Jump to content


Photo

Sladoledi


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
20 replies to this topic

#16 WVIZ

WVIZ
  • Members
  • 2,497 posts

Posted 10 November 2006 - 01:43

Od oraha kod jednog privatnika.
Onako je kremast, mmmmmmmm

#17 darling

darling
  • Members
  • 284 posts

Posted 10 November 2006 - 12:21

http://www.gelateriagianni.com/

Najbozanstveniji sladoled na svetu.

#18 apotekarica

apotekarica
  • Members
  • 977 posts

Posted 16 November 2006 - 14:43

A jel voli neko penasti na tocenje kod Balkana wub.gif

#19 queuer

queuer
  • Members
  • 21 posts

Posted 21 November 2006 - 05:52

Evo jednog domaceg, super-kaloricnog i jednostavnog recepta za sladoled:

5 jaja, 5 kasika secera, dva slaga (+ mleko za slag), malo vanilinog ekstrata/secera i
dodaci po izboru (voce, kakao...).

Prvo umutiti mikserom penu od belanaca, zatim dodati zumanca uz lagano mesanje kasikom (da se ne bi pokvarila pena). Posebno umutiti slag sa secerom. Zatim se te dve penaste mase spoje i dodaje voce, kakao itd. (komadici kajsija su moj omiljeni dodatak). Posto je veoma kremast, potrebno je da se drzi u hladnjaku cetiri do pet sati.

#20 Amelija

Amelija
  • Members
  • 6,996 posts

Posted 21 November 2006 - 12:19

QUOTE(queuer @ 21 Nov 2006, 05:52)
Evo jednog domaceg, super-kaloricnog i jednostavnog recepta za sladoled:

E i moj je vrlo sličan samo što se i žumanca prvo umute pre nego što se spoje sa belancima (pa verovatno bude još kremastiji biggrin.gif )

#21 queuer

queuer
  • Members
  • 21 posts

Posted 21 November 2006 - 23:16

QUOTE(amelija @ 21 Nov 2006, 07:19)
E i moj je vrlo sličan samo što se i žumanca prvo umute pre nego što se spoje sa belancima (pa verovatno bude još kremastiji  biggrin.gif )


Dobar savet smile.gif, hvala . Inace, treba jos mnogo da radim na usavrsavanju svojih kulinarskih sposobnosti.