Jump to content


Photo
- - - - -

Rusija - zemlja čuda


  • Please log in to reply
16461 replies to this topic

#16081 kirovec

kirovec
  • Members
  • 1,135 posts

Posted 28 April 2018 - 10:54

 

>> ... The equation is named after Russian scientist Konstantin Tsiolkovsky who independently derived it and published it in his 1903 work.[1] The equation had been derived earlier by the British mathematician William Moore in 1813.[2] The minister William Leitch who was a capable scientist also independently derived the fundamentals of rocketry in 1861. ... <<

 

Pogledaj kad je rodjen taj 'cuveni ruski raketas, otac ovoga-onoga'.

Ja kad citam neke propagandne hvalospeve pomislim kao da su ti ljudi isli u sovjetsku skolu, a ne ja.

 

Ta jednacina je samo delic onoga sto je Ciolkovski napisao, mnogo je bitnija njegova teorija visestepenih svemirskih raketa. Ako su se time bavila ta dvojica Engleza bilo bi fino da vidimo i neki dokaz jer jbg ceo naucni svet smatra Ciolkovskog ocem visetepenih raketa.

 

I da neki tu jednacinu pripisuju Ciolkovskom jer su njegovi radovi bili citani sirom sveta pa eto zato je jednacina povezana sa njim, druga dvojica uopste nisu bili poznati svetu a nisu se ni bavili problematikom leta u svemir ni visestepenim raketama. 

 

Inace od raspada SSSR arhive u vezi Nemaca u SSSR su dostupne:

http://www.raketensp...ruckvorlage.pdf

 

Niko nista nije unistio.

 

Deo nemackih inzenjera uopste nije smatrao se izdanim sto ih nisu naveli jer je njima bilo bitno da se njihova resenja primene. Oni su i otisli sa Sovjetima a ne sa Braunom jer Brauna nisu podnosili, sto zbog koketiranja sa nacizmom sto zbog toga sto je gurao svoja resenja cak i kada su losija. Neki pisu da su i plate kod Sovjeta bile znatno bolje, tadasnjih 1250dolara mesecno za vodece inzenjere e sad da li su toliko stvarno zaradjivali ne znam ali sam citao da su se sovjetski inzenjeri zalili partiji samo tako sto primaju daleko manju kintu  :D

 

Doduse reci da je bas sve nemacka pamet ne stoji npr. Koroljev je bio opasan organizator da su se Nemci pitali kasnili bi projekti samo tako, npr kad su imali problem sa turbopumpom Nemci su bili u fazonu radimo novu sto zahteva minimum godinu dana, dok je Koroljev odlucio da se ugrade dve pumpe. 

 

Kad je bio problem sa vecom komorom motora koju Nemci nisu mogli da rese Glusko je predlozio realizaciju svoje ideje iz 1930tih, visekomorni raketni motor. Da su se Nemci pitali tapkali bi u mestu jos dugo jer SSSR nije bio u stanju ni dosta kasnije da napravi velike efikasne raketne komore.

 

@Kinik

 

Da li imas info koliko su dobili nemacki inzenjeri koji su dovedeni da srede AK-47? Konkretno da rese probleme oko hladnog kovanja? Negde sam procitao da su ih placali zlatom, ne znam da li je to tacno. Zanimljivo da je Kalasnjikov svoj dizajn progurao prakticno preko partijskih veza inace je bio ocenjen losije od druga dva dizajna ali za do tad nezamisliva odluka dozvoljeno mu je da ostane u nadmetanju i navodno je prekopirao resenja sa druga dva automata :D

 

Jedino po cemu je bio bolji od oba je pouzdanost sto i ne cudi kad je mehanizama ala M1 Garand.


Edited by kirovec, 28 April 2018 - 11:49.

  • 0

#16082 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 29 April 2018 - 01:04

...

 

...

 

 

Na samom pocetku linkovanog - obicne autorske studije, lepo je receno na osnovu cega je napisana.
Oko 'nista nije unisteno' - to mora da se salis. Itekako je unisteno i sakriveno, a tih godina vrata arhiva su bila samo malo odskrinuta pa ih je manijak konacno zatvorio. Sta je ko uspeo - izbunario je.

Slika je postala malo jasnija tek krajem '90-ih, kada su objavljeni memoari zamenika Koroljova - Chertoka i Mishina, Raushenbaha, Kamanina, V. Brauna, generala Dornbergera, A. Shpera, supruge H. Gretrupa i dr.

Sada se neki tekstovi mostly pisu prema uspomenama / memoarima ucesnika u projektima (vidi u spisku imena - Tshertok / Б.Е. Черток) cija knjiga uspomena, kao neposrednog ucesnika, do dan danas vazi za skoro jedini relevantni izvor. A oko skrivanja / 'tajnovitosti' - pa podaci o Lajki, Gagarinovoj raketi su bili deklasifikovani tek '67. (Btw, Gagarin se u povratku iz kosmosa katapultirao iz rakete i spustio u gumenom camcu za naduvavanje - bila je nadosla Volga! :lol+: )

No, oko raketastva ima materijala i iz ranijih vremena. Kada su sovjeti tek zapocinjali svoja kosmicka istrazivanja i imali vrlo skromne pocetke, a sa padom Tuhacevskog svi 'raketasi' bili rasterani / osudjeni / represirani (streljani su i konstruktori 'kacuse'). U pocetku su te pogone (obicne barake sto je iznenadilo v. Brauna) posecivali i nemci (eseseserija je kod sebe imala gomilu tajnih nemackih vojnih skola i konstruktorskih biroa. Tako su se nemci upoznali  sa prvim projektima koji su bili apsolutno skromni, na nivou skolske 'raketaske sekcije'.

Za poredjenje - ruska raketa na tecno gorivo GIRD-X iz '33. bila je teska oko 30 kg, potisak 75 kg, visina leta ... 80 m.

 

Attached File  gird-x.jpg   13.07KB   4 downloads

 

Nemacka raketa A-2 iz '34. bila je teska oko 500 kg, potisak 1t, visina leta 2 km.

Zarad nekog ideoloskog takicenja sovjetskim vojnim raketasima je bio nametnut zadatak da naprave raketu za let coveka u kosmos. To je islo vrlo traljavo sa mnogo problema, licnih sukoba, podmetanja, hapsenja i sumnicenja. Covek kad to cita prenerazi se. Takva surova borba takmaca i njihovih rukovodilaca da je to neshvatljivo. Svako gura svog coveka, pa ma kako ispalo.
Jako mnogo ima raznoraznih mitova / mitomanije - pocev oko tog istog Ciolkovskog, pa sve do poslednjih pokusaja. Dokle ide naknadna mitologizacija - moze se videti na primeru Koroljova. Zamisli, pred kraj zivota 'pronasao svoh pravoslavnog Dzizisa', pomagao namastir, drzao ikonu u sefu, citao 'dusespasitelne knjige'. No ni to mu nije pomoglo - pored stalnih neuspeha oko nove rakete, umro od banalne zapustene infekcije vilice.

:ajme:

Slicna je mitologija i oko Kalasnjikova.
Obican vojnik-tenkista, 'ефрейтор', bez ikakvog tehnickog obrazovanja, posle ranjavanja, u bolnici nauci napamet dva toma knjige poznatog oruzara Fjodorova i napali se da konstruise 'sopstveni automat'. Jos tokom '43-'44. sovjeti su analizirali zarobljene MP-43 (Stg-44).

 

Attached File  _ak-47-i-stg-44-.jpg   28.22KB   5 downloads

Odmah posle zavrsetka rata W. Schmeisser je bio prebacen u Izevsk, gde je radio kao dobro placeni konsultant. Kad su iz njega izvukli sve sto se moglo - vratili su ga kuci. Normalno da je oko projekta AK-47 bila gomila ljudi, desetine, ako ne i stotine imena. To su bili visokoobrazovani strucnjaci, no pratiji je trebao mit o 'geniju iz naroda' koji je 'potkovao buvu'.

>> ... "The Tale of Cross-eyed Lefty from Tula and the Steel Flea" (Russian: Сказ о тульском косом Левше и о стальной блохе, Skaz o Tulskom kosom Levshe i o stalnoy Blokhe),[1] ... <<

I onda je krenulo.

Normalno, niko ne pravi neko oruzje od nule, vec primenjuje sva prethodna znanja, no djubravi / losi 'kalasnjikov' je bas plagijat, mada su ga kasnije strucnjaci raznih instituta 'ispeglali', a kada je jednom hovno krenulo - kotrljalo se i kotrlja se do danas.

 

Attached File  poluautomatska puska ZH 29 Holeka.jpg   6.93KB   5 downloads

 

Poluautomatska cehoslovacka puska konstruktora Holeka od koga je H. Schmeisser uzeo neke ideje.

AK je neprecizan, prost, jeftin; njime moze rukovati svaka budala - od obicnog neukog seljaka, pa do africkog maloletnika, priprostog teroriste. Preciznost mu nikada nije bila dobra strana, a to sto hvale izdrzljivost bla-bla ('Garand' je sasvim druga kategorija!), pa to je zato sto delovi imaju abnormalno velike tolerancije. Automat jednostavno 'zvekece' kad se protrese. Ruska / sovjetska vojna doktrina je podrazumevala masovnu upotrebu ljudstva (koje je nuzno bilo neobrazovano) dok je americka doktrina podrazumevala 'sharpshuter / marksman'-e sa beskompromisno kvalitetnim oruzjem.

Drugi automati koji su bili na ispitovanjima sa AK su automati Degtjarjova, Simonova, Sudaeva, Korovina, Tokareva. Kuzmisceva, Korobova. Direktni takmaci AK su bili bolji od njega - automat Sudaeva i Dementjeva. Sudaev je imao peh da je iz Lenjingrada, a Dzugasvili je posle rata represirao skoro celo lenjingradsko vojno i politicko rukovodstvo - da ne deli sa njima pobednicke lovorike, i uz to Sudaev je umro tokom ispitivanja.

 

Attached File  automat Sudaeva AS 44.jpg   51.96KB   6 downloads

 

Attached File  automat Bulkina TKB-415.jpg   13.93KB   7 downloads

 

Attached File  automat Dementjeva.jpg   15.43KB   7 downloads

Interesantni su automati Korobova - prvi po principu bullpap, a drugi precizniji, jednostavniji i jeftiniji od djubravog kalasnjikova. No, kad se vojna & partijska inkvizicija ostrvi protiv nekog, najbitnije mu je da prezivi.

 

Attached File  automat Korobova tkb-408.jpg   13.25KB   8 downloads

 

Cak i kada se uvodio u naoruzanje 'doterani / nashminkani' 'lego' model AK-74 sa svim problemima - opet nije uzet u obzir automat Korobova - precizniji, kvalitetniji sa nekoliko rezima paljbe i smanjenim trzajem, smim time mu je povecana preciznost. Opet je vojna mafija sprecila da bude prihvaceno bolje, jer se tu uspostavila jedna lopinska organizacija koja je samo bila sposobna da krade drzavne pare.

 

Attached File  Korobov tkb-0111.jpg   9.47KB   7 downloads

Najvecu reklamu Kalasnjikov je doziveo tek sa dolaskom putljera na vlast kad je pocelo neumereno hvaljenje i kad su ga vodali unaokolo kao cirkusku mecku. Sada se to u rusiji kaze 'победобесие' - 'pobednicki bes / mahnitanje'.
Jadna i pateticna je 'ispovest' njegove cerke kako je pred smrt uputio pismo nekom 'arhimandritu' sve propitujuci se o 'grehovima i ubijenima njegovim oruzjem'.
:yucky:

Jednom recju lik je pobegao iz onih smornih romana FMD, a ta njegova skalamerija je - djubre.
:wicked:

...


  • 4

#16083 forestpk

forestpk
  • Members
  • 234 posts

Posted 02 May 2018 - 17:08

Tajne vojne laboratorije i laboratorije troslovnih agencija imali su svi, i USA, i Sovjeti, i UK, i Francuzi, a bogami i Nemci i Japanci do 1945. 

 

Zanimljiva je prica oko bioloskog oruzja. Zapad je sezdesetih obustavio proizvodnju, obustavio je i SSSR, ali sredinom sedamdesetih KGB konstantno daje izvestaje da zapad verovatno radi na bioloskom oruziju i SSSR pokrece program za istrazivanje i proizvodnju. Program koji po izdvojenim sredstvima i obimu dolazi na drugo mesto odmah iza nuklearnog i raketnog naoruzanja. Osnivaju se citavi novi gradovi sa ogromnim fabrikama i laboratorijama. Osnova se drzavno tajno preduzece Biopreparat koje rukovodi istrazivanjima i u kome je krajem osamdesetih bilo zaposleno 30.000 ljudi koji su radili u fabrikama i laboratorijama od Lenjingrada do Vladivostoka.  Zanimljivo da se u program upumpavaju ogromne pare i osamdesetim kada je privreda vec na kolenima. Milijarde dolara su potrosene, a program je ugasen krajem 1991 kada je KGB priznao da nikakvog americkog programa za proizvodnju bioloskog oruzija nije ni bilo. Novac je upumpavan u program do poslednjeg dana, a sve ono za cime su tragali i na cemu su radili naucnici je svoj pun obim dozivelo kada je SSSR prakticno bio mrtav, 1990/91.

 

O svemu ovome mozete citati u knjizi Kena Alibeka , na ruskom on je bio Канатжан Алибеков, posle promenio ime, koji je bio vodja sovjetskog programa, a koji je 1992 pobegao na zapad. Do kraja osamdesetih sovijetski naucnici su uspeli da proizvedu na desetine najstrasnijih virusa i da ucine da budu otporni kako bi njima mogle da se "opreme" interkontinentalne rakete. Takodje proizvedene su ogromne kolicine tih virusa, program je zaista bio nezamislivih razmera, puno kostao, a bio skroz nepotreban. 

 

Ima mnogo zanimljivih detalja, kaze da su oni zaista radili iz srca i duse na proizvodnji tog oruzja zato sto su stalno bili kljukani informacijama da i zapad to isto radi i da je korak ispred njih. Krajem osamdesetih se krenulo sa medjusobnim inspekcijama postrojenja, kaze bilo je jasno da zapad nema nikakvu prozvodnju bioloskog oruzja. Osim njega valjda je 1989 pobegao jos jedan zvanicnik Biopreparata zvao se Paschenak , tj nije se vratio sa nekog seminara u Parizu. Zapad je znao da sovijeti proizvode biolosko oruzije ali nisu imali predstavu o razmerama tog projekta. Kada im je taj lik ispricao oni mu bukvalno nisu verovali. Tek kada je Alibek 1992 pobegao na zapad, do detalja je objasnio sve i na kraju krajeva napisao knjigu. To je jezivo, to su bile desetine fabrika i laboratorija sirom SSSS-a, sto u tajnim gradovima, sto u normalnim postorjenjima, sa hiljadama naucnika koji su dan noc radili da bi proizveli sto smrtonosnije i sto opasnije viruse. Sve to su testirali na majmunima na ostrvu u Aralskom moru, a bilo je i slucajeva da se slucajno zaraze i zaposleni i onda je opisano sta im se desavalo i kako su umirali.

 

Inace taj Paschenak koji je prvi pobegao je pronadjen mrtav novembra 2001 u Solsberiju gde je ziveo. 11 naucnika koji su radili na sovjetskom bioloskom programu je umrlo za pola godine tj u drugoj polovini 2001 godine. Slucajnost ili ne? Naravno da ne.


  • 1

#16084 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 04 May 2018 - 12:40

Pijano govedo ponovo odigralo Rusima na smeč.

 

 

https://zpravy.aktua...9a0cc47ab5f122/


  • 2

#16085 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 04 May 2018 - 13:32

...

 

Samo odradjuje kremaljski honorar, kao i ostali krmkovi-shrederi.

 

...


  • 1

#16086 red pill

red pill
  • Members
  • 616 posts

Posted 06 May 2018 - 08:55

Baš me interesuje zašto KGB/FSB uopšte ne brine o maskirovki još od kad su ubili Trockog u Meksiku četrdesetih, umesto da nameste da sve izgleda kao razbojnička pljačka koriste nekakav radioaktivni polonijum i smrtonosne bojne otrove koji maskirovku isključuju. Žele da pošalju otvoreno poruku da su počinioci i da ih se valja plašiti.
  • 0

#16087 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 06 May 2018 - 10:53

...

 

Predugo bi bilo ovo prevoditi, no imaju linkovi.

Ovaj tekst je sa 'kasparova'.

 

>> ... 30-04-2018 (15:31)
Некоторые теракты ЧК-ОГПУ-НКВД-МГБ-КГБ и Разведупра
Андрей Илларионов: Это лишь маленькая толика очень длинного списка убийств
update: 30-04-2018 (15:31)

По понятным причинам это лишь маленькая толика очень длинного списка.

Убийство атамана Александра Дутова 7 февраля 1921 г.
https://ru.wikipedia...Александр_Ильич
Покушение на царя Бориса III и убийство генерала Константина Георгиева 14 апреля 1925 г.;
Взрыв кафедрального собора Святой Недели в Софии 16 апреля 1925 г.;
Убийство Владимира Нестеровича 6 августа 1925 г.
Убийство Бориса Савинкова 7 мая 1925 г.
https://ru.wikipedia...wiki/Синдикат-2
Убийство Чжан Цзолиня 4 июня 1928 г.
https://ru.wikipedia...ньский_инцидент
Похищение и убийство генерала Александра Кутепова 26 января 1930 г.
https://ru.wikipedia...ксандр_Павлович
Убийство Андреу Нина 20 июня 1937 г.
Лидер Рабочей партии марксистского единства Испании (ПОУМ)
https://ru.wikipedia...iki/Нин,_Андреу
Убийство Георгия Агабекова в августе 1937 г.
https://ru.wikipedia...оргий_Сергеевич
Убийство Игнатия Рейсса 4 сентября 1937 г.
https://ru.wikipedia...й_Станиславович
Похищение и убийство генерала Евгения Миллера 22 сентября 1937 г.
https://ru.wikipedia...вгений_Карлович
Убийство Курта Ландау 23 сентября 1937 г.
https://ru.wikipedia...ki/Ландау,_Курт
Убийство генерала Николая Скоблина (октябрь 1937 г.?)
https://ru.wikipedia...ай_Владимирович
Убийство Абрама Слуцкого 17 февраля 1938 г.
https://ru.wikipedia..._Абрам_Аронович
Убийство Евгена Коновальца 23 мая 1938 г.
https://ru.wikipedia...ения_Коновальца
Убийство Карла Радека 19 мая 1939 г.
https://ru.wikipedia...рл_Бернгардович
Убийство Григория Сокольникова 21 мая 1939 г.
https://ru.wikipedia...горий_Яковлевич
Убийство Ивана Луганца-Орельского 8 июля 1939 г.
https://ru.wikipedia...Иван_Трофимович
Убийство Льва Троцкого 20 августа 1940 г.
https://ru.wikipedia...ийство_Троцкого
Убийство Всеволода Блюменталя-Тамарина 10 мая 1945 г.
https://ru.wikipedia...д_Александрович
Убийство Наума Самета 17 июня 1946 г.
https://www.novayaga...abilitirovannyy
Убийство Александра Шумского 19 сентября 1946 г.
https://www.novayaga...abilitirovannyy
Убийство Исайи Оггинса 5 июля 1947 г.
http://kontinentusa....-isaii-ogginsa/
Похищение и убийство Рауля Валленберга и Вильмоша Лагфельдера (июль 1947 г.?)
https://ru.wikipedia...лленберг,_Рауль
Убийство Теодора Ромжи 1 ноября 1947 г.
https://ru.wikipedia.../Теодор_(Ромжа)
Убийство Соломона Михоэлса и Владимира Голубова-Потапова 12 января 1948 г.
https://ru.wikipedia...ломона_Михоэлса
Похищение и убийство Александра Трушновича 13 апреля 1954 г.
https://ru.wikipedia...ндр_Рудольфович
Убийство Льва Ребета 12 октября 1957 г.
https://ru.wikipedia..._Лев_Михайлович
Убийство Степана Бандеры 15 октября 1959 г.
https://ru.wikipedia...тепан_Андреевич
Убийство Георгия Маркова 11 сентября 1978 г.
https://ru.wikipedia...ргий_(писатель)
Убийство Хафизуллы Амина 27 декабря 1979 г.
https://ru.wikipedia...рм_дворца_Амина
https://ru.wikipedia...Амин,_Хафизулла... <<

...


  • 1

#16088 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 06 May 2018 - 16:08

Ovi opet razvlacili Navaljnog po Moskvi... uzas.


  • 0

#16089 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 07 May 2018 - 13:22

...

 

Nesto malo bacio oko na ono kremaljsko majmunisanje - to je uzas!

:ajme:

Normalno, nije moglo bez doprinosa sVrBovskih rusofilicarskih primata.

Gde su se samo nasli bedni pacenici!?

 

Pa se setim one cuvene drljavine Dzugashvilija, nakon koje je zapoceo 'veliki teror' '36 / '37 i '38 godine.

Stvarno im je bilo veselo.

 

>> ... "Life has become better" (Russian: Жить ста́ло лу́чше, tr. Zhit' stálo lúchshe, IPA: [ʐɨtʲ ˈstalə ˈlut͡ʂʂɨ]) is a widespread version of a phrase uttered by former Soviet Union General Secretary Joseph Stalin at the First All-Union Meeting of the Stakhanovites on November 17, 1935. The full quote from Joseph Stalin was when translated into English, "Life has become better, comrades. Life has become more cheerful. And when life becomes more cheerful, work becomes more effective. ... If we lived badly, unattractive, unhappy, then there would be no Stakhanov movement in our country" ... <<

 

Ovo je sovjetski Mauthausen - GULAG.

 

Attached File  gulag 1.jpg   107.5KB   4 downloads

 

Attached File  gulag.jpg   163.71KB   4 downloads

 

...


  • 0

#16090 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 07 May 2018 - 13:32

...

 

“Kunem se da ću u skladu sa nadležnostima Ruske Federacije poštovati i čuvati prava i slobode ljudi i građana, poštovati i štititi Ustav Ruske Federacije, štiti suverenitet i nezavisnost, bezbednost i celovitost države i verno služiti narodu", glasi tekst zakletve koju je položio Putin.

:wicked:

 

Attached File  nagajka sa olovnim vrhom.JPG   50.69KB   3 downloads

 

Attached File  putin i nagajka.jpg   159.98KB   3 downloads

 

i njegovi 'kozaci'-kriminalci sa 'nagajkom'

 

Attached File  kozaci paramilitarci.jpg   128.52KB   3 downloads

 

Kakva je to monstruozna nakaza - moralni patuljak, ljudski sljam i talog!

 

:yucky:

 

...


Edited by Kinik, 07 May 2018 - 13:37.

  • 3

#16091 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 07 May 2018 - 16:15

...

 

Normalno, ni ova 'pobedomanija' ne moze bez lazi / konstrukcija.

 

Evo jedne stare slicke

 

Tzv. 'ratni veteran'. To je neki kostimirani budalas koji je nakacio na sebe svo moguce ordenje, koje nikako nije mogao dobiti - em je premlad, em je to kupio na buvljaku.

 

Attached File  fake veteran.jpg   116.34KB   4 downloads

 

Prave nagrade:
1. Znacka 'Veteran KGB', sa profilom Djerzinskog
2. Znacka 'Posebne uprave KGB SSSR'.

Fake nagrade:
3. 'Dvostruki heroj SSSR'.
Postoje samo 27 'dvostrukih heroja' od koji su 24 - kosmonauti, 3 avijaticari, a nema nijednog lika iz KGB.
4. 'Heroj socijalistickog rada'
Jedini preostali Heroj.soc.rada i istovremeno Heroj SSSR je jedan direktor sovhoza.
5. Sedam ordena Lenjina.
Toliko ordena Lenjina su imali samo marsali Budjoni i Bagramjan, kao i zamenik.predsednika Saveta ministara SSSR Afanasjev.
6. Orden Aleksandra Nevskog.
Saradnici NKVD-MGB-KGB nisu nagradjivani tim vojnim ordenom.
7. Tri ordena oktobarske revolucije.
Ne postoji bilo ko nagradjen sa tri takva ordena.

 

Attached File  Stalin_geny.jpg   50.62KB   2 downloads

 

Oko 'genija dzugashvilija'.

Staljin je dobio rat ...
Gubici Nemacke i saveznika na Istocnom frontu - 6 miliona vojnika.
Gubici SSSRa na Zapadnom frontu - 16 miliona vojnika.
Genijalni vojskovodja!

Zato se i kaze - 'zatrpali neprijatelja lesevima'.

...


  • 3

#16092 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 07 May 2018 - 21:46

eee-4-850x480.jpg


  • 1

#16093 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 07 May 2018 - 23:01

...

 

Ma treba samo da procitas onu knjigu ('Uprvom licu. Razgovori sa VP'), gde je o svom zivotu pricao novinarima.

:ajme:

 

Pa da vidis sta je socijalisticka sirotinjska gologuzija, za koju je DDR bilo 'inostranstvo'.

;)

 

Evo ga sa 'drustvom' iz kluba.

 

Attached File  putljer i tim.jpg   63.95KB   3 downloads

 

ovo na glavi se zvalo prezrivo 'пидорка', a na nogama su 'суконные говноступы' - ne znam jesi li ikada video tu sirotinjsku obucu na 'rajverslus'?

 

Attached File  putljerova pidorka i sukneni govnostupy.png   134.25KB   3 downloads

 

Mora da sada pase mooda ko zec kelerabu sto se tako jadno ofirao - no to je tuga pregolema.

Pocev od toga da je uvek bio loseg materijalnog stanja, zeljan para - pa otisao u neku ekspediciju preko leta, zaradio pare, i onda sa drugarom ispred biJoskopa sacovali neke cure koje ce posle da 'privedu' na pice i provod.

(ruska tuzna posla)

;)

Tako je upoznao svoju 'dragu' bivsu stjuardesu.

Mislim ....

 

Pa kako su im 'nemacke kolege' pre odlaska poklonili 'polovnu ves-masinu' a vreme boravka koristili da pristede za auto ... Covece, sto bi rekla moja kcera - kakva blamara!

:wacko:

 

Hebiga u tom ruskom svetu za uspeh se smatra tek kad si general. On to nikada nije postigao, pa je bio otpusten iz sluzbe kao 'neperspektivan kadar'. Kolege mu nadenuli nadimak - 'moljac / pikavac'.

:whistle:

Svi ovi njegovi bivsi i sadasnji saradnici su bili generali KGB. Mozes da zamislis kako ga to izjeda!?

A tek koliko je lazljiv - to je cista patologija. Svuda se hvali kako je 'majstor sporta', iako je samo bio 'prvokategornik', a postoji spisak 'majstor sporta / clanova reprezentacije' sto on nikada nije bio.

Tako jedan luzer, bednik, ali sa nevidjenom sujetom.

 

Evo linka za tekst, pa ga prevedi preko googleta.

 

Da ne duzim, posto je lik obicna kriminalna baraba, a svo duvkanje je samo jeftina 'zemunijada', da se pale vukojebinski rusofilicari. Kakvi lonci, kakvi bakraci kad je degenerik polupismen i sve mora da cita sa papira. A kad ga odvali o gore nego ovi nasi u 'glupstini'.

 

Taj ne veruje kompjuteru i ne koristi ga, opsednut manijakalnom sumnjom da ga neko 'spijunira'.

 

Attached File  grimasa putljera.jpg   30.61KB   2 downloads

 

...


  • 3

#16094 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 08 May 2018 - 07:24

Daj link molim te.
  • 0

#16095 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 08 May 2018 - 08:49

...

 

Ups!

 

http://ru-mir.net/20...i-i-kaskaderyi/

 

...


  • 0