Naravno, jer je avokado sam dovoljno masan - ali, to su 'dobre masnoce'.volim paradajz sa avokadom kao salatu. eventulano poprskati limunovim sokom u zavisnosti od jela i ukusa
nikako ne dodavati ulje
Sta ste / sta biste danas kuvali?
#586
Posted 29 April 2010 - 12:20
#587
Posted 29 April 2010 - 18:56
Mladje dete gostuje kod decka, pravilaTiramisu pa umakala piskote u vruce mleko pa se sve razgnjecavilo. A lepo sam joj sve objasnila, ima i zapisano!
Vidim da je neko, par postova gore, spominjao przene krompirice, gladna sam kao pas ali sam reshila da se durim i sazaljevam samu sebe te od krompirica nece biti nista. Sta ti je zivot: sa toliko radosti i kreativnosti sam kuvala za decu, prijatelje, rodjake a sad, sad kad sam bolna, nigde nikog, ni one cuvene pilece supice za oporavak. Nepravda, pa to ti je!
#588
Posted 02 May 2010 - 12:21
Inspirisan drugim topikom o cevapcicima, danas cu imati przenu obicnu jagnjecu dzigericu (velska), s mladim lukom (egipatskim) i salatom od paradajza (Kanarska ostrva - sam za sebe odvratan), pecenom paprikom (turska) i bosiljkom (izraelskim).
#589
Posted 02 May 2010 - 13:22
Odvratno vreme, pada kisa, hladno je i ceo dan necu ici iz kuce.
Inspirisan drugim topikom o cevapcicima, danas cu imati przenu obicnu jagnjecu dzigericu (velska), s mladim lukom (egipatskim) i salatom od paradajza (Kanarska ostrva - sam za sebe odvratan), pecenom paprikom (turska) i bosiljkom (izraelskim).
Vala bas odvratno. Ja nemam nista u frizideru, a ni ne ide mi se do ducana po ovom kijametu.
Stavi jagnjecu dzigericu u mlijeko do przenja. Mlijeko izvuce gorcinu iz dzigerice.
I ne przi je dugo jer se stvrdne, k'o djon. Ok je ako je pink u sredini.
#590
Posted 02 May 2010 - 13:59
#591
Posted 02 May 2010 - 13:59
Vala bas odvratno. Ja nemam nista u frizideru, a ni ne ide mi se do ducana po ovom kijametu.
Stavi jagnjecu dzigericu u mlijeko do przenja. Mlijeko izvuce gorcinu iz dzigerice.
I ne przi je dugo jer se stvrdne, k'o djon. Ok je ako je pink u sredini.
Pre par godina sam chuo ovo za mleko i odushevio se.
#592
Posted 02 May 2010 - 18:29
#593
Posted 02 May 2010 - 20:16
Moram da priznam da mi je danasnji rucak bio - bljoc...
Ako žovek nije dobro raspoložen ne može da napravi dobar ručak.
Barem je moje iskustvo takvo.
#594
Posted 02 May 2010 - 20:29
#595
Posted 02 May 2010 - 21:26
Sok od limuna i preliv od peršuna i belog luka se dodaju po želji, a prilog kuvani spanać (čist).
#596
Posted 03 May 2010 - 18:08
Punjene shljive (badem) rolovane u slaninici.
Home made Nachosi (salsa, jalapeno trt-mrt mexiano).
Jagnjece pechenje (+neke dzidza bidze) sa krompir pireom.
BoNbone.
Edited by Shedou, 03 May 2010 - 18:09.
#597
Posted 03 May 2010 - 20:50
#598
Posted 03 May 2010 - 21:56
#599
Posted 03 May 2010 - 22:11
corba od povrca sa pavlakom.
grasak sa lignjama i rukolom.
paradajz salata po dalmatinski ("poprecke") sa maslinjakom, bijelim lukom i persunom.
bio i neki domaci kolac s visnjama.
#600
Posted 03 May 2010 - 22:56
Jos uvek nista nismo danas kuvali,sa'cemo.Margarin sa omega-3 masnocama i paradajz na cetvero. Tost sa nemasnim sirom. Dimljena pastrmka sa crnim hljebom i maslinama. I supa od povrca. Vrijeme pripremanja cca 10 min. HA!
Ovo je moje prvo i poslednje javljanje na ovom topicu,jerbo cu da otvorim drugi.A taman mi Rottov post posluzio kao podsticaj.
Kako spremiti ukusan i ne preterano nezdrav rucak za maksimalno pola sata.
Savijace,uvijace,knedle,strudle,patispanje,i ostale djakonije koje nas kostaju sati i sati jedinog zivota koji imamo,sa zadovoljstvom ostavljam drugima da spremaju.
Mogu povremeno da de[gustiram] ali ni za tim nisam luda.
Od svih uzivanja koje mi padnu napamet,kuvanje svakako ne dolazi ni u sredinu liste.
Tolko od mene,pa se mozda,vidimo na nekom drugom topicu.