Jump to content


Photo

susamovo ulje?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
17 replies to this topic

#16 Hefestus

Hefestus
  • Members
  • 6,822 posts

Posted 15 October 2006 - 14:36

Za nudle je zakon, iako ga ovde u kineskim restoranima ne koriste bas preterano, jer im je skupo.

A tek baklave sa susamovm tan-om (mleveni susam u svom ulju). To mozda neko juznije zna sta je i koristi. Sysamov tan nisam video u Srbiji, a bilo ga je ranije.

#17 Willow

Willow
  • Members
  • 680 posts

Posted 15 October 2006 - 18:50

QUOTE(Kinik @ 14 Oct 2006, 02:25)
...
Juče.

...


Kinik, nemojte biti toliko šturi, dajte još neki podatak. Recimo, koje (hladno ceđeno) ulje ste juče koristili, svetlo (od presnog susama) ili tamno (od prženog)?

Možda jedno od ovih: Hladno ceđena ulja, susamovo svetlo, tamno itd.

#18 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 16 October 2006 - 21:07

...

Da ne bude da reklamiram firmu, - nista sa njima nemam osim kupovine u jednoj radnjici "zdrave hrane" na Dortjolu.

Male plasticne bocice (susamovo / kikirikijevo ulje) od 250 ml, sa zutim poklopcem "na navoj" - cena "sitnica", - negde oko 200 Din.
Bocica "Bucinog ulja" - negde oko 400 Din.

http://www.hranaipice.com/f/4597.html

Ima u toj radnjici i pravi makedonski "Taan".
Mislim, - "Taan"-a ima skoro u svim radnjama "zdrave hrane".

Prijatno.

PS.
A propos sajta "Suncokreta".
Sta ce mi neostre slichke koje se sporo ucitavaju?

...