Jump to content


Photo

HOMOCIDE


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
337 replies to this topic

#31 kayser

kayser
  • Members
  • 1,316 posts

Posted 14 April 2005 - 11:52

Posted Image

#32 bokini

bokini
  • Members
  • 237 posts

Posted 14 April 2005 - 11:58

Ne volim nesto da se bavim objasnjenjima, ali cini mi se da bi se svako "zbunio" kada bi se prvi put nasao u takvoj situaciji. Naravno stariji detektivi i ne razmisljaju o tome - po automatizmu :lol:

#33 Ljuban

Ljuban
  • Members
  • 654 posts

Posted 14 April 2005 - 20:16

ima jedna mala nelogicnost u drugoj epizodi (sori king) - doktorka u mrtvacnici kaze bejlisu da je napravio gresku te da nije na mestu zlocina izmerio temperaturu adeni. koliko se secam, tamo su bila jos tri detektiva - zasto mu oni, kao iskusniji nisu skrenuli paznju na to? a i bejlis je jos uvek lik koji sve radi by the book :lol:

Ah oshtro oko palchicino! :huh:

A shto se imena topica tiche,pa ima taj momenat kada Bejlisa prozivaju da je gej pa kazu ''What's new in Homo Side?'' :huh:

#34 copkillah

copkillah
  • Members
  • 4,075 posts

Posted 14 April 2005 - 21:02

:lol: :huh: :huh:

ja se sećam kada se za neki Božić, Munch javio na telefon sa "Ho-Ho-Homicide" :D

#35 Venom

Venom
  • Members
  • 3,447 posts

Posted 15 April 2005 - 02:34

:huh: :huh: :D

ja se sećam kada se za neki Božić, Munch javio na telefon sa "Ho-Ho-Homicide" :P

:lol:

secam se toga :huh:

#36 eye of the beholder

eye of the beholder
  • Members
  • 2,304 posts

Posted 15 April 2005 - 14:05

sta je bre ovo ...
Posted Image


serija je radjena po knjizi a po seriji je napravljen film
homocide the movie

a film sa plakata je snimljen (`91) dve godine pre nego sto je pocela serija (`93)

jel neko ima objasnjenje tj da li je knjiga napisana po filmu iz `91.?
not likely :lol:

#37 copkillah

copkillah
  • Members
  • 4,075 posts

Posted 15 April 2005 - 14:14

jesi li ti to ozbiljan?

Homicide je baš neuobičajena reč i tako retko prisutna u nazivima filmova...


nema ovo veze jedno sa drugim.

#38 Catwoman

Catwoman
  • Members
  • 1,425 posts

Posted 15 April 2005 - 21:32

Definitivno genijalna serija, jedna od najboljih ikada! (milsim na Homicide, ne HoMOside :huh: )
Neki od vas pominju da je kao "znaju napamet" - koliko ja znam, davala se samo 2 puta na Pinku, a pri tom je 2. put išla tek negde od polovine 5. sezone. Sad sam konačno dobila priliku da vidim prvih 6-7 epizoda. Kako je sve počelo, Adena Watson, Crossetti koji je stvarno dobar lik a koga sam jedva pomalo znala pošto sam videla tek pokoju epizodu s njim. Inače, omiljeni lik mi je Pembleton, a tu su i Bayliss, Kellerman, Munch, Lewis, Gee...
Interesantno je videti kako su Pembletona na početku predstavili kao arogantnog skota :D i kako se on i Bayliss ne slažu.
Evo, od jučerašnje epizode već su počeli njihovi razgovori u kolima. :huh:
U istoj epizodi se prvi put pojavljuje, mada samo na trenutak, verovatno najiritantniji lik u seriji - Gaffney, ovde još pozornik, a budući detektiv, a bogami i budući kapetan :lol:
Takođe je zanimljivo videti rane uloge nekih glumaca koji su mi sad poznati iz drugih serija. Nesrećni pozornik Thormann je Lee Tergesen tj. Tobias Beecher iz "Oza", a njegova žena niko drugi do Edie Falco tj. Carmela Soprano! (a uzgred budi rečeno, takođe je bila u "Ozu" u ulozi čuvarke)
Inače, priznajem da je 7. sezona bila slaba (ali ne toliko koliko ljudi pričaju). Ali nemojte da mi gadite 5. sezonu, ta je jedna od najboljih, a i 6. je imala dosta fantastičnih epizoda iako se istovremeno primećuje pad u nekim drugim. Pembletonov moždani udar me je svojevremeno toliko šokirao, ali to je bio dobar zaplet i dao je priliku da se njegov lik vidi iz još više dimenzija. Šta vam to kao smeta? Jeste li očekivali da bude večno neki supercop bez mane?!
Isto važi za Mahoneu sagu. Kakvo bre smaranje?! Pa to je bila jedna od najuzbudljivijih priča tokom serije - posebno mislim na sve što se dogodilo sa Kellermanom!

#39 bocko

bocko
  • Members
  • 555 posts

Posted 16 April 2005 - 00:10

U istoj epizodi se prvi put pojavljuje, mada samo na trenutak, verovatno najiritantniji lik u seriji - Gaffney, ovde još pozornik, a budući detektiv, a bogami i budući kapetan :lol:

Isti glumac, drugi lik. Moj izvor kaze: Walt MacPherson is first seen in early episodes as an unnamed uniform, most notably when he's mocked by Munch because he likes country music in Smoke Gets in Your Eyes. However according to the time frame Gaffney lays out in The Hat, the uniformed character is not Gaffney.

Inace, gotovo sam siguran da se serija davala vise od dva puta.

#40 Catwoman

Catwoman
  • Members
  • 1,425 posts

Posted 16 April 2005 - 00:50

Isti glumac, drugi lik. Moj izvor kaze: Walt MacPherson is first seen in early episodes as an unnamed uniform, most notably when he's mocked by Munch because he likes country music in Smoke Gets in Your Eyes. However according to the time frame Gaffney lays out in The Hat, the uniformed character is not Gaffney.

Možda je drugi lik, a možda i nije. Ja sam svojevremeno nasla ovo:

"Gaffney, Roger: (Walt MacPherson) [Recurring Character: 1-7] Obnoxious incompetent, who rises from patrolman to Captain. First seen in early episodes as an unnamed uniform, most notably when he's mocked by Munch because he likes country music. (Smoke Gets in Your Eyes) Finds an earring in the search of a house, but it's not one belonging to Adena Watson. (Son of a Gun) Later becomes a detective; he works in Russert's shift, sharing a desk with Pembleton. " ...itd.

Unapređenje dotičnog u kapetana bilo je dovoljno apsurdno, ali zar ne bi bilo savršeno ako je još i na početku serije bio samo uniformisani pandur? Sviđa mi se ta ideja. :lol: :huh:

Kada se to sve davala serija? Jedino ako je prvi put bilo mnogo davno, u vreme dok nisam gledala TV :huh:

Moja najbolja drugarica je prvi put počela da gleda kad se serija davala na Pinku od 5. sezone nadalje. Oduševila se i misli da je to najbolja serija ikad (toliko o tome kako su 5. i 6. sezona bile loše). Sad po prvi ima priliku da vidi seriju od početka.

#41 Vojin Dj

Vojin Dj
  • Members
  • 330 posts

Posted 16 April 2005 - 01:31

kad procitam ovaj naslov topika uvek mi se ucini da tu ima nekih anti-homoseksualnih namera. nije mi jasno zasto to B92 tolerise!

HOMOcide! neko bi da UBIJA homoseksualce- strahota!

#42 Venom

Venom
  • Members
  • 3,447 posts

Posted 16 April 2005 - 01:35

taj se prvi put pojavljuje kao pandur koji nece da se umesha u neki obrachun dva tipa (otishao u kola i sachekao da se poubijaju), da bi posle na chudan nachin zavrshio u.. er.... internal affairs, i na kraju postaje pandur u odeljenju za ubistva u zadnjim sezonama (zadnje dve recimo, mada lupam). u filmu je kapetan koji je zamenio giardella

Finds an earring in the search of a house, but it's not one belonging to Adena Watson.


video sam ovu scenu prekjuche, nije on sigurno.

Isto važi za Mahoneu sagu. Kakvo bre smaranje?! Pa to je bila jedna od najuzbudljivijih priča tokom serije - posebno mislim na sve što se dogodilo sa Kellermanom!


jeste, samo je ta pricha postala previshe bitna za celu seriju. skoro pa sapunica.

Oduševila se i misli da je to najbolja serija ikad (toliko o tome kako su 5. i 6. sezona bile loše).


nisu loshe, ja sam ih gledao stalno kad su ishle, samo nisu toliko dobre kao prve dve, tri.

What a difference a year makes. In its first three abbreviated seasons, the critical darling of police procedurals, Homicide: Life on the Streets skated on thin ice with NBC brass, much like imposing Lieutenant Al Giardello (Yaphet Kotto) often risked reprimand from his own bureaucratic superiors in the Baltimore police department. Network executives loved the good press, but hated the show's iffy ratings and frustrating insistence on documentary techniques and complicated continuing storylines. And so the word came down: make the show more audience friendly, or risk cancellation.

So for producers Henry Bromwell, Tom Fontana, and Barry Levinson, housecleaning was in order. First, drop Ned Beatty and Daniel Baldwin from the show with an in-joke: their characters get suspended without pay for 22 weeks (a television season, conveniently) for bad behavior. Bring in someone pretty: arson investigator Mike Kellerman (Reed Diamond) in a two-part "red ball" case involving a pair of deadly warehouse fires. "There's no absolutes in life, only in vodka," he quips early on, strutting around like, well, a Baldwin brother replacement.

Next step: give the women more to do. Demote Captain Megan Russet (Isabella Hofmann) back down to squad detective so you can get her out on cases with the rest of the cast, and promote overachiever Kay Howard (Melissa Leo) to sergeant so she can boss people around. Add some comedy relief to the mix, in the form of semi-regular unit videographer J.H. Brodie (Max Perlich). Occasional use of his documentary camera can also help sell network execs on the necessity of the show's vérité visual style.

Most importantly, cut out the continuing storylines and multi-episode cases, keeping things simple for the audience. One major case per episode, maybe with a more comical b-plot alongside, and be sure to wrap things up after your allotted 46 minutes.


#43 juliana

juliana
  • Members
  • 1,408 posts

Posted 16 April 2005 - 02:16

Kada se to sve davala serija? Jedino ako je prvi put bilo mnogo davno, u vreme dok nisam gledala TV :lol:

jesen 1996. na NS+
koja je sezona kada rotacija dovede gee-ovog sina i ekipu u odeljenje za ubistva ?

#44 mokuci

mokuci
  • Members
  • 2,928 posts

Posted 16 April 2005 - 03:56

u sinocnoj epizodi je posle ko zna koliko vremena ponovo vidjena cica maca.

#45 bocko

bocko
  • Members
  • 555 posts

Posted 16 April 2005 - 07:31

taj se prvi put pojavljuje kao pandur koji nece da se umesha u neki obrachun dva tipa (otishao u kola i sachekao da se poubijaju), da bi posle na chudan nachin zavrshio u.. er.... internal affairs, i na kraju postaje pandur u odeljenju za ubistva u zadnjim sezonama (zadnje dve recimo, mada lupam). u filmu je kapetan koji je zamenio giardella

Pomesao si ga sa drugim likom iz serije koji se zove Stuart Gharty.