...
... i kakve sve to veze ima s pivom!? ...
Ma, samo ti lochi - to ima veze sa pivom!
...
Posted 05 July 2017 - 22:11
...
... i kakve sve to veze ima s pivom!? ...
Ma, samo ti lochi - to ima veze sa pivom!
...
Posted 06 July 2017 - 09:29
Planiram neki put na jesen Nashville, Memphis, New Orleans ..... Bice tu i piva i burbona ...... ..... Bash sa nestrpljenjem ochekujem, samo da uglavim odmor.
I ja bih volio jednog dana obici ta mjesta. Obavezno da postavis koju slicicu. Osim piva i burbona, ima tamo i dobre klope, a i muzike.
I ne zaboravi Jackson, to ti je usput prema New Orleansu.
Posted 06 July 2017 - 12:34
i kakve sve to veze ima s pivom!?
Pa, Hrana & kulinarstvo je topic puno širi, zahtijevniji i (po meni) interesantnijih od možda i jednog na FB92 (uključivo politiku, a sport ionako ne pratim, kako na Forumu, tako ni u stvarnom životu). Bez sudjelovanja na njemu ne bih saznao da smo HB i ja svojevremeno bili susjedi, ne bih u poznim godinama naučio od forumskog Nestora puno toga o dimljenju i soljenju ribe à la russe (što se ne može naučiti ni u jednoj kuharskoj školi), ne bih razglabao o davnim češkim lokacijama, o kojima Alberto ionako zna vjerojatno više od ikoga na forumu, pa ne bih pisao ni o putovanjima, koja su integralni dio pivske kulture i obrnuto.
Također ne bih na Hrani razmjenjivao fotografije rijetkih preostalih sahalinskih Aina, pišući o piramidama pisao o pivu, a posebno ne bih gnjavio forumsku populaciju favorizacijom begijske pivske kulture, Kriek
UNESCO inscribed Belgian beer culture on their list of the intangible cultural heritage of humanity.
"Kad smo kod kuhinje, a o tome se ovdje uglavnom govori, ja nisam veliki fan Bayerna. Zapravo, više volim Baden-virtenberšku kuhinju (sa jušnim jelima popraćenim spaetzlima), pečenom guskom ili patkom s dinstanim zeljem i knedlama od kruha ili čuveni, preslasni Schweinshaxe - svinjsku koljenicu koja se dugo peče, a servira s crvenim zeljem i tirinškim okruglicama.
Uz to najbolje paše neki lokalni Klosterbräu, ili (moja preporuka - degustirao sam ga s velikim zadovoljstvom u Melanchthonovom Pforzheimu, uz gulaš s gorespomenutim špeclima) još bolje, Schönbuch Dunkel. Fina, tamna aromatična pšenica, po mom ukusu, gorka čokolada i zrelo voće, daje malo po ananasu."
Oktoberfest_Bier_Schweinshaxe1.jpg 150.04KB 2 downloads
Pisanje na pdf 'Najbolje pivo' ne znači postati informaciju o nekoj pivnici i bizarnim craftovima, pa sa BeerAdvocate skinuti podatke o alkoholu i gorčini. Uživanje u pivu je - univerzum - putovanja, jezici, prijateljstva (stara, iznova pronađena te novouspostavljena) još više dobra hrana i vještina umjerenosti. Baš stoga volim Belgijance sa mjericom 0.33
Posted 06 July 2017 - 14:00
...
Ma, samo ti lochi - to ima veze sa pivom!
...
Boki, moraces da predjes na PVC pakovanja od 2L
Posted 06 July 2017 - 15:06
Pa, Hrana & kulinarstvo je topic puno širi, zahtijevniji i (po meni) interesantnijih od možda i jednog na FB92 (uključivo politiku, a sport ionako ne pratim, kako na Forumu, tako ni u stvarnom životu). Bez sudjelovanja na njemu ne bih saznao da smo HB i ja svojevremeno bili susjedi, ne bih u poznim godinama naučio od forumskog Nestora puno toga o dimljenju i soljenju ribe à la russe (što se ne može naučiti ni u jednoj kuharskoj školi), ne bih razglabao o davnim češkim lokacijama, o kojima Alberto ionako zna vjerojatno više od ikoga na forumu, pa ne bih pisao ni o putovanjima, koja su integralni dio pivske kulture i obrnuto.
Također ne bih na Hrani razmjenjivao fotografije rijetkih preostalih sahalinskih Aina, pišući o piramidama pisao o pivu, a posebno ne bih gnjavio forumsku populaciju favorizacijom begijske pivske kulture, Kriek
UNESCO inscribed Belgian beer culture on their list of the intangible cultural heritage of humanity.
"Kad smo kod kuhinje, a o tome se ovdje uglavnom govori, ja nisam veliki fan Bayerna. Zapravo, više volim Baden-virtenberšku kuhinju (sa jušnim jelima popraćenim spaetzlima), pečenom guskom ili patkom s dinstanim zeljem i knedlama od kruha ili čuveni, preslasni Schweinshaxe - svinjsku koljenicu koja se dugo peče, a servira s crvenim zeljem i tirinškim okruglicama.
Uz to najbolje paše neki lokalni Klosterbräu, ili (moja preporuka - degustirao sam ga s velikim zadovoljstvom u Melanchthonovom Pforzheimu, uz gulaš s gorespomenutim špeclima) još bolje, Schönbuch Dunkel. Fina, tamna aromatična pšenica, po mom ukusu, gorka čokolada i zrelo voće, daje malo po ananasu."
Oktoberfest_Bier_Schweinshaxe1.jpg
Pisanje na pdf 'Najbolje pivo' ne znači postati informaciju o nekoj pivnici i bizarnim craftovima, pa sa BeerAdvocate skinuti podatke o alkoholu i gorčini. Uživanje u pivu je - univerzum - putovanja, jezici, prijateljstva (stara, iznova pronađena te novouspostavljena) još više dobra hrana i vještina umjerenosti. Baš stoga volim Belgijance sa mjericom 0.33
Danas sam imao zakazano kod zubara da mi malo ostruze i naostri kljove, a to je u blizini zgrade u nasem komsiluku koju smo pominjali par puta pa sam te se sjetio i uslikao:
20170706_134856.jpg 175.25KB 2 downloads
20170706_135038.jpg 191.85KB 2 downloads
Malo je oronula ali ne cudi s obzirom da je pala saka nekim vjerskim fanaticima.
Posted 06 July 2017 - 18:40
Pa, Hrana & kulinarstvo je topic puno širi, zahtijevniji i (po meni) interesantnijih od možda i jednog na FB92 (uključivo politiku, a sport ionako ne pratim, kako na Forumu, tako ni u stvarnom životu). Bez sudjelovanja na njemu ne bih saznao da smo HB i ja svojevremeno bili susjedi, ne bih u poznim godinama naučio od forumskog Nestora puno toga o dimljenju i soljenju ribe à la russe (što se ne može naučiti ni u jednoj kuharskoj školi), ne bih razglabao o davnim češkim lokacijama, o kojima Alberto ionako zna vjerojatno više od ikoga na forumu, pa ne bih pisao ni o putovanjima, koja su integralni dio pivske kulture i obrnuto.
Također ne bih na Hrani razmjenjivao fotografije rijetkih preostalih sahalinskih Aina, pišući o piramidama pisao o pivu, a posebno ne bih gnjavio forumsku populaciju favorizacijom begijske pivske kulture, Kriek
UNESCO inscribed Belgian beer culture on their list of the intangible cultural heritage of humanity.
"Kad smo kod kuhinje, a o tome se ovdje uglavnom govori, ja nisam veliki fan Bayerna. Zapravo, više volim Baden-virtenberšku kuhinju (sa jušnim jelima popraćenim spaetzlima), pečenom guskom ili patkom s dinstanim zeljem i knedlama od kruha ili čuveni, preslasni Schweinshaxe - svinjsku koljenicu koja se dugo peče, a servira s crvenim zeljem i tirinškim okruglicama.
Uz to najbolje paše neki lokalni Klosterbräu, ili (moja preporuka - degustirao sam ga s velikim zadovoljstvom u Melanchthonovom Pforzheimu, uz gulaš s gorespomenutim špeclima) još bolje, Schönbuch Dunkel. Fina, tamna aromatična pšenica, po mom ukusu, gorka čokolada i zrelo voće, daje malo po ananasu."
Oktoberfest_Bier_Schweinshaxe1.jpg
Pisanje na pdf 'Najbolje pivo' ne znači postati informaciju o nekoj pivnici i bizarnim craftovima, pa sa BeerAdvocate skinuti podatke o alkoholu i gorčini. Uživanje u pivu je - univerzum - putovanja, jezici, prijateljstva (stara, iznova pronađena te novouspostavljena) još više dobra hrana i vještina umjerenosti. Baš stoga volim Belgijance sa mjericom 0.33
...
Posted 06 July 2017 - 22:38
Jedini nacin da se gleda ovaj nejasni sport
je po super vremenu, na komfornom stadionu,
sa izuzetnim pogledom na Detroit, dok se bleji u radno vreme uz najboljse pi'o
Posted 07 July 2017 - 06:36
Uuuuu, opiši nam malo Two Hearted Ale
Posted 07 July 2017 - 17:49
To je bukvalno reper za svaku americku IPA. Ima apsolutno sve
odlike americke skole.
-ostar kalifornijski kvasac
-single hop - Centenniel.
-gorcina izmedju 70 I 80
- 7% alkohola
-nefiltrirano, zlatno narandzasta boja, unutra plutaju cestice od po par mm.
Ukus je sasvim dobar, limun i bor ali ima i pomalo cvetnih nota.
Nenormalno se lako pije i alkohol se ne oseca.
(Belgijanci izgleda znaju trikove kako da naprave piva do 10-11 % a da se
u njima vrlo malo oseca alkohol, ali sa IPA konkretno nije tako jednostavno
ponistiti alkohol, a tu padaju mnoge dvostruke IPAe sa oko 9 % alkohola.)
Treba reci da ovo pivo takodje u danasnje vreme nije nesto novo,
bukvalno je standard i 80% IPA ce imati slican standard ukusa.
Ali donosi odredjen nivo spokoja znanje da mozes naci ovo pivo na gomili mesta.
Takodje ljudi koji nemaju iskustva sa IPA vrlo lako prihvataju
two hearted Ale
Posted 07 July 2017 - 22:06
Posted 07 July 2017 - 22:36
toroncani i junkovljani, jel vam dostupan Dunham Imperial Black IPA?117 ibu, overwhelming preprzen ukus i jaka gorcina ali ne bas toliko koliko bih ocekivao s obzirom na 100+kako god odlicno pivo
Nema ga ovde, to je iz druge drzave, Kvebeka
Posted 07 July 2017 - 22:56
ja reko ontario je kudikamo blize nego evropa
Posted 07 July 2017 - 23:00
ja reko ontario je kudikamo blize nego evropa
Kanadska posla
Posted 07 July 2017 - 23:05
Posted 08 July 2017 - 20:52
...
'lovely pint of guinness'
...