Jump to content


Photo

FSSCG: Petorica "Plavih" novčano kažnjena?!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
40 replies to this topic

#16 hafid

hafid
  • Members
  • 68 posts

Posted 28 June 2006 - 16:09

Ljuboja i Vukic su pravili loshu atmosferu, hteli su da naprave "drzavni udar" u reprezentaiji, da se samoproglase za selektore i primenom sile odvedu tim u finale. cool.gif

#17 reg

reg
  • Members
  • 4,229 posts

Posted 28 June 2006 - 17:07

QUOTE(Slaninar)
Pravi prevod bi trebao da glasi "Lakše je provući mornarsko uže kroz iglene uši", a zabuna je nastala prilikom davnog prevođenja sa starohebrejskog. Inače, kad je topik u pitanju, dodao bih da zebre dobro rastu u podsaharskoj Africi, dok je pandi u Kini nažalost sve manje 


Uze od kamilje dlake.

edit: Slaninar

Edited by reg, 28 June 2006 - 17:08.


#18 HighFly

HighFly
  • Members
  • 1,288 posts

Posted 28 June 2006 - 17:39

Ljuboja je kažnjen zbog napuštanja reprezentacije bez konsultacije sa bilo kim. Vukić stvarno ne znam zašto? Možda zbog nerada na treningu, a možda i zato što protiv Argentine nije pipnuo loptu, niti učestvovao u bilo kakvoj ofanzivnoj, a kamoli defanzivnoj akciji. Samo se šetkao.

#19 TheBigFlegma

TheBigFlegma
  • Members
  • 3,521 posts

Posted 29 June 2006 - 08:00

QUOTE(HighFly @ 28 Jun 2006, 18:39)
Možda zbog nerada na treningu, a možda i zato što protiv Argentine nije pipnuo loptu, niti učestvovao u bilo kakvoj ofanzivnoj, a kamoli defanzivnoj akciji. Samo se šetkao.

Da je to kriterijum za kažnjavanje, veliki deo naših reprezentativaca bi bio bičevan ili upucan.

#20 Slaninar

Slaninar
  • Banned
  • 212 posts

Posted 29 June 2006 - 09:00

Vukić je kažnjen jer je kenjao Stefanu Urošu Iliji Živojinu Nemanji iza leđa, nešto slično Koromanu, samo je ovaj drugi bio dovoljno glup da to stavi i u tzv. dnevnik koji je pride objavljen u novinama. Indikativno je da su po Stefanu Živojinu najviše kenjali oni koje je on maltene izvukao iz mrtvih, tog Koromana je dovukao iz Tereka Groznog, a Vukića pozvao nakon 6 meseci neigranja u Portsmutu i 6 meseci neigranja u Partizanu.

#21 Slaninar

Slaninar
  • Banned
  • 212 posts

Posted 29 June 2006 - 09:02

QUOTE
KAKO SU REPREZENTATIVCI REAGOVALI NA VEST O USKRAĆIVANjU DELA NAGRADE ZA SP

Nađ: Kazna za crveni
U pobedi je lako biti veliki, treba znati istrpeti poraz. Jedan od najiskusnijih reprezentativaca posrnule plave čete Albert Nađ, gospodski je i bez povišenog tona primio odluku nacionalne kuće fudbala da mu uskrati poslednju ratu iz premije za šampionat sveta u Nemačkoj.
- Kad su me nagrađivali nisam se bunio, zar bih sad trebalo da se žalim? Ni slučajno. Ako je tako odlučeno, poštujem, jer znam da savez plaća svaki karton. Nema tu ništa sporno, dobio sam crveni karton i ja moram da snosim posledice - jasan je Nađ.

Neslavnom epizodom u Nemačkoj je završena reprezentativna karijera motorina Partizana.

- Naravno da je završeno. Treba se okrenuti mlađima i fokusirati se na Evropsko prvenstvo 2008. Sam plasman na to prvenstvo bi predstavljao veliki uspeh.
U još jednom osvrtu na Nemačku Nađ kaže:

- Svi smo zajedno krivi za neuspeh. U vreme dok se pobeđivalo, kolektiv je slavio, tako mora da bude i u neuspehu. Siguran sam da su svi fudbaleri sa spiska bili u Nemačkoj sa razlogom. Nismo uspeli da napravimo rezultat i sada je glupo optuživati bilo koga. Nije ovo tenis, pa da krivica bude individualna - završio je Nađ.

Koroman: Ako ja progovorim...
I Solun je ustreptao, Ognjen Koroman bi da pukne od besa. Prijatelji su mu, pre nego što je i stupio u vezu sa "Sportom", već preneli da je na spisku kažnjenih reprezentativaca. Dakle, bio je odlično pripremljen za razgovor, nije mu ni trebalo postavljati pitanja...
- Vest koja može da mi pokvari odmor u Grčkoj - počinje Koroman. - Ne mogu da verujem da sam optužen. Ako je tačno, onda je to velika sramota. U toku dana zvaću predsednika Tomislava Karadžića da se uverim u tvrdnje. Bude li mi rekao da sam zaista prozvan i kažnjen... Ma, mnogi će zažaliti. Ne prezam ni od koga ni od čega, budite sigurni da ću sazvati konferenciju za novinare, a tada... Sve ću reći. Imam mnogo toga da kažem!

Kežman - nedostupan

Vukić: Zašto?

Otkud ja? - bila je prva reakcija Zvonimira Vukića na pitanje da prokomentariše kaznu koju je selektor Ilija Petković predložio, a predsednik FSSCG Tomislav Karadžić aminovao.

Plavokosi vezista je u Nemačkoj odigrao samo dvadesetak minuta i to protiv Argentine kada je sve bilo rešeno, pa je kao jedina realna osnova za kaznu Vukiću ostalo ponašanje van travnatog tepiha.
- Ne znam zaista ništa o tome, moraću da se raspitam - rekao je Vukić uz molbu da se čujemo nešto kasnije.
Posle izvesnog vremena Vukić je bio očigledno bolje upoznat sa celom pričom, ali nije želeo da doliva ulje na vatru.
- Nemam komentar. To je sve što mogu da kažem.

Ljuboja: Dobro znamo ko je i kako igrao
Čelnik sada već bivšeg FSSCG Tomislav Karadžić u razgovoru za naš list reče da je od Ilije Petkovića još u Nemačkoj tražio da napravi spisak na kojem bi se našli oni koji slabo igraju, oni koji kvare atmosferu... Prenosimo informaciju Danijelu Ljuboji, usput kažemo da je i on jedan od petorice čije ime se pominje u negativnom kontekstu...

- Da li je moguće? - čuje se s druge strane žice.
Kažu, da je tako odlučio Petković?
- Svašta!
Čuli ste?
- Ja sam slabo igrao, ja sam kvario atmosferu?! Ušao sam kod 1:0 za Holandiju i 3:0 za Argentinu, ako je neko zaboravio, samo da ga podsetim. Moj jedini greh je što sam očekivao da ću dobiti veću minutažu. A, zaslužio sam je, po svemu što je bilo iza mene. Dobra sezona u Nemačkoj, odlično odrađene reprezentativne pripreme, gde sam na svim testovima bio najbolji, poraz od Holandije na startu Mondijala... Kada se izgubi onda je logično da se nešto i promeni. Neću sad da kažem da sam morao ja da počnem, ma, zašto i da ne počnem, moglo se naći mesto i za Žigića, Ilića, Vukića... Ne znam zašto bi se prst upirao u mene. Pri tom, svi znamo ko je igrao i kako je ko igrao. Ni u jednom klubu nikada nisam bio ni ukoren i zato mi sve ovo liči na lakrdiju. Priznajem da sam duboko pogođen. U neverici sam... Niko iz Saveza nije mi saopštio da sam kažnjen, ovo je istovremeno i smešno i tužno. Pod uslovom, naravno, da je tačno.

Rekoste da ste očekivali veću minutažu?
- Zar to nije pozitivno? Pa, svako se, valjda, trudi da se nametne, želi da igra. Meni je žao i što Koroman nije od prvog minuta bio na terenu protiv Holanđane. Ljutio se, imao je i pravo. Dovoljno je pomenuti da nas je odveo na Svetsko prvenstvo... Ne bih, ipak, da advokatišem, jer ovde je reč o meni, pokušao sam da ukažem na neke stvari - zaključio je Ljuboja.



#22 Larko

Larko
  • Banned
  • 6,536 posts

Posted 29 June 2006 - 09:10

QUOTE
Љубоја заувек отписан?!

ЈЕДАН од оних фудбалера који је највише разочарао и стручни штаб, али и функционере државног тима током боравка на Мондијалу свакако је Данијел Љубоја, који је посебно све запањио када је без поздрава напустио државни тим и отишао у Штутгарт, а пре утакмице са Обалом Слоноваче тврдио је да је повређен и да не може да игра.

Његовим поступцима били су огорчени буквално сви чланови делегације, а незванично се могу чути и информације да Данијел Љубоја више неће бити позиван за репрезентативне акције без обзира на тренутну форму! Са Кежманом и Короманом биће наредних недеља обављени и накнадни разговори у којима ће им бити указано на понашање током боравка у Немачкој.

ph34r.gif

#23 Slaninar

Slaninar
  • Banned
  • 212 posts

Posted 29 June 2006 - 09:22

QUOTE
DANAS ZVANIČNO GAŠENJE FS SCG

U prostorijama Skupštine grada danas će od 14 časova biti održana poslednja skupština FS SCG, odnosno zvanično razdruživanje i nastajanje dva nova fudbalska saveza.
- Jedna od tačaka dnevnog reda je donošenje odluka o raspodeli prihoda. Po statutu, 75 odsto pripada Srbiji i 25 odsto Crnoj Gori. FIFA će dostaviti obračun odmah posle Svetskog prvenstva, a preliminarno, kada pokrijemo sve troškove, savezima će ostati preko milion evra - rekao generalni sekretar FS SCG Zoran Damjanović.
Prihod od Mondijala nezvanično je skoro šest miliona evra, ali do cifre od milion evra stiže se po odbijanju troškova svih projekata i selekcija, kao i isplaćivanja premija A reprezentaciji od 40 odsto.
Skupštini FS SCG prisustvovaće i predstavnici UEFA i FIFA.

Koje dno. Prvo onim barabama dole ide frtalj bez da su imali ijednog igrača na prvenstvu, a onda ispada da su troškovi toliki da od 6 miliona ostaje milion. I to navodno nakon odvajanja određene sume za projekte i ulaganja u sve selekcije. Uskoro će pričati kako je kasa prazna jer se ulagalo u sve, pa se još otišlo i u minus ph34r.gif

QUOTE
DAMJANOVIĆ SE POVLAČI

Generalni sekretar FS SCG Zoran Damjanović izjavio je juče da se privremeno povlači iz fudbala, što je ujedno i demanti informacija da će posao nastaviti pod palicom predsednika FS Srbije Zvezdana Terzića.
- Prvo odmor, pa kasnije van fudbala - rekao je Zoran Damjanović ne želeći da objasni zbog čega odlazi iz fudbala. - Dobro, ja sam došao na ugovor od godinu plus godinu. Vreme je istekloÖ U skorije vreme neću se baviti fudbalom.
Damjanović je takođe istakao da se FS SCG šest meseci pripremao za Mondijal, a da je "ostao utisak samo iz 90 minuta".
- Problem je u rukovođenju. U narednom periodu potreban nam je jedinstven program rukovođenja u fudbalu - naglasio je Damjanović.


#24 kralj

kralj
  • Members
  • 2,445 posts

Posted 29 June 2006 - 09:50

Koroman je bolestan covek... Posle ovoga, ko moze da sumnja da nije zasluzio kaznu.

#25 Slaninar

Slaninar
  • Banned
  • 212 posts

Posted 29 June 2006 - 11:32

Nemoj tako, i Solun je ustreptao... innocent.gif

#26 ikar

ikar
  • Members
  • 7,779 posts

Posted 29 June 2006 - 14:20

QUOTE(kralj @ 29 Jun 2006, 10:50)
Koroman je bolestan covek... Posle ovoga, ko moze da sumnja da nije zasluzio kaznu.

a kao da je oko toga ikad bilo bilo kakve sumnje... ocekuj sad da ce da te zaskoci neki pacijent sa tvrdnjom da nije bitno kakav je koroman covek, samo nek on dobro igra.

da dodam: nikad nisam upoznao nikoga ko se lozi na karadzica i mladica, a da u sebi ima mrvu ljudskosti i barem trag inteligencije. zasto bi koroman bio izuzetak?

#27 Khalid al-Muwalid

Khalid al-Muwalid
  • Members
  • 338 posts

Posted 29 June 2006 - 15:07

QUOTE(ikar @ 29 Jun 2006, 15:20)
a kao da je oko toga ikad bilo bilo kakve sumnje... ocekuj sad da ce da te zaskoci neki pacijent sa tvrdnjom da nije bitno kakav je koroman covek, samo nek on dobro igra.

da dodam: nikad nisam upoznao nikoga ko se lozi na karadzica i mladica, a da u sebi ima mrvu ljudskosti i barem trag inteligencije. zasto bi koroman bio izuzetak?


Ko da bi ti bio mentalno zdraviji da si najbolje godine života proveo u Groznom.

#28 milemarsovac

milemarsovac
  • Sleepers
  • 16 posts

Posted 29 June 2006 - 23:54

sve to odvesti u vojsku! s_w.gif

#29 beowl

beowl
  • Members
  • 2,789 posts

Posted 30 June 2006 - 08:02

QUOTE
Његовим поступцима били су огорчени буквално сви чланови делегације, а незванично се могу чути и информације да Данијел Љубоја више неће бити позиван за репрезентативне акције без обзира на тренутну форму!


Mašala. Još samo da smisle neki način da i Klokana više nikada ne pozovu,
i prepodobni Mateja može u miru da nastavi sa blistavim reprezentativnim
partijama kao starter...

#30 Slaninar

Slaninar
  • Banned
  • 212 posts

Posted 30 June 2006 - 09:19

QUOTE
OGNjEN KOROMAN BRZO ZABORAVIO PRETNjE I SPUSTIO LOPTU

Zar smo samo mi krivi?
Kada smo pobeđivali, to smo radili zajedno. I sada bismo u neuspehu svi morali da podelimo odgovornost
Od najavljene baražne paljbe Ognjena Koromana i otvaranja Pandorine kutije ništa. Jedan od pet kažnjenika je posle prospavane noći ipak odlučio da spusti loptu na zemlju i da najavljeno otkrivanje pikanterija iz plavog tabora ostavi daleko od očiju javnosti.
Ipak, primetna je i dalje bila Koromanova ogorčenost zbog podele krivice "i po babu i po stričevima".
- Zar smo samo Kežman, Vukić, Ljuboja, Nađ i ja krivi - pita se Koroman. - Kada smo pobeđivali zasluge su bile zajedničke. Kad se došlo do poraza, nisu svi odgovorni. Tako ne sme da se radi krivicu za ovaj neuspeh snosimo svi počev od ekonoma do poslednjeg fudbalera sa spiska.
Razgovor sa predsednikom FSSCG Tomislavom Karadžićem nije bitnije razjasnio situaciju.
- Iz razgovora sa Karadžićem nisam uspeo da saznam koji su razlozi kažnjavanja. Najpoštenije bi bilo da Petković kaže kojim se rezonom vodio prilikom predlaganja kazni.
Da li je razlog famozno narušavanje atmosfere?
- Atmosferu nije narušio nijedan igrač svesno. Razlog za raskorak između atmosfere u kvalifikacijama i ove u Nemačkoj su rezultati. Nije bilo ljubomore i svađa, jednostavno porazi su kreirali takvu sliku.
Koroman kaže da i bez Petkovićevog objašnjenja zna uzrok stavljanja na "listu za odstrel".
- Verujem da su u pitanju izjave koje sam davao posle prve utakmice protiv Holandije. U njima ne vidim ništa sporno. Rekao sam ono što mislim iza tih reči. Smatram da sam morao da počnem tu utakmicu - zaključio je Koroman.

Ajmo Ogi, šta si se usrao... rolleyes.gif