Jump to content


Photo

Vlada Republike Srpske na mrezi


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
317 replies to this topic

#286 Helvet

Helvet
  • Members
  • 70 posts

Posted 12 January 2002 - 20:56

condor:
A sto se tice ovoga sto se lazno predstavlja kao toboz' "evropski" Srbin - najbolje bi ti bilo da dizes ruke od corava posla. Taj naime smatra da diskusiju ne dobija onaj koji ima jace argumente - nego onaj koji je dosadniji i uporniji...


Condore , pogodak ti je tocan,pokusaj i sa Lotom.Zelim ti sesticu na Lotu..

#287 evrosrbin

evrosrbin
  • Members
  • 788 posts

Posted 12 January 2002 - 21:26

Koji si ti sad?

#288 condor

condor
  • Banned
  • 4,809 posts

Posted 12 January 2002 - 21:51

A sto sesticu? Sta fali sedmici...? :grin:

Evropljanin iz Sida:
"Tanak mi recnik."

Bas vala.

#289 evrosrbin

evrosrbin
  • Members
  • 788 posts

Posted 12 January 2002 - 22:10

I ja kazem. Doduse ima jedna rec kojom bi se tvoje piskaranje moglo okarakterisati, ali ja mog Piksija ipak ne bih javno vredjao.

#290 condor

condor
  • Banned
  • 4,809 posts

Posted 12 January 2002 - 22:25

Eto sta ti je kad se cenzoru cenzura zavuce pod kozu: pa se rodi autocenzura.

Him who lives by the sword...

#291 evrosrbin

evrosrbin
  • Members
  • 788 posts

Posted 12 January 2002 - 22:29

cenzor cenzuri napravio anticenzuru...:wink:

#292 Mataruga

Mataruga
  • Members
  • 461 posts

Posted 14 January 2002 - 09:44

[quote]
PRESHEVARI:
Vidim da svaki put kad ostanes bez argumenata prizivas Ap i WW2.
Ukoliko za ponizenje Srba smatras to sto su Albanci posle 1974 stekli malo vise prava i mogli malo vise da se skoluju i koriste svoj jezik onda zaista ne mogu s'tobom polemisati. Skrnavanje grobova,silovanja i pritisci su u velikom broju dokazani kao podmetnuti a vrhunac je bio slucaj Martinovic ako se secas.[quote]

Evo malo zapadne stampe o tim 'podmetanjima' tokom decenije 1980-ih godina:
http://www.emperors-...s/1980news.html

[quote]U WW2 iako je Kosovo bilo okupirano od strane fasista Italijani su omogucili Albancima skole i administraciju na albanskom sto su albanske mase dozivljavale kao oslobodjenje od srpskog jarma pa i pored toga Kosovo je pred kraj WW2 imalo 34000 boraca protiv fasizma od kojih su najmanje 7000 pobili jugoslovenski partizani,samo u Baru 4000 za pola sata.Herojski cin Ramiza Sadikua kome je bilo ponudjeno da spasi svoj zivot ukoliko se odrekne svoga druga Bore Vukmirovica a ovaj odbio govori samo za sebe.
Toliko o AP i WW2.[/quote]

To je sanitetska verzija 2. svetskog rata stvorena radi 'bratstva i jedinstva'. Prava istina je ova, cuvena jedinica "Zejnel Ajdini", prva iskljucivo albanska jedinica nije stvorena kao po sluzbenoj prici 1942. vec 1943. godine (DJoko Slijpcevici Srpsko-arbanaski odnosi...), drugo sve do pocetka rata, komunisticke celije su bile iskljucivo sastavljene od Srba (i to uglavnom kolonista), Albanaca nije bilo. Albanci su se znaci partizanima masivno prikljucili maltene pred sam kraj rata nebi li zavrsili s debljim krajem.

Sa druge strane, iako su se kasno prikljucili igri, dospevali su do najvisih vrhova ne KosMeta vec SFRJ (Sinani, Hodza, Vlasi). I svejedno to nije "valjalo" ni 1968. ni 1981..

#293 PRESHEVARI

PRESHEVARI
  • Members
  • 6,122 posts

Posted 14 January 2002 - 15:18

Evrosrbine
Zameras Albancima jer nisu podrzali g.Panica.Ti ih u stvari podcenjujes jer iako znam da se Vladan nece sloziti sa ovim sto cu reci ali svejedno,reci cu.Evrosrbine, Albanci nisu bili ni toliko slepi a ni toliko glupi da ne prepoznaju politickog klovna tipa g.Panica.Da li se secas njegovog cuvenog politickog gafa kako sve druge balkanske zemlje treba da se ugledaju na Grcku kao model za resavanje pitanja nac.manjina.Ono sto je g.Panic ponudio Albancima ponudio je i crveni Vojvoda iz Sarajeva.Srz problema je bio da Albanci nisu nikad prihvatili polozaj manjine koji im je tenkovskim ustavnim resenjima bio nametnut.Evrosrbine,reci mi gde se tvoji politicki pogledi(sto se Kosova tice) razlikuju od SMradovih.Iz ovoga sto si napisao proizilazi da bi ti jos radikalnije postupio prema Albancima.
Vladane nemojmo zaboraviti da ljudi(narodi) ne ubijaju zato sto pripadaju razlicitim nivoima civilizacijskih i kulturnih dostignuca.Potomci Hegela,Nicea,Mocarta,Strausa su ucinili najveca zverstva u WW2.Srbima je DRZAVA u krvi i iznad svega i oni ne mogu da zamisle zivot bez "svoje drzave" i zato su spremni da ucine sve ama bas sve da bi je sacuvali i to je bio smisao mog po nekima "sovinistickog" ispada.
Kod Albanaca je obrnut slucaj jer njima je porodica svetinja,nekakva imaginarna cast je svetinja,"jer oni zive kao na pozoristu"-Kadare, i ne haju mnogo za drzavu ni svoju a ni tudju pa je zato Srbima tako tesko palo ono albansko neuvazavanje i nerespektovanje srpske drzave doduse Srbija im je dala odlicne razloge za to jel,da.
Mataruga,bilo kako bilo Kosovo su oslobadile albanske(kosovske)jedinice predvodjene 7 albanskom brigadom kojom je rukovodio Ramiz Alija.Onda je 7 albanska brigada nastavila borbe sve do oslobodjenja Visegrada.Albanija je jedina zemlja u Evropi da se potpuno oslobodila svojim snagama i jos pomogla Jugoslaviji(Kosovo,Crna Gora,Bosna)i Grckoj u svojim oslobodilackim naporima.

#294 evrosrbin

evrosrbin
  • Members
  • 788 posts

Posted 14 January 2002 - 15:34

Moji se politicki pogledi itekako razlikuju od SM-ovih, samo ja nisam imao priliku kao on da vodim jednu drzavu. On nije imao nikakve kredite kod medjunarodne zajednice da bilo sta uradi na Kosovu.

Polazna tacka svega postojeceg u takvim problemima je Ustav. Po Ustavu Srbije ne postoji nacin da se jedna teritorijalna celina na bilo koji nacin odvoji, i svi pokusaji tako neceg su automatski protivustavni, a ti se zapitaj sta jedna demokratska zemlja radi u tom slucaju. Milosevic kao predsednik Srbije je osnovnu stvar pogresio sto nije trazio javno razgovor o statusu Kosova sa predstavnikom albanske zajednice (Rugova pretpostavljam), i sto nije hteo da poslusa albanske zahteve vezano za Kosovo, naravno one legitimne tj. nikakve zahteve koje bi vodile odvajanju Kosova od Srbije. Uz takve pregovore i ponudjene uslove autonomije u skladu sa demokratskim principima onako kako ih definisu vodece demokratije Srbija bi bila u poziciji da sama resava svoje probleme, mada se ne bih ni lisio strane kontrole u takvim pregovorima. Milosevic nije imao taj kredibilitet i svojim je nasilnim ponasanje doveo u pitanje opstanak Kosova u postojecim granicama Srbije. Pitanje je koliko bi albanskim vodjama i odgovarao jedan srpski lider koji bi nudio sve u skladu sa modernom demokratijom (sto je i Panic nudio), jer bi takva autonomija podrazumevala uvid republike Srbije kao nosioca vlasti u razne sektore zivota na Kosovu. Jedan od bitnih bi bio i popis stanovnika uz kontrolu prava boravka svih stanovnika Kosova na teritoriji Kosova.

#295 PRESHEVARI

PRESHEVARI
  • Members
  • 6,122 posts

Posted 14 January 2002 - 15:56

Pravo boravka svih stanovnika Kosova na teritoriji Kosova je isto sto i pravo Preshevarija da boravi u svojoj kuci a ono sto time hoces reci je i polazna osnova od koje je krenuo Milosevic u svom pohodu na etnicko ciscenje kada je proterao oko milion ljudi van Kosova.A ono drugo sto si napisao se sve svodi na jedno pitanje kao npr.zasto Srbi iz Bosne nisu prihvatili demokratsku izabranu vlast Sarajeva ili oni drugi Zagreba vec su se latili oruzja protiv medjunarodnih priznatih drzava BIH i Hrvatske.

#296 evrosrbin

evrosrbin
  • Members
  • 788 posts

Posted 14 January 2002 - 16:03

Polazna osnova se mozemo sloziti da jeste, ali ja ne govorim o tenkovima i progonima, nego o uspostavljanju pravne drzave u skladu sa svim medjunarodnim normama u takvim slucajevima. Zamisli da Ameri nemaju pristup delovima svojih granicnih drzava prema Meksiku, a da sumnjaju da postoji odredjen broj ilegalnih useljenika. Sta mislis kako bi vodeca demokratija postupila?

Vidim da spominjes Srbe u BiH i Hrvatskoj, a mislim da si promasio kontekst. I Srbi u BiH i Hrvatskoj se pre izbijanja sukoba imali skoro istovetne zahteve i zalbe kao i Albanci na Slobu. Srbi u Hrvatskoj prvom prilikom izbaceni iz Ustava, Srbi u BiH konstanto preglasavani u Skupstini BiH, tako da im zvanje konstitutivnog naroda nije nista pomagalo u tome.

#297 PRESHEVARI

PRESHEVARI
  • Members
  • 6,122 posts

Posted 14 January 2002 - 17:16

Postoje zvanicni podaci u Saveznom Zavodu za Statistiku koliki je broj emigranata iz Albanije na Kosovu,i ti su podaci bili obelodanjeni kao odgovor na poslanicko pitanje Vojislava Seselja,negde oko 2000 dusa na njegovu a mozda i tvoju zalost koji ste se nadali da je taj broj mozda 500.000.
Zaista ne pale tvoja poredjenja Srbije sa Amerikom ili Nemackom jer ti uporedjujes imigrante i izbeglice u Nemackoj sa Albancima na Kosovu (skolski sistem i obavezni programi),kad ce jednom biti jasno da su Albanci na Kosovu svoj na svome.A da li ti imas podadak koliki je broj kolonista na Kosovu kojima je kralj podario albanske zemlje(najbolje) i obecao da nece biti kaznjeni ukoliko ubiju(slucajno) nekog tamo ########a?

#298 Vladap

Vladap
  • Members
  • 4,823 posts

Posted 14 January 2002 - 17:22

Preshevari:Mataruga,bilo kako bilo Kosovo su oslobadile albanske(kosovske)jedinice predvodjene 7 albanskom brigadom kojom je rukovodio Ramiz Alija.Onda je 7 albanska brigada nastavila borbe sve do oslobodjenja Visegrada.Albanija je jedina zemlja u Evropi da se potpuno oslobodila svojim snagama i jos pomogla Jugoslaviji(Kosovo,Crna Gora,Bosna)i Grckoj u svojim oslobodilackim naporima.

Posto i ti imas problem kao i dosta drugih ovde, a o je da na Google-u ne mozes uvek da nadjes sto ti treba tog trenutka, onda ima dgovora koji bi u ozbiljnijem drustvu minimalno nazvano glupavim.
O istorijatu KP Albanije, ko je pomogao njeno osnivanje, kao i o dogadjajima iz II sv. rata i o poznatim albanskim 'partizanima' amlo procitaj iz ozbiljne literature (valjda je u poslednjih deset godina stampano u Albaniji, pre znam da nije).
Je li, Preshevari, da li ima neki albanski forum (ima i ko da mi prevodi), malo bi tamo da popricam, nisam uspeo da nadjem nista?

#299 evrosrbin

evrosrbin
  • Members
  • 788 posts

Posted 14 January 2002 - 17:22

Zna se sta je ulazak nekog u zemlju kao emigrant, a sta ilegalni ulazak.

I ti si verovatno u Kanadi kao emigrant, sto znaci da si morao proci kroz "drzavnu" proceduru, i vrlo je verovatno da je deo Albanaca na ovaj i onaj nacin dobio emigrantski status u SRJ i da je to zvanicno oko 2000. Sporni su ilegalni. Uostalom, zasto je bojkotan popis 1991. na Kosovu?

Zadnja usporedba sa USA je u pogledu ponasanje drzave u odnosu na strance. U tvom slucaju se to ne moze utvrdjivati jer ti nisi bio stranac u SRJ, ni ti ni vecina Albanaca na Kosovu.

Kralj podelio najbolje albanske zemlje na Kosovu????

Bojim se da ce te uvlacenju u istoriju dovesti u apsolutni corsokak. Zato se bolje vrati u 20-i vek.

#300 evrosrbin

evrosrbin
  • Members
  • 788 posts

Posted 14 January 2002 - 17:47

PRESHEVARI:
Albanija je jedina zemlja u Evropi da se potpuno oslobodila svojim snagama i jos pomogla Jugoslaviji(Kosovo,Crna Gora,Bosna)i Grckoj u svojim oslobodilackim naporima.


A ovo je vic, jel' da?

Jel' se to Albanija od Nemaca prva oslobodila u Evropi?