Jump to content


Photo

Na pomolu neredi u vukovaru ?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
14 replies to this topic

#1 bradavicasta_svinja

bradavicasta_svinja
  • Members
  • 92 posts

Posted 21 October 2004 - 21:59

INCIDENTI U VUKOVARU
Vukovar -- U sredu uveče došlo je do verbalnog, a zatim i do fizičkog obračuna u vukovarskoj organizaciji Hrvatske stranke prava.

Prema poslednjim izveštajima, hrvastka policija je uhapsila troje osumnjičenih za incident u Vukovaru. Bilans obračuna u gradskoj četvrti Borovo naselje je jedna bačena eksplozivna naprava, dve odsobe su lakše povređene, a dva automobila su oštećena. Nezvanično se saznaje i da su počinioci u sredu uveče kasno uhapšeni.

Kako javlja dopisnik B92 Mara Molnar, prema još uvek šturim i neslužbenim informacijama očevidaca, događaji koji su predhodili eksploziji, mogu se donekle rekonstruisati. Kako vukovarska organizacija desničarske Hrvatske stranke prava, ima u okviru svojih prostorija, klub i terasu, u njima su u sredu uveče, između ostalih, boravile i tri mlade osobe iz Borova sela i jedan visoki zvaničnik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice premijera Ive Sanadera. U toku večeri usledile su "čarke" na nacionalnoj osnovi, zbog kojih se jadna od tri osobe iz Borova sela udaljila, a pola sata nakon toga odjeklnula je jaka eksplozija ispred zgrade. Ranjene su dve osobe koje su u tom trenutku sedele na terasi kluba.

Iako portparol Vukovarsko-srijemske policijske uprave Miroslav Janjić nije želeo da govori o identitetu povređenih osoba, zna se da su ranjeni članovi HSP, četrdesettrogodišnji Petar Novta i četrdesetosmogodišnji Vlado Štert. Oni su u međuvremenu pušteni iz bolnice, a lokalni čelnici stranke nisu hteli da komentarišu ceo slučaj. Međutim, predsednik HSP na nacionalnom nivou Anto Džapić, kaže da su provociranje započeli mladi Srbi iz Borova sela, od kojih je jedan i bacio bombu.

Iz razgovora sa očevicima može se zaključiti da policija već ima gotovu sliku o tome šta se i kako dogodilo, ali ne želi otkrivati identitet počinioca.

Inače, zbog incidenta u Vukovu hrvatski premijer Ivo Sanader dao je poseban nalog policiji da učini sve da se počinioci tog krivičnog dela što pre otkriju i kazne.

#2 st.anger

st.anger
  • Members
  • 4,198 posts

Posted 21 October 2004 - 22:06

Dokle samo seže Hrvatska drskost,
pa Srbin ne sme ni da baci bombu, a već ga policija traži da ga uhapsi.

#3 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 21 October 2004 - 22:09

NASTAVLJA SE OBRADA TROJICE BOROVSKIH SRBA

Nastavlja se kriminalistička obrada trojice borovskih Srba, osumnjičenih da je jedan od njih nakon sinoćnjega fizičkog sukoba s članovima vukovarskog HSPa na terasi pravaškog Kluba bacio ručnu bombu pri čemu su lakše ozlijeđena dvojica članova HSPa, potvrdio je večeras Hini glasnogovornik vukovarskosrijemske policije Miroslav Janić.

Po njegovim riječima policija, po zakonu, ima pravo zadržati osumnjičenike 24 sata, a taj rok istječe ujutro u 9 sati. ´Imamo pravo zatražiti i produljenje toga roka´, dodao je Janić-

Dodao je kako nema novih pojedinosti o kriminalističkoj obradi osim da još traje.

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović za Hinu je izjavio kako mu je poznato da su u tijeku kriminalističke obrade trojica borovskih Srba priznala sudjelovanje u fizičkom sukobu s članovima i pristašama HSP-a, ali da poriču da je netko od njih bacio ručnu bombu.

´Zbog toga su bili podvrgnuti i detektoru laži´, rekao je Stanimirović.

Dodao je kako ´ni jedan od trojice osumnjičenika nema položen vozački ispit niti su, u trenutku izgreda, raspolagali osobnim vozilom´.

´Može se stoga postaviti i pitanje kako je moguće da netko pješice u roku od 15 minuta prijeđe put od pravaškog Kluba do Borova i natrag kako bi donio i bacio bombu, a riječ je o udaljenosti od nekoliko kilometara u jednom smjeru´, rekao je Stanimirović.

Cijeli slučaj treba prepustiti policiji i pravosuđu, a kad se utvrdi istina,
krivce treba kazniti, naglasio je Stanimirović.


#4 Krampa

Krampa
  • Members
  • 4,481 posts

Posted 21 October 2004 - 22:15

Bilo bi zanmljivo da preneste sta se desava i kakva je situacija u brodogradilistima u Spitu i Rijeci, usput kakvo je stanje u poljoprivrednom sektoru Neretvansko / ko bi ga znao zupaniji i kakva je situacija za Hrvatskim ribarima...

#5 st.anger

st.anger
  • Members
  • 4,198 posts

Posted 21 October 2004 - 22:23

Bilo bi zanmljivo da preneste sta se desava i kakva je situacija u brodogradilistima u Spitu i Rijeci, usput kakvo je stanje u poljoprivrednom sektoru Neretvansko / ko bi ga znao zupaniji i kakva je situacija za Hrvatskim ribarima...


Zar i tamo netko baca bombe ?? :lol:

#6 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 21 October 2004 - 22:23

Sto, Krampa?

Ne zanima te sto se desava sa srpskom Zajednicom u Hrvatskoj?

#7 Krampa

Krampa
  • Members
  • 4,481 posts

Posted 21 October 2004 - 22:46

Ne zanima te sto se desava sa srpskom Zajednicom u Hrvatskoj?

Kojom zajednicom?

Mjesnom...

Edited by Krampa, 21 October 2004 - 22:47.


#8 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 21 October 2004 - 22:55

Srbijanska policija od 1. siječnja potpuno nadzire granicu

Potpuni nadzor nad srbijanskom granicom preuzet će od 1. siječnja policija, objavio je u četvrtak novosadski ´Dnevnik´.

´Granicu će do tada čuvati Vojska SiCG, a onda će svoje mjesto prepustiti pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Srbije´, navodi se u tekstu pod naslovom ´Policija u karaulama od Nove godine´.

Prema predloženom rješenjima, granična policija bi brinula o kompletnoj granici, što bi trebalo doprinijeti većoj sigurnosti građana i sprečavanju trgovine bijelim robljem, drogom i oružjem, piše ´Dnevnik´.

List podsjeća da je ministar obrane SiCG Prvoslav Davinić ljetos izrazio očekivanje da će do kraja godine biti osigurana financijska sredstva za povlačenje pograničnih postrojbi Vojske s granice s Hrvatskom i prepuštanje državne granice pograničnoj policiji.

Državna granica SiCG duga je 2.740 kilometara: 1.750 na kopnu, 787 na rijekama, 50 na jezerima i 153 km na moru, navodi se u tekstu.

#9 Krampa

Krampa
  • Members
  • 4,481 posts

Posted 21 October 2004 - 23:14

Alal vera. Jos jedna vest od izuzetne vaznosti. Sada mogu mirno na spavanje.

Hvala.

#10 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 21 October 2004 - 23:18

Molim

#11 pikli

pikli
  • Members
  • 2,042 posts

Posted 22 October 2004 - 16:48

Skoro sam pričao sa jednim vukovarcem koji studira u BGd-u
Kaže čovek da je prvi put ove godine prvomajski uranak prošao bez sranja i da su stvari konačno u normali.

Urekao ga čovek :lol:

#12 Kresimir

Kresimir
  • Members
  • 1,339 posts

Posted 22 October 2004 - 17:18

Ne vjerujem u nerede. Iako mi se čini da Đapić pomalo huška, ali i on nekako prigušeno.

Dečki navodno rezolutno tvrde da pili jesu, provocirali jesu, ne znam valjda da su se i tukli ali da bombu bacili nisu.

Osobno bih volio da nisu oni bacili tu bombu pa makar se i ne pronađe tko jest.

Edited by Kresimir, 22 October 2004 - 18:17.


#13 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 22 October 2004 - 18:32

Najnovije:


Policija jos nema nikakvih dokaza o tome tko je zaista bacio bombu. Sve samo nagadjanja. Pritvoreni za 12 sati moraju biti pusteni.

#14 Emboy

Emboy
  • Banned
  • 755 posts

Posted 22 October 2004 - 18:59

Proslo je 4 godine od promena a imidz Srbije je i dalje pod velikim znakom pitanja.

Sanader je to vesto iskoristio da pokusa pretvoriti HDZ u modernu desnicarsku partiju. U tom smislu ni koalicija sa Srbima nije slucajna. Samo, treba vise od retorike.

A zna se, HDZ na to nikada nece biti spreman. Bar ne imigracija, bar ne borci, bar ne ultranacionalisti.. kud ces vise ?

#15 Kresimir

Kresimir
  • Members
  • 1,339 posts

Posted 23 October 2004 - 19:34

Istraga protiv vukovarskog bombaša


Zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Vukovarsko-srijemske županije Vlatko Miljković predao je zahtjev za pokretanjem istrage protiv Zorana O. (1975) iz Borova.


Osumnjičen je da je bacio ručnu bombu ispred prostorija HSP-a u Vukovaru, potvrdio je istražni sudac Nikola Bešenski.

U nedjelju će, kako je rekao, ponovno saslušati osumnjičenika, a zatim odlučiti o tome hoće li pokrenuti istragu.

Nakon što je saslušao osumnjičenoga Zorana O., istražni sudac Bešenski donio je odluku o njegovu 24-satnom pritvoru.

Zorana O. te još dvojicu mladića iz Borova, svi srpske nacionalnosti, policija je uhitila u četvrtak ujutro nakon što su se prethodne večeri na terasi pravaškog Kluba, prvo verbalno a potom i fizički sukobili s članovima i simpatizerima HSP-a, koji su se ondje nalazili.

Nedugo nakon što su trojica mladića iz Borova napustila terasu, ispred prostorija HSP-a koje se nalaze pokraj terase, nepoznata osoba bacila je ručnu bombu M-75. U eksploziji su lakše ranjena dvojica članova HSP-a.

Nakon dvodnevne kriminalističke obrade, policija je uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru Nikoli Bešenskom privela osumnjičenog Zorana O., dok su druga dvojica sinoć pušteni na slobodu.

Načelnik PU vukovarsko-srijemske Josip Grčanac rekao je kako osumnjičeni Zoran O. nije priznao krivnju a o pojedinostima kriminalističke obrade nije želio govoriti.

Osumnjičeni je poznat policiji odranije kao počinitelj nekoliko kaznenih dijela. Grčanac je potvrdio da je jedan od uhićenih i prije zalazio na terasu pravaškog Kluba u Vukovaru.

Protiv svih sudionika u verbalnom a potom i fizičkom sukobu policija će podnijeti prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira, najavio je Grčanac.

Za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se sumnjiči Zoran O., predviđena je zatvorska kazna u trajanju od jedne do 8 godna zatvora.

Nakon saslušanja kod istražnog suca i određivanja pritvora, osumnjičeni Zoran O. prepraćen je u Okružni zatvor u Osijek.


Hinina vijest od jutros.

Edited by Kresimir, 23 October 2004 - 19:34.