Jump to content


Photo

Teorija zavere - trač ili strašna istina?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
13 replies to this topic

#1 daniel

daniel
  • Members
  • 130 posts

Posted 04 April 2002 - 14:09

HINA 24. 03. 2002.

Napad na SAD djelo je američkih urotnika

Napad na Pentagon je fingiran, tvrdi francuski novinar

Urotnici su pripadnici 'vojno-industrijskog kompleksa', tvrdi francuski novinar Thierry Meyssan, čija je knjiga 'Strašna laž' razgrabljena u samo nekoliko dana.

PARIZ - Nijedan zrakoplov nije se srušio na Pentagon, tvrdnja je francuskog novinara Thierryja Meyssana u knjizi "Strašna laž", koja je, u tiražu od 80 tisuća primjeraka, razgrabljena za svega nekoliko dana.

Brojne televizijske emisije i vodeći nacionalni dnevnici danima govore o ovoj knjizi, koja dovodi u sumnju službenu američku verziju atentata na WTC i Pentagon u New Yorku i Washingtonu 11. rujna prošle godine, dok njegove siteove na webu (www.reseauvoltaire.net i http://www.effroyableimposture.net) konzultira dnevno oko 100 tisuća internauta.

Knjiga "Strašna laž" isključivo je rađena na osnovi dokumenata Bijele kuće i Pentagona, kao i izjava najviših američkih civilnih i vojnih dužnosnika objavljenih u svjetskom tisku, što je svaki put popraćeno navođenjem izvora, kako bi čitatelj mogao sam provjeriti.

U trima poglavljima knjige: Krvavoj režiji, Smrti demokracije u Americi i Imperij napada, Thierry Meyssan vidi atentate u Americi kao završni čin urote jednog dijela američke administracije, "vojno-industrijskog kompleksa", koji se konačno domogao samog vrha vlasti i sada diktira američku politiku.

Prema francuskom istraživaču, tu skupinu utjelovljuju potpredsjednik Dick Cheney, ministar obrane Donald Rumsfeld, zamjenik ministra obrane Paul Wolfowitz i savjetnica za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice.

Njihovim "čak i najluđim željama" sada je udovoljeno: od golema porasta proračuna i odricanja od ugovora ABM do stvaranja Svemirskoga korpusa, novog roda američke vojske, ne zaboravljajući pritom goleme ekonomske interese naftno-energetskog lobija iz kojeg potječu spomenuti članovi administracije.

Thierry Meyssan ističe: nijedan se zrakoplov nije srušio na Pentagon jer to potvrđuju slike zgrade snimljene odmah nakon izbijanja požara u jednom od pet krila ministarstva obrane. Nigdje nije bilo nikakve olupine ili bilo kakva drugog traga letjelice.

Newyorski se tornjevi-blizanci nisu mogli srušiti od eksplozije dvaju zrakoplova koji su udarila u njih - za to je bilo potrebno postaviti eksploziv u obama tornjevima. Zrakoplovi su mogli biti navođeni putem signalnog uređaja iz ciljanih nebodera - piratiranjem računala zrakoplova prije njegova polijetanja moguće je preuzeti kontrolu nad njima zahvaljujući tehnološkom sustavu Global Hawk -, mogli su, dakle, biti oteti bez prisutnosti "otmičara", a pronađeno hladno oružje i pisani "dokazi" na
arapskom jeziku služe samo za to da se učini vjerodostojnom teza o "islamskoj uroti".

Televizijski su kanali prikazali kako gori i Old Executive Building, aneks Bijele kuće, a do danas nemamo informaciju o porijeklu tog požara. Napadači su znali tajne kodove identifikacije za kontakt s Bijelom kućom, Pentagonom, pa čak i s posadom predsjedničkog zrakoplova Force One, što svakako nisu mogli znati "bradonje iz afganistanskih špilja".

Danima prije atentata bile su zabilježene čudne burzovne transakcije koje se ne mogu pripisati saudijskomu "milijarderu", budući da su svi njegovi bankovni računi zaleđeni jo4 1998. Osama bin Laden, "američki neprijatelj br. 1", kome su pripisani atentati u Keniji i Tanzaniji u kolovozu 1998. i za kojim je FBI raspisao tjeralicu i nagradu od 5 milijuna dolara, liječen je od 4. do 14. srpnja 2001. u američkoj vojnoj bolnici u Dubaiju, "gdje je primio i agenta CIA-e u Ujedinjenim Arapskim Emiratima".
"Ako je istinita službena verzija, prema kojoj su atentate počinili inozemni teroristi, zašto je spriječena kongresna istraga?" pita se Meyssan, koji u završnom dijelu knjige podastire vlastite hipoteze.

Amerika je htjela rat u Afganistanu i on je bio najavljen za početak listopada 2001., nakon neuspjelih pregovora s talibanima što su vođeni u Berlinu od ožujka do srpnja iste godine. Ubojstvo zapovjednika Shaha Massouda, 9. rujna - "čiji je antiamerikanizam bio svima poznat" - a čija je smrt objavljena tek nakon atentata u Americi, "djelo je pakistanskih tajnih
službi koje su u bliskoj suradnji s CIA-om".

Kad je podrška vojnoj akciji splasnula u američkoj javnosti, 12. listopada se pokreće nova patriotska mobilizacija: bauk antraksa. U ukupno pet pisama, koliko ih je otkriveno - ostalo je bila "patka" -, nalazio se prašak proizveden u američkom vojnom laboratoriju... "Vi ste iznijeli ili branite islamsku urotu, ja vam iznosim unutarnju američku urotu. Izvolite, pa analizirajte", rekao je Meyssan u televizijskome nastupu prosloga četvrtka.

(text preuzet sa http://www.tao.ca/~k...ntrapunkt.html)

#2 banence

banence
  • Members
  • 8,305 posts

Posted 04 April 2002 - 15:58

Teras me na sumnju....

#3 daniel

daniel
  • Members
  • 130 posts

Posted 05 April 2002 - 00:06

banence:
Teras me na sumnju....

Vest je HININA, ja nisam, sto se ono kaze, "zauzeo stav". Nalazim samo da je to veoma interesantan "ugao" gledanja na ceo ovaj "biznis" sa 11. septembrom.

#4 banence

banence
  • Members
  • 8,305 posts

Posted 05 April 2002 - 13:09

Ma nisam na to mislio..nego sam 'TEO da kazem da je prica stvarno uverljiva a argumenti su vrlo razumni.

_________________
~~~~~~~2 lood 2 be true~~~~~~~~~~

[ Izmena poruke: banence na dan 2002-04-05 14:15 ]

#5 sonja

sonja
  • Members
  • 683 posts

Posted 05 April 2002 - 19:30

Srecom nisam bila na poslu rano tog dana, inace bi me (ili delove) mozda jos uvek iskopavali iz ostataka WTC. Moja prva reakcija je bila sok i skepticizam da se tako nesto moglo dogoditi, ali cim sam "dosla k sebi" prvo sam pomislila da je u pitanju neko "domaci" (kao sto je bio McVeigh u Oklahoma City-u). Kako se sve odvijalo ovo je zaista "najbolje" sto se ovdasnjoj administraciji moglo desiti jer su ostvarili "promene" u desno (nove zakone koji omogucavaju sve i svasta ako je cilj borba protiv terorizma i masovno finansiranje vojske, samo da pomenem neke) koje drugacije ne bi prosle. Zaista tuzno "on many levels." :sad:

#6 daniel

daniel
  • Members
  • 130 posts

Posted 06 April 2002 - 00:11

Sonja, kakva je to sreca sto nisi bila tamo! Jedan momak, koga sam znao, nije. Mozda ste culi za slucaj. Evo poruke njegove sekretarice:

"My name is Amy, and I'm lighting this candle in memory of Vladimir Tomasevic. As I'm lighting this candle I would like to say...Vladimir was in the North Tower at 8am on the 106th floor attending a business meeting. The last time anyone here in Toronto spoke to him was Monday the 10th in the evening, he was enjoying the conference he was at and having a good time.

Vladimir was my boss, I was his assistant. He was an integeral and valuable part of the company that I work with. He was the best boss that I have ever had the pleasure of working with. I will miss him.

I hope that he died quickly and without pain.

I hope that his family will heal and remember the happiness he brought into all their lives and that he loved them all very much.

He is sadly missed and we will never forget him.

So Mote It Be

Friday, October 5th 2001 - 03:20:50 PM"

CBC je tada javio:

"36, of Toronto, vice-president of software development for Optus e-biz solutions. Was attending conference on 106th floor of World Trade Center's north tower. Originally from Yugoslavia, he immigrated to Canada in 1994. "He was my best friend and a part of him will always be with me" commented his wife to Maclean's."

Malo o Vladi, od prijatelja:

"Vlada je razbio Elektrotehniku, momentalno dobio dobar posao u BG, cak je napisao i strucnu knjigu, a kad je za honorar od knjige kupio novi bojler, rece on zeni - ajmo odavde... makar imao ovde super kancelariju, a tamo bio u kocki.

Posle 2 nedelje je u Torontu nasao posao u struci, a posle 6 meseci mu je ponudjeno mesto Senior Manager-a. Jezik je savrseno znao (on i sestra su isli stalno u London ranije).

Za nekoliko godina je dogurao da bude Vicepredsednik velike programerske kompanije. Kao takav, imao je sastanak (po prvi put) i na Menhetnu, 11. septembra u 9 ujutro... na 106. spratu prvog udarenog
tornja."

Mozda ce ova poruka promeniti nesto u glavama onih koji na ovom forumu pisu kako im je to bio "jedan od najlepsih dana u zivotu". Prazni li su im zivoti!?

#7 sonja

sonja
  • Members
  • 683 posts

Posted 07 April 2002 - 21:16

Navedeni poslovni uspesi i misljenja drugih i sami dovoljno govore kakav je covek bio vas poznanik/prijatelj. May he rest in peace...

#8 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 08 April 2002 - 00:32

Sudbina...grehota..

#9 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 08 April 2002 - 10:12

Koji baksuz...

#10 YC

YC
  • Members
  • 603 posts

Posted 08 April 2002 - 10:55

sonja:
Srecom nisam bila na poslu rano tog dana, inace bi me (ili delove) mozda jos uvek iskopavali iz ostataka WTC.

Ja sam na taj dan 11.9. imao zakazan training za 10.00 bas u WTC-u. Iz privatnih razloga sam otkazao put za NY. Srecom niko od kolega nije nastradao jer jos nisu bili tamo. Trebalo im je tri dana da se preko Kanade vrate u Evropu.

#11 daniel

daniel
  • Members
  • 130 posts

Posted 09 April 2002 - 01:34

Nesto je ovde zaista cudno. Evo sa ovog francuskog sajta (http://www.reseauvol...ndex-11sept.htm), prevedeno sa Altavista Translation na engleski (vi koji znate francuski pogledajte original, jer ovo je smesno, ali radi posao):

The official version of the attack of September 11 to the Pentagon raises serious questions. Being given the size plane and his minimal speed of flight, it is included/understood badly how it can have caused if few damage. The in-depth building not being damaged, it seems that only the nose of the apparatus was embedded there. How is it done whereas the wreck of the Boeing does not appear on any photography? Did the military authority seek to hide not reported additional events, it falsified the facts?

Posted Image

Zaista cudno sve ovo izgleda...

#12 Real_Djenka

Real_Djenka
  • Members
  • 11 posts

Posted 16 September 2002 - 14:56

Davno je to bilo kada sam prvi put dobio ovaj link. Cudi me kako to niko u ovom forumu nije objavio. Radi se samo o jednom delu price, nema reci o tornjevima. Moje prvo misljenje je bilo da su srusili taj avion u blizini pentagona bez dokaza da se radi o otmici i da su, da bi se 'oprali' izrezirali pricu o napadu na pentagon. Kao sto mozete procitati, prvi izvestaji sa mesta eksplozije pominju kamion bombu, sto i jeste verovatno ako se sudi na osnovu slika.


http://www.asile.org.../erreurs_en.htm

P.S. Niko me ne moze ubediti da nisu znali sta im se sprema. Oni sve znaju i sve kontrolisu.

#13 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 17 September 2002 - 18:18

Real_Djenka:
P.S. Niko me ne moze ubediti da nisu znali sta im se sprema. Oni sve znaju i sve kontrolisu.


kahm kahm...da si to rekao za nash predsednichki par u godini 1999. pa da se i slozim u smislu da su znali kad ce i shta gadjati, ali USA nedodirljiva, jedina ispravna itd drzava pa da zna za tako neshto i to i dopusti...malo mi je teshko da poverujem u to.
zrtvovanje toliko civila, tolika materijalna shteta i sve to da bi imali otvorena vrata i izgovor za josh jedno bombardovanje?
pa moze im se to i bez tolike shtete.

#14 Prki

Prki
  • Members
  • 2,133 posts

Posted 04 November 2002 - 05:18

daniel:
Mozda ce ova poruka promeniti nesto u glavama onih koji na ovom forumu pisu kako im je to bio "jedan od najlepsih dana u zivotu". Prazni li su im zivoti!?


ja ne verujem da je iko ovde na forumu bio srecan zbog toga (naravo osim SPS i SRS fans)