Jump to content


Photo

Britanija uzvraca udarac!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
125 replies to this topic

#121 Anduril

Anduril
  • Members
  • 5,593 posts

Posted 22 July 2007 - 18:05

QUOTE(Nelica @ 22 Jul 2007, 16:29) <{POST_SNAPBACK}>
Puno toga mijesas, da bi na koncu zakljucio generalno sto i ja. Drugi rat u Iraku je miskaukulacija, ali nije u suprotonsti s americkim interesima.
Nego, sigurno znas da je demokratski predsjednik eskalirao rat u Vietnamu koji je do tada bio ili civilni rat ili francusko-Vietnamski ovisno koji aspekt promatras. Znas li tko je bio natl security savjetnik Kennedy-ju i Johnsonu?


Izvini, ali ti si rekla da se "americka vanjska politika ne menja sa administracijama", a ja sam rekao da se ona naprotiv, menja, ali se zato strateski interesi ne menjaju tako brzo. Dakle, nisam zakljucio sto i ti, pa ti samo ostaje da naucis razliku izmedju politike i strateskih interesa.
Ko ne vidi razliku izmedju Klintona i Busa, pogotovo u odnosu na Irak i politiku prema Evropi, je zaista prespavao poslednjih 15 godina.
Sto se tice Vijetnama - ne vidim sta je tu sporno, posto ga nisam uopste ni spominjao. Majmun Bus i njegovi neokonzervativci su se pojavili mnogo kasnije i na svu srecu imace jos samo oko godinu dana nekog ozbilnijeg uticaja pre nego sto zavrse na smetlistu istorije rezervisanog za luzere, a od velikih postovaoca istih ocekujem da se zavuku u misju rupu i ne trtljaju vise o svetskoj politici.

#122 Nelica

Nelica
  • Members
  • 2,870 posts

Posted 22 July 2007 - 19:31

QUOTE(Anduril @ 22 Jul 2007, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Majmun Bus i njegovi neokonzervativci su se pojavili mnogo kasnije i na svu srecu imace jos samo oko godinu dana nekog ozbilnijeg uticaja pre nego sto zavrse na smetlistu istorije rezervisanog za luzere, a od velikih postovaoca istih ocekujem da se zavuku u misju rupu i ne trtljaju vise o svetskoj politici.



Neocons su se pojavili puno prije Busha, i to od svih mjesta u Orange County, CA.
Mozda si cuo za Nixona? smile.gif

P.S strateski interesi "se ne mijenjaju tako brzo, jer se nikada od kada je formirana ova zemlja nisu promjenili.

#123 Anduril

Anduril
  • Members
  • 5,593 posts

Posted 22 July 2007 - 20:17

QUOTE(Nelica @ 22 Jul 2007, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
Neocons su se pojavili puno prije Busha, i to od svih mjesta u Orange County, CA.
Mozda si cuo za Nixona? smile.gif

P.S strateski interesi "se ne mijenjaju tako brzo, jer se nikada od kada je formirana ova zemlja nisu promjenili.


laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Pa ti si neverovatna!

Kao prvo, nemas sta drugo da odgovoris, pa skrenes temu na nesto irelevatno - u ovom slucaju kada je tacno nastao neokonzervativizam.

Kao drugo, cak i kad skrenes temu, imas neverovatan dar da demonstriras kako se moze samouvereno nesto tvrditi, a da se o tome zapravo ne znaju ni osnovne cinjenice.

Nikson i neokonzervativizam. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Prvi neokonzervativci su bili zapravo tvrde anti-sovjetske Demokrate (za tvoju informaciju neokonzi Kenedija itekako smatraju uticajnim na njihove ideje) oko Henrija Dzeksona koji su bili u opoziciji Dzimiju Karteru, Nelice. Oni su se zatim pridruzili Reganu i tek kod njega su neokonzi imali neki veci uticaj, i to je vreme kad se neokonzervativizam poceo vezivati za republikance.
Sa druge strane, danasnji neokonzi oko Volfovica i Pearla o kojima sam ja pricao su zapravo bili ucenici Lea Strausa u Cikagu, a to je opet bila posebna sorta. Dakle, dao sam ti sad nekoliko imena i pre nego sto se opet javis informisi se bar o osnovama teme o kojoj diskutujes.

Edited by Anduril, 22 July 2007 - 20:19.


#124 nautilus

nautilus
  • Members
  • 877 posts

Posted 22 July 2007 - 20:27

Неодољив малени трол. Документарац о неоконзервативцима the power of nightmares

Edited by nautilus, 22 July 2007 - 20:27.


#125 Nelica

Nelica
  • Members
  • 2,870 posts

Posted 23 July 2007 - 13:19

Rusija zeli normalizaciju (jesu li prestale zege?)

#126 leone

leone
  • Members
  • 3,630 posts

Posted 23 July 2007 - 16:48

"Ustav Rusije, kao i ustavi drugih zemalja, može se tumačiti zavisno od okolnosti" blink.gif

Engleski ambasador u Moskvi; ko bi rekao da ce "cuveno" Brozovo tumacenje prava "... ko pijan plota" dobiti ovakvu podrsku u medjunarodnom pravu.