Konzumirate li ih?
Škampi na buzaru je meni jedno od najdražih jela.
Sastojci:
Za četiri osobe:
1 kg škampa
1 dl maslinova ulja
6 režnjeva češnjaka
peršin
25 dg rajčice
5 dg mrvica
lovorov list
4dl bijelog vina
sol i papar
Opis:
Isjeckati češnjak i peršin i popržiti na ulju zajedno sa mrvicama. Dodati svježe škampe, preliti s 2 dl vina i pirjati petnaestak minuta. Dodati oguljenu i narezanu rajčicu, lovorov list, posoliti i popapriti. Kuhati na laganoj vatri pola sata, dolijevajući povremeno vino. Kad se napravi umak, skinuti s vatre i poslužiti.
Škampi
Started by
Mister No
, Jan 09 2007 20:09
2 replies to this topic
#1
Posted 09 January 2007 - 20:09
#2
Posted 11 January 2007 - 09:06
Odlican recept za skampe u sosu - vreme izrade 15 min.:
Casu kuvanog paradajza sipati u tiganj, staviti desetak manjih skampa, kad pocne da vri smanjiti temeraturu i dodati desetak kockica kackavalja. Cim kackavalj omeksa (ne treba skroz da se rastopi i razlije) dodati zacine po ukusu (origano, cili, vegeta) i spremno je za sluzenje. Obavezno umakati hleb u sos.
Casu kuvanog paradajza sipati u tiganj, staviti desetak manjih skampa, kad pocne da vri smanjiti temeraturu i dodati desetak kockica kackavalja. Cim kackavalj omeksa (ne treba skroz da se rastopi i razlije) dodati zacine po ukusu (origano, cili, vegeta) i spremno je za sluzenje. Obavezno umakati hleb u sos.
#3
Posted 11 January 2007 - 10:37
QUOTE(Misel @ 11 Jan 2007, 09:06)
Odlican recept za skampe u sosu - vreme izrade 15 min.:
Casu kuvanog paradajza sipati u tiganj, staviti desetak manjih skampa, kad pocne da vri smanjiti temeraturu i dodati desetak kockica kackavalja. Cim kackavalj omeksa (ne treba skroz da se rastopi i razlije) dodati zacine po ukusu (origano, cili, vegeta) i spremno je za sluzenje. Obavezno umakati hleb u sos.
Casu kuvanog paradajza sipati u tiganj, staviti desetak manjih skampa, kad pocne da vri smanjiti temeraturu i dodati desetak kockica kackavalja. Cim kackavalj omeksa (ne treba skroz da se rastopi i razlije) dodati zacine po ukusu (origano, cili, vegeta) i spremno je za sluzenje. Obavezno umakati hleb u sos.
Isto to, ali sa feta sirom umesto kackavalja + malo przenog luka (belog i crnog)