Jump to content


Photo

Prijić i dalje na funkciji


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 01 March 2005 - 16:47

Prijić i dalje na funkciji
1. mart 2005. | 14:35 -> 16:03 | Izvor: B92
Beograd -- Specijalni tužilac Jovan Prijić, nije u utorak smenjen sa tog mesta, saznaje B92 iz dobro obaveštenih izvora.

Prema ranijem tumačenju i najavi Republičkog javnog tužilaštva, danas je Prijiću trebalo da istekne mandat ali, kako se saznaje, Tužilaštvo u toku dana niti je konstatovalo prestanak mandata, niti je Prijiću mandat produžilo.

U izvorima bliskim Tužilaštvu saznaje se da je specijalni tužilac Jovan Prijić danas bio na sastanku u Republičkom javnom tužilaštvu, ali nije poznato o čemu se na tom sastanku razgovaralo. U samom Tužilaštvu nije bilo moguće saznati ništa o Prijićevom statusu, ali je novinaru B92 rečeno da je jedina osoba, ovlašćena za komunikaciju sa medijima, vršilac dužnosti republičnog javnog tužioca Slobodan Janković, na putu do petka.

Portparol Specijalnog suda Maja Kovačević kaže za B92 da nema informaciju da se u slučaju Jovana Prijića danas išta dogodilo: "Mi imamo informaciju da njegov mandat teče od 23. jula 2003. kada je Đorđe Ostojić doneo rešenje o njegovom postavljenju na mesto specijalnog tužioca. On je i pre toga radio kao specijalni tužilac, od 1. marta, ali nakon toga bio je po reizbor svih tužilaca u Srbiji novom zakonu i oni su svi ponovo konkurisali za svoja radna mesta, pa samim tim i Jovan Prijić".

Slobodan Janković je pre mesec dana saopštio da mandat specijalnom tužiocu ističe 1. marta, precizirajući da se specijalni tužilac imenuje na period od dve godine i da može biti ponovo postavljen na tu dužnost. Prijić je zatim Jankoviću uputio pismo u kome se pozvao na Ostojićevu odluku o njegovom postaljenju od 23. jula 2003. godine.

Takođe, u medijima se pojavio faksimil naredbe kojom se nadležnoj policijskoj upravi naređuje da u slučaju pokušaja specijalnog tužioca Prijića da ode u bilo koji objekat MUP-a, on zaustavi, utvrdi razlog dolaska i potom o tome odmah obavesti kabinete ministra Jočića i generala Miloševića. Na osnovu svega toga, javnost je stekla utisak da Prijić nije po volji aktuelne vlasti, ali će i pored toga, po svemu sudeći, još neko vreme obavljati dužnost specijalnog tužioca.