Dobra [odlicna] spravica. Sada ih ima bas jeftinih. Ovako; ja sam vec jedno dva kom. rashodovao tako sto sam ga koristio da mi mesi testo za pastu [jaja brasno nista voda] jako tvrdo testo. Ok, tu sam shvatio da je to isnogod, pa sam drugi skenjao ovako; Hol imaju jedan mnoooogo dobar spice [cimet, mahlepi] kolac koga zovu suikerbrood [secerni kolac]. Testo sa mlekom i kvascem ali se, preklapa maze buterom a izmedju pospe bastard secerom. Well, taj teflon nesto i nije voleo zapecen secer. Posle jedno 10 x i on je caput.
Znaci nista sto treba da mesi jako tesko [tvrda testa] za rezance i te munje, i nista lepljivo
Dakle mozes da experimentises sa raznim brasnima, predtestom [za ciabate], orahe, suvo grozdje ... to sve moze.
tip: malo sirceta u testu drzi hleb duze svezim. So ubija kvasac ....
Odavno nisam pravio tako da nemam recepte iz glave, ali experimentisi ali se drzi onog gore ako hoces da ti masina potraje.
edit:
Setio sam se. To je odlicna spravica da umesi testo [ima i taj program] bez da ga pece. Ona ga umesi, ostavis da se digne negde na toplom prkriven, premesis i ostavis ponovo da se podigne. Premazes zumancetom pospes susamom, makom ... i peces u rerni. Dobije fantastican hleb bez tih sitnih mehurica od kvasca [kao sto bude kada ga masina pece].
Testo koje umesi masina posle prvog dizanja [van masine] podelis na tri lopte, razvijes u tri podjednaka cilindra, premazes buterom i pravis pletenicu. Premazes zumancetom ...
U testo mozes da dodas malo maslinovog ulja i seckane masline [prva liga] ....
2 much varijanti
Edited by Hefestus, 10 May 2007 - 16:09.