Jump to content


Photo

Kosarkaska Reprezentacija Srbije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3331 replies to this topic

#796 Ledja

Ledja
  • Members
  • 933 posts

Posted 22 June 2007 - 08:16

QUOTE(novisad @ 21 Jun 2007, 23:50) <{POST_SNAPBACK}>
Sa Slavnićem ovih dana trenira deo kandidata za nacionalni dres. "Ovo nisu tipični treninzi, ne ražim od njih borbu, frku...Želim da vidim da li su spremni da prihvate neko drugačije vidjenje košarke, neku moju filozofiju i shvatanje ove igre", kaže Slavnić.
huh.gif blink.gif možda uvedemo 6-og igraca?!?!?!?



Moka uvodi libera, igrace samo na nasoj polovini rolleyes.gif

#797 John Keating

John Keating
  • Members
  • 988 posts

Posted 22 June 2007 - 08:27

QUOTE(skomi ricma @ 22 Jun 2007, 09:10) <{POST_SNAPBACK}>
Slažem se sa pristupom.

Jedino što mi Marinović i Cvetković ne bi bili ni na jednom spisku.

I ja sam se oko njih dvojice dvoumio. Cvetkovica sam stavio samo zato sto je jedini sf na ovom mokinom prosirenom spisku. Marinovic... realno, ja ne volim da ga vidim na parketu. Mislim da je Vule za njega doktor košarke ali je Vule već polako počeo da ulazi u godine... mada i nije. Bolje Vule nego Marinović na tom spisku.

#798 Alekseyevich

Alekseyevich
  • Members
  • 52 posts

Posted 22 June 2007 - 08:44

ni meni nije jasno izostavljanje Savanovica sa spiska, u ovakvom odsustvu niskih krila siguran bi mi bio medju 12.

oko ostalog se izgleda svi manje-vise slazemo (s time sto Dragovica nikada nisam gledao pa ne mogu da kazem)

#799 bracad

bracad
  • Members
  • 930 posts

Posted 22 June 2007 - 09:34

Ne treba zvati Dragovica koji se sprema za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija gde ce verovatno imati minutazu preko 35 minuta na svakoj utakmici.

#800 luks

luks
  • Members
  • 112 posts

Posted 22 June 2007 - 10:11

QUOTE(Amare @ 22 Jun 2007, 01:26) <{POST_SNAPBACK}>
Neko iz strucnog staba reprezentacije zna da egzistiras na ovoj planeti? unsure.gif

Ne brini, moci ces na miru da drvis iz fotelje... lol_2.gif


Па сад када сам овде на форуму објавио моје референце очекујем позив. cool.gif

Још када схвате да имам разумевања за алтернативне приступе кошаркашкој игри... smile.gif

#801 skomi ricma

skomi ricma
  • Members
  • 2,843 posts

Posted 22 June 2007 - 10:12

Pošto su se na ovom izrazito smešnom topicu (tipa "Opet pravimo dream team"...) pojavili i tračci razuma, evo da dodam nešto.

Iole ozbiljan selektor morao bi da podje od nekoliko stvari.

Prva, Radmanovića nikad više niko ne sme nazvati reprezentativcem.

Druga, da odmah razgovara sa Miličićem i vidi iz tog razgovora hoće li momak da igra košarku (a to je jedna timska igra), ili neće. Ako je utisak povoljan, onda je on prvi pick oko koga se pravi reprezentacija za narednih nekoliko takmičenja. Ako nije, onda se i on zaboravlja a neka buduća centarska osovina traži na drugom mestu.

Treća, Vujanić ne bi trebalo da bude sporan (ako je zdrav) za neku od budućih akcija, ali se na njemu, naravno, ne mora instirati na ovom EP.

Četvrta, da se odluči da li i kako koristi 29-godišnjake Jarića i Rakočevića. I dalje sam uveren da obojica ne mogu zajedno, ne samo iz razloga pojedinačne neuračunljivosti.

Peta, da sav kredit da Teodosiću. Ako prodje, to je igrač koji nedostaje našoj i svakoj reprezentaciji.

Šesta, a zapravo prva: da sve vreme ima na umu da pravi tim, u kome mora da se zna ko šta radi, ko je prva opcija, a ko vodu nosi.

O ostalom se da pričati. Ako nam se posreći, mogli bismo za par godina da imamo tim koji će ravnopravno igrati sa većinom evropskih, mada će teško biti za neko finale.

#802 Alekseyevich

Alekseyevich
  • Members
  • 52 posts

Posted 22 June 2007 - 10:22

QUOTE(skomi ricma @ 22 Jun 2007, 11:12) <{POST_SNAPBACK}>
Četvrta, da se odluči da li i kako koristi 29-godišnjake Jarića i Rakočevića. I dalje sam uveren da obojica ne mogu zajedno, ne samo iz razloga pojedinačne neuračunljivosti.

Peta, da sav kredit da Teodosiću. Ako prodje, to je igrač koji nedostaje našoj i svakoj reprezentaciji.


vezano za 4.
odmah bih se odlucio za Jarica. mislim da je mnogo korisniji u zavrsnicama od Rakocevica, u periodima kada ga ne ide ne kosta tim poput Igora, plus ogromne kombinatorske mogucnosti koje donosi svojim fizickim predispozicijama.
kad vec ne mogu obojica istovremeno.

vezano za 5.
a koji je to vremenski period koji bi trpeli Teodosica? ja jesam za njegovo uvodjenje u tim, ali pod kojim uslovima i koliko mu dati prostora?

Edited by Alekseyevich, 22 June 2007 - 10:23.


#803 HighFly

HighFly
  • Members
  • 1,288 posts

Posted 22 June 2007 - 10:25

Moj stav je da treba sa iskusnijim igračima, koji žele da igraju završiti ovaj olimpijski ciklus. Nažalost, tako je ispalo da će od njih samo Jarić igrati. On je izuzetno motivisan, eno sinoć kod Tegeltije neki pomoćnik u reprezentaciji reče u stilu da je Jarić tražio da ranije krenu sa pripremama, pa su se na kraju dogovorili da rade individualno sa Markom od 1. jula. Takođe, vrlo interesantno da je Marku ovaj pomoćnik rekao u stilu ''dobro bre Marko idi negde na more odmori ima vremena'', a ovaj odgovorio ''neću na more, 'oću da radim mad.gif '' thumbup.gif

Što se tiče JKove procene o kvalitetu ex-Yu reprezentacija videćemo konačne spiskove itd. Sa Hrvatima ćemo se verovatno sresti na EP, tako da bi njih trebalo ispratiti.

#804 skomi ricma

skomi ricma
  • Members
  • 2,843 posts

Posted 22 June 2007 - 11:05

QUOTE(Alekseyevich @ 22 Jun 2007, 11:22) <{POST_SNAPBACK}>
vezano za 4.
odmah bih se odlucio za Jarica. mislim da je mnogo korisniji u zavrsnicama od Rakocevica, u periodima kada ga ne ide ne kosta tim poput Igora, plus ogromne kombinatorske mogucnosti koje donosi svojim fizickim predispozicijama.
kad vec ne mogu obojica istovremeno.

vezano za 5.
a koji je to vremenski period koji bi trpeli Teodosica? ja jesam za njegovo uvodjenje u tim, ali pod kojim uslovima i koliko mu dati prostora?


Kao svakom esktra talentu. Povesti ga na jedno, pa na drugo takmičenje. Dati mu prvo beckup ulogu, ne stavljati mu teret prvog pleja. Probati kako se ponaša u vrhunskoj, takmičarskoj košarci, kako podnosi vrhunsku odbranu. Tolerisati mu greške u igri, ne tolerisati greške u ponašanju. Za dve godine (a on će imati tek 22) znaćemo da li imamo vrhunskog evropskog pleja.

Oko Jarića - svojevremeno sam gledao par utakmica u Lejkersima, Jarić je sjajno izgledao na nekoj lažnoj trojci. Nije ni meni jasno šta je igrao, ali je bilo vrlo OK. Dovoljno je visok i jak da može da brani niže krilo, u napadu nije šuter, što nikad nije ni bio, ali zato u napadu ima rešenja pleja.

#805 Joe D

Joe D
  • Members
  • 2,529 posts

Posted 22 June 2007 - 11:14

QUOTE(John Keating @ 22 Jun 2007, 00:36) <{POST_SNAPBACK}>
I Slovenija i Hrvatska imaju izrazito bolje sastava od našeg i sigurno će nas odvaliti. Za Litvaniju ne znam ko će igrati, ako izostane gomila igrača, nisu nepobedivi... Svejedno, mi smo sa ovim igračima po kvalitetu donji dom evropske košarke. treba to iskoristiti i na prvenstvo povesti igrače koji će igrati kvalifikacije za EP 2009. i 2011. pošto če Olimpijade i svetska prvenstva narednih 6-7 godina proticati bez nas.

Mojih 12:
PG: Popović, Marinović i Teodosić
SG: Pavlović, Tripković i Tepić
SF: Cvetković
PF: Erceg, Novica i Dragović
C: Kosta i Miličić

Realno, tim koji ni protiv kvalifikanta u našoj grupi nije favorit.

Slovenija ima problema sa rosterom sigurno. Hrvatska ce zavisiti od igranja 2 igraca koji su sporni - Vuje i Giriceka. Ako oni ne igraju, oni su kurton. Po meni, tri ekipe koje su za koplje ispred ostalih su Spanija, Grcka i upravo taLitvanija, jer ce doci u mnogo jacem sastavu ove godine, i po meni nema uopste slabije igrace od ove dve ekipe. Francuzi su se odrekli nekih NBA igraca, a ne vidim da oni imaju u evropi neke bolje, opet imaju Parkera i nisu autsajderi. Ostale ekipe su tu negde - Slovenija, Turska, Italija, Hrvatska, pa smo tu negde malo ispod mi(pod pretpostavkom da imamo ovak sastav kakav si nabrojao), Rusi i Nemci. Italija mi je dark horse za ovu godinu, imaju 3-4 svetski talentovana igraca, mogu bilo koga da pobede, ali im fali iskustva.

Sto se tice nasih 12, kada ovako pobrojis ja bih ipak tu stavio Jarica. Treba nam iskustvo. Odrekao bih ga se samo ako ce igrati neko ko ce umesto njega igrati neko ko ce u buducnosti nositi igru reprezentacije, a to nije Marinovic. Verujem da ce se Jaric i Vujanic naci na spisku umesto Marinovica i Cvetkovica, jer nam trebaju bar dva iskusnija igraca(Pavlovic je u mojim ocima trojka). Treba sacekati da se zavrsi EP za mlade, i iz tog tima videti ko moze da se prikljuci u istom trenutku reprezentaciji.

Centri su nam kriminal, nadam se da ce Milicic i Erceg moci da izbegnu probleme sa faulovima, jer svaka njihova alternativa ne zadovoljava kriterijume vrhunske kosarke. Ne mogu da verujem sta pisem, ali meni se svidja ideja da ide Novica, jer nam treba jedan garbage man tog tipa.

@ skomi
Jaric je cele ove sezone igrao trojku. Problem je sto on nije slasher i to ga limitira u napadu, ali generalno nije bio los u toj ulozi.Mozda to nije losa ideja za reprezentaciju.

Edited by Joe D, 22 June 2007 - 11:17.


#806 Mauci

Mauci
  • Members
  • 331 posts

Posted 22 June 2007 - 12:07

Evo spiska Slovenije... otpasce jos trojica.

Bekovi: Sani Bečirovič (Panathinaikos), Jaka Lakovič (Barcelona), Goran Dragič (Tau Ceramica), Aleksandar Ćapin (Varese), Jaka Klobučar (Geoplin Slovan), Samo Udrih (Granada);

Krila: Goran Jagodnik (Anwill), Domen Lorbek (Union Olimpija), Emir Preldžić (Geoplin Slovan); ph34r.gif

Centri: Rašo Nesterović (Toronto Raptors), Uroš Slokar (Toronto Raptors), Matjaž Smodiš (CSKA Moskva), Erazem Lorbek (Roma), Gašper Vidmar (Geoplin Slovan), Željko Zagorac (Ural Great);

Dakle, na trojci su cak gori od nas laugh.gif A bogami i na suterskoj poziciji nemaju nekih pametnih resenja osim Becirovica.
Negde sam procitao da ce Litvanci doci kompletni.

#807 Gavrilo_Milentijevic

Gavrilo_Milentijevic
  • Members
  • 430 posts

Posted 22 June 2007 - 13:26

QUOTE(Mauci @ 22 Jun 2007, 13:07) <{POST_SNAPBACK}>
Evo spiska Slovenije... otpasce jos trojica.

Bekovi: Sani Bečirovič (Panathinaikos), Jaka Lakovič (Barcelona), Goran Dragič (Tau Ceramica), Aleksandar Ćapin (Varese), Jaka Klobučar (Geoplin Slovan), Samo Udrih (Granada);

Krila: Goran Jagodnik (Anwill), Domen Lorbek (Union Olimpija), Emir Preldžić (Geoplin Slovan); ph34r.gif

Centri: Rašo Nesterović (Toronto Raptors), Uroš Slokar (Toronto Raptors), Matjaž Smodiš (CSKA Moskva), Erazem Lorbek (Roma), Gašper Vidmar (Geoplin Slovan), Željko Zagorac (Ural Great);

Dakle, na trojci su cak gori od nas laugh.gif A bogami i na suterskoj poziciji nemaju nekih pametnih resenja osim Becirovica.
Negde sam procitao da ce Litvanci doci kompletni.


Upada u oci da na spisku nema Bostjana Nahbara i Primoza Brezeca, sa njima bi to bila daleko ozbiljnija ekipa. Mozda je tu moglo da bude mesta i za Joksu iz Hemofarma, koji je otpao sa prvobitnog spiska.

Izgleda da se i Marko Milic oprostio od reprezentativnog dresa...

#808 HighFly

HighFly
  • Members
  • 1,288 posts

Posted 22 June 2007 - 14:05

QUOTE(Joe D @ 22 Jun 2007, 12:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ne mogu da verujem sta pisem, ali meni se svidja ideja da ide Novica, jer nam treba jedan garbage man tog tipa.


RaSheed Veličković je samo 10ak kila mišića daleko od novog Savića. Ovim je sve rečeno. Biće neophodan u budućnosti, a i sad ga treba voditi.

QUOTE
@ skomi
Jaric je cele ove sezone igrao trojku. Problem je sto on nije slasher i to ga limitira u napadu, ali generalno nije bio los u toj ulozi.Mozda to nije losa ideja za reprezentaciju.


Bilo bi dobro kad bi Jarić u reprezentaciji imao ulogu, koju je svojevremeno sjajno odrađivao 1 Saša Obradović.

#809 lafrenz45

lafrenz45
  • Members
  • 200 posts

Posted 22 June 2007 - 14:41

QUOTE(HighFly @ 22 Jun 2007, 17:05) <{POST_SNAPBACK}>
RaSheed Veličković

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

#810 Scouser

Scouser
  • Members
  • 108 posts

Posted 22 June 2007 - 15:00

QUOTE(lafrenz45 @ 22 Jun 2007, 15:41) <{POST_SNAPBACK}>
laugh.gif laugh.gif laugh.gif


ja ga zovem Nole Sexoman cool.gif