij u tu tvoju dilejasku kucicu, cuti i ne laj. Kurajberi kao sto si ti dodju povremeno, iskurce se i popiju po picki, nisi ti nista posebno. I ti ces brzo za njima. Shvatices da ti ovo nije tribina na kojoj mozes da odredjujes kakvi su navijaci Zvezdi potrebni, ko spinuje a ko se folira.

Ne znas ni koje smo takmicenje igrali protiv Ferencvarosa a znas kakvi su navijaci Zvezdi potrebni. Sa 40 postova.  :lol+:

 

Što se tiče ekipe koju si izvređao, nisi li ti bio prvi koji je jedva dočekao da pritrči i brže-bolje natrlja meni na nos što je Lancelot_Bgd trajno banovan?

 

 

 

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Kako, bre, ti bas toliko nisi u stanju da razumes sta je zdravo za forum. Pusti coveka da pise ove "navijacke" budalastine, nema boljeg nacina da se skine magla sa tih gluposti od direktne rasprave. Sve sto ces postici ovim banom je jacanje ideje da postoje nekakve dve grupe navijaca cija medjusobna netrpeljivost ne dopusta da jedni drugima cuju argumente, sto je tacno ono sto Delije pokusavaju da prodaju kao koncept. Daj nam malo vremena da mu objasnimo po tackama koliko je pogresno sve ono sto je napisao u ovih nekoliko postova, sam ce on da ode posle par objasnjenja.

 

U međuvremenu, Lensa sam vratio zahvaljujući DJ Vasi da bi ti mogao da ga "edukuješ ili isprašiš", što ne samo da se nije desilo već si se sklonio u stranu. Nisam ni verovao da ćeš bilo šta napisati jer ti, jednostavno, nije odgovaralo a još manje si očekivao da će biti vraćen iz trajnog bana. Long story short, sam si tražio da se obračunavaš a onda se pitaš "odakle izviru?" I, opet se vrtimo u krug - Fb92 je oduvek imao nultu toleranciju na ovakve pojave, onda ti se mimo vrbopuca Pravilnika omogući da nešto učiniš po tom pitanju a ti na kraju ne znaš ništa drugo osim da vređaš. 

 

Zato će nulta tolerancija ipak biti punom snagom vraćena na snagu, likovi koje nisi ni pokušao da edukuješ će biti sukcesivno uklanjani... 

 

Spoiler


Edited by barracuda, 22 September 2018 - 20:47.

  • 1

#6554 taliesin

taliesin
  • Members
  • 20,379 posts

Posted 22 September 2018 - 22:14

što ne samo da se nije desilo već si se sklonio u stranu...

 

 

I time vam ucinio uslugu da se ne bavite mojim licnim svadjama sa likovima koji od prvih 50 postova 45 posvete tome kakav sam ja covek, sto dovoljno govori o tome odakle i sa kakvim motivom su dosli. Posto vi ocigledno nemate nameru da zastitite ovdasnje forumase od teledirigovanih brigada s drugih foruma koje dolaze po zadatku, ja mogu samo da uradim ono sto si iscitirao ili, sto mnogo cesce radim, da stavim te likove na ignore listu jer, ako neko ima sta da mi kaze, moze da me nadje i u privatnom zivotu. Na hrabre tribinaske lajavce po forumima i drustvenim mrezama ne obracam previse paznje, a ne vidim ni kako bi to tacno pomoglo i forumasima i moderaciji. Lepo je to sto si iz svih tih rasprava izvukao samo moje postove a ne ni one na koje sam odgovarao, uklapa se u karakter taman koliko i ovaj ban od 30 dana koji si udelio iz licne pizme i zato sto ti se moze.

 

Zao mi je sto stvari koje treba da ti pomognu da bolje obavljas svoj posao dozivljavas kao licne napade ali i to je stvar karaktera, tako da ti tu ne mogu pomoci. Ti nisi nista drugo do siledzija sa znackom i kratkim fitiljem, to je toliko daleko od kvalitetne moderacije da ti ne mogu ni objasniti koliko je daleko. Ono sto mogu je da ti preporucim literaturu koja ce jednog dana, ako budes vredno citao i ucio, od tebe da stvori onako dobrog moderatora koliko ti dopustaju eticka i kognitivna ogranicenja.

 

Bohm David: On Dialogue

Saunders Harold H.: Public Peace Process

Singer Linda R.: Settling Disputes

Miall Hugh, Ramsbothom Oliver, Woodhouse Tom: Contemporary Conflict Resolution

Coleman Peter T.: The Five Percent

Kriesberg Louis: Constructive Conflicts

Isaacs William: Dialogue and The Art of Thinking Together

Buber Martin: Between Man and Man

Shwarz Baruh B., Baker Michael J.: Dialogue, Argumentation and Education

Lederach John Paul: The Little Book of Conflict Transformation

Eidsvag Inge: Hva er Dialogue

Jenlnk Patrick M., Banathy Bela H.: Dialogue as Collective Means of Design Conversation

 

A ako budes bas mnogo dobar i vredan poklonicu ti primerak udzbenika "Understanding the Obvious - Introduction to Dialogue Facilitation" nepoznatog autora, kad bude izasao iz stampe.

 

E, ti sad nemoj da cekas da prodje derbi nego raspali po banu odmah dok si u kancelariji. Mnogo bolji ljudi od tebe nisu uspevali da me zastrase ni na mnogo vecim ulozima od toga da li cu ili necu neko vreme pisati na nekom forumu. Takve stvari kod mene proizvode samo podsmeh i nista vise od toga. 


  • 1

#6555 Plikuscht

Plikuscht
  • Members
  • 16,514 posts

Posted 22 September 2018 - 22:48

napravi ti dupe od Ramsbotham-a :lol+:


  • 1