Jump to content


Photo

Suocavanje sa prosloscu - FHP


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
68 replies to this topic

#1 Albo_038

Albo_038
  • Members
  • 5 posts

Posted 28 December 2004 - 16:13

Quote

Prikrivanje ratnih zločina, počinjenih na Kosovu u vreme 1998. i NATO bombardovanja, bila je pre svega policijska delatnost, koju su obavljali najpoverljiviji ljudi pokojnog ministra policije Vlajka Stoiljkovića, bivšeg predsednika Vlade Srbije Nikole Šainovića, nekadašnjeg načelnika Javne bezbednosti MUP Srbije Vlastimira Đorđevića i bišeg načelnika Državne bezbednosti MUP Srbije Radeta Markovića. Na jugu Srbije poverljiva osoba je bio Dragomir Tomić, visoki funkcioner vlade i parlamenta Srbije u Miloševićevo vreme, danas vlasnik kompanije «Simpo», uz čije je razumevanje i podršku organizovan transport leševa sa Kosova u područje Vranja i Surdulice. U sprovođenju tog «patriotskog zadataka», sa Kosova preko Bujanovca, bili su angažovani pripadnici Jedinice za specijalne operacije, lokalni načelnici i šefovi Državne bezbednosti i direktor fabrike «Mačkatica», danas njen vlasnik. U Surdulici svi znaju da su u toj fabrici, za vreme NATO bombardovanja, spaljivani leševi sa Kosova, međutim, niko se ne usuđuje da o tome kaže javno jer su na vlasti svi oni koji su u tome učestvovali. Da bi sprečili očevidce da progovore, lokalni šefovi Državne bezebdnosti primorali su ih da potpišu izjave o «duševnom miru» u kojima oni navodno saopštavaju da «ne osećaju psihološki pritisak da ispričaju» šta se događalo u «Mačkatici» u maju 1999. Dok očevici strepe nad životom svoje dece, i svojim, dotle savez naredbodavaca i ušesnika u prikrivanju zločina neometano obavlja svoju osnovnu delatnost – pljačku Srbije i njenih građana, čime su se bavili i pre akcije spaljivanja leševa. U svakoj drugoj državi oni bi bili predmet istražnih organa i sudova, osim u Srbiji gde se kriminalno delovanje grupa i pojedinaca u institicijama naziva patriotizmom i borbom za srpski narod. I pored toga što se Srbija nije distancirala od politike i prakse zločina bivšeg režima, ona nema drugog puta do povinovanja osnovnim principima odgovornosti države koji nalažu otvaranje parlamentarne debate o masovnim grobnicama u Srbiji, pokretanje istrage povodom navoda o spaljivanju tela kosovskih Albanaca i kažnjavanje pripadnika policije i svih drugih koji su u tome učestvovali.

Prema podacima koje je primio Fond za humanitarno pravo iz više nezavisnih izvora, spaljivanje tela u fabrici «Mačkatica» odigralo se u dva navrata, 16. i 24. maja 1999. godine, posle ponoći, uz obezbeđenje «Crvenih beretki», koje su tada imale bazu u selu «Bele vode» pored Vranja. Milorad Luković Legija, tadašnji komandant «Crvenih beretki», je prema tim podacima, lično dopratio jednu turu leševa i bio prisutan tokom spaljivanja. Tela su spaljena u «poljskim pećima» broj 4 i 5. Sudeći prema komentarima u Državnoj bezbednosti u Surdulici, neposredno nakon spaljivanja prve ture, među žrtvama su bila i deca.

Prihvat i organizovanje spaljivanja leševa obavili su Stošić Zoran, u to vreme načelnik Državne bezbednosti za Pčinjski okrug, danas generalni inspektor MUP Srbije za Vranje, Leskovac, Niš i Prokuplje, Bratislav Milenković, šef BIA za Vladičin Han, Surdulicu i Bosiljgrad, Dragan Stanković, načelnik OUP u Surdulici od 1993. godine, Miroslav Antić, načelnik BIA u Vranju, Dragan Lakićević, bio direktor «Mačkatice», danas vlasnik te fabrike i nejgov zemenik, Aca Đorđević.

U vreme dolaska vojnih vozila TAM 110 sa leševima, Bratislav Milenković i Dragan Stanković su uklonili redovno obezbeđenje fabrike i postavili policijsko, pod kontrolom Dragana N. Stankovića, Dragoslava Đikića, radnika Državne bezbednosti u Surdulici i Tomislava Veličkovića, komandira OUP u Surdulici.

U vezi sa događajima u «Mačkatici» nekoliko očevidaca, primoranih da potpišu izjavu o «duševnom miru» i pojedinaca koji su saznali šta se događalo, kontaktirali su pripadnike policije u koje su imali poverenje, verujući da će nakon toga uslediti energična akcija na rasvetljavanju događaja. Međutim, nakon toga su na lokalnom nivou ozbiljno opomenuti da to više ne rade.

Prema informacijama koje je primio FHP, odluka o korišćenju «Mačkatice za spaljivanje tela doneta je u vezi sa otkrivanjem hladnjače sa leševima kod Kladova, u aprilu 1999. Tada su organizatori «asanacije terena» povukli naredbu o zakopavanju tela prenetih sa Kosova preko Bujanovca, na nepristupačne lokacije i uveli novu tehniku uništavanja tragova putem spaljivanja tela.

U vezi sa kriminalnim radnjama šefova policije i Državne bezbednosti u Surdulici i Vranju nepotpisani građani su u septembru 2004. uputili predstavku Generalnom inspektoru MUP Srbije Vladimiru Božoviću, direktoru BIA Srbije Radetu Bulatoviću, ministru policije Srbije Draganu Jočiću i predsedniku Vlade Srbije Vojislavu Koštunici sa dokazima o zloupotrebama službenog položaja. Do danas niko nije reagovao na te dokaze, koji podacima o reketiranju, falsifikovanju računa, fiktivnim naplatama računa, nelegalno stečenoj imovini i drugim kriminalnim radnjama, uključujući i spaljivanje dokumentacije Državne bezbednosti, rasvetljavaju ulogu «patriota» i boraca za srpski narod u vreme NATO bombardovanja i nakon smene vlasti Slobodana Miloševića.

UNQUOTE


...ali naravno za Perkosa i njemu slicnim to se nikad nije desilo, to je samo propaganda jel tako? Ma nosite se u p.. m..., dok se ne suocavate sa prosloscu i fino se izvinite nema mesta za vas ovde, ima da uzivate po enklavama i da se setate po 100 metara gore dole od punkta do punkta...pa ajt vi terajte svoje fasisti jedni!!!

#2 Prishtinasi

Prishtinasi
  • Members
  • 2,139 posts

Posted 28 December 2004 - 16:34

Hvala za veoma konstruktivan artikal. I iskreno ne iznenadjuje me da niko nije prokomentarisao uopste.Gde ste srbendski patrioti, kud ste otisli????
Garantujem da bi ova tema bila u vezi srba ona do sada bi bilo 15 strana lajanja i kritikovanja kako mi Albanci ovo i ono.
Gde si Slavene sada ?????

#3 Mister Twister

Mister Twister
  • Members
  • 1,241 posts

Posted 28 December 2004 - 16:41

Covek ce pre pribegavati svim mogucim sredstvima nego li sto ce upustiti u napor razmisljanja. Tako barem kaze Edison.

E sad, Perkos ne moze to da uradi. U stvari to ne moze niko od Srba. Jer, "potkovica", plan istrebljivanja i proterivanja Albanca nije od juce, i taj plan je napravljen of najvecih vrhova, SANU, pa razlicitih presednika, pocev od Cubrilovica i tako dalje.

Zamisli, kako ce jedan narod da reaguje na cinjenicu da su gajili fasisticki plan star sto godina protiv jednog malog naroda?

Kad covek gleda na drugu stranu, covek kao ja koji je rat video svojim ocima, slusao svojim usima i kome ne treba niko da ga razuveri na nista; ja opet sumnjam. Plan je plan. Ne mora se sprovoditi. Ja ne verujem da nijedan Srbski leader nije rekao nijednom vojniku ili policajcu da ubije, siluje, pali i spali Albance.

Ima slucaj u Peci; Komsija Albanac i komsija Srbin. Ziveli su jedan pored drugog vec nekoliko dekada. Posetili se. Cestitali i Bajram i Bozic. Igrali karte. Njhova deca su igrali futbal na ulici. Na kraju, dodje komsija Srbin i kaze; Komso, znas, vreme cini svoje. Aj pakuj se. Pare ostavi mene. Tv u boji takodje. Ostavi mi i kcerku. Jebozovna je. Oduvek sa zeleo da je karam. komso; trebaju mi i kola.

Aman bre komso; nemoj tako. Zalim Komso; tu je Policija. Oces il neces?


E sad; svi Srbi krive Legiju, Slobodana, Miru i sta ja znam; a istina je da su oni just triggered the situation. Bure baruta je vec bilo tu. Mrznja prema Albancima se uci u skoli.

Zato; ja ne ocekujem od ijednog Srbina da javno prizna; nemate vi Willy Branta. Zato, izdrzite koliko god mozete.

#4 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 28 December 2004 - 18:31

QUOTE
Gde si Slavene sada ?????


Prishtinasi ajd' da prodje pravoslavni Bozic pa da gadove iz/liframo u Niskozemsku!


I pored toga što se Srbija nije distancirala od politike i prakse zločina bivšeg režima, ona nema drugog puta do povinovanja osnovnim principima odgovornosti države koji nalažu otvaranje parlamentarne debate o masovnim grobnicama u Srbiji, pokretanje istrage povodom navoda o spaljivanju tela kosovskih Albanaca i kažnjavanje pripadnika policije i svih drugih koji su u tome učestvovali.


QUOTE
Mrznja prema Albancima se uci u skoli.


Mister Twister razumijem tvoju ljutnju no se unatoc tomu
nikako ne bih mogao sloziti s tvojih par izrecenih u posljednjem javljanju!




ps

U Surdulici svi znaju da su u toj fabrici, za vreme NATO bombardovanja, spaljivani leševi sa Kosova, međutim, niko se ne usuđuje da o tome kaže javno jer su na vlasti svi oni koji su u tome učestvovali.


Jel' ima netko na ovom forumu iz Surdulice?

Nema?

#5 Mister Twister

Mister Twister
  • Members
  • 1,241 posts

Posted 28 December 2004 - 19:28

Tako je Slavene. Mrznja prema Albancima se uci u skolama i to je vidljivo i ne moze se tako lako iskoreniti.

Jedan primer; Koliko god te ubedili da smo mi, Albanci sa Kosova, bili zrtve drzavnog nasilja, da smo bili sistematski ubijeni, otpusteni sa posla, spaljeni itd itd ti opet neces da priznas. Zbog cega? Zbog toga sto mrzis Albance. Mozda nikad nisi imao kontakt s'Albanicima, al, mrzis Albance.

Jos jedan primer; digli ste cijeli svet na nogama sa genocidem koji ste vrsili na nas, i cjeli taj civilizovani svet je dosao i bombardovao vas; a ti opet, ne priznajes da nesto ne stima. Zbog cega? Mrzis Albance.

Ne znam kome drugome da opisem ovo tvoje odbijanje da se povinujes zdravom razumu osim, naravno, mrznju prema Albancima.


jos jedan primer; niko se ne usudjuje da komentarise ovu temu. Cak, skriveni iza nick name, iza anonimiteta foruma, niko nece da kaze; Krivi smo.

Jos jedan primer; Koliko Srba ima u Albanskim foruma? Nijedan.

Albanca ima uvek u Srpskim forumima. Mozda vecina provociraju i psuju, al, nekolicina njih govori kako prilici situaciji.

Ima vi pametnih ljudi; samo mrznja koja vlada prema Albancima je tolika da zastrasuje cak i najhrabrije da come forward i kazu istinu.


Bravo Albo. Prvi post i svi sute.

Kako bese ona pjesma....Tisina gradi zidove...

#6 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 28 December 2004 - 19:40

QUOTE
Jedan primer; Koliko god te ubedili da smo mi, Albanci sa Kosova, bili zrtve drzavnog nasilja, da smo bili sistematski ubijeni, otpusteni sa posla, spaljeni itd itd ti opet neces da priznas. Zbog cega? Zbog toga sto mrzis Albance. Mozda nikad nisi imao kontakt s'Albanicima, al, mrzis Albance.

Jos jedan primer; digli ste cijeli svet na nogama sa genocidem koji ste vrsili na nas, i cjeli taj civilizovani svet je dosao i bombardovao vas; a ti opet, ne priznajes da nesto ne stima. Zbog cega? Mrzis Albance.

Ne znam kome drugome da opisem ovo tvoje odbijanje da se povinujes zdravom razumu osim, naravno, mrznju prema Albancima.



Nikad! [mrznja mi je strana, nepoznata]


QUOTE
Jos jedan primer; Koliko Srba ima u Albanskim foruma? Nijedan.



Pretjerujes!
Ovo se moze objasniti jezicnom barijerom.

No na srecu,
ti i ostali Albanci koji zalaze na ovaj forum vrlo pristojno govorite srpskohrvatski
tako da informacija s vase strane, koja je odista potrebna za razumijevanje kosovskih problema, jeste tu! Dostupna je!

QUOTE
Bravo Albo. Prvi post i svi sute.

Kako bese ona pjesma....Tisina gradi zidove...


S ovim se slazem!

Prishtinasi/jeva primjedba je Vrlo razocaravajuca

Garantujem da bi ova tema bila u vezi srba ona do sada bi bilo 15 strana lajanja i kritikovanja kako mi Albanci ovo i ono.

Edited by Slaven, 28 December 2004 - 19:42.


#7 swordfish

swordfish
  • Members
  • 1,649 posts

Posted 28 December 2004 - 19:44

pa nije daleko od istine, a onda bi doslo jos 15 stranica o balijama, cetnicima, ustasama i ljoticevcima....dovrsi sam.

#8 Merlak

Merlak
  • Members
  • 2,906 posts

Posted 28 December 2004 - 19:52

No, Twister, da ne bude da niko zbog mrznje prema Albancima nece da komentarise.
Teska je to tema, naravno. Niko, pa ni ti ne zeli da prizna da su njegovi sunarodnici ucinili nesto lose dry.gif . Pricas o mrznji i samo o mrznji, dakle, ona je i u tebi nekako ukorenjena....nazalost.
Kazes - nema Srba na albanskim forumima. Cudo!
Koliko Srba govori albanski? A koliko Albanaca, kao ti, govori srpski, hrvatski.....?


QUOTE
Zbog toga sto mrzis Albance. Mozda nikad nisi imao kontakt s'Albanicima, al, mrzis Albance.


Zapitaj se, sa koliko si predrasuda usao u pisanje ovog teksta, koliko i u tebi ima animoziteta, generalno - u odnosu na Srbe sad.gif
Jos nesto: na ovom forumu se ipak pokrecu teme koje se odnose na zlocine, pocinjene od strane nekih Srba a na stetu drugih nacionalnosti. Koliko topica (navedi mi bar jedan), na albanskim forumima ima, o zlocinima prema Srbima, recimo?

Za sebe sigurno mogu da tvrdim, da sam operisana od mrznje prema bilo kojoj naciji; cak i prema pojedincima, o kojima mislim sve najgore, ne mogu da govorim sa mrznjom. Mozda mogu, i hocu da osudim za pocinjeno, da zamerim, da proklinjem zlikovce.......ali mrznja? Opasna je to materija ph34r.gif
Lepo si ono rekao: tisina gradi zidove .....

#9 Mister Twister

Mister Twister
  • Members
  • 1,241 posts

Posted 28 December 2004 - 20:20

Svi mi kazemo da ne mrzimo jedan drugog. Stanje na terenu pokazuje drugcije.

Merlace, u slucaju da bih ja kojem slucaju mrzeo Srbe, onda Bajaga i moji su drugovi biseri rasuti po cjelom svetu, i ja sam selica pa ih ponekad stretnem u letu, ne bih znao. Pa ne bih u modre usne zario zube da pravu bol zaboravim.
Ovo je samo jedan mali primer.

A Srbi znaju engleski. We could easily communicate in English. But, the freaken problem is that you have that atittude Holier than thou when it comes to Albanians. The problem is that you like monolog, not dialog.

June 1999. Daily Newspaper "Koha Ditore". Veton Surroi: We condemn the brutal acts of Peja citizens towards the Serbs who were passing through Peja town.

Zamisli, ovo je bilo odmah nakon rata.

Lane u duetu sa Merlinom u oprosticu joj sve, nisam ja superman, pa da mogu sve na ledjima da ponesem.

#10 vojvodjanski_vuk

vojvodjanski_vuk
  • Members
  • 969 posts

Posted 28 December 2004 - 21:52

QUOTE(Albo_038 @ 28 Dec 2004, 16:13)
Ma nosite se u p.. m..., dok se ne suocavate sa prosloscu i fino se izvinite nema mesta za vas ovde, ima da uzivate po enklavama i da se setate po 100 metara gore dole od punkta do punkta...pa ajt vi terajte svoje fasisti jedni!!!

huh.gif

QUOTE(Mister Twister)
Bravo Albo. Prvi post i svi sute.

Kako bese ona pjesma....Tisina gradi zidove...


OK, evo suočavamo se sa prošlošću, priznajemo sve, krivi smo, kajemo se, izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo...

Jel sad u redu? Prestaćete da ubijate kosovske Srbe? Poštovaćete njihova elementarna ljudska prava?

#11 DaniloBg

DaniloBg
  • Members
  • 1,938 posts

Posted 28 December 2004 - 22:04

izvini,izvini....ko to ubija kosovske srbe????? huh.gif huh.gif huh.gif
alo ako imaš neke dokaze o ubijanju srba na kosovo u poslednje vreme,mi bismo to veoma volima da vidimo i da se mi zajedno sa tobom i gomilom onih kretena koji nose šubare na 50 stepeni protestvujemo...i šta ti znači to cinično izvinjvanje,smradu jedan,ako ti već nije žao kao što ti vidimo da nije,makar ćuti i idi sanjaj kako kolješ nekog...ili ovce ili koga već...idi spavaj,a ovo sa elčementarnim ljudskim pravima npr. "pravo na besplatnu struju" jel???
ti iz vojvodine znaš kome se i kako krše ljudska prava..... laugh.gif

#12 Dubravka

Dubravka
  • Members
  • 4,879 posts

Posted 29 December 2004 - 03:05

QUOTE(Mister Twister @ 28 Dec 2004, 19:28)
... Mrznja prema Albancima se uci u skolama i to je vidljivo i ne moze se tako lako iskoreniti. 
.............................
Mozda nikad nisi imao kontakt s'Albanicima, al, mrzis Albance.

Da... problem sigurno jeste i u nemanju kontakta.
Mene nema na albanskim forumima, ali me nema ni na bilo kojem drugom, do ovog, prosto - nemam vremena...

Ne znam da li ti stvarno ne verujes da medju Srbima ima normalnih ljudi koji ne mrze Albance... mozda si to samo tako rekao, ne znam zasto... po inerciji - da li stvarno verujes u to?! huh.gif Ja se sad, moram ti priznati, osecam bas nekako glupavo... trebalo bi' da uzviknem - evo ja, majke mi, ne mrzim Albance! Malo mi je... pa nije mi stil (sa'ce Uros wink.gif ) Vise me cudi da si tako iskljuciv, ako si citao sta se sve pisalo na ovom Forumu. Pa sta mislis, da se foliramo... tek tako seremo – a ustvari 'mrzitelji' samo takvi? dry.gif

Vidis, imam neku potrebu da se javim na ovu temu... pisem konfuzno (cini mi se), ali necu da doterujem, namerno.

Imam potrebu da ispricam o mojim kontaktima sa Albancima...
Pocecu od detinjstva, Osnovne skole... Jedan od najboljih drugova kroz tih 10 godina (bila 'usmerena') bio mi je Albanac – zove se Ismail Agim. Ucila sam s njim sve ono sto nije umeo sam... branila ga kada je pravio sranja (a bilo je biggrin.gif )... isla kod njega kuci i jela sa njegovima pitu iz okrugle tepsije, prstima i sedeci na podu... Nista mi nije smetalo, stavise, bilo mi je zanimljivo.
Kasnije sam ga povukla za sobom, pa je redovno ucestvovao u skolskim festama i priredbama (igrali smo u folkloru)... pa smo se i u KUD uclanili zajedno rolleyes.gif (Pa zar nisam dosta uradila za bratstvo i jedinstvo - da ste samo videli Agima kako 'plete' Moravac, a mene kako 'uvijam' Šotu... tongue.gif )
Agime, ako si tu negde i mozes da procitas ovo - sta da ti kazem, jos... smile.gif

Za Vetona Suroia sam znala dok je studirao... Bio je omiljen u drustvu... posebno su ga devojke volele. cool.gif Ostao mi je u vrlo lepom secanju, a i sve sto je kasnije radio i u novinarstvu i u politici, vise je nego ok. (boze daj da je takvih likova bilo vise, na svim stranama).

1981. godine (znaci, vec je bilo uzavrelo na Kosovu) cesto sam putovala vozom (svakog vikenda - 'sluzila vojsku' cool.gif ). Simplon exspres - ide iz Beograda oko 6 sati ujutro... pun k'o oko. Krece iz Istanbula, pa do Ciriha... preko Grcke, Makedonije, Kosova, Hrvatske... Ja idem do Slavonskog Broda, put traje oko 3 sata.

Uvek mi se cinilo da sam jedino zensko u vozu, sve sami muskarci... od mladica, do skoro staraca, a ja - 17 godina. Udjem u voz, II razred, oni kupei za po 8 dusa unutra... hodnici krcati, ako nadjes mesto da mozes normalno da stojis - pobedio si! Putnici su uglavnom bili Albanci koji su radili u Svajcarskoj... ili drugde na Zapadu.

E pa, od tih mojih skoro 9 meseci putovanja svakog vikenda, ni jedan jedini put se nije dogodilo da sam prestajala u hodniku. Uvek su po dvojica iz kupea pred kojim bih se 'smestila' ustajali i mene pozivali da sednem, a oni ce stajati... pa su stajali na smenu. Malo sam se bunila, prvih par puta... onda sam shvatila da je to kod njih tako - ne mogu ja da stojim tu sama (i mlada) okruzena tolikim muskarcima... 'ima svakakvih, i pijanih'. (Pricala sam mojima o tome... tata mi je rakao "uvek gledaj, kad ulazis u voz, gde su oni... i ne beri brigu".)

Jednom, ali samo jednom, mi se dogodila neprijatnost... Dok sam jos stajala u hodniku, pored mene je prosao jedan tip... nesto se kao ocesao o mene, odmerio me onako 'kriticki' i otisao. Posle vise od sat vremena se vracao pored kupea u kojem sam sedela, bio je poprilicno pijan... otvorio je vrata i poceo da mi se unosi u lice... da me zove kod njega u kupe da 'prekratimo put'. Ovi ljudi sto su sa mnom bili u kupeu poskakali su kao opareni, poceli su da vicu na njega i da ga guraju napolje... vikali su - nisam ih razumela, govorili su na albanskom. Ovaj je otisao, uz galamu - a ja sam se osetila zasticenom, kao beli medved. I tako mesecima... da ne pricam o sudzuku i onim njihovim kobasicama koje su mi pruzali onako sa čakije - da probam... smile.gif Posle sam se posebno spremala za ta putovanja - zelela sam da i ja imam nesto da ponudim njima.

Kasnije sam prestala da putujem vozom... pocela da putujem avionom wink.gif pa sam se tako obrela u Njujorku... Usla u radnju sa jednom koleginicom, gledale smo neke krpice i cavrljale. Prisla nam je prodavacica da nas usluzi... malo popricala uobicajeno i onda nam rekla da ona razume jezik kojim govorimo, da ga i ona zna... ali da ga ne voli i ne zeli da ga prica. Ja sam se zainteresovala pa sam nastavila konverzaciju raspitujuci se odakle je i zasto ne zeli da govori srpski. Bila je sa Kosova, Albanka, ima bracu - jedan je osudjen na 3 godine zatvora 'samo zato sto je ucestvovao na demonstracijama i uzvikivao "Kosovo republika"...' Kaze - ne voli ni Srbiju, ni srpski jezik. Razisle smo se uz moje zaljenje... njen profi odnos (dala mi je i lep popust), ali sve vrlo hladno, bez promene izraza na njenom licu - ali mi se dopala, imala je ogromne crne oci i gledala me je sve vreme pravo u moje (to mi je uvek vazno).

Moj hotel je bio u blizini njene radnje i sledeceg dana kad sam krenula niz aveniju, spazila sam je kako mi dolazi u susret... videla je i ona mene i prepoznala me, videla sam to - brzo i upadljivo je skrenula pogled. Ja sam je gledala i nasmesila sam se, htela sam da joj se javim. Bilo mi je zao sto me je odignorisala. Narednog dana smo se opet mimoisle (ja sam napustala hotel verovatno u vreme nekakve njene pauze, cega li...) i opet smo se prepoznale, sada me je odgledala, ali bez namere da mi se javi - ja sam se nasmesila pomalo tuzno. Posle nekoliko metara sam se okrenula i videla da se i ona okrenula - tada se i nasmesila... Videla sam je i sledeceg dana - opet smo se okrenule posto smo se mimoisle. Ja sam se vec siroko i glasno nasmejala, a ona je uz osmeh mahnula. smile.gif Sledeceg dana popodne sam putovala, razmisljala sam da odem do radnje... ne znam sta bi' joj rekla, samo mi je palo na pamet da se pozdravimo. A onda sam pomislila - bolje nemoj... da ne kvaris.

I eto, tako sam ovde pozelela da uzviknem - ne, ja ne mrzim Albance, BRE! mad.gif

Svasta sam ja sada ovde nadrobila... retko se nakanim da pisem ovakve stvari - znam da ne umem kratko, pa k'o velim, bolje da i ne pocinjem - znam ja za jadac (a i Cher mi je jednom rekla)... moj 'difuzni stil'. Ali, ne odoleh... pa sta da vam kazem, vama koji ne volite ovolike 'carsave' - jebite se... i preskacite... dry.gif

#13 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 29 December 2004 - 03:46

2 Prishtinasi
...

>> ... Gde si Slavene sada ????? ... <<


Kako gdje je, - pa on je samo srBski naZionalista.
Ochekivati nesto od njega?

...

#14 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 29 December 2004 - 09:59

Vidim da se dobro iskoristilo moje odsustvo sa foruma pa počinje već
poznata taktika Albanaca"pojedinačno izjašnjavanje"tj.da vidimo ko šta
osuđuje,ko voli ili ko ne voli Albance i sve uz jedan ciničan zaključak da
preostalim Srbima neće biti bolje(može samo gore)na Kosovu.
Postavljen je jedan tekst prenet sa sajta FHP koji ukazuje da postoje
indicije da je neko(MUP,JSO)spaljivao leševe ubijenih Albanaca u Surdulici
u maju '99 i sad treba oko toga ovde da raspravljamo ili se izjašnjavamo
da li volimo ili mrzimo Albance.
Što se mene tiče znaju odlično Albanci iz Prištine ko sam i da li ih volim
ili ne a i ovde sam više puta pisao koga smatram krvnikom(ličnim).
Poznata je činjenica da je za vreme sukoba na Kosovu'98 i '99 bilo mnogo
ubijenih na obe strane,stradalo se i u borbama a bogami bilo je i strašnih
zločina koje su počinili pripadnici nekih srpskih formacija i to sam uvek
priznavao i od te istine se nemože pobeći.Ovde se opet poteže priča koju
jedna određena osoba i njeni podanici pokušava da nametne iako niko čak
ni sa albanske strane ne poteže za tim "argumentima".Podsetiću vas samo
na pisanje čuvene "književnice"Đorđević Svetlane koja se eto usput bavila
i taksiranje u Prištini da je još pre početka Nato napada u Obiliću vršeno
spaljivanje leševa ubijenih Albanaca a to je zaključila zato što se u tom
mestu vije gust dim i oseća težak smrad.Od te priče naravno nema ništa
ba kao i od ove koju opet poturaju isti ljudi jer postojalo je mnogo bližih i
boljih lokacija za takve aktivnosti od Surdulice.
Osvrnuću se i na pisanje nekih učenika foruma koji pretpostvljam da su Albanci i koji uporno pišu i pričaju samo o stradanju svojih sunarodnika
na Kosovu i usput prete kako Srbima nema mesta na Kosovu da nema života preostalima niti povratka proteranima a zaboravljaju da i na strani Srba ima preko 2000 ubijenih i oko 1200 onih koji se vode kao nestali a čiji se leševi prebacuju od Ćaf Dulja do Dragodana pa onda do Volujka i sve tako u krug kako se ne bi otkrilo da ima pobijenih Srba već se kažu radi
o masovnim grobnicama gde su izmešani kosti p ase nemože utvrditi čiji
su to leševi već se sahranjuju kao NN osobe.
kad budete malo progovorili i o tim nesrećnicima imate pravo da pokrenete temu o stradanju vaših sunarodnika ovako dokazujete svoju opterećenost
Srbima što mogu i da razumem ali vreme je da pogledate u budućnost.

#15 Merlak

Merlak
  • Members
  • 2,906 posts

Posted 29 December 2004 - 10:07

Cuj Perkic, nista oni (Albanci) ne rade, a sto mi vec nismo uradili.
U tome je stvar.
Navedeno u temi topika je uglavnom tacno - tu se negde krije i spaljivanje leseva
u Obilicu, sto je takodje "javna tajna". Da ne verujes, ali poznajem 2 coveka
koji se hvale time (ili se bar, hvalili). Uzas jedna ph34r.gif

Autizam u odnosu na sopstvenu odgovornost i zlocine dakle, nije stran ni Albancima.
Tu ti je znaci mrtva trka mad.gif Nema pobednika!