Kokteli
#31
Posted 24 September 2006 - 13:06
#32
Posted 24 September 2006 - 13:41
aham, sluzi se u casi sa visokim postoljem
#33
Posted 24 September 2006 - 16:47
#34
Posted 24 September 2006 - 17:04
#35
Posted 24 September 2006 - 17:23
sta je vama dvojici, sluzi se uz crnu slamku i bowl shaped casi
#36
Posted 24 September 2006 - 22:20
Mojito
4 parts light rum (2 oz)
2 parts fresh lime juice(1 oz)
Bar sugar (1 tsp.)
5-7 fresh mint leaves
Dash angostura bitters
Sve pomesas u shaker-u sa izlomljenim ledom i sipas u ohladjenu casu. Case su kao za Martini.
Mada, ja kada sam pravio, mesao sam sastojke u casi i stavljao sodu preko. Probaj oba nacina, pa proceni sta ti se vise svidja.
Pa soda bi trebala pod obavezno. Cane (bastard) sugar takodje. Francuzi stavljaju Perrier, a video sam i varijantu sa sampanjcem sto ne bih rekao da valja.
Brazliska 'varijanta' ako je u osnovi cane spirit; je caipirinha a kolumbiska canelazo umesto nane cimet. Pije se ili hladan ili topao. Evo ovde recimo, jedan od tip lokala u Cartageni:
#37
Posted 24 September 2006 - 23:38
Siroka casa, 3 kocke leda, liker od mente, uz rub case kampari preko i nacediti limun preko svega...
Mozda postoji a ako ne, dajte mu ime
#38
Posted 25 September 2006 - 01:12
U osnovi je Pastis (Ricard)
4 dela vode,
1 deo pastisa
nekoliko kapi grenadina
i nekoliko listova sveze nane
Pastis je anis liker koji je slican po ukusu recimo grckom Ouzo ili Mastiki i libanskom Araqu, koji nisu likeri vec hard spirit sto bi spanci rekli 'aguardiente'. Spanci imaju takodje nekoliko vrsta Ojen recimo. Kolumbici takodje. Neverovtno prija pri velikim vrucinama.
#39
Posted 01 October 2006 - 02:27
nego, koji je vas omiljeni koktel? ili je u trenutku kada pocinje SF jedino in pice pivo?
Pored spomenutog Mojita.............Screaming orgazm (liqueur Kahlua, liqueur Bailey's, liqueur Amaretto, milk)!
#40
Posted 22 October 2006 - 01:18
Elem, bili smo u Kotorau i meni se pripio Mojito pa se raspitah u kom baru mogu da ga dobijem. Objasnili mi ljudi - super kafic, poznat po super koktelima, imaju sve zivo... Odem tamo, pogledam kartu pica, a ono nema Mojita! Upitam konobaricu da li mogu da mi naprave koktel Mojito ( tako ga je i izgovorila i bilo mi je vec sumnjivo, al ajde reko' da ne sitnicarim), kaze moze. Napravi meni barmen koktel, donese i stavi ga ispred mene a ja pomislim da je skrivena kamera.....
Umesto nane lik mi je ladno stavio u koktel PEPERMINT bombonu!!!! Znate one, pravougaone, bele, pakovane kao zvake, na sredini imaju crtu da ih lakse prelomis... Tacnije stavio mi je POLA pepermint bombomice!!!!! I sta da radim? Crknemo od smeha i stucem onaj "koktel" da se oporavim od soka. Zao mi je samo sto ne upamtih ime kafica
#41
Posted 29 October 2006 - 14:16
Nasi barmeni su stvarno bolesni. Crveni Long Island Iced Tea sa Grenadine sirupom, Caipirinha sa narandzom i obicnim limunom i Martini Koktel sa kockama leda i Margarita sa rubom od secera i Sex on the Beach sa ko zna cim su neka od mojih iskustava u Novom Sadu.
Edited by Topgun33, 29 October 2006 - 14:19.
#42
Posted 29 October 2006 - 15:43
#43
Posted 14 January 2007 - 15:20
#44
Posted 14 January 2007 - 15:51
sezonsko. Mada sad, u januaru... U principu, sve ono sto moze da se secka, mada neko voli da ubace i nesto bobicasto. Mahom kruske, jabuke, limun, kivi, pomorandza... mozes sve da pomesas ili samo sa jednom vrstom voca.
Elem, princip je naseckati voce, ubaciti u vino, dodati malo neke "zestine", cimet i muskatni orascic.
Pitaj Voju_i, on se najbolje razume
#45
Posted 14 January 2007 - 16:00