Jump to content


Photo
- - - - -

Vlada Srbije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
891 replies to this topic

Poll: Nova vlada - polazna ocena (412 member(s) have cast votes)

Kako ocenjujete novu vladu po predloženim imenima članova kabineta

  1. 1 (57 votes [15.88%])

    Percentage of vote: 15.88%

  2. 2 (76 votes [21.17%])

    Percentage of vote: 21.17%

  3. 3 (69 votes [19.22%])

    Percentage of vote: 19.22%

  4. 4 (32 votes [8.91%])

    Percentage of vote: 8.91%

  5. 5 (18 votes [5.01%])

    Percentage of vote: 5.01%

  6. ne zaslužuju ocenu ! (107 votes [29.81%])

    Percentage of vote: 29.81%

Vote Guests cannot vote

#871 Croqy

Croqy
  • Banned
  • 3,907 posts

Posted 05 November 2007 - 06:03

...nesvrstanih zemalja.


Dobro, jel ovi novinari ukljucuju mozak ili samo prepisuju ono sto im se da? Nesvrstani.

E svasta!

#872 Steamroller

Steamroller
  • Members
  • 3,177 posts

Posted 06 November 2007 - 19:25

Parafiranje sporazuma EU - Srbija u sredu
Utorak, 6. novembar 2007. 16:28

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Evropske unije sa Srbijom biće parafiran sutra, u sredu, u Briselu, izjavio je evropski komesar za proširenje Oli Ren.

Predsednik Boris Tadić predvodiće delegaciju Srbije koja će otputovati u Brisel, a u kojoj su još i: poptredsednik Vlade Božidar Djelić, njegov savetnik Vladimir Todorić, direktorka Kancelarije za pridruživanje EU Tanja Miščević i pomoćnica ministra spoljnih poslova Milica Delević.

Ministar finansija Mirko Cvetković izjavio je da je, posle poziva Oli Rena iz Brisela održana telefonska sednica Vlade Srbije i potpredsedniku Božidaru Djeliću dato je ovlašćenje da sutra parafira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju u Briselu.

Obrazlažući odluku EU da sa Srbijom parafira sporazum, evropski komesar za proširenje Oli Ren je rekao: "Imam dobre vesti za jednu od zemalja regiona - Srbiju - i njen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Razgovarao sam sa glavnom tužiteljkom Haškog tribunala Karlom del Ponte poslednjih nedelja i dana, i ona mi je ukazala na napredak i u potrazi za odbeglim optuženicima za ratne zločine i u dostavljanju traženih dokumenata Sudu", rekao je Ren na konferenciji za novinare.

Evropski komesar je dodao da mu je Del Ponteova rekla da u Srbiji postoji i politička volja i povećane akcije u cilju lociranja, hapšenja i izručivanja odbeglih haških optuženika.

"Odlučio sam da iniciram parafiranje sporazuma sa Srbijom, sutra ovde u Briselu. Srbija ima izuzetan ekonomski demokratski potencijal koji čeka da bude oslobodjen. Evropska perspektiva Srbije je realna i održiva", naglasio je Ren.

On je ponovio da puna saradnja sa Tribunalom ostaje uslov za potpisivanje SSP.
"Za potpisivanje sporazuma potrebna je ozbiljna i intenzivirana saradnja. Intenzivirana saradnja je tu, ali još nije potpuna. Uslov ostaje puna saradnja, koji bi Srbija trebalo da uradi bez odlaganja, i Ratko Mladić i Radovan Karadžić morali bi da budu izručeni", kazao je Ren.

Prema njegovoj oceni, politika uslovljavanja je imala uspeha u prošloj godini, i do sada je, od 24 optuženika, 20 u Hagu.

"Tu se vidi napor lokalnih vlasti i Haškog tribunala, kao i uslovljavanje EU. Srbija treba da predje poslednju milju i ostvari punu saradnju da bi postigla potpisivanje", rekao je evropski komesar za proširenje.

Govoreći o Kosovu, Ren je rekao da mora biti pronadjeno obostrano prihvatljivo rešenje u okviru "trojke" i da bi tek nakon odredjivanja statusa južne srpske pokrajine mogao da bude odredjen način na koji će Kosovo pregovarati o svojim evropskim integracijama.

On je naglasio da je važno odvojiti dva procesa - rešavanje pitanja statusa Kosova i pridruživanje Srbije EU, ističući da se "Kosovo vodi pod okriljem Ujedinjenih nacija, dok se proces pridruživanja EU vodi na drugom koloseku".

"Ne bi bilo ispravno očekivati da bi se Srbija, ili bilo koja druga država, odrekla Kosova zbog bržeg pristupanja EU. Potrebno je preusmeriti političku debatu u Srbiji sa nacionalističke prošlosti ka evropskoj budućnosti", rekao je Ren.

On je napomenuo da je ohrabrio političare u Srbiji da se suzdrže od neproduktivnih poredjenja izmedju Kosova i Bosne i Hercegovine.

"Očekujem da poštuju Dejton, da ga sve druge zemlje poštuju", kazao je evropski komesar za proširenje.


Vidim vi i dalje o Kubi.

#873 Steamroller

Steamroller
  • Members
  • 3,177 posts

Posted 07 November 2007 - 02:31

СРБИЈИ МИЛИЈАРДУ ЕВРА ИЗ ФОНДОВА ЕУ ДО 2011. ГОДИНЕ

БРИСЕЛ – Србија ће добити милијарду евра финансијске подршке до 2011. године из предприступних ИПА фондова Европске уније.

Из истих фондова Косово ће добити 395 милиона евра, а Црна Гора 166 милиона евра, саопштила је данас Европска комисија у Бриселу.

Инструментом предприступне помоћи (ИПА) земљама потенцијалним кандидатима за чланство у ЕУ са западног Балкана је предвиђено да се у раздобљу од 2007. до 2011. године, за пројекте економске, структурне и политичке стабилизације и реформи Босни и Херцеговини обезбеде средства од 440 милиона евра.

#874 miloos

miloos
  • Members
  • 628 posts

Posted 07 November 2007 - 15:48

ćut bre, ne moraš te neprijatne vesti baš ovde da plasiraš.

Ti kao da ne znaš da je u ovoj zemlji sve užasno, a da su srbi stoka najgora kojoj ništa lepo ne može da se desi.
Valjda se sećaš da su određene NVO pozivale EU da sa nama ništa ne potpisuje.
Valjda znaš da su ti iz EU budale neopevane koje ovi naši vuku za nos.

#875 david ben gurion

david ben gurion
  • Banned
  • 84 posts

Posted 07 November 2007 - 22:22

Ja tu nikoga ne vidim :huh: a Vi :rolleyes:

#876 Artur Dent

Artur Dent
  • Members
  • 8,603 posts

Posted 08 November 2007 - 12:34

Koliki je minus finansijska nasla Jocicu u "Putevima", 300 ili 380 miliona?

#877 Steamroller

Steamroller
  • Members
  • 3,177 posts

Posted 08 November 2007 - 22:15

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić predao je u Briselu evropskim zvaničnicima Akcioni plan za period 2007-2009. godina pod naslovom "Srbija na putu ka EU". U planu se kaže da Srbija očekuje da potpiše SSP do kraja januara 2008. godine, da će istog dana kada potpiše SSP podneti zahtev za članstvo u EU i da očekuje da kandidatura stigne na Evropski savet u decembru sledeće godine.
Srpska vlada je, kao tri ključna cilja u 2008. i 2009. godini, označila dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU krajem sledeće godine, liberalizaciju viznog režima i uspostavljanje pouzdanog sistema za planiranje i korišćenje fonodova iz Instrumenta za pretprijemnu pomoć EU.
Zvanični Beograd je u uvodnom delu Akcionog plana istakao da postavljeni rokovi i buduće delovanje Srbije na njenom evropskom putu treba da budu viđeni u Briselu kao predmeti dijaloga između Srbije i institucija EU i boljeg razumevanja poteza koje naša zemlja namerava da napravi u evropskom integracionom procesu.
Ako bi Srbija ostvarila svoj ambiciozni plan to bi bila najbrže data kandidatura jednoj zemlji u istoriji EU.
U Akcionom planu, srpska vlada je identifikovala pet oblasti u kojima je odredila precizne ciljeve čija bi realizacija otvorila vrata vizne liberalizacije. Prva oblast je granična kontrola i suzbijanje ilegalnih migracija, sledi borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, zatim vizni režim Srbije sa EU i trećim zemljama, četvrta je readmisija, a poslednja, peta, tiče se sigurnosti identifikacionih dokumenata.
Srpska vlada je u Akcionom planu najavila da će u martu 2008. godine napraviti strategiju i akcioni plan za uvođenje decentralizovanog sistema upravljanja (DIS). Uspostavljanje DIS je neophodno za korišćenje fondova EU. U martu će takođe biti osnovane i programske jedinice unutar ministarstava koja koriste EU fondove. Tokom 2008. godine biće započete pripreme za strategiju korišćenja fondova IPA iz komponenti tri i četiri, namenjenih zemljama kandidatima, koji se odnose na regionalni razvoj i razvoj ljudskih resursa.
Prema aktuelnom finansijskom planu pomoći EK Srbiji, naša zemlja će imati na raspolaganju 976,8 miliona evra do 2011. godine.

#878 Ari0ch

Ari0ch
  • Members
  • 929 posts

Posted 09 November 2007 - 00:50

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić predao je u Briselu evropskim zvaničnicima Akcioni plan za period 2007-2009. godina pod naslovom

Sigurno ce da bude uspesan kao i istoimeni plan za na'vatavanje najveceg sina srbskog naroda.

#879 Steamroller

Steamroller
  • Members
  • 3,177 posts

Posted 09 November 2007 - 02:58

Sigurno ce da bude uspesan kao i istoimeni plan za na'vatavanje najveceg sina srbskog naroda.


To ti tako zelis samo da bi na kraju ispao pametan kako ova vlada (a i sve ostalo) nevalja.

Kad ga uhapse, kad se udje u EU, i te stvari, zabices se u misju rupu i onda ces da izviris kada smislis neki izgovor, cim negdje bude zapelo.

#880 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 09 November 2007 - 03:10

gresis valjak.Kada Srbija udje u EU nas ce iskopavati arheolozi.

#881 Steamroller

Steamroller
  • Members
  • 3,177 posts

Posted 09 November 2007 - 03:29

gresis valjak.Kada Srbija udje u EU nas ce iskopavati arheolozi.


To bi najvise voljeli LDP-ovci i radikali.

#882 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 09 November 2007 - 03:32

To bi najvise voljeli LDP-ovci i radikali.

Nije stvar u tome ko sta zeli nego koliko su zelje realne.Tvoje zelje za ulaskom u EU u skoroj buducnosti su krajnje nerealne.Sa ovom vladom sanse da Mladic zavrsi u Hagu su vise nego mrsave a bez toga nema ni potpisivanja sporazuma .Samo potpisivanje je jako daleko od clanstva a Hrvatska je najbolji primer.

#883 Steamroller

Steamroller
  • Members
  • 3,177 posts

Posted 09 November 2007 - 03:39

Nije stvar u tome ko sta zeli nego koliko su zelje realne.Tvoje zelje za ulaskom u EU u skoroj buducnosti su krajnje nerealne.Sa ovom vladom sanse da Mladic zavrsi u Hagu su vise nego mrsave a bez toga nema ni potpisivanja sporazuma .Samo potpisivanje je jako daleko od clanstva a Hrvatska je najbolji primer.


Ranije je bilo da bez Mladica ne moze ni paraf, pa evo popusti EU.

I nakon 5 mjeseci je uhapsen Tolimir. Zar nisi mozda ocekivao da Mladic i svi ostali zavrse u Hagu za ovih 5 mjeseci?

#884 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 09 November 2007 - 03:43

Ranije je bilo da bez Mladica ne moze ni paraf, pa evo popusti EU.

I nakon 5 mjeseci je uhapsen Tolimir. Zar nisi mozda ocekivao da Mladic i svi ostali zavrse u Hagu za ovih 5 mjeseci?

Ti izgleda ne shvatas na je taj paraf jedno veliko nista.

#885 Steamroller

Steamroller
  • Members
  • 3,177 posts

Posted 09 November 2007 - 03:53

Ti izgleda ne shvatas na je taj paraf jedno veliko nista.


I kad se potpise sporazum bice nista, i kada se dobije kandidatura bice nista, i kada se udje u EU bice nista.. itd.

Sve je to nista samo da ne moramo priznati da pogresno procjenjujemo. :rolleyes: