Jump to content


Photo

Škampi


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 Mister No

Mister No
  • Members
  • 423 posts

Posted 09 January 2007 - 20:09

Konzumirate li ih?
Škampi na buzaru je meni jedno od najdražih jela.


Sastojci:
Za četiri osobe:
1 kg škampa
1 dl maslinova ulja
6 režnjeva češnjaka
peršin
25 dg rajčice
5 dg mrvica
lovorov list
4dl bijelog vina
sol i papar


Opis:
Isjeckati češnjak i peršin i popržiti na ulju zajedno sa mrvicama. Dodati svježe škampe, preliti s 2 dl vina i pirjati petnaestak minuta. Dodati oguljenu i narezanu rajčicu, lovorov list, posoliti i popapriti. Kuhati na laganoj vatri pola sata, dolijevajući povremeno vino. Kad se napravi umak, skinuti s vatre i poslužiti.

#2 Misel

Misel
  • Members
  • 167 posts

Posted 11 January 2007 - 09:06

Odlican recept za skampe u sosu - vreme izrade 15 min.:
Casu kuvanog paradajza sipati u tiganj, staviti desetak manjih skampa, kad pocne da vri smanjiti temeraturu i dodati desetak kockica kackavalja. Cim kackavalj omeksa (ne treba skroz da se rastopi i razlije) dodati zacine po ukusu (origano, cili, vegeta) i spremno je za sluzenje. Obavezno umakati hleb u sos.

#3 rafiki

rafiki
  • Members
  • 172 posts

Posted 11 January 2007 - 10:37

QUOTE(Misel @ 11 Jan 2007, 09:06)
Odlican recept za skampe u sosu - vreme izrade 15 min.:
Casu kuvanog paradajza sipati u tiganj, staviti desetak manjih skampa, kad pocne da vri smanjiti temeraturu i dodati desetak kockica kackavalja. Cim kackavalj omeksa (ne treba skroz da se rastopi i razlije) dodati zacine po ukusu (origano, cili, vegeta) i spremno je za sluzenje. Obavezno umakati hleb u sos.

Isto to, ali sa feta sirom umesto kackavalja + malo przenog luka (belog i crnog)