Jump to content


Photo

PREZIREM OVU ZEMLJU, ovde se nikada mentalitet


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
550 replies to this topic

#511 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 13 June 2006 - 23:47

QUOTE(Hella @ 11 Jun 2006, 21:43)
Ја сам већ сто пута поставио питање на које ми нико није смислено одговорио, а то је: због чега би требало да будем поносан када неко спомене "ову земљу"? Мислим да држава и ја имамо доста здрав однос: пусти ме да радим, ево ти твој порез, тачка.

Сигурно је здравије од посвећивања идиотских љубавних песама родној груди и сличних ридања разних "песника" који, скоро по правилу, врисну без пребијеног цвоњка у џепу. Држава им се, столећима након што цркну, на силној љубави захвали са пола тоне бронзе у неком парку, на мој терет, уместо да те паре спичка на климе у породилиштима.



Pa ne vidim da na to moze da se da nekakav argument, to je prosto osecanje koje imas ... smile.gif
Drzava za to nema sta da ti se oduzuje. A nije neka tragedija ni ako nemas takvo osecanje.

#512 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 14 June 2006 - 03:08

QUOTE(BeatrisDal @ 14 Jun 2006, 00:41)
...Evo sad sam videla i Hill Billov post wink.gif ,ali mi i dalje nije jasno kakva se to akcija od Evrope ocekuje. Po Hill Billu ispada da ona mora biti agresivna. Zar se ne moze normalnost uvesti 'mirnim' putem? Ja mislim da se normalne stvari same od sebe primaju,samo ih treba 'uvesti' unutra (u zemlju).
...

Ono što nazivamo "normalnošću" je drugim rečima set normi kojih se pridržavamo. Sopstveni set ne možemo da nametnemo drugima ... osim prisilom, pomoću države. Državu nismo izmislili da bi nam uzimala pare, već da bi taj svoj cilj ostvarili. Ko nema tu potrebu da svet oko sebe uređuje po svom nahođenju, već pasivno uživa u entropiji u najmanju ruku je vrlo čudan u svakom društvu, pa ga zovu i nenormalnim. Ili je anarhista, pa veruje da se ta osobina u ljudskom biću može suzbiti. Do sada nije moglo, a nadam se da i neće, jer je progres (ako postoji) nastajao baš iz te osobine.

Normalnost se ne može uvesti mirnim putem jer onda samo uvođenje normalnosti ne bi ni bilo potrebno. Uvodi se neki drugi set merila, političke i ekonomske kompatibilnosti sa ekonomski moćnim državama Evrope. Ja nisam preterani idealista, još manje euroforik ... uostalom vreme evropske euforije, euroforije, bilo je vrlo kratko, a i tada je bilo u službi propagande.
Zašto Evropa? Odgovor je kratak da kraće ne može: Kina. Jedan test: da li neko zna firmu u Evropi koju je kupila Kina? U USA da, a u Evropi ne znam za takav slučaj. Neobično?
Zašto mi u Evropu? Isti razlog koji ne trpi izolovana ostrva koja koketiraju sa Kinom. Naš interes ulaska u Evropu je uslovljenost "Maršalovog plana" za Srbiju odustajanjem od suverenosti, odnosno prihvatanje briselskog protektorata.

To nazivamo "unormalnjivanjem" ... dobro ne nazivamo tako jer se teško izgovara. biggrin.gif

#513 BeatrisDal

BeatrisDal
  • Banned
  • 5,317 posts

Posted 14 June 2006 - 04:15

QUOTE(Hill Bill @ 14 Jun 2006, 03:08)
Ono što nazivamo "normalnošću" je drugim rečima set normi kojih se pridržavamo. Sopstveni set ne možemo da nametnemo drugima ... osim prisilom, pomoću države. Državu nismo izmislili da bi nam uzimala pare, već da bi taj svoj cilj ostvarili.


Da, ali zaboravljas da taj set normi nije proizvoljan niti neki nas hir nego itekako utemeljen na istinskim vrednostima i osecanjima.
A taj set 'normalnih' moralnih normi nije ni nesto novo ni nepoznato Srbiji, pa zar to nije upravo ona antifasisticka ideologija koja se ne tako davno (do pre par decenija) jos uvek propagirala.
Sigurno je i mnogim drugima jos sveza.
Antisovinizam je donedavno bio vrlo jako promovisan, postojala je svest o tome. Zar ne treba ljude samo podsetiti i vratiti u to, tj. probuditi stara osecanja. Podsecanjem i povezivanjem na pricu o fasizmu,svejedno.
Sta se dogodilo sa antifasistickim pokretom u Srbiji koji se zalagao za takve stvari? Zar on nije bio jak? Odakle sad ova prica?
Po meni doslovno nista drugo nije potrebno za vracanje svesti ovde u normalno stanje nego vracanje na tu posleratnu 'Titovu' pricu koja je trajala jos nekoliko decenija posle rata pa prekinuta dolaskom Slobe.


QUOTE
Normalnost se ne može uvesti mirnim putem jer onda samo uvođenje normalnosti ne bi ni bilo potrebno.


Pa sto rece Scooby Doo na onom topicu o ukidanju radikala, mora se stvoriti neki pokret otpora. Pa sto se mene tice ja sam vec u tom pokretu. Niti hocu da prihvatim niti hocu da komuniciram sa ljudima koji iznose takve stavove o kojima pricamo,ma kako oni u Srbiji bili mnogobrojni. I da, s takvim stavovima nema kompromisa-ili ih tolerises ili ih ne tolerises, jer takve stvari jesu crno-bele. Ne mozes ti biti malo protiv nazivanja ljudi koji imaju drugacije obicaje prljavstinom.
Pitanje je samo metoda borbe. Do koje mere on mora biti agresivan? ...Ne znaci naravno da oni koji su radili gadosti ne treba da plate punu cenu za sve to,srazmerno tome sta su radili.



edit i PS.sad sam procitala argument protiv prosvetiteljske evolucije, a protiv prosvetiteljske revolucije?



QUOTE
Uvodi se neki drugi set merila, političke i ekonomske kompatibilnosti sa ekonomski moćnim državama Evrope.


Opet kazem,taj set merila nije tek tako pao iznebuha pa trazi da bude primenjen,nego je to nesto normalno i zdravorazumsko sto se na kraju krajeva ocekuje da uradis i radi samog sebe i sopstvenog dobra.

QUOTE
Zašto Evropa? Odgovor je kratak da kraće ne može: Kina. Jedan test: da li neko zna firmu u Evropi koju je kupila Kina? U USA da, a u Evropi ne znam za takav slučaj. Neobično?
Zašto mi u Evropu? Isti razlog koji ne trpi izolovana ostrva koja koketiraju sa Kinom. Naš interes ulaska u Evropu je uslovljenost "Maršalovog plana" za Srbiju odustajanjem od suverenosti, odnosno prihvatanje briselskog protektorata.



Ovo s Kinom necu da komentarisem jer cu ispasti glupa unsure.gif posto ne znam o cemu se radi.


Opet sam malo udavila. smile.gif

Edited by BeatrisDal, 14 June 2006 - 07:38.


#514 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 15 June 2006 - 00:49

QUOTE(BeatrisDal @ 14 Jun 2006, 05:15)
Da, ali zaboravljas da taj set normi nije proizvoljan niti neki nas hir nego itekako utemeljen na istinskim vrednostima i osecanjima.
...

Svaka ideologija u svom zenitu trijumfalizma proglašava sebe kao jedinu baziranu na "istinskim vrednostima", poražene kao dekadentne ... sve dok i sama ne bude poražena. Nova popularna dogma svoju dominaciju brani ekonomskom efikasnošću. I robovlasništvo može da bude vrlo efikasno, ono i nije propalo zbog svoje ekonomske neodrživosti već je srušeno združenom silom onih koji nisu imali dominantnu vojnu silu za snabdevanje robovskim resursima i ideoloških protivnika robovlasništva u koje uključujem i same robove. Takođe, konkurencija koja se proglašava idealnim sveregulatorom, prognana je iz idejne sfere. Idejna evolucija se ostvaruje argumentacijom sile, uz pretnju sile ili samu upotrebu sile. Uz takve potencijalne "argumente" često je dovoljna propaganda, ekonomski pritisak i korupcija. To onda zovemo blažim sredstvima.
Pa šta se onda promenilo? Tako je bilo odkad je sveta. Svaka ideologija koja bi ostvarila globalnu dominaciju bila bi i normalna, i utemeljena na istinskim vrednostima ... prosto zato jer ne bi postojala druga, alternativa. Zar su Aleksandar, Avgust, Napoleon, Hitler, Staljin hteli nešto drugo? Ne, isto to. To što mi lično, pojedinačno preferiramo jedan ili drugi oblik samo je nama od krucijalne važnosti.
Ipak, da. Dešava se nešto do sada nezabeleženo. Kina je do sada bila slepi putnik na brodu ove planete, ove civilizacije. Impakt otvaranja Kine se može nazvati ekonomskim (za sada) asteroidom koji udara u učmali trijumfalizam zapada. Naravno, nije to samo Kina već cela neruska Azija. Ranija opaska sa robovlasništvom nije bila uzgredna, kineska superefikasnost ima mnogo elemenata modernog robovlasništva na koji nema valjanog odgovora. Osim drastičnog protekcionizma. Rat je, naravno, isključen jer niko ne može da proceni ko bi pobedio, i da li bi iko.
Kina od WWII naovamo pokušava da nađe uporište u Evropi među otpadnicima i odmetnicima. EU mora da smanji broj i jednih i drugih, bez izuzetka, bez tamnog vilajeta jer Kini je dobar i tamni vilajet. Zapravo, što tamniji to bolji.

Mi smo tamni vilajet. Lelujamo između evropske nespremnosti da odlučno razrešava naše srednjevekovne zablude i naivnog pokušaja da se Brisel ubrza pretnjom vraćanja bivšeg antievropskog režima. Na uzici slične dužine nalaze se i druge države, sve do Turske. Ne treba idealizovati Evropu, EU je interesna organizacija a ovakvo stanje gde je šapa EU jasno stavljena, nedefinisano dugo, odgovara Evropi. Da se razumemo, nisam protiv ulaska Srbije u Evropu; i kratkoročno i dugoročno, naš interes je isti. Otvorena neposlušnost ili direktna ucena bile bi kažnjene jednako kao i '99. Ali, vrlo je zastupljena i zabluda da ulazak u Evropu zavisi isključivo, jedino od nas. Kvragu, pa i oni se nešto o tome pitaju.

Veština doziranja pritisaka se zove državničkim umećem.

Znači, crno nam se piše. biggrin.gif

#515 Keyser Sze

Keyser Sze
  • Sleepers
  • 18 posts

Posted 16 June 2006 - 11:56

QUOTE(uros_s78 @ 26 May 2006, 19:25)
Pre oko pola sata,10-tak metara od mesta gde radim, tacnije u hotelu Prag, bili su neki Slovenci, koji su narucili smrdljive srBske pesme i pleh muziku...
Ovde se, ma koliko se menjale vlasti, mentalitet i bolesni sistem vrednosti nikada nece promeniti!
Ako ljudima iz EU treba da budemo prepoznatljivi samo po jebenim trubacima, pleh muzici i primitivnom i divljem mentalitetu, onda ne treba ni da budemo ni u Eu ni u NATO, vec da vecito budemo ucenjivani!U odnosu na Srbiju, u politici stapa i sargarepe, sargarepa je suvisna!
Nama treba jedan dobar EU-USA protektorat, zabrana nazi pesama, zabrana smrdljivog sabora u jebenoj Guci i denacifikacioni logori!
A vizni rezim poostren!
Trebalo je da Beograd stvarno bude ravan kao onaj sto, za kojim su Ahtisari i Cernomirdin pregovarali sa balkanskim kasapinom!
A onda, okupacija i protektorat nad ovom zemljom!
Ovde se, jednostavno, ne vredi baviti politikom niti NGO radom, kad srBski magarci uvek to isto i ostaju!A i oni balkanski i ex yu magarci i seljacine!Nismo mi za Evropu, mi smo za tor!    mad.gif

Bolje da LDP, GSS, SDU,LSV i NGO sektor prekinu da postoje i da njihovi clanovi i clanice prestanu da se bave politikom!Ove snage su za neku normalnu, uljudjenu, neprimitivnu sredinu!Ova sredina nas nikada nece razumeti!


Uroše, Uroše...kada jednog dana (možda?), u maglovitoj budućnosti, upoznaš čari bliskog kontkta sa osobom suprotnog pola, odjednom će ti svanuti, svet će biti mnogo lepše mesto, ptičice će cvrkutati, a želja za sravnjivanjem BGD-a i sl. će iznenada opasti.


QUOTE(Miralem @ 27 May 2006, 11:33)
da se nadovezem na zelenog (i malo generalizujem):

- englezi: + grupe od po 10ak easyjet matorih hooligana, kojima je jedini cilj u zivotu da pijani larmaju na ulici

- nemci: zadrigli obozavaoci tralala muzike, mlakog piva i povracanja po sebi. osim toga, nije retkost da u kafani dolivaju pice kupljeno u samoposluzi.

- holandjani: terror svih letovalista, posebno spanskih. pijani su 24/7, bahati, spopadaju svakog ko prodje i dernjaju se na sav glas iz nekog razloga (ne pevaju, samo se deru)

- australijanci, backpack klinci koji se ne deru bezveze, vec pevaju i cerekaju se. u hostelu, do 4 ujutro (tj, dok mi nije dokurcilo, pa sam im upao u sobu i rekao da cu sve da ih pobijem smile.gif )

- i, za kraj, najgori- sve nacije skandinavskog poluostrva. koriste svaku priliku da se (jeftino) napiju, pa makar bilo 9 in the morning. kad pocnu, ne staju. piju dok se ne sfuljaju pod sto, posibaju sa nekim, ili upadnu u jarak. gde se posle do budjenja valjaju u blatu i sopstvenom izmetu.

vidis sad, melankolic, kako je ustvari lepo u srbiji? zato prekini da seres.

ps. dok su ameri, naprimer, ugodno iznenadjenje. u inostranstvu su generalno pristojni, komunikativni i friendly, sto bi se reklo.


Tačno otprilike 99% laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Najveće iznenadjenje su skandinavci. Švedjani, Finci, Norvežani...neverovatno. Švabe su za njih ogledalo dobrog ukusa, sve uz prdenje na ulici uz podizanje noge. Grupa koju sam (nesrećom) posmatrao na moru, od deset dana provedenih u hotelu, svih 10 (deset) bili su u raznim stadijumima alkoholne kome ili delirijuma, bez ikakve veze o kom delu dana se radi. I to bez ikakve polne diskriminacije. Iskreno sam se pitao, na koji način su u stanju da prežive toliko trovanje alkoholom, da li propuštam nešto u životu (čim neko toliko uživa u tome što radi), i da li im zaista ne smeta, da minimalno 1/3 vremena provedu u sopstvenoj i tudjoj povraćki i ostalim telesnim izlučevinama na +30 stepeni?

Misterije univerzuma poput Big Benga su obične trice i kučine u poredjenju sa ovom nepoznanicom.

#516 CTPAX

CTPAX
  • Members
  • 10,503 posts

Posted 16 June 2006 - 12:56

QUOTE(Keyser Söze @ 16 Jun 2006, 12:56)
Uroše, Uroše...kada jednog dana (možda?), u maglovitoj budućnosti, upoznaš čari bliskog kontkta sa osobom suprotnog pola, odjednom će ti svanuti, svet će biti mnogo lepše mesto, ptičice će cvrkutati, a želja za sravnjivanjem BGD-a i sl. će iznenada opasti.


Šta ćemo ako je gey? dry.gif

#517 Jerry

Jerry
  • Banned
  • 627 posts

Posted 17 June 2006 - 09:24

QUOTE(Keyser Söze @ 16 Jun 2006, 12:56)
Uroše, Uroše...kada jednog dana (možda?), u maglovitoj budućnosti, upoznaš čari bliskog kontkta sa osobom suprotnog pola, odjednom će ti svanuti, svet će biti mnogo lepše mesto, ptičice će cvrkutati, a želja za sravnjivanjem BGD-a i sl. će iznenada opasti.
Tačno otprilike 99%  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif

Najveće iznenadjenje su skandinavci. Švedjani, Finci, Norvežani...neverovatno. Švabe su za njih ogledalo dobrog ukusa, sve uz prdenje na ulici uz podizanje noge. Grupa koju sam (nesrećom) posmatrao na moru, od deset dana provedenih u hotelu, svih 10 (deset) bili su u raznim stadijumima alkoholne kome ili delirijuma, bez ikakve veze o kom delu dana se radi. I to bez ikakve polne diskriminacije. Iskreno sam se pitao, na koji način su u stanju da prežive toliko trovanje alkoholom, da li propuštam nešto u životu (čim neko toliko uživa u tome što radi), i da li im zaista ne smeta, da minimalno 1/3 vremena provedu u sopstvenoj i tudjoj povraćki i ostalim telesnim izlučevinama na +30 stepeni?

Misterije univerzuma poput Big Benga su obične trice i kučine u poredjenju sa ovom nepoznanicom.
Kakva generalizacija ?! Određivati celu jednu naciju na osnovu nekoliko ljudi je, moram reći, veoma neukusno !

#518 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 17 June 2006 - 10:16

QUOTE(Jerry @ 17 Jun 2006, 09:24)
Kakva generalizacija ?! Određivati celu jednu naciju na osnovu nekoliko ljudi je, moram reći, veoma neukusno !

Sta ce, covek svako vece sedi uz svoj topli caj, uz tv i omiljenu mu seriju. A za to vreme napredna pravoslavna omladina odrasta u Lavove. dry.gif

#519 ToniAdams

ToniAdams
  • Members
  • 1,311 posts

Posted 17 June 2006 - 10:51

QUOTE(melankolic @ 17 Jun 2006, 11:16)
Sta ce, covek svako vece sedi uz svoj topli caj, uz tv i omiljenu mu seriju. A za to vreme napredna pravoslavna omladina odrasta u Lavove. dry.gif

mislis - vruci kaj ?

#520 AndiSam

AndiSam
  • Members
  • 635 posts

Posted 17 June 2006 - 10:59

Ako biste imena demokratskih strana u uvodnom postu izbrisali ili zamenili nekim nasumicnim slovima, dobili biste pravi proglas fasizma.

Urose, demokratija i staljinizam ne idu zajedno.

Takve izjave gaze po idealima za koje se navodno zalazes.
SRAMOTA.

#521 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 17 June 2006 - 11:05

QUOTE(ToniAdams @ 17 Jun 2006, 10:51)
mislis - vruci kaj ?

vroci kaj cool.gif

#522 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 17 June 2006 - 11:07

QUOTE(AndiSam @ 17 Jun 2006, 10:59)
Ako biste imena demokratskih strana u uvodnom postu izbrisali ili zamenili nekim nasumicnim slovima, dobili biste pravi proglas fasizma.

Urose, demokratija i staljinizam ne idu zajedno.

Takve izjave gaze po idealima za koje se navodno zalazes.
SRAMOTA.

Da li si ikada posetio sajt ANTIFA- e?

#523 ToniAdams

ToniAdams
  • Members
  • 1,311 posts

Posted 17 June 2006 - 11:16

QUOTE(melankolic @ 17 Jun 2006, 12:05)

jes' - obavezna lektira demokrata levicara
(za bildanje leve podlaktice)

#524 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 17 June 2006 - 11:20

QUOTE(ToniAdams @ 17 Jun 2006, 11:16)
jes' - obavezna lektira demokrata levicara
(za bildanje leve podlaktice)

Vidis ti to.
A ja ziveo godinama u zabludi da desnicari preko dana dizu desnicu ruku a nocu "bildaju desnu podlakticu". Sta ces, svako ima svoj dzak na kojem prazni (-) energiju. biggrin.gif

Edited by melankolic, 17 June 2006 - 11:21.


#525 ToniAdams

ToniAdams
  • Members
  • 1,311 posts

Posted 17 June 2006 - 11:24

QUOTE(melankolic @ 17 Jun 2006, 12:20)
Vidis ti to.
A ja ziveo godinama u zabludi da desnicari preko dana dizu desnicu ruku a nocu "bildaju desnu podlakticu". Sta ces, svako ima svoj dzak na kojem prazni (-) energiju. biggrin.gif

da, samo sto desnicari citaju gay magazine...