Od oraha kod jednog privatnika.
Onako je kremast, mmmmmmmm
Sladoledi
Started by
Linda Lee
, Aug 17 2006 12:05
20 replies to this topic
#16
Posted 10 November 2006 - 01:43
#18
Posted 16 November 2006 - 14:43
A jel voli neko penasti na tocenje kod Balkana
#19
Posted 21 November 2006 - 05:52
Evo jednog domaceg, super-kaloricnog i jednostavnog recepta za sladoled:
5 jaja, 5 kasika secera, dva slaga (+ mleko za slag), malo vanilinog ekstrata/secera i
dodaci po izboru (voce, kakao...).
Prvo umutiti mikserom penu od belanaca, zatim dodati zumanca uz lagano mesanje kasikom (da se ne bi pokvarila pena). Posebno umutiti slag sa secerom. Zatim se te dve penaste mase spoje i dodaje voce, kakao itd. (komadici kajsija su moj omiljeni dodatak). Posto je veoma kremast, potrebno je da se drzi u hladnjaku cetiri do pet sati.
5 jaja, 5 kasika secera, dva slaga (+ mleko za slag), malo vanilinog ekstrata/secera i
dodaci po izboru (voce, kakao...).
Prvo umutiti mikserom penu od belanaca, zatim dodati zumanca uz lagano mesanje kasikom (da se ne bi pokvarila pena). Posebno umutiti slag sa secerom. Zatim se te dve penaste mase spoje i dodaje voce, kakao itd. (komadici kajsija su moj omiljeni dodatak). Posto je veoma kremast, potrebno je da se drzi u hladnjaku cetiri do pet sati.
#20
Posted 21 November 2006 - 12:19
QUOTE(queuer @ 21 Nov 2006, 05:52)
Evo jednog domaceg, super-kaloricnog i jednostavnog recepta za sladoled:
E i moj je vrlo sličan samo što se i žumanca prvo umute pre nego što se spoje sa belancima (pa verovatno bude još kremastiji )
#21
Posted 21 November 2006 - 23:16
QUOTE(amelija @ 21 Nov 2006, 07:19)
E i moj je vrlo sličan samo što se i žumanca prvo umute pre nego što se spoje sa belancima (pa verovatno bude još kremastiji )
Dobar savet , hvala . Inace, treba jos mnogo da radim na usavrsavanju svojih kulinarskih sposobnosti.